You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Γιωργάκης
- Μέλος που άνοιξε το νήμα palermo
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 30K
- Εμφανίσεις 748K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Α, με το spread ήμουν πολύ κ@λόφαρδος.
Πέτυχα την Marfin ένα φεγγάρι που έψαχνε για πελάτες και πήρα ένα με ΕΚΤ+0,5% και χωρίς τόκους για τον πρώτο χρόνο.
Τον έχω βάλει μέσα τον Βγενόπουλο εγώ!!!
Και επειδή το αποπληρώνω ταχύτατα θα τον βάλλω και άλλο μέσα (νόμιζε ότι θα του πλήρωνα τόκους για 30 χρόνια, αμ δε).
Γενικά είμαι πελάτης-εφιάλτης για τις τράπεζες: έχω πιστωτικές κάρτες που κάνουν επιστροφή μετρητών, χωρίς συνδρομή και πληρώνω όλο το υπόλοιπο κάθε μήνα.
Στάθηκα λίγο πιο άτυχος, αν και όταν πήρα το δάνειο, το 2005 το ΕΚΤ ήταν 2% και τότε είχα περιθώριο 1,8%.
Με τη γνωστή μέθοδο ότι "μου έγινε η τάδε προσφορά από άλλη τράπεζα και είναι σε δίλλημα- δεν θέλω να φύγω αλλά..." και δεδομένου ότι δεν είχα πέναλτυ πρόωρης εξόφλησης, το έριξα στο 0,9% και είχα ρίξει και αρκετά για πρόωρες εξοφλήσεις, μειώνοντας δραστικά εναπομείναν κεφάλαιο και δόσεις...
Ωστόσο, όταν το επιτόκιο των προθεσμιακών ξεπέρασε το επιτόκιο του δανείου, σταμάτησα τις προεξοφλήσεις και άρχισα τις καταθέσεις...
Τώρα ειδικά που το επιτόκιο του δανείου έχει πέσει στο 4,65% (και το δικό σου στο 4,25%- respect) και των προθεσμιακών τείνει στο 6%, θα τους τα παίρνουμε κανονικά και με το νόμο!
Όσο για τις πιστωτικές, κάνω ακριβώς το ίδιο και δεν τους έχω πληρώσει ένα σεντ για τόκους και συνδρομή!
Τελικά, η καλύτερη μορφή ταξικής πάλης, δεν είναι ούτε οι πορείες, ούτε οι ληστείες...
Είναι η μη προβλέψιμη καταναλωτική συμπεριφορά, σε συνδυασμό με ενημέρωση και καλώς εννοούμενο τσαμπουκά στις διαπραγματεύσεις...
Ότνα τα μπίσνες πλαν των μανατζαραίων πέφτουν έξω, αυτό ισοδυναμεί με χίλιες πορείες, χωρίς την ταλαιπωρία!
Ο Τιραμόλα.
Κάνω την αυτοκριτική μου: Έχεις δίκηο, δεν πάνε.
Υ.Γ.1. Ναι
Υ.Γ.2. Όχι
Και σε αποχαιρετώ φιλικά με ένα απόφθεγμα του Μπάρμπα Γιάννη (πούσαι Gaba):
Τι άλλο μπορεί νάναι η μνήμη στον άνθρωπο, παρά η αφορμή να ξεχνάει;
Γ. Σκαρίμπας, Το Βατερλώ δυο γελοίων
Υπάρχει και το απόφθεγμα του Μίλαν Κούντερα πάντως, άλλο αν δεν θες πια εσύ να έχεις σχέση με τέτοια:
Η ιστορία της μνήμης ενάντια στη λήθη είναι ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία.
Την φιλική μου καληνύχτα την έχεις, έχεις όμως και το σκεπτικισμό μου.
voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
Με τη γνωστή μέθοδο ότι "μου έγινε η τάδε προσφορά από άλλη τράπεζα και είναι σε δίλλημα- δεν θέλω να φύγω αλλά..." και δεδομένου ότι δεν είχα πέναλτυ πρόωρης εξόφλησης, το έριξα στο 0,9% και είχα ρίξει και αρκετά για πρόωρες εξοφλήσεις, μειώνοντας δραστικά εναπομείναν κεφάλαιο και δόσεις...
Ωστόσο, όταν το επιτόκιο των προθεσμιακών ξεπέρασε το επιτόκιο του δανείου, σταμάτησα τις προεξοφλήσεις και άρχισα τις καταθέσεις...
Τώρα ειδικά που το επιτόκιο του δανείου έχει πέσει στο 4,65% (και το δικό σου στο 4,25%- respect) και των προθεσμιακών τείνει στο 6%, θα τους τα παίρνουμε κανονικά και με το νόμο!
Βρε εσύ έχεις δίκηο.
Μέχρι τώρα το σκεφτόμουνα και εγώ αλλά όπως το υπολόγιζα βαριόμουνα για λίγα Ευρώ να μπαίνω στην διαδικασία.
Τώρα όμως έχει νόημα.
Σιγά-σιγά όμως να μην με πάρει είδηση ο Ferthy και με κατηγορήσει για οππορτουνισμό!!
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Βρε εσύ έχεις δίκηο.
Μέχρι τώρα το σκεφτόμουνα και εγώ αλλά όπως το υπολόγιζα βαριόμουνα για λίγα Ευρώ να μπαίνω στην διαδικασία.
Τώρα όμως έχει νόημα.
Σιγά-σιγά όμως να μην με πάρει είδηση ο Ferthy και με κατηγορήσει για οππορτουνισμό!!
Και κάτι ακόμη...
Αν έχεις την προθεσμιακή στην τράπεζα που έχεις το δάνειο και πτωχεύσει η τράπεζα, το ποσό της κατάθεσης συμψηφίζεται με την οφειλή σου στην Τράπεζα..
Αν πχ έχεις υπόλοιπο δανείου 100.000 € και κατάθεση 50.000€, σε περίπτωση κανονιού, θα έχεις πλέον υπόλοιπο δανείου 50.000 € ...
Όσο για το Φέθρυ, ήδη στήνει έκτακτο λαϊκό δικαστήριο για τους δηλωσίες!
Και κάτι ακόμη...
Αν έχεις την προθεσμιακή στην τράπεζα που έχεις το δάνειο και πτωχεύσει η τράπεζα, το ποσό της κατάθεσης συμψηφίζεται με την οφειλή σου στην Τράπεζα..
Αν πχ έχεις υπόλοιπο δανείου 100.000 € και κατάθεση 50.000€, σε περίπτωση κανονιού, θα έχεις πλέον υπόλοιπο δανείου 50.000 € ...
Όσο για το Φέθρυ, ήδη στήνει έκτακτο λαϊκό δικαστήριο για τους δηλωσίες!
Για τους κατ' εξακολούθησιν μαλάκες να δεις τι λέει κιόλας!
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Για τους κατ' εξακολούθησιν μαλάκες να δεις τι λέει κιόλας!
Άρχισες την αυτοκριτική βλέπω!
Και είσαι και σε καλό δρόμο!
Άρχισες την αυτοκριτική βλέπω!
Και είσαι και σε καλό δρόμο!
Για σένα το λέω, για δεύτερη φορά απόψε.
Βάλε και κανένα γυαλί.
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Για σένα το λέω, για δεύτερη φορά απόψε.
Βάλε και κανένα γυαλί.
Φέθρυ..
Με πληγώνεις...
Ξέρεις πόσο σημαντική είναι η γνώμη σου για εμένα...
Φέθρυ..
Με πληγώνεις...
Ξέρεις πόσο σημαντική είναι η γνώμη σου για εμένα...
Εγώ πάντως σε έχω συνδέσει κανονικά με Κάιρο, εδώ και πολύ καιρό.
Επισκέπτης
Καλη φαση στο Καιρο,εκει ειχε παλια και ο Μεγαλειοτατος την κυβερνηση του.Εγώ πάντως σε έχω συνδέσει κανονικά με Κάιρο, εδώ και πολύ καιρό.
anatolgami
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 20 Αυγ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 2.175
- Πόντοι
- 506
Μήπως τον αποκαλούν θλιβερό επειδή δεν λέει νόστιμα ανέκδοτα, όπως ο φερόμενος ως πρωθυπουργός;
Οχι. Τον λένε έτσι, γιατί έτσι ακριβώς είναι.
1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
Που είναι ο Περσόνας ρε γμτ
Έχω πάθει στέρηση, ένα πράγμα...
Αγαπητέ Σιγμούνδιε κάνω αποτοξίνωση.
Είμαι ο ΠΕΡΣΟΝΑΣ, είμαι ΑΠΟΣΤΟΣ 1η μέρα και είμαι καλά.
voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
Δυστυχώς το παιδί δεν συγκρατιέται.
Ενώ τον έχουν υπό εποπτεία μήπως και κάνει καμία δήλωση και γίνει πάλι μπάχαλο, αυτός τους ξέφυγε.
Μα καλά δεν υπάρχει κάποιος στο ΠΑΣΟΚ που ΕΣΤΩ να διαβάσει την συνέντευξη πριν δημοσιευθεί;
www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=1403673]«Έφτασε η ώρα για μια νέα κοινωνική συμφωνία με αμοιβαίες δεσμεύσεις για να πάμε τη χώρα μπροστά», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ[/url]
Παραθέτω την εισαγωγή του δημοσιογράφου και μερικά κομμάτια, δεν αξίζει να την βάλλω όλη:
ΖΕΣΤΟ χρήμα.
Και που θα το βρει το Κράτος ρε Γιωργάκη το ζεστό χρήμα;;;
Να τι λέει λοιπόν ο μεγάλος:
Έφτασε η ώρα για μια νέα κοινωνική συμφωνία, για ένα ελληνικό Νιου Ντιλ, στο οποίο θα συμπράξουμε όλοι και από το οποίο θα κερδίσουμε όλοι: οι εργαζόμενοι, το κράτος, η υγιής- παραγωγική- επιχειρηματικότητα.
Α, είναι προφανές ποίοι θα δώσουν το ζεστό χρήμα.
Μα καλά, ο αθεόφοβος, πρώτα - πρώτα τους εργαζομενους έβαλε;
Δεν υπάρχει κανένας εκεί στο ΠΑΣΟΚ που να διαβάζει;
Όσο για τις ΗΠΑ, τι ήταν να το πει αυτό;
Πρώτον, σε μία σοβαρή τραπεζική κρίση όπως αυτή, είναι καλύτερο το κράτος να ενισχύει την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών αγοράζοντας μετοχές- όπως στη Βρετανία- παρά να αγοράζει απλώς τα «τοξικά» προϊόντα τους, όπως στις ΗΠΑ.
Αφού ανακοίνωσαν ότι και εκεί το κράτος θα αγοράσει μετοχές των τραπεζών.
www.imerisia.gr/article.asp?catid=13903&subid=2&tag=9462&pubid=3487112]Ζήτω το βρετανικό σχέδιο κρατικοποιήσεων[/url]
Και τι μπλέκει τα τοξικά προϊόντα; Αφού τέτοια δεν έχουν οι ελληνικές τράπεζες.
Εμ για την Ευρωπαϊκή Ένωση;
Για την πιο αποτελεσματική όμως αντιμετώπιση- επιμένω - πρέπει να ξυπνήσει η Ε.Ε. και να διαχειριστεί συνολικά την κρίση, συντονισμένα, ενιαία.
Επέμενε Γιώργαρε, σήμερα συνεδριάζουν οι επικεφαλής για 2η φορά και μία το Ecofin μέχρι σήμερα...
Κάνει και άλλες ΠΟΛΥ συγκεκριμένες προτάσεις:
Ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ανέλαβα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή.
Όπως;;;;
Αλλά το καλλίτερο το αφήνω για το τέλος:
Οι πολίτες ζητούν αλλαγή πορείας για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να ανταποκριθεί. Ξέρουμε τα προβλήματα. Έχουμε κάνει δουλειά. Έχουμε προτάσεις.
Ενώ τον έχουν υπό εποπτεία μήπως και κάνει καμία δήλωση και γίνει πάλι μπάχαλο, αυτός τους ξέφυγε.
Μα καλά δεν υπάρχει κάποιος στο ΠΑΣΟΚ που ΕΣΤΩ να διαβάσει την συνέντευξη πριν δημοσιευθεί;
www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=1403673]«Έφτασε η ώρα για μια νέα κοινωνική συμφωνία με αμοιβαίες δεσμεύσεις για να πάμε τη χώρα μπροστά», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ[/url]
Παραθέτω την εισαγωγή του δημοσιογράφου και μερικά κομμάτια, δεν αξίζει να την βάλλω όλη:
Ωραίος ο δημοσιογράφος.Πρόταση για τη σύναψη μιας «νέας κοινωνικής συμμαχίας» (ενός ελληνικού Νιου Ντιλ), στην οποία θα συμπράξουν εργαζόμενοι, κράτος και η υγιής επιχειρηματικότητα, ως τη μόνη λύση για διέξοδο από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, διατυπώνει ο Γιώργος Παπανδρέου σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ». Και εξαγγέλλει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, που θα χρηματοδοτηθεί από το κράτος με ζεστό χρήμα για την ενίσχυση της «πραγματικής οικονομίας». Παράλληλα, αναδεικνύει τον «δρόμο» που ακολούθησε η Βρετανία, με την κρατικοποίηση μερικών τραπεζών, ως πιο ορθή λύση για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, σε σχέση με το τι έκαναν οι ΗΠΑ.
ΖΕΣΤΟ χρήμα.
Έφτασε η ώρα για μια νέα κοινωνική συμφωνία, για ένα ελληνικό Νιου Ντιλ, στο οποίο θα συμπράξουμε όλοι και από το οποίο θα κερδίσουμε όλοι: οι εργαζόμενοι, το κράτος, η υγιής- παραγωγική- επιχειρηματικότητα.
Πρώτον, σε μία σοβαρή τραπεζική κρίση όπως αυτή, είναι καλύτερο το κράτος να ενισχύει την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών αγοράζοντας μετοχές- όπως στη Βρετανία- παρά να αγοράζει απλώς τα «τοξικά» προϊόντα τους, όπως στις ΗΠΑ.
www.imerisia.gr/article.asp?catid=13903&subid=2&tag=9462&pubid=3487112]Ζήτω το βρετανικό σχέδιο κρατικοποιήσεων[/url]
Για την πιο αποτελεσματική όμως αντιμετώπιση- επιμένω - πρέπει να ξυπνήσει η Ε.Ε. και να διαχειριστεί συνολικά την κρίση, συντονισμένα, ενιαία.
Επέμενε Γιώργαρε, σήμερα συνεδριάζουν οι επικεφαλής για 2η φορά και μία το Ecofin μέχρι σήμερα...
Ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ανέλαβα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή.
Όπως;;;;
Οι πολίτες ζητούν αλλαγή πορείας για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να ανταποκριθεί. Ξέρουμε τα προβλήματα. Έχουμε κάνει δουλειά. Έχουμε προτάσεις.
Ενώ η παρούσα κυβέρνηση έχει κάνει συγκεκριμένες πράξεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, και τώρα περιμένει να δρέψει τους καρπούς των κόπων της.....Δυστυχώς το παιδί δεν συγκρατιέται.
Παραθέτω την εισαγωγή του δημοσιογράφου και μερικά κομμάτια, δεν αξίζει να την βάλλω όλη:Ωραίος ο δημοσιογράφος.
ΖΕΣΤΟ χρήμα.
Όπως;;;;
Μα ακριβώς φίλε μου, το θέμα είναι να καταδειχτεί ότι δεν υπάρχει άλλη προοπτική εκτός από τους κυβερνώντες για να μπορούν να συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους. Αυτό προσπαθούν να αποδείξουν οι πάντες. Και δεν κοιτάνε ότι με τους παρόντες πάμε από το κακό στο χειρότερο, το οποίο είναι κάτι απτό, αλλά μιλάμε θεωρητικά και λέμε ότι ο άλλος δεν έχει κάτι να προτείνει.Για το Γιωργάκη μιλάμε τώρα, ως άλλη προοπτική. Οι άλλοι αποδείχτηκαν ξανά άχρηστοι
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Ενώ η παρούσα κυβέρνηση έχει κάνει συγκεκριμένες πράξεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, και τώρα περιμένει να δρέψει τους καρπούς των κόπων της.....
Καταρχήν είναι αστείο να λέμε να κάνει ή (όποια) ελληνική κυβέρνηση "συγκεκριμένες πράξεις" για την αντιμετώπιση μιας κρίσης η οποία ξεπερνλα κατά πολύ τα όρια και τις δυνατότητες όχι της ελληνικής αλλά της παγκόσμιας οικονομίας...
Λες και αν βγει ο γιωργάκης ως πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς και ο κωστάκης ως πρωθυπουργός και πει κάτι, την επόμενη μέρα η Wall Street θα ανακάμψει...
Ας είμαστε σοβαροί και ρεαλιστές ως προς τη δυνατότητα παρέμβασης των εθνικών οικονομιών και δη των ασθενέστεων σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομική κρίση..
Επίσης, ο Καραμανλής και ο Αλογουσκούφης, όσο περίργο και αν ακούγεται ΔΕΝ ευθύνονται για το χαμό στην παγκόσμια οικονομία..Για το Ρουσσόπουλο πάλι δεν παίρνω και όρκο διότι αυτός ευθύνεται για όλα...
Το μόνο που μπορεί να κάνει μια εθνική κυβέρνηση είναι να μην αφήσει τελείως σκορποχώρι το ντόπιο τραπεζικό σύστημα...
Πχ η Ισλανδική κυβέρνηση το άφησε και πάει όλη η χώρα για φούντο, μαζί και εκατοντάδες χιλιάδες άγγλοι καταθέτες που εμπιστευτηκαν ισλανδικές τράπεζες..
Στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα...Το τραπεζικό σύστημα δεν έχει δείξει (ακόμη) σημάδια σοβαρής φθοράς...
Δεν ξέρω αν αυτό το οφείλουμε στο Σημίτη (ΟΝΕ γαρ) ή στον Αλογοσκούφη (αν χρεωκοπούσε κάποια τράπεζα θα θεωρούσαμε αυτόν υπεύθυνο όποτε τώρα που το τραπεζικό σύστημα δείχνει να αντέχει ας πιστωθει, προσωρινά έστω την επιτυχία, δίκαιο δεν είναι; )αλλά πάντως ισλανδία στην παρούσα φάση δεν κινδυνευουμε να γίνουμε..
Πάντως περιμένω με αγωνία την αντίδραση των παγκόσμιων αγορών στις δηλώσεις του Γιωργάκη...Ειδικά τα περί νέου new deal θα έχουν μαλακώσει την καρδιά ως και του πλέον ανελέητου σπεκουλαδόρου χρηματιστή!