χμ...δεν είναι τόσο απόλυτο αυτό που λέτε, ειδικά όταν μιλάμε για ευρωεκλογές, μην το ξεχνάτε αυτό.
Δεν έχει την ίδια βαρύτητα η αποχή στις ευρωεκλογές με τις βουλευτικές ή τις δημοτικές π.χ.
ΟΚ, ουσιαστικά τους κλάνεις τα @@ με την αποχή μεν, αλλά δεν σου αφαιρεί αυτή η κίνηση το δικαίωμα να έχεις άποψη.
Οι αποφάσεις που λαμβάνονται άλλωστε αφορούν όλους και όχι μόνο όσους ψηφίζουν οπότε σαφώς μπορείς να έχεις γνώμη.
Βέβαια, θα μου πεις, ακόμη και όταν ψηφίζεις, τελικά αυτά που αποφασίζουν δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που αρχικά δήλωναν και εδώ ακριβώς αρχίζει ο κοσμάκης και τα παίρνει όλα στο χαλαρό και τελικά σε ένα μεγάλο ποσοστό απέχει.
Προσωπικά, δυσκολεύομαι να κατανοήσω αυτούς που ψήφισαν και όχι αυτούς που δεν ψήφισαν.
Να το πω απλά και θα περιοριστώ στη ΝΔ, την οποία και είχα ψηφίσει στις τελευταίες βουλευτικές (θα αποφύγω να μιλήσω για τους άλλους).
Όσοι ψήφισαν ΝΔ σε αυτές τις εκλογές δήλωσαν ουσιαστικά ότι συμφωνούν με τους χειρισμούς της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια.
Sorry, αλλά πρέπει να είσαι ή καθυστερημένος για να δηλώσεις κάτι τέτοιο (και μην πάμε στην παγίδα για το τι θα έκαναν οι άλλοι, περιορίζομαι στην ΝΔ και μόνο) ή βολεμένος και έχεις συμφέρον να παραμείνει η ΝΔ "πρώτη".
Οπότε, και καταλήγοντας, μήπως τελικά δεν είναι και τόσο μαλακία η αποχή? Ειδικά εάν σκεφτούμε ότι αυτό που ισχύει για την ΝΔ, πιθανότατα ισχύει και για τα άλλα κόμματα και κυρίως για το ΠΑΣΟΚ?
Μπορώ να μαντέψω την απάντηση και θα σας προλάβω, από το να ψηφίσω τους λιγότερο άχρηστους, προτιμώ να μην ψηφίζω καθόλου.
Αποψη έχω δικαίωμα να έχω και αυτό προκύπτει από ένα σύνολο προϋποθέσεων και όχι αποκλειστικά από την άσκηση ή όχι του εκλογικού μου δικαιώματος (και όχι υποχρέωσης).