Νέα

Γιωργάκης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα palermo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 30K
  • Εμφανίσεις 748K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)

Θα οδηγηθει η ελλαδα σε προωρες εκλογες το 2011?

• Ναι

Ψήφοι: 165 36,7%
  • Οχι

Ψήφοι: 108 24,0%
  • Θα χρεωκοπήσουμε

Ψήφοι: 177 39,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    450

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Μα ακριβώς φίλε μου, το θέμα είναι να καταδειχτεί ότι δεν υπάρχει άλλη προοπτική εκτός από τους κυβερνώντες για να μπορούν να συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους. Αυτό προσπαθούν να αποδείξουν οι πάντες. Και δεν κοιτάνε ότι με τους παρόντες πάμε από το κακό στο χειρότερο, το οποίο είναι κάτι απτό, αλλά μιλάμε θεωρητικά και λέμε ότι ο άλλος δεν έχει κάτι να προτείνει.

Δλδ επειδή οι μεν είναι 6 χρόνια άχρηστοι, να μην καταδειχτεί και η αχρηστία της ...άλλης :cheesy: επιλογής. Να ψηφίσουμε τυφλά, ενώ βλέπουμε την όποια βλακεία

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.523
Πόντοι
4.615
Καταρχήν είναι αστείο να λέμε να κάνει ή (όποια) ελληνική κυβέρνηση "συγκεκριμένες πράξεις" για την αντιμετώπιση μιας κρίσης η οποία ξεπερνλα κατά πολύ τα όρια και τις δυνατότητες όχι της ελληνικής αλλά της παγκόσμιας οικονομίας...

Λες και αν βγει ο γιωργάκης ως πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς και ο κωστάκης ως πρωθυπουργός και πει κάτι, την επόμενη μέρα η Wall Street θα ανακάμψει...
Ας είμαστε σοβαροί και ρεαλιστές ως προς τη δυνατότητα παρέμβασης των εθνικών οικονομιών και δη των ασθενέστεων σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομική κρίση..

Επίσης, ο Καραμανλής και ο Αλογουσκούφης, όσο περίργο και αν ακούγεται ΔΕΝ ευθύνονται για το χαμό στην παγκόσμια οικονομία..Για το Ρουσσόπουλο πάλι δεν παίρνω και όρκο διότι αυτός ευθύνεται για όλα...

Το μόνο που μπορεί να κάνει μια εθνική κυβέρνηση είναι να μην αφήσει τελείως σκορποχώρι το ντόπιο τραπεζικό σύστημα...
Πχ η Ισλανδική κυβέρνηση το άφησε και πάει όλη η χώρα για φούντο, μαζί και εκατοντάδες χιλιάδες άγγλοι καταθέτες που εμπιστευτηκαν ισλανδικές τράπεζες..
Στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα...Το τραπεζικό σύστημα δεν έχει δείξει (ακόμη) σημάδια σοβαρής φθοράς...
Δεν ξέρω αν αυτό το οφείλουμε στο Σημίτη (ΟΝΕ γαρ) ή στον Αλογοσκούφη (αν χρεωκοπούσε κάποια τράπεζα θα θεωρούσαμε αυτόν υπεύθυνο όποτε τώρα που το τραπεζικό σύστημα δείχνει να αντέχει ας πιστωθει, προσωρινά έστω την επιτυχία, δίκαιο δεν είναι; )αλλά πάντως ισλανδία στην παρούσα φάση δεν κινδυνευουμε να γίνουμε..

Πάντως περιμένω με αγωνία την αντίδραση των παγκόσμιων αγορών στις δηλώσεις του Γιωργάκη...Ειδικά τα περί νέου new deal θα έχουν μαλακώσει την καρδιά ως και του πλέον ανελέητου σπεκουλαδόρου χρηματιστή!
Δεν είπα σε καμία περίπτωση ότι φταίει η ελληνική κυβέρνηση για την παρούσα διεθνή κρίση. Από εκεί και πέρα, κάθε κυβέρνηση, μπορεί να πάρει μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων στην εθνική της οικονομία, είτε προληπτικά, θωρακίζοντάς την σε ενδεχόμενη κρίση, είτε κατασταλτικά, μετά την εκδήλωσή της. Και κάτι από τα δύο δεν νομίζω ότι έχει γίνει. Και το ότι είμαστε στην ΟΝΕ, και έχουμε ισχυρό νόμισμα, καλώς ή κακώς στον κ. Σημίτη το οφείλουμε. Και εν πάση περιπτώσει, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, το τελευταίο που κάνεις είναι να αυξήσεις τους φόρους, ως προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός.
Όσον αφορά τις προτάσεις του κ. Παπανδρέου, οι παγκόσμιες αγορές δεν έχουν να περιμένουν κάτι διότι είναι απλές προτάσεις και όχι έμπρακτη πραγματικότητα. Άλλοι κυβερνούν στην Ελλάδα, μην το ξεχνάμε αυτό, και αυτοί πρέπει να δράσουν. Και αυτοί έχουν την όποια ευθύνη των τυχόν πράξεων και παραλείψεών τους. Αλλά αυτούς εκείνο το οποίο τους νοιάζει είναι να κρυφτούν πίσω από την κρίση για να μην φαίνεται η απόλυτη αποτυχία της οικονομικής τους πολιτικής.

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.523
Πόντοι
4.615
Δλδ επειδή οι μεν είναι 6 χρόνια άχρηστοι, να μην καταδειχτεί και η αχρηστία της ...άλλης :cheesy: επιλογής. Να ψηφίσουμε τυφλά, ενώ βλέπουμε τη βλακεία
Δεν λέω αυτό φίλε μου. Μπορώ να σε πείσω ότι είμαι μεγάλος τερματοφύλακας στα λόγια; και πώς πείθεσαι ότι είμαι άχρηστος τερματοφύλακας εάν δεν κάτσω κάτω από τα δοκάρια;

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Απαντώ, διότι μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι εχέφρων άνθρωπος με την ηλικία που προβάλεται, μπορεί να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και Γιωργάκη μετά από 20 χρόνια γνωστής διακυβέρνησης. Η ιδιοτελής μπορεί να είναι ή μειωμένης μνήμης. Ο ισχυρισμός ότι μπήκαμε στην ΟΝΕ λόγω Σημίτη είναι ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι όχι πολύ σοβαρός, το ότι δε έχουμε ισχυρό νόμισμα, παραπάνω από παραπλανητικό :cheesy:

Δεν λέω αυτό φίλε μου. Μπορώ να σε πείσω ότι είμαι μεγάλος τερματοφύλακας στα λόγια; και πώς πείθεσαι ότι είμαι άχρηστος τερματοφύλακας εάν δεν κάτσω κάτω από τα δοκάρια;

Άμα ήταν έτσι, θα έπρεπε να κυβερνούν όλοι για να δικαιωθεί η αξία τους και οι απόψεις τους δεν θα είχαν σημασία

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.523
Πόντοι
4.615
Απαντώ, διότι μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι εχέφρων άνθρωπος με την ηλικία που προβάλεται, μπορεί να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και Γιωργάκη μετά από 20 χρόνια γνωστής διακυβέρνησης. Η ιδιοτελής μπορεί να είναι ή μειωμένης μνήμης. Ο ισχυρισμός ότι μπήκαμε στην ΟΝΕ λόγω Σημίτη είναι ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι όχι πολύ σοβαρός, το ότι δε έχουμε ισχυρό νόμισμα παραπάνω από παραπλανητικό :cheesy:

Άμα ήταν έτσι, θα έπρεπε να κυβερνούν όλοι για να δικαιωθεί η αξία τους και οι απόψεις τους δεν θα είχαν σημασία
Και τι μπορεί να ψηφίσει ένας εχέφρων, μη ιδιοτελής και μη μειωμένης μνήμης άνθρωπος με την ηλικία που προβάλλεται δηλαδή;

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Ας ξεκινήσουμε λογικά. Από το 1985, βλέπουμε πρακτικά την ίδια πολιτική με άλλου είδους γκάφες. Τι παραπάνω χρειάζεται κάποιος για να μη ψηφίσει ξανά τα ίδια μετά από 25 χρόνια; 30 χρόνια; 40 χρόνια; Το ότι μπορεί να είναι ελαφράς αντίληψης το άφησα σαν τρίτο ενδεχόμενο

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.523
Πόντοι
4.615
Ας ξεκινήσουμε λογικά. Από το 1985, βλέπουμε πρακτικά την ίδια πολιτική με άλλου είδους γκάφες. Τι παραπάνω χρειάζεται κάποιος για να μη ψηφίσει ξανά τα ίδια μετά από 25 χρόνια; 30 χρόνια; 40 χρόνια; Το ότι μπορεί να είναι ελαφράς αντίληψης το άφησα σαν τρίτο ενδεχόμενο
Εννοώ τι να ψηφίσει κανείς λέγοντας να γίνεις πιο συγκεκριμένος.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Και εγώ για αυτό ξεκίνησα λογικά. Εκτός αν ψηφίζουμε... παρθενικά.
Για να συνεχίσω. Τα λεφτά από την ΕΕ τα φάγανε, το κοινωνικό ιστό τον γαμήσανε, το κράτος, το δανεισμό και τη μίζα το διογκώσανε, τα λεφτά του κοσμάκη με το Χρηματιστήριο τα φάγανε, κυβερνητικές παρεμβάσεις ανύπαρκτες, κάψανε τη μισή Ελλάδα οπότε πρέπει να ξαναβγούν

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.523
Πόντοι
4.615
Δεν μου λες όμως τι πρέπει να ψηφίσουμε, αν και διαφωνώ με την τόσο ισοπεδωτική αντίληψη. Και δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι όποιος κυβερνά, κάνει και λάθη. Αυτός ο οποίος δεν κάνει λάθη είναι όποιος μία ζωή από ασφαλή θέση και αντιπολιτευόμενος ισοπεδώνει τα πάντα.

OP
OP
P

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
απλά οι εναλλακτικές λύσεις είναι το ίδιο απελπιστικές πχ Τσίπρας(ξύλινη γλώσσα,προτάσεις μηδέν)
συν το γεγονός ότι μπροστά στην κάλπη όλοι σκεφτόμαστε πως με μία ψήφο-δηλαδή τη δική μας-δεν θα αλλάξει τίποτα...
ο συνδυασμός αυτών των 2 οδηγεί στο δικομματισμό

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Δεν μου λες όμως τι πρέπει να ψηφίσουμε, αν και διαφωνώ με την τόσο ισοπεδωτική αντίληψη. Και δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι όποιος κυβερνά, κάνει και λάθη. Αυτός ο οποίος δεν κάνει λάθη είναι όποιος μία ζωή από ασφαλή θέση και αντιπολιτευόμενος ισοπεδώνει τα πάντα.

Αυτά δεν είναι λάθη, είναι εγκληματικές ενέργειες. Λέω, επαναλαμβάνοντας, τι - λογικά - μετά από 25 χρόνια δεν θα έπρεπε να κάνει κάποιος με την προβεβλημένη :cheesy: ηλικία. Αν πάλι θέλει και άλλο ε, ή ηλίθιος ή ιδιοτελής ή δεν θυμάται καλά - τι να κάνουμε μνήμη είναι αυτή.

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.523
Πόντοι
4.615
Αυτά δεν είναι λάθη, είναι εγκληματικές ενέργειες. Λέω, επαναλαμβάνοντας, τι - λογικά - μετά από 25 χρόνια δεν θα έπρεπε να κάνει κάποιος με την προβεβλημένη :cheesy: ηλικία. Αν πάλι θέλει και άλλο ε, ή ηλίθιος ή ιδιοτελής ή δεν θυμάται καλά - τι να κάνουμε μνήμη είναι αυτή.
Λυπάμαι που έπιασε κουβέντα μαζί με έναν απλό υβριστή. Είναι δικαίωμα καθενός να λέει την άποψή του, το να βρίζει αν μη τι άλλο δείχνει χαμηλή νοημοσύνη και έλλειψη επιχειρημάτων. Και στην τελική, κακή μνήμη έχουν όσοι ξεχνάνε ποια ήταν η Ελλάδα το 1981. Αλλά τι να κάνουμε, μνήμη είναι αυτή....

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Δεν "βρίζω" εσένα και μη παραπλανάς την κουβέντα. Το 50% των ψηφοφόρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αξίζει λοιδωρίας διότι έτσι κατάντησε η χώρα σε αυτά τα χάλια. Περί επιχειρημάτων σε παρακαλώ άστα, γιατί η ιστορία και η καθημερινότητα παραθέτει αρκετά για μη ξαναψηφιστούν. Οπότε αφού δεν είσαι ηλίθιος και βασίζεσαι σε επιχειρήματα - πραγματικά και απτά φαντάζομαι - τι είσαι; Ιδιοτελής ή ασθενών συνειρμών; Μετά το 85 παρακαλώ, έχουμε και την προβεβλημένη ηλικία. Μεταπολίτευση τελείωσε

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.523
Πόντοι
4.615
Δεν "βρίζω" εσένα. Το 50% των ψηφοφόρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αξίζει λοιδωρίας διότι έτσι κατάντησε η χώρα σε αυτά τα χάλια. Περί επιχειρημάτων σε παρακαλώ άστα, γιατί η ιστορία και η καθημερινότητα παραθέτει αρκετά για μη ξαναψηφιστούν. Οπότε αφού δεν είσαι ηλίθιος και βασίζεσαι σε επιχειρήματα - πραγματικά και απτά φαντάζομαι - τι είσαι; Ιδιοτελής ή ασθενών συνειρμών; Μετά το 85 παρακαλώ. Έχουμε και την προβεβλημένη ηλικία
Δεν μου λες ποια είναι η αντιπρόταση. Να τα πάρω με τη σειρά;
1)ΣΥΡΙΖΑ:εκτός τόπου χρόνου και αιτίας, χωρίς ρεαλιστική πρόταση εξουσίας, με μηδενιστικές κριτικές κατά των πάντων, νοιάζεται πιο πολύ για το τι κάνουν οι μετανάστες και οι κάθε είδους μειονότητες παρά ο ελληνικός λαός. Ο πρόεδρός του όταν ανοίγει το στόμα του είναι καλύτερα να μην ακούς τι λέει.
2)ΚΚΕ:παρωχημένες ιδέες, θα γυρίσουμε πίσω στην οκτωβριανή επανάσταση. Καμία σοβαρή πρόταση εξουσίας, ανέξοδη κριτική των πάντων εκ του ασφαλούς φυσικά.
3)ΛΑΟΣ:τα καταφέρνουν πολύ καλά στις εθνικιστικές κορώνες, έχουν καλούς ρήτορες, πλην όμως επί της ουσίας είναι μία παραλλαγή προς το λαϊκότερο της ΝΔ.
Κάτι άλλο μήπως το οποίο μου διαφεύγει;
Αυτό πάντως το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω, είναι γιατί οι δηλούντες αριστεροί και αριστερίζοντες, που θέλουν κάτι διαφορετικό, δεν έχουν πρόβλημα με τα σημερινά χάλια, αλλά κάνουν λες και κυβερνά το ΠΑΣΟΚ.....
Καλώς ή κακώς, ο δικομματισμός είναι ισχυρός. Και θα παραμείνει ισχυρός. Γιατί καλώς η κακώς η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση. Και ο λόγος είναι απλός:τα μικρότερα κόμματα δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο να προτείνουν, ούτε τους νοιάζει στα σοβαρά τη αυτοδύναμη κατάληψη της εξουσίας. Και αφού δεν τα νοιάζει η αυτοδύναμη κατάληψη της εξουσίας, αλλά ούτε και η διά συνεργασιών άνοδος σε αυτήν, δεν βρίσκω ποιος είναι ο λόγος της ύπαρξής τους. Να περνάν την ώρα τους; να κάνουν άσκοπη και εκ του ασφαλούς κριτική; να σπάνε πλάκα; τι από όλα αυτά;
Δεδομένου ότι ο τόπος χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση, δύο επιλογές υπάρχουν:ή ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Όλα τα άλλα αποτελούν λόγια για να περνά η ώρα και υποβολιμιαίες σκέψεις των κυβερνώντων, που τις περνάνε στο λαό για να διατηρηθούν στην εξουσία. Το σύνθημα να στραφούν οι πολίτες στα μικρά κόμματα, το ξεκίνησε πρώτος ο κ. Λούλης, εκ των απορρήτων του πρωθυπουργού, ακριβώς για να νικήσει η ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές. Και ακόμη συνεχίζεται το ίδιο παραμύθι, για να ξανανικήσουν στις επόμενες. Είναι το εκλογικό σύστημα τέτοιο, που ο πρώτος τα παίρνει όλα και ο δεύτερος πάει σπίτι του. Καλώς ή κακώς, αυτό είναι, βάσει αυτού μιλάω. Τι να το κάνω εγώ να πάρει ο κ. Τσίπρας 15%, όταν το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα και θα ξαναφάω στη μούρη τους παρόντες; και ο κ. Λούλης απόλυτα ικανοποιημένος που πέρασε το μήνυμά του στους ταλαίπωρους να ψηφίσουν μικρό κόμμα, για να διαιωνιστεί η παρούσα κατάσταση;
Όπως έχω ξαναγράψει και αλλού, το ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη, είναι αναντίρρητο. Μόνον κάφρος θα έλεγε το αντίθετο. Τα όποια λάθη του όμως δεν αναιρούν δύο πράγματα:το ένα, το μεγάλο έργο του σε πλειάδα τομέων, το άλλο το ότι ήταν πολύ καλύτερο από τους παρόντες σε όλους τους τομείς. Και αν δεν ήταν καλύτερο, ας μου πει κάποιος τι επιτέλους πάει καλύτερα από τότε που ανέλαβε η ΝΔ; ας μου πει κάποιος ΕΝΑΝ τομέα επιτέλους που έβαλε μία τάξη η παρούσα κυβέρνηση. Και  σε ποιον τομέα ήταν όντως χειρότερα με το ΠΑΣΟΚ.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Θα συμφωνήσω ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ - το κάθε δυστυχώς για μια δεκαετία άχρηστης κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ ήταν καλύτερο από τη ΝΔ.
Έχουμε δλδ έναν άχρηστο, ΝΔ, και έναν ανίκανο να ανταπεξέλθει στις συνθήκες ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν προτρέπει να συνεχιστεί η επιλογή μεταξύ άχρηστου και ανίκανου. Δεν βελτιώνει τη κατάσταση η εισαγωγή νέων ΔΥ στο κράτος - εκτός αν τη βελτιώνει :rolleyes:. Το παραμύθι της ισχυρής Κυβέρνησης το βιώσαμε και η ισχύ της :cheesy: είναι στην απερίσπαστη :2funny: ρεμούλα, διορισμούς και ανικανότητα. Κυβερνήσεις συνεργασίας με νέα πρόσωπα και νέες δυνατότητες θα μπορούσαν να είναι καλύτερη επιλογή σε όποιον, στη καλύτερη περίπτωση, δεν είναι χρυσόψαρο.
Υπήρξαν τεράστιες ευκαιρίες, χάρις τις οποίες οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα μπορούσε - και μπόρεσε - να προοδεύσει. Μετά από 27 χρόνια που βρισκόμαστε; Εκεί που ήταν η Ισπανία πριν μπει

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.523
Πόντοι
4.615
Θα συμφωνήσω ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ - το κάθε δυστυχώς για μια δεκαετία άχρηστης κυβεένησης ,το ΠΑΣΟΚ ήταν καλύτερο από τη ΝΔ.
Έχουμε δλδ έναν άχρηστο, ΝΔ, και έναν ανίκανο να ανταπεξέλθει στις συνθήκες ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν προτρέπει να συνεχιστεί η επιλογή μεταξύ άχρηστου και ανίκανου. Δεν βελτιώνει τη κατάσταση η εισαγωγή νέων ΔΥ στο κράτος - εκτός αν τη βελτιώνει :rolleyes:. Το παραμύθι της ισχυρής Κυβέρνησης το βιώσαμε και η ισχύ της :cheesy: είναι στην απερίσπαστη :2funny: ρεμούλα, διορισμούς και ανικανότητα. Κυβερνήσεις συνεργασίας με νέα πρόσωπα και νέες δυνατότητες θα μπορούσαν να είναι καλύτερη επιλογή σε όποιον, στη καλύτερη περίπτωση, δεν είναι χρυσόψαρο
Θα μπορούσα να συμφωνήσω ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας έχουν κάτι καλό, ότι περιορίζουν την παντοδυναμία των δύο μεγάλων κομμάτων. Μέχρι εδώ καλώς. Από εκεί και πέρα, δεν έχουμε ακόμη τον πολιτικό πολιτισμό για να οδεύσουμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Και σε αυτό φταίνε τα μικρά κόμματα δυστυχώς. Ποιες είναι οι πλέον πιθανές κυβερνήσεις συνεργασίας που μπορούν να προκύψουν; ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ-ΛΑΟΣ. Σε μία τέτοια περίπτωση, από την μονοκρατορία του ενός, θα καταλήξουμε στην δικτατορία του μικρού κυβερνητικού εταίρου. Τίποτε δε θα περνά από τη Βουλή, τίποτε δεν θα ψηφίζεται και τίποτε δεν θα προχωρά εάν δεν συμφωνεί και ο μικρός εταίρος της κυβέρνησης. Επομένως, ποιος είναι αυτός που θα κυβερνά;ή ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο ΛΑΟΣ. Άρα, πάλι θα έχουμε μία μικρή μονοκρατορία υπό άλλη εκδοχή.... Και αν μη τι άλλο, ο Καρατζαφέρης δηλώνει ότι θα προβεί σε συνεργασία ευκαιρίας δοθείσης, είναι ανοιχτός και ξεκάθαρος σε αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά επιεικώς απαράδεκτη στάση.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Δεν είμαστε στο 89. Είναι αλλιώς τα πράγματα. Την είδαμε την ισχυρή κυβέρνηση του ενός. Πόσα χρόνια χρειάζονται; 50; Τα παρακάτω είναι υποθέσεις. Εδώ έχουμε 30 χρόνια αποδείξεις

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.523
Πόντοι
4.615
Δεν είμαστε στο 89. Είναι αλλιώς τα πράγματα. Την είδαμε την ισχυρή κυβέρνηση του ενός. Πόσα χρόνια χρειάζονται; 50; Τα παρακάτω είναι υποθέσεις. Εδώ έχουμε 30 χρόνια αποδείξεις
Αγαπητέ μου, δεν κάνω υποθέσεις δυστυχώς. Προσωπικά είμαι από εκείνους οι οποίοι πιστεύουν ότι υπάρχουν υγιείς δυνάμεις και ικανά στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ. Απλά, έχουν χαθεί από το δίδυμα Τσίπρα- Αλαβάνου, το οποίο δεν με προδιαθέτει για καμία σοβαρή συνεργασία. Και επιπλέον, έχουν απωθημένα με το ΠΑΣΟΚ και το βγάζουν προς τα έξω με την όλη συμπεριφορά τους. Και προσωπικά πιστεύω ότι η πρόταση του Παπανδρέου είναι ειλικρινέστατη. Πολλά μπορούν να καταλογίζουν στον Παπανδρέου, δεν έχω δει κάποιον όμως να ισχυρίζεται ότι είναι ανακόλουθος. Και εάν θες να προχωρήσω παρακάτω, εγώ θα ήμουν υπέρ και μίας προεκλογικής ακόμη συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων. Αφού όμως βλέπεις τοίχο από αυτούς, τον οποίο εννοούν πραγματικά, ενώ η ψήφος σε οποιονδήποτε άλλο ισοδυναμεί με ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση, γι'αυτό προτιμώ το ΠΑΣΟΚ. Είναι απλά τα πράγματα. Και μόνο το ότι δεν άφησαν τον Παπανδρέου να μιλήσει στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Τσίπρας μίλησε στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, δείχνει και αποδεικνύει πολλά, τα οποία δεν με προδιαθέτουν για κάτι θετικό. Δείχνει αν μη τι άλλο μία κακή αλαζονεία, εμπάθεια και έλλειψη δημοκρατικής συνείδησης για να ακουστεί και η άλλη άποψη. Και μόνο που βγήκε ο κ. Αλαβάνος με μία πρόταση 6 σημείων και είπε στην ουσία ''Ή τα δέχεστε ή δεν συνεργάζομαι'', δείχνει το πρόκειται να γίνει. Επομένως, δεν μιλάω με εικασίες αλλά με γεγονότα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom