Δεν "βρίζω" εσένα. Το 50% των ψηφοφόρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αξίζει λοιδωρίας διότι έτσι κατάντησε η χώρα σε αυτά τα χάλια. Περί επιχειρημάτων σε παρακαλώ άστα, γιατί η ιστορία και η καθημερινότητα παραθέτει αρκετά για μη ξαναψηφιστούν. Οπότε αφού δεν είσαι ηλίθιος και βασίζεσαι σε επιχειρήματα - πραγματικά και απτά φαντάζομαι - τι είσαι; Ιδιοτελής ή ασθενών συνειρμών; Μετά το 85 παρακαλώ. Έχουμε και την προβεβλημένη ηλικία
Δεν μου λες ποια είναι η αντιπρόταση. Να τα πάρω με τη σειρά;
1)ΣΥΡΙΖΑ:εκτός τόπου χρόνου και αιτίας, χωρίς ρεαλιστική πρόταση εξουσίας, με μηδενιστικές κριτικές κατά των πάντων, νοιάζεται πιο πολύ για το τι κάνουν οι μετανάστες και οι κάθε είδους μειονότητες παρά ο ελληνικός λαός. Ο πρόεδρός του όταν ανοίγει το στόμα του είναι καλύτερα να μην ακούς τι λέει.
2)ΚΚΕ:παρωχημένες ιδέες, θα γυρίσουμε πίσω στην οκτωβριανή επανάσταση. Καμία σοβαρή πρόταση εξουσίας, ανέξοδη κριτική των πάντων εκ του ασφαλούς φυσικά.
3)ΛΑΟΣ:τα καταφέρνουν πολύ καλά στις εθνικιστικές κορώνες, έχουν καλούς ρήτορες, πλην όμως επί της ουσίας είναι μία παραλλαγή προς το λαϊκότερο της ΝΔ.
Κάτι άλλο μήπως το οποίο μου διαφεύγει;
Αυτό πάντως το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω, είναι γιατί οι δηλούντες αριστεροί και αριστερίζοντες, που θέλουν κάτι διαφορετικό, δεν έχουν πρόβλημα με τα σημερινά χάλια, αλλά κάνουν λες και κυβερνά το ΠΑΣΟΚ.....
Καλώς ή κακώς, ο δικομματισμός είναι ισχυρός. Και θα παραμείνει ισχυρός. Γιατί καλώς η κακώς η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση. Και ο λόγος είναι απλός:τα μικρότερα κόμματα δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο να προτείνουν, ούτε τους νοιάζει στα σοβαρά τη αυτοδύναμη κατάληψη της εξουσίας. Και αφού δεν τα νοιάζει η αυτοδύναμη κατάληψη της εξουσίας, αλλά ούτε και η διά συνεργασιών άνοδος σε αυτήν, δεν βρίσκω ποιος είναι ο λόγος της ύπαρξής τους. Να περνάν την ώρα τους; να κάνουν άσκοπη και εκ του ασφαλούς κριτική; να σπάνε πλάκα; τι από όλα αυτά;
Δεδομένου ότι ο τόπος χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση, δύο επιλογές υπάρχουν:ή ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Όλα τα άλλα αποτελούν λόγια για να περνά η ώρα και υποβολιμιαίες σκέψεις των κυβερνώντων, που τις περνάνε στο λαό για να διατηρηθούν στην εξουσία. Το σύνθημα να στραφούν οι πολίτες στα μικρά κόμματα, το ξεκίνησε πρώτος ο κ. Λούλης, εκ των απορρήτων του πρωθυπουργού, ακριβώς για να νικήσει η ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές. Και ακόμη συνεχίζεται το ίδιο παραμύθι, για να ξανανικήσουν στις επόμενες. Είναι το εκλογικό σύστημα τέτοιο, που ο πρώτος τα παίρνει όλα και ο δεύτερος πάει σπίτι του. Καλώς ή κακώς, αυτό είναι, βάσει αυτού μιλάω. Τι να το κάνω εγώ να πάρει ο κ. Τσίπρας 15%, όταν το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα και θα ξαναφάω στη μούρη τους παρόντες; και ο κ. Λούλης απόλυτα ικανοποιημένος που πέρασε το μήνυμά του στους ταλαίπωρους να ψηφίσουν μικρό κόμμα, για να διαιωνιστεί η παρούσα κατάσταση;
Όπως έχω ξαναγράψει και αλλού, το ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη, είναι αναντίρρητο. Μόνον κάφρος θα έλεγε το αντίθετο. Τα όποια λάθη του όμως δεν αναιρούν δύο πράγματα:το ένα, το μεγάλο έργο του σε πλειάδα τομέων, το άλλο το ότι ήταν πολύ καλύτερο από τους παρόντες σε όλους τους τομείς. Και αν δεν ήταν καλύτερο, ας μου πει κάποιος τι επιτέλους πάει καλύτερα από τότε που ανέλαβε η ΝΔ; ας μου πει κάποιος ΕΝΑΝ τομέα επιτέλους που έβαλε μία τάξη η παρούσα κυβέρνηση. Και σε ποιον τομέα ήταν όντως χειρότερα με το ΠΑΣΟΚ.