Άντε, να ομολογήσω πως έχεις κάποιο δίκιο, χαριν του καλού κλίματος συναίνεσης που πρέπει να οικοδομήσουμε ώστε να κυβερνήσουμε από κοινού μετά τις επόμενες εκλογές και τη μη αυτοδυναμία κανενός κόμματος (για να σκάσει ο Φέθρυς).Τα ΜΜΕ πράγματι ασκούσαν κριτική στο Σημίτη, κυρίως για ζητήματα καθημερινότητας (ακρίβεια, λατέρνα, φτωχεια και φιλότιμο) όχι όμως σε μεγάλα ζητήματα...
Σε καμία όμως περίπτωση δεν προμόταραν τον καραμανλή, γι' αυτό επέμεναν μετά μανίας στο υπέρτατο δημοσκοπικό εύρημα, του καταλληλότερου (το οποίο μετά τους γύρισε μπουμερανγκ)...
Τα ΜΜΕ είχαν κρίνει πως ο Σημίτης είχε φάει τα ψωμιά του, ό,τι είχε να τους δώσει, τους το είχε δώσει και έψαχναν για κάτι άλλο...
Επειδή τότε με τον καραμανλή δεν τα είχαν βρει, προσπάθησαν να περάσουν στην κοινή γνώμη το Γιωργάκη με ένα τρελό επικοινωνιακό Blitzkrieg που υποτιμούσε απροκάλυπτα τη νοημοσύνη όλων μας...Ειδικά οι πίπες περί συμμετοχικής δημοκρατίας και η εκλογή "one man show" ήταν πρωτοφανή και κατ' εμέ, ξεπέρασαν ακόμη και τις εποχές χατζάρα στην ερτ...
Το σκάνδαλο πάχτα το αποκάλυψε πρώτος ο Μάκης..Τα mainstream ΜΜΕ δεν το προέβαλαν τόσο πολύ και εξακολουθούσαν να δίνουν έμφαση στη "συμμετοχική δημοκρατία"..
Σου θυμίζω πως μου έχεις υποσχεθεί πως αν αναλάβεις Θοδωρής, εγώ θα είμαι ο νέος Αντώναρος (σε πιο όμορφη εκδοχή) καθώς είμαι πολύ καλός στο να λέω: "έχω απαντήσει, δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο".
Εδώ τα χαλάμε μελλοντικό αφεντικό μου. Προφανώς το ΠΑΣΟΚ αρνείται την ύπαρξη δικών του σκανδάλων, έτσι κάνουν όλα τα κόμματα. Είναι όμως προφανές πως υπήρχαν σκάνδαλα και αδιαφανείς υποθέσεις. Αλλά σου έχω ξαναπεί πως η υπόθεση πως τα ίδιας σοβαρότητας σκάνδαλα συνέβαιναν και πριν αλλά έπεφτε συγκάλυψη είναι μια αστήριχτη εικασία. Η ΝΔ που ανακάλυπτε κατσαρίδες στα νοσοκομεία, δεν μπορούσε να βρει τα σκάνδαλα, τη στιγμή που ήλεγχε μάλιστα και τη δικαιοσύνη; Εδώ δεν μπόρεσαν να μείνει κρυφά οι τσάρκες με το κότερο του Κόκκαλη και η φιλοξενία του Μαλέσιου από τον Altec.Η διαφορά μεταξύ πασοκ και νδ έγκειται στο ότι το πασοκ αρνείται την ύπαρξη σκανδάλων - πχ για πολλούς πασόκους δεν υπήρξε ποτέ σκάνδαλο στο χρηματιστήριο αλλά πανικός επενδυτών- η νδ μόλις πιαστεί red handed, τρέχει και τα ψιλομπαλώνει, όπως πχ έγινε με τα ομόλογα (για τα οποία ακόμη κανείς δεν έχει πει ποια ήταν τελικά η ζημία των ταμείων ή του δημοσίου) ή τώρα με το βατοπέδι (που εν προκειμένω η ζημία είναι ορατή και αδιαμφισβήτητη)...
Κατ' εμε, η συχνότητα και σοβαρότητα σκανδάλων δεν έχει αλλάξει, καθώς πολλά από τα σκάνδαλα που οι πρετεντεροτρέμηδες "αποκάλυπταν" δεν ήταν σκάνδαλα (πχ ζαχόπουλος) ή παρόλο που αντιμετωπίστηκαν δεόντως (κουμπάροι και επιτροπή ανταγωνισμού)η υστερία συνεχίστηκε...
Μόνο ένας ΜΑΛΑΚΑΣ θα πίστευε ότι οι μπλε είναι καθαροί και οι πράσινοι βρώμικοι...Τα λαμόγια δεν έχουν χρώμα ούτε ιδεολογία...
Επαναλαμβάνω όμως ότι η διαφορά συνίσταται στο ότι δεν υπάρχουν οι αυτοί μηχανισμοί συγκάλυψης και ότι που και που πάει και κανείς στο κτίριο 16 της ευελπίδων..
Χαχαχαχα, θα τα πάμε καλά! Προπονούμε ήδη στο "έχει απαντήσει ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν έχω κάτι να προσθέσω"Όσο για τα σόλο κλαρίνα αβραμό και ντόρας, μη ξεχνάς 2 παραμέτρους:
α) Την αποδόμηση του ηγετικού προφίλ (καλά, μη βαράς, μια μαλακία είπα) του καραμανλή, προβάλλοντας τους 2 βασικότερους δελφίνους που είναι και οι επικρατέστεροι να τον διαδεχθούν και
β) Τί να το κάνει το στέλεχος του πασοκ το μέγκα; Με τρέμη, πρετεντέρη και οικονομέα και καμπουράκη και..και ... μάλλον ζημιά θα έκανε στο κόμμα!
Χμμμμ, επειδή μας διαβάζει και ο Φέθρυς, ας σοβαρευτώ διευκρινίζοντας πως το σενάριο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν παίζει καθόλου κατά την άποψή μου. Το λέω για να τον πιάσει απελπισία γιατί δεν καταλαβαίνει το γιατί.