Κάθε δημοσκόπηση δείχνει μία τάση της στιγμής, δεν είναι εκλογικό αποτέλεσμα. Προσωπικά πιστεύω ότι εν μέσω κρίσης, και μάλιστα οικονομικής, ισχυροποιείται αυτός ο οποίος κυβερνά εκ των πραγμάτων. Από εκεί και πέρα, όποιος κυβερνά, έχοντας στα χέρια του την εξουσία, διαθέτει και μεγαλύτερη ευχέρεια να κάνει κάθε είδους παροχές, ρουσφέτια μικρά ή μεγάλα και κάθε είδους διευκολύνσεις και να μετατοπίσει υπέρ του μία κρίσιμη για την έκβαση του αποτελέσματος μάζα ψηφοφόρων. Αυτό έγινε λ.χ. πέρυσι με τις πυρκαγιές. Μοίρασε η κυβέρνηση τριχίλιαρα, πήγε ο Παπανδρέου και εξήγγειλε πρόγραμμα ανασυγκρότησης των καμμένων περιοχών, τα τριχίλιαρα που μοιράστηκαν έπιασαν και ''πούλησαν'' στον κόσμο, και είναι φυσιολογικότατο αυτό, γιατί ο άλλος ως αντιπολίτευση μόνον σχέδια μπορούσε να δώσει και παρουσιάσει. Επομένως, καμία δημοσκόπηση δεν είναι πανάκεια, ούτε πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ιερό ευαγγέλιο. Δε μένω στις δημοσκοπήσεις, πλην όμως η εικόνα που έχω από την εν γένει επαφή μου με γνωστούς και φίλους είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει κάτι άλλο πια. Σε τυχόν επανεκλογή της δεν έχει να δώσει τίποτε απολύτως ούτε να περιμένουμε κάτι από αυτήν. Και οι πολίτες επέδειξαν τρομερά μεγάλη ανοχή στην παρούσα κυβέρνηση σε ο,τι στραβό έκανε μέχρι σήμερα, μα και η ανοχή κάποια στιγμή εξαντλείται. Το εάν αυτό θα αποτυπωθεί και στο εκλογικό αποτέλεσμα, θα φανεί.
Βλέπω ουκ ολίγους φίλους να ασχολούνται με το τι θα κάνει ή δεν μπορεί να κάνει ο κ. Παπανδρέου, εάν γίνει πρωθυπουργός, υποθετικά δηλαδή ομιλώντας για το μέλλον, και δεν βλέπουν τι συμβαίνει γύρω τους στο υπαρκτό παρόν. Μπορεί να μου πει κάποιος ποιο είναι το όραμα της παρούσης κυβέρνησης; μπορεί να μου πει κάποιος ποιο κακώς κείμενο επί ΠΑΣΟΚ διορθώθηκε επί των ημερών της; μπορεί να μου πει κάποιος σε ποιον τομέα κυβερνητικής δράσης ήταν χειρότερο το ΠΑΣΟΚ από την παρούσα κυβέρνηση; Την έχω θέσει κατ' επανάληψη αυτή την ερώτηση και απάντηση δεν έχω πάρει από κανέναν. Και ξαναλέω, ποτέ δεν θα πω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε λάθη, όποιος κυβερνά κάνει λάθη. Και ο κ. Παπανδρέου, καλώς ή κακώς σταδιακά έχει παροπλίσει άτομα τα οποία προκάλεσαν με την εν γένει συμπεριφορά τους το λαό, και καλά έκανε. Τώρα τι συμβαίνει; τα καραγκιοζιλίκια με τον κ. Δαϊλάκη. Κανένας δεν τα σχολιάζει αυτά από ό,τι βλέπω. Εάν τα έκανε ο Παπανδρέου, θα έλεγαν ότι είναι μπούλης και ηλίθιος, τώρα είναι απολύτως φυσιολογικά γιατί τα κάνει ο ''καταλληλότερος'', ο μεγάλος και στιβαρός ηγέτης.
Αυτό που θέλω είναι ένας πρωθυπουργός που κυβερνά, που κυβερνά πραγματικά, που καθοδηγεί και συντονίζει τους υπουργούς και το σύνολο της δημόσιας διοίκησης, που δίνει λύσεις, που είναι κοντά στο λαό, που έχει κοινωνικές ευαισθησίες, που έχει όραμα. Δε θέλω έναν πρωθυπουργό που κυβερνά με τις δημοσκοπήσεις ανά χείρας,που είναι εξαφανισμένος, και οι όποιες εμφανίσεις του δεν έχουν ουσία αλλά εξυπηρετούν μόνον επικοινωνιακούς σκοπούς, και η μόνη του μέριμνα είναι η παραμονή στην εξουσία χωρίς να είναι χρήσιμος σε κάτι. Δε θέλω έναν ανεύθυνο πρωθυπουργό, αλλά έναν πρωθυπουργό που επωμίζεται τις ευθύνες του και δεν τις αποποιείται.