Νέα

Γιατί "εξαφανίστηκε" ο φραπές από τη συνήθεια του Έλληνα?

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα nickpie2008
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 202
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Γιατί "εξαφανίστηκε" ο φραπές από τη συνήθεια του Έλληνα?

  • Γίναμε Ευρωπαιοι

    Ψήφοι: 43 26,9%
  • Οι γκόμενες επέβαλαν τα φρένα κτλ

    Ψήφοι: 21 13,1%
  • Οι άντρες το επέβαλαν για να γ***μησουν (που πας με φραπέ)

    Ψήφοι: 14 8,8%
  • Δεν έκανε ανακαίνιση ο Λετζος

    Ψήφοι: 18 11,3%
  • Δεν πινοταν

    Ψήφοι: 38 23,8%
  • Ήταν φθηνός δεν είμαστε τσιπιδες

    Ψήφοι: 13 8,1%
  • Γιατί με 50 γ*μας

    Ψήφοι: 9 5,6%
  • Ο Σημίτης φταιει

    Ψήφοι: 37 23,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    160

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Μηνύματα
10.065
Like
3.712
Πόντοι
606
Καλό είναι το φραπεδάκι αλλά μόνο καλοκαίρι και μόνο νωρίς το πρωί.Έτσι και κάνεις τη μαλακία να πιεις το απόγευμα,κάθεσαι σαν βρυκόλακας μέχρι τα χαράματα.
 

HarisGB

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Φεβ 2018
Μηνύματα
841
Κριτικές
7
Like
582
Πόντοι
306
O φραπες εγινε της μοδας ειδικα την εποχη του "καφε με τις 45 ζαχαρες" του Χαρρυ Κλυν καθως και για το οτι τις εποχες που οι καφετεριες γεμιζαν την αθηνα με αμετρητα καθισματα ο φραπες ειδικα αυτος με τις 45 ζαχαρες ητο η φτηνη επιλογη αφου το πηχτο πραγμα που εβγαινε οι διπλα θαμωνες τον αραιωναν σε δικα τους ποτηρια με νερο..
Η μοδα συνεχιστηκε με τις βιντεοκασσετες, Ντουζος Μιχαλοπουλος Ψαλτης κτλ, με το αθανατο γκρικ καμακι οπου η τουριστρια δεν ξαναειδε φραπε και την εριχνες.
Ας δουμε και μερικα κλιπ...


ΥΓ εγω πιστευω οτι ο φραπες στους χαλεπους καιρους που ζουμε θα γυρισει δυναμικα με ενα πιο "φλωρικο στυλ".







 

easy777

Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
11
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
0
Ξέρει κανείς εάν υπάρχει στην Αθήνα μαγαζί που να φτιάχνει φραπέ σαν του Λέντζου
(για μας που δεν τον προλάβαμε...)
 
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Μηνύματα
9.502
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Γιατί μας "ξεβλάχεψε" ο Κωστόπουλος μάγκες. Ποιός έπινε εσπρέσο πριν αρχίσει ο Πετράκης το σχετικό σπονσονάρισμα;

Ξέρει κανείς εάν υπάρχει στην Αθήνα μαγαζί που να φτιάχνει φραπέ σαν του Λέντζου
(για μας που δεν τον προλάβαμε...)
Αν τον έπινες σκέτο δε θα σου πολυάρεσε. Υπήρχε μια φήμη ότι έβαζε ασπράδι αυγού μέσα, χτυπημένο σαν μαρεγκα.
 

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Μηνύματα
40.762
Like
22.305
Πόντοι
5.006
ειχε ακουστει ότι ο λεντζος ηταν μερακλής και εβαζε χυσαμολι στον φραπε...  :orchestra:
 

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Μηνύματα
10.910
Κριτικές
6
Like
11.409
Πόντοι
3.936
Ξέρει κανείς εάν υπάρχει στην Αθήνα μαγαζί που να φτιάχνει φραπέ σαν του Λέντζου
(για μας που δεν τον προλάβαμε...)
Έχει ανοίξει ένα καφέ απέναντι απο την εκκλησία του Π.Ηλία στο παγκράτι με το όνομα Λέντζος, και ισχυρίζεται ότι φτιάχνει τον ίδιο φραπέ όπως παλιά.
 

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.658
Like
528
Πόντοι
36
Έπινα πάρα πολλά χρόνια φραπέ και νες ζεστό. Πριν 8 χρόνια επειδή ανακάλυψα οτι με ψιλοπείραζε τον έκοψα τελείως και έπινα οτιδήποτε άλλο καφέ ,από ελληνικό, γαλλικό, εσπρέσσο, φρέντο κλπ. Πριν 2 χρόνια έχω πάει σε έναν φίλο να δούμε κάποιο μάτς, νωρίς ήταν, λέει η γυναίκα του να σας φτιάξω καφέ. Είχε και ζέστη, άντε λέω φτιάξε έναν φραπέ. Δεν πινόταν, μια γεύση απαίσια, τον πήγα λίγο κάτω από την μέση με τα χίλια ζόρια. Απόρησα πως τόσα χρόνια το έπινα, τελικά άμα το ξεσυνηθίσεις ούτε την γεύση δεν μπορείς

Μα ειπαμε ! Οι ελλεηνιδες φταινε!
Ουτε φραπε καλο δεν ξερουνε να φτιαξουνε!
Τι περιμενες απ αυτηνανε?
Να πηγαινες να τονε φτιαξεις μονος σου ρε συ
Μην εμπιστευεσαι γεναικα για τετοια ζητηματα
 

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Μηνύματα
10.910
Κριτικές
6
Like
11.409
Πόντοι
3.936
Γιατί μας "ξεβλάχεψε" ο Κωστόπουλος μάγκες. Ποιός έπινε εσπρέσο πριν αρχίσει ο Πετράκης το σχετικό σπονσονάρισμα;

Αν τον έπινες σκέτο δε θα σου πολυάρεσε. Υπήρχε μια φήμη ότι έβαζε ασπράδι αυγού μέσα, χτυπημένο σαν μαρεγκα.
Ζάχαρη με πολύ καφέ νες έβαζε, και τον χτυπούσε με λίγο νερό ώσπου γινόταν σαν μαρέγκα. Μετά παγάκια, λίγο πασπάλισμα με κόκους απο τον νες καφέ απο πάνω, και έτοιμος!
 

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.658
Like
528
Πόντοι
36
O φραπες εγινε της μοδας ειδικα την εποχη του "καφε με τις 45 ζαχαρες" του Χαρρυ Κλυν καθως και για το οτι τις εποχες που οι καφετεριες γεμιζαν την αθηνα με αμετρητα καθισματα ο φραπες ειδικα αυτος με τις 45 ζαχαρες ητο η φτηνη επιλογη αφου το πηχτο πραγμα που εβγαινε οι διπλα θαμωνες τον αραιωναν σε δικα τους ποτηρια με νερο..
Η μοδα συνεχιστηκε με τις βιντεοκασσετες, Ντουζος Μιχαλοπουλος Ψαλτης κτλ, με το αθανατο γκρικ καμακι οπου η τουριστρια δεν ξαναειδε φραπε και την εριχνες.
Ας δουμε και μερικα κλιπ...


ΥΓ εγω πιστευω οτι ο φραπες στους χαλεπους καιρους που ζουμε θα γυρισει δυναμικα με ενα πιο "φλωρικο στυλ".








Μ αρεσει η τοποθετηση σου.
Μ αρεσει η προβλεψη που κανεις
μ αρεσει ο τροπος που αναφερεις τον νεο φλωρικο φραπε
Μ αρεσει που συννελεξες βιντεα απο φραπεδοδιαφημισης
Μ αρεσει ο τροπος που συνδυασες τις βιντατζ διαφημισεις με την τωρινη κατασταση

Σου βαζω "1" !


ΥΓ:  @ Μπερμινγκχαμ εισαι?
 

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.658
Like
528
Πόντοι
36
Καλό είναι το φραπεδάκι αλλά μόνο καλοκαίρι και μόνο νωρίς το πρωί.Έτσι και κάνεις τη μαλακία να πιεις το απόγευμα,κάθεσαι σαν βρυκόλακας μέχρι τα χαράματα.


Ηταν (και ειναι!) τελειο εργαλειο οταν η δουλεια/εξετασεις κλπ απαιτουσε πολυωρο ξενυχτι!
 

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Μηνύματα
10.910
Κριτικές
6
Like
11.409
Πόντοι
3.936
Για τον φραπέ που κόβεται σιγά σιγά, φταίει το ευρώ που είναι ακριβό, τα μνημόνια, και τα νέα μέτρα.  :S
Οι γυναίκες απο την άλλη κοιτάζουν πως θα κόψουν του άντρα τους τον φραπέ. Για να τους μένουν χρήματα για τα 'ταξίδια ομορφιάς', τα κομμωτήρια κ.α..  :S
 

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Μηνύματα
16.049
Like
12.312
Πόντοι
3.656
Έχει ανοίξει ένα καφέ απέναντι απο την εκκλησία του Π.Ηλία στο παγκράτι με το όνομα Λέντζος, και ισχυρίζεται ότι φτιάχνει τον ίδιο φραπέ όπως παλιά.
το μυστικό του λετζου είναι πολυ απλοικο και γι αυτο ειχε διαρευσει κατα κορον απο το 95 και μετα
Δεν θαβτο αποκαλυψω γιατι αρκετοι πληρωσαν για να το μάθουν
Δεν εχει σχεση με συνταγη αλλα με τον τροπο παρασκςυης του ροφηματος
Και γινοταν μόνο για γλυκό φραπε
Οποιος ηθελε μετριο του εβαζε απο πανω εξτρα καφε.. Διπλη δοση καφε σε πρωην γλυκο καγε δηλαδη
 
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Μηνύματα
9.502
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Ζάχαρη με πολύ καφέ νες έβαζε, και τον χτυπούσε με λίγο νερό ώσπου γινόταν σαν μαρέγκα. Μετά παγάκια, λίγο πασπάλισμα με κόκους απο τον νες καφέ απο πάνω, και έτοιμος!
Ειλικρινά δεν έχω ιδέα. Πάσα συνταγή δεκτή. Εγώ τον έπινα σκέτο πάντα τον καφέ, οπότε ο φημισμένος του Λέντζου ήταν απλησίαστος. Όλοι οι υπόλοιποι της παρέας σαν τρελοί έκαναν. Ο σκέτος φραπέ είναι μια θλιβερή γευστικά ιστορία. Ασχέτως που τον πίνω και τώρα σε καθημερινή βάση.
 

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Μηνύματα
16.049
Like
12.312
Πόντοι
3.656
Ειλικρινά δεν έχω ιδέα. Πάσα συνταγή δεκτή. Εγώ τον έπινα σκέτο πάντα τον καφέ, οπότε ο φημισμένος του Λέντζου ήταν απλησίαστος. Όλοι οι υπόλοιποι της παρέας σαν τρελοί έκαναν. Ο σκέτος φραπέ είναι μια θλιβερή γευστικά ιστορία. Ασχέτως που τον πίνω και τώρα σε καθημερινή βάση.
με σκέτο καφε δεν επιανε η συνταγη, ο τρόπος προπαρασκευης δηλαδή
 

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.658
Like
528
Πόντοι
36
ειχε ακουστει ότι ο λεντζος ηταν μερακλής και εβαζε χυσαμολι στον φραπε...  :orchestra:

τι λε ρε ασχετε!

θα σου πω εγω τι εκανε:
ειχε μαθει οτι οι γυναικες χυνουν πρωκτικα (τοχε διαβασει στο μπου.κομ σε ενα ταξιδι του στο μελλον που ειχε κανει) και ετσι ειχε μια τυπισα που καθε φορα που ζηταγε καποιος φραπε την πηδαγε στον κωλο μεχρι να "χυσει πρωκτικα" και επαιρνε την θηλυκη πρωκτικη χυσαμολι (ΘΠΧ) και με αυτην εκανε αυτον τον μοναδικο αφρο.
Με τετοια διαδικασια οπως καταλαβαινετε ολοι, δεν μπορουσε να σταθει ανταγωνιστικα σε μια αγορα με τις τιμες των καφε να πεφτουν μεχρι και στο 1ευρω!

 

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Μηνύματα
16.049
Like
12.312
Πόντοι
3.656
Ζάχαρη με πολύ καφέ νες έβαζε, και τον χτυπούσε με λίγο νερό ώσπου γινόταν σαν μαρέγκα. Μετά παγάκια, λίγο πασπάλισμα με κόκους απο τον νες καφέ απο πάνω, και έτοιμος!
ΟΧΙ  ;)
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom