Μα είναι ...αγεφύρωτες οι διαφορές σας, λέμε.
Όσο και των κομμάτων εκκίνησής σας.
Τόσο αγεφύρωτες που ακόμα και ένας ικανός αναλυτής σαν τον περσόνα δεν μπόρεσε να βρει ούτε μία, έστω για δείγμα.
Η μόνη διαφορά σου με τον γραφικό Κρεμαστινό της ψυχανάλυσης είναι οτι εκείνος -αν και εμφανώς στο κλίμα της Κλαδικής- δεν είναι τόσο άρρωστα αντικομμουνιστής σαν και σένα, μάλλον δεν θα έγραφε ποτέ τις δικές σου παπαριές για τον Κοροβέση, για τις οποίες -αν είχες τσίπα- θα έπρεπε να ντρέπεσαι.
Αλλά θα μου πεις, έχεις κάνει την διαδρομή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (στην κάλπη) Κολιάτσου- Παγκράτι, εκεί θα κώλωνες;
Μιλάμε για το περιβόητο μεταβλητό 10-15% του εκλογικού σώματος, που βγάζει κυβέρνηση με τον καιροσκοπισμό (και την τσέπη του).
Ευτυχώς που δεν ζεις στην Ιαπωνία, ο εκεί πολιτισμός προβλέπει χαρακίρι για κάτι τέτοιους τύπους.
Ελπίζω να μη θέλεις να σου πω πόσο εκτιμώ το "είδος" σας.
Ακόμη προσπαθώ να βρω τί κακό έγραψα για τον Κοροβέση...Βέβαια είτε έχω γράψει είτε όχι, εσύ θα απαντάς σε αυτά που θα ήθελες να έχω γράψει, όποτε άκυρη η αναζήτηση...
Το ότι δεν τον ξέρω τον άνθρωπο δε σημαίνει ότι έχω αρνητική άποψη...
Επί του θέματος...
Έχω μια συγκεκριμένη αντίληψη για το πώς πρέπει να λειτουργεί η χώρα και η κοινωνία...
Όποιος πολιτικός φορέας έχει πρόγραμμα και απόψεις που συμπίπτουν με τις δικές μου, θα έχει και την ψήφο μου, χωρίς κολλήματα, χωρίς ταμπέλες, χωρίς προκαταλήψεις...
Αν πχ ο τσύριζα αποκύρησσε τις γραφικές έως ύποπτες θέσεις ορισμένων συνιστωσών του,για να μην πω του ίδιου του κόμματος, για τα εθνικά θέματα και τη λαθρομετανάστευση και επικέντρωνε στην εποικοδομητική κριτική για την προστασία του περιβάλλοντος και του καταναλωτή, θα τον έβλεπα αρκετά πιο ελκυστικό και με δεδομένο ότι νδ και πασοκ είναι για τα πανηγύρια, ίσως και να σκεφτόμουν να τον ψηφίσω...
Θα μου πεις αν είχε σοβαρές θέσεις για ζητήματα εθνικής και εσωτερικής ασφάλειας δεν θα ήταν ο τσύριζα αλλά κάτι άλλο, αλλά και πάλι δεν θα είχα πρόβλημα να ψηφίσω κάτι επειδή λέγεται "αριστερό"....
Και κάτι άλλο...
Η προσκόλληση σε ιδεολογήματα φανερώνει αδυναμία...
Και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να κάνει κάποιος την αδυναμία του ηθική υπεροχή...
Διότι πίσω από την ταμπέλα του "δεν ξεπουλιέμαι" υπάρχει συχνά η σκληρή πραγματικότητα ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να με "αγοράσει"...
Και επειδή καλή η πλάκα αλλά κάπου παρεξηγείται, δεν υπήρξα ποτέ μέλος κανενός κόμματος και το ψωμί μου το βγάζω με τις δικές μου δυνάμεις, χωρίς να με έχει διορίσει ή να μου έχει στείλει δουλειές κανείς λόγω κομματικών πεποιθήσεων...
Σε αντίθεση πχ με κάποιους άλλους κλάδους - πχ καλλιτεχνικούς, που για να κάνεις καριέρα πρέπει να είσαι αριστερός ή/ και gay...
Έτσι, για να μη ξεχνιόμαστε, όταν πας να πουλήσεις "ανενταχτιλίκι"...