dimispagrati7
Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Οκτ 2008
- Μηνύματα
- 3.535
- Like
- 14
- Πόντοι
- 16
υπαρχειΤο αλλο μαγαζι στην Υμηττου υπαρχει ακομα?
υπαρχειΤο αλλο μαγαζι στην Υμηττου υπαρχει ακομα?
Αν τον έπινες σκέτο δε θα σου πολυάρεσε. Υπήρχε μια φήμη ότι έβαζε ασπράδι αυγού μέσα, χτυπημένο σαν μαρεγκα.Ξέρει κανείς εάν υπάρχει στην Αθήνα μαγαζί που να φτιάχνει φραπέ σαν του Λέντζου
(για μας που δεν τον προλάβαμε...)
Έχει ανοίξει ένα καφέ απέναντι απο την εκκλησία του Π.Ηλία στο παγκράτι με το όνομα Λέντζος, και ισχυρίζεται ότι φτιάχνει τον ίδιο φραπέ όπως παλιά.Ξέρει κανείς εάν υπάρχει στην Αθήνα μαγαζί που να φτιάχνει φραπέ σαν του Λέντζου
(για μας που δεν τον προλάβαμε...)
Έπινα πάρα πολλά χρόνια φραπέ και νες ζεστό. Πριν 8 χρόνια επειδή ανακάλυψα οτι με ψιλοπείραζε τον έκοψα τελείως και έπινα οτιδήποτε άλλο καφέ ,από ελληνικό, γαλλικό, εσπρέσσο, φρέντο κλπ. Πριν 2 χρόνια έχω πάει σε έναν φίλο να δούμε κάποιο μάτς, νωρίς ήταν, λέει η γυναίκα του να σας φτιάξω καφέ. Είχε και ζέστη, άντε λέω φτιάξε έναν φραπέ. Δεν πινόταν, μια γεύση απαίσια, τον πήγα λίγο κάτω από την μέση με τα χίλια ζόρια. Απόρησα πως τόσα χρόνια το έπινα, τελικά άμα το ξεσυνηθίσεις ούτε την γεύση δεν μπορείς
Ζάχαρη με πολύ καφέ νες έβαζε, και τον χτυπούσε με λίγο νερό ώσπου γινόταν σαν μαρέγκα. Μετά παγάκια, λίγο πασπάλισμα με κόκους απο τον νες καφέ απο πάνω, και έτοιμος!Γιατί μας "ξεβλάχεψε" ο Κωστόπουλος μάγκες. Ποιός έπινε εσπρέσο πριν αρχίσει ο Πετράκης το σχετικό σπονσονάρισμα;
Αν τον έπινες σκέτο δε θα σου πολυάρεσε. Υπήρχε μια φήμη ότι έβαζε ασπράδι αυγού μέσα, χτυπημένο σαν μαρεγκα.
O φραπες εγινε της μοδας ειδικα την εποχη του "καφε με τις 45 ζαχαρες" του Χαρρυ Κλυν καθως και για το οτι τις εποχες που οι καφετεριες γεμιζαν την αθηνα με αμετρητα καθισματα ο φραπες ειδικα αυτος με τις 45 ζαχαρες ητο η φτηνη επιλογη αφου το πηχτο πραγμα που εβγαινε οι διπλα θαμωνες τον αραιωναν σε δικα τους ποτηρια με νερο..
Η μοδα συνεχιστηκε με τις βιντεοκασσετες, Ντουζος Μιχαλοπουλος Ψαλτης κτλ, με το αθανατο γκρικ καμακι οπου η τουριστρια δεν ξαναειδε φραπε και την εριχνες.
Ας δουμε και μερικα κλιπ...
ΥΓ εγω πιστευω οτι ο φραπες στους χαλεπους καιρους που ζουμε θα γυρισει δυναμικα με ενα πιο "φλωρικο στυλ".
Καλό είναι το φραπεδάκι αλλά μόνο καλοκαίρι και μόνο νωρίς το πρωί.Έτσι και κάνεις τη μαλακία να πιεις το απόγευμα,κάθεσαι σαν βρυκόλακας μέχρι τα χαράματα.
Μακρυά απ την Ευρώπη, μοναχός σου χόρευε κι οσο θελεις πηδά
το μυστικό του λετζου είναι πολυ απλοικο και γι αυτο ειχε διαρευσει κατα κορον απο το 95 και μεταΈχει ανοίξει ένα καφέ απέναντι απο την εκκλησία του Π.Ηλία στο παγκράτι με το όνομα Λέντζος, και ισχυρίζεται ότι φτιάχνει τον ίδιο φραπέ όπως παλιά.
Ειλικρινά δεν έχω ιδέα. Πάσα συνταγή δεκτή. Εγώ τον έπινα σκέτο πάντα τον καφέ, οπότε ο φημισμένος του Λέντζου ήταν απλησίαστος. Όλοι οι υπόλοιποι της παρέας σαν τρελοί έκαναν. Ο σκέτος φραπέ είναι μια θλιβερή γευστικά ιστορία. Ασχέτως που τον πίνω και τώρα σε καθημερινή βάση.Ζάχαρη με πολύ καφέ νες έβαζε, και τον χτυπούσε με λίγο νερό ώσπου γινόταν σαν μαρέγκα. Μετά παγάκια, λίγο πασπάλισμα με κόκους απο τον νες καφέ απο πάνω, και έτοιμος!
μαλακας ητανειχε ακουστει ότι ο λεντζος ηταν μερακλής και εβαζε χυσαμολι στον φραπε...
με σκέτο καφε δεν επιανε η συνταγη, ο τρόπος προπαρασκευης δηλαδήΕιλικρινά δεν έχω ιδέα. Πάσα συνταγή δεκτή. Εγώ τον έπινα σκέτο πάντα τον καφέ, οπότε ο φημισμένος του Λέντζου ήταν απλησίαστος. Όλοι οι υπόλοιποι της παρέας σαν τρελοί έκαναν. Ο σκέτος φραπέ είναι μια θλιβερή γευστικά ιστορία. Ασχέτως που τον πίνω και τώρα σε καθημερινή βάση.
ειχε ακουστει ότι ο λεντζος ηταν μερακλής και εβαζε χυσαμολι στον φραπε...
ΟΧΙ ;)Ζάχαρη με πολύ καφέ νες έβαζε, και τον χτυπούσε με λίγο νερό ώσπου γινόταν σαν μαρέγκα. Μετά παγάκια, λίγο πασπάλισμα με κόκους απο τον νες καφέ απο πάνω, και έτοιμος!