Περί δημοσκοπήσεων, "καταλληλότερου" κλπ...
Ε, κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με τη γελοιότητα των δημοσκοπήσεων με ακρίβεια δεκαδικού όταν το στατιστικό σφάλμα είναι 2-3%. Με τέτοιο σφάλμα, κανένας στατιστικός που σέβεται τον εαυτό του δεν θα ανέφερε διαφορές του 0,3%! Θα έλεγε απλώς πως τα δύο μεγέθη είναι στατιστικά ισοδύναμα.
Απλώς όλες οι εταιρείες έχουν κλάσει μέντες στην ιδέα να δείξουνε ισοπαλία ή μπροστά το ΠΑΣΟΚ, γιατί ξέρουν πως ο Ζαχαρέας δεν αστειεύεται με κάτι τέτοια… Η πρώτη εταιρεία που θα βρει στο δείγμα της το ΠΑΣΟΚ μπροστά (αν αυτό δεν έχει ήδη γίνει) θα το σκεφτεί παααρααα πολλές φορές πριν τολμήσει να το δείξει.
Και ένα τελευταίο. Ακούω και εγώ σε όλα τα κανάλια να αναπαράγουν το καλοκουρδισμένο συστηματάκι επιχειρημάτων του Ζαχαρέα:
- Υστερεί ο Γιώργος σε καταλληλότητα
- Το ΠΑΣΟΚ θεωρείται πως ασκεί χειρότερη αντιπολίτευση από το ΣΥΡΙΖΑ και δεν ξέρω ποιον άλλον.
Καλά όλα αυτά, αλλά είναι στ’@@ μας στην τελική. Γιατί στις εκλογές δεν έχει ψηφοδέλτια για:
- «Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό;»
- «Ποιο κόμμα κάνει καλύτερη αντιπολίτευση»
Αυτά είναι ηλίθια Ζαχαρεϊκά ερωτήματα για να θολώνουμε τα νερά. Αν θέλετε, ας οργανώσουμε ένα γκαλά απονομής βραβείων για τους καταλληλότερους, αλλά ας μην μπλέκουμε ηλίθιες ερωτήσεις με τις εκλογές. Αυτά είναι για γέλια. Να σας θυμίσω πως δημοφιλέστερος πολιτικός έβγαινε πάντα ο Κωνσταντόπουλος, αλλά στο ταμείο το κόμμα έπαιρνε μετά βίας 3%.
Στις εκλογές υπάρχει μόνο ένα σκληρότατο ερώτημα: «ποιο κόμμα θέλετε να σας κυβερνήσει;».
Και σε αυτό το ερώτημα οι πολίτες απαντούν προς το παρόν ισοπαλία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Μετά τις εκλογές, θα απονείμουμε (όπως στα όσκαρ) και ένα τιμητικό βραβείο στο σύριζα διότι παρά την ένδοξη καταλληλότερη αντιπολίτευση που άσκησε, οι ψηφοφόροι δεν το τίμησαν με την ψήφο τους για να καταστεί κυβέρνηση. Οι ψηφοφόροι θα αποφασίουν πως τους αρέσει τόσο πολύ η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που του ζητήσουν να συνεχίσει το αντιπολιτευτικό του έργο.
Ο ανεπιθύμητος το είπε για άλλη μια φορά:
Και πρέπει να ψηφίσω αυτόν που θέλω να με κυβερνήσει. Δε με αφορά να κάνω αντιπολίτευση...Εχω μάθει στη ζωή μου να έχω τον έλεγχο... Ετσι θέλω να επιλέγω και αυτόν που κυβερνά και όχι αυτόν που αντιπολιτεύεται.