άνοιξε τα μάτια σου.... Επεσε η Χούντα.
Ναι, έπεσε.
Αλλά δεν μου απαντάς.
Τόσο δύσκολο είναι αυτό που ρωτάω;
άνοιξε τα μάτια σου.... Επεσε η Χούντα.
ίσιε..... Εάν με πληγώσει ο εχθρός μου στ αρχίδια μου....
Εάν με πληγώσει το σπίτι μου γάματα με μεγάλα γράμματα
Είμαι και γέρος για επαναστάσεις και ανατροπές.......
Παραείμουν πιτσιρικάς, 9-10 χρονών το '85. Η μάνα μου ασχολούνταν με το κόμμα και έτρεχε σε εφορευτικές και μαλακίες. Με το φάδερ απλά τρέχαμε απο πίσω μην της έρθει καμιά ξώφαλτσηρε επί Αβέρωφ κατέβαινα στο Πεδίο Αρεως και απλωνόμαστε για να φαινόμαστε περισσότεροι...
Τι να μου πεις εσύ τώρα για δύσκολες εποχές........
Ρε Lion, εκπλήσσομαι με σένα!Φίλε μου Σταύρο, και όμως έκανε προτάσεις. Από μνήμης όταν τον άκουσα διότι δεν κρατούσα και σημειώσεις, αναφέρω τις εξής:
1)Τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, έστω στο πλαίσιο που περιγράφεις.
2)Το διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας.Πήρε ξεκάθαρη θέση.
3)Τη μείωση των αμυντικών δαπανών.Αμφιβάλλει κανείς ότι οι αμυντικές δαπάνες αποτελούν έναν τον πλέον σημαντικών παραγόντων εξαιτίας των οποίων έχουμε αδυναμία διάθεσης πόρων για άσκηση κοινωνικής πολιτικής;
4)Τη μετακύλιση των φορολογικών βαρών στους έχοντες και όχι αδιακρίτως στο σύνολο του λαού.
5)Την κατάργηση νόμων της ΝΔ, για το οποίο δεσμεύτηκε, κυρίως φορολογικών και ασφαλιστικών.
Φοβάμαι ότι μίλησε συγκεκριμένα, για τα χρονικά πλαίσια μίας συνέντευξης όπου ερωτήθηκε από 50 διαφορετικά πρόσωπα για ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Και εξάλλου, κανένα κυβερνητικό πρόγραμμα στις λεπτομέρειές του δεν μπορεί να αναλυθεί μέσα σε μία συνέντευξη, όπου θα αναλύονται όλες οι επιμέρους ενέργειες σε κάθε τομέα κυβερνητικής πολιτικής.
Το πιο βασικό για εμένα είναι ότι μίλησε για πολιτική, έστω και με γενικότητες σε ορισμένα σημεία. Δεν θέλω έναν αρχηγό κόμματος εισαγγελέα και κατήγορο, θέλω να παράγει πολιτική. Το μεγάλο κακό της κυβερνώσης πλέον παράταξης στον τόπο είναι ότι μετέθεσε το κέντρο βάρους από τον πολιτικό στον καταγγελτικό λόγο όταν ήταν στην αντιπολίτευση, και αυτό το κλίμα είναι που δηλητηριάζει πολλές πτυχές πλέον του δημοσίου βίου μας.
Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολιτική διαχείριση των προβλημάτων ασκεί η υπεύθυνη κυβέρνηση, και όχι η αντιπολίτευση. Και σε αυτόν τον τομέα η ενεστώσα κυβέρνηση έχει πλέον κριθεί, καθώς διάγει τον πέμπτο χρόνο της στην εξουσία. Ο κ. Παπανδρέου καταδικάζεται απλά για το λόγο του, χωρίς να έχει δει κανείς τις πράξεις του.
ο καθένας έχει τα βιώματα και την πορεία του.Αυτή είναι η διαφορά μας...
Δε θεωρησα ποτέ τη νδ "σπίτι" μου...Ούτε και πίστεψα ποτέ σε καλούς δεξιούς και κακούς κεντρώους ή αριστερούς λόγω της πολυσυλλεκτικής πολιτικά οικογένειάς μου...
Ό,τι και να ψήφιζα, κάποιου παππού τα κόκκαλα θα έτριζαν ούτως ή άλλως όποτε δεν είχα ποτέ ενοχές να ψηφίσω το ένα ή το άλλο κόμμα...
ο καθένας έχει τα βιώματα και την πορεία του.
Εχω μάθει από μικρός να λέω μόνο αυτό που βλέπω όποιον και εάν πληγώνει αυτό. Αν φτάσει να πληγώνει και μένα τότε γειά σας.... Τελείωσαν όλα. Χωρίς ελπίδα δεν πας πουθενά. Πάντα ήθελα έναν καλύτερο κόσμο. Χωρίς όλα αυτά που έζησα 30 χρόνια τώρα....
Παραείμουν πιτσιρικάς, 9-10 χρονών το '85. Η μάνα μου ασχολούνταν με το κόμμα και έτρεχε σε εφορευτικές και μαλακίες. Με το φάδερ απλά τρέχαμε απο πίσω μην της έρθει καμιά ξώφαλτση
Ρε συ, τι να πρωτογράψω? Για πυροβολισμούς στο εκλογικό κέντρο νωρίς το απόγευμα? Για τα μπαστάρδια που επι 45 λεπτά περνούσαν πάνω κάτω με τα αυτοκίνητα μισό μέτρο απο την πόρτα του κέντρου και δεν μπορούσες να βγείς έξω? Ή για τσαμπουκάδες σε περιοδεία του Μητσοτάκη και πυροβολισμούς πάλι??
Άσε που θα μου πείς τώρα για συγκεντώσεις
δεν έχω να απαντήσω σε κάτι που δεν βρίσκω ότι έχει νόημα.Χωρίς καμμιά διάθεση για καυγά, λίγο εγωκεντρικό δεν ακούγεται όλο αυτό;
(Περιμένω ακόμα μια απάντηση)
δεν έχω να απαντήσω σε κάτι που δεν βρίσκω ότι έχει νόημα.
Εγώ έχω σχηματίσει την άποψή μου. Εσύ μπορείς να έχεις διαφορετική.
Δεν έχω σκοπό ούτε να σε πείσω ούτε να αλλάξω γνώμη. Αλλωστε αυτή η κουβέντα δεν γίνεται σε θρεντ ενός φόρουμ... Χρειάζεται μεγάλη διαδραστικότητα....
Σωστό.
Αλλά τότε σταμάτα να συγχύζεσαι "σε θρεντ ενός φόρουμ" για το Γιωργάκη.
Δεν αξίζει σου λέω.
Σε αδικεί.
Και σου απευθύνω για πρώτη φορά την πρόσκληση για καφέ.
δεν συγχύζομαι με το Γιώργο...Σωστό.
Αλλά τότε σταμάτα να συγχύζεσαι "σε θρεντ ενός φόρουμ" για το Γιωργάκη.
Δεν αξίζει σου λέω.
Σε αδικεί.
Και σου απευθύνω για πρώτη φορά την πρόσκληση για καφέ.
η θεση του καφε ειναι στα μουτρα σου επανω χυμενος.. . .
δεν συγχύζομαι με το Γιώργο...
Συγχυζομαι με τον τρόπο σκέψης του μέσου Ελληνα.
Εγώ θα δεχθώ την υπόθεσή σου ότι είναι ίδιοι.
ΟΚ.
Και τότε τι μου προτείνεις;
ΚΚΕ; χε χε αυτοί μόνο αυτοπροτείνονται μεταξύ τους.
ΣΥΡΙΖΑ; ΟΚ δεκτόν. Νομίζεις ότι είναι έτοιμοι για κόμμα εξουσίας; Οσο και αν σέβομαι την ποιότητα πολλών από αυτούς.
Οικολόγους; ΟΚ αλλά ας ενωθούν με ΣΥΡΙΖΑ....
Καφές δεκτός.
δλδ τώρα θεωρείς ότι ο έλεγχος που ασκείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι αποτελεσματικός;Δεν σου προτείνω τίποτα.
Πέραν του να πάψεις να σκέφτεσαι με βάση το ποιος θα βγει κυβέρνηση.
Πρέπει να σε αφορά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το ερώτημα για να ψηφίσεις;
Ή μήπως τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν θεσμικό (και ΠΟΛΥΤΙΜΟ ρόλο) στη Δημοκρατία, ελέγχοντας την εξουσία;
δλδ τώρα θεωρείς ότι ο έλεγχος που ασκείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι αποτελεσματικός;
ναι αλλά εγώ επειδή είμαι πρακτικός και όχι θεωρητικός τύπος πρέπει να ψηφίσω.Ο έλεγχος που ασκείται απο το ΠΑΣΟΚ είναι ανύπαρκτος.
Του ΚΚΕ επίσης, αλλά για διαφορετικό λόγο.
Του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάπως πιο σοβαρός και πιο ταρακουνητικός, αν και απέχει πολύ απο αυτόν που θα ήθελα εγώ να δω.
Αλλά στο ξαναλέω:
Τη συζήτηση δεν την κάνουμε για να βρούμε κοινό τόπο στο τι θα ψηφίσουμε (και εκεί μπορεί να διαφωνήσουμε, υγιέστατο), αλλά για να εκφραστούμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Σε μια τέτοια συζήτηση προφανώς και δεν χωράνε κομματικοί εγκάθετοι πράσινοι, γαλάζιοι και όποιου άλλου χρώματος.
ναι αλλά εγώ επειδή είμαι πρακτικός και όχι θεωρητικός τύπος πρέπει να ψηφίσω.
Και πρέπει να ψηφίσω αυτόν που θέλω να με κυβερνήσει. Δε με αφορά να κάνω αντιπολίτευση...Εχω μάθει στη ζωή μου να έχω τον έλεγχο... Ετσι θέλω να επιλέγω και αυτόν που κυβερνά και όχι αυτόν που αντιπολιτεύεται.
ναι αλλά εγώ επειδή είμαι πρακτικός και όχι θεωρητικός τύπος πρέπει να ψηφίσω.
Και πρέπει να ψηφίσω αυτόν που θέλω να με κυβερνήσει. Δε με αφορά να κάνω αντιπολίτευση...Εχω μάθει στη ζωή μου να έχω τον έλεγχο... Ετσι θέλω να επιλέγω και αυτόν που κυβερνά και όχι αυτόν που αντιπολιτεύεται.