Νέα

Για όσους θέλουν να αλλάξουν το χριστιανικό τους όνομα....

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 307
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

arcans80

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2010
Like
10
Πόντοι
16
Και ναι και αυτό γίνετε στις άλλες χώρες....αλλά ρε πούστη μου,όπου και να είμαστε,να μην έχουμε επιλογή; ότι θέλουν οι γονείς μας;;; ΕΛΕΟΣ!!!!!
με την λογικη την δικη σου,πρεπει να γινει και το εξης.
αν οι γονεις κανουν γιο και τους βγει μαλακας,να εχουν δικαιωμα να τον πεταξουν στα σκουπιδια.

Επισκέπτης
Kιθαρονι ειχε ενα ξαδελφο ο πατερας μου που τομ λεγαν τηλεμαχο.....και εναν αδερφο του παππου μου τον λεγαν λιμπεριο...πως τα βλεπεις..σου αρεσουν?

Το λυμπέρης είναι καθολικό όνομα βασικά (προφανώς η καθολική εκδοχή του Ελευθέριος) και το βρίσκω πολύ καλό.....αλλά και το Τηλέμαχος δεν είναι άσχημο....ειδικά άμα το κάνεις Μάχος γαμάει.....κλασικό Φωσκολικό όνομα :thumbsup:

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
επειδη λετε οτι μαλακια σας κατεβει στο κεφαλι.διαβαστε τι γινετε σε τετοιες περιπτωσεις.

αν καποιος ειναι ελληνας-χριστιανος ορθοδοξος και τον λενε νικο-βασιλη-γιαννη-δημητρη και ολα τα υπολοιπα ονοματα,το κωλο του να στησει,δεν προκειτε να καταφερει να του αλλαξουν ονομα οπως και επιθετο.
αν τωρα εχει καποιο επιθετο και ειναι προσβλητικο,αρχιδης-μαλακας-παρταλης-τσιμπουκης,και αλλα τετοια,τοτε μπορει να αλλαξει επιθετο.
επισης μπορει να αλλαξει καποιος ονομα και επιθετο αν απειλητε η ζωη του,και αυτο βεβαια γινετε κατοπιν συννενοησεις με την αστυνομια.
σε ολες τις αιτησεις αλλαγης ονοματος,εξηγουντε αναλυτικα οι λογοι τις αλλαγης,και αναλογος κρινοντε.

ενα καποιος ειναι αλλοδαπος,και βαπτιστει χριστιανος ορθοδοξος,και αποκτησει την ελληνικη υπηκοοτητα,εχει δικαιωμα να αλλαξει το ονομα του και το επιθετο του.εαν δεν βαπτιστει χριστιανος και παρει μονο την ελληνικη υπηκοοτητα,συνεχιζει να εχει το ονομα που ειχε.

αυτα για να μην γραφετε μαλακιες.
Εσυ (και οχι μονο) γραφεις τις μαλακιες, και ενα σωρο μαλιστα (ως συνηθως)
Το μικρο ονομα δεν αλλασει, ανε εχεις και το χριστο νονο.
Με οτι ονομα δηλωσουν στο ληξιαρχειο το παιδι ΚΑΙ ΟΙ 2 ΓΟΝΕΙΣ, (προ- η μετα βαφτισεως-δεν εχει σχεση) αυτο το ονομα θα ακολουθει το παιδι για παντα. Τελεια και παυλα. Τωρα αν θελει να γινει μουσουλμανος.....προβλημα του.
Ο θειος μου ειναι ληξιαρχος και μου εχει πει διαφορα τραγελαφικα. Αλλο ονομα δηλωσαν οι γονεις μαζι με την ληξιαρχικη πραξη γεννησεως, με αλλο το βαφτισαν, και με αλλο η8ελαν να το γραψουν μετα. χα χα χα. Υπερισχυσε αυτο που το ειχαν δηλωσει.
Επαναλαμβανω. Οτι ονομα δηλωσουν και οι 2 γονεις, αυτο το ονομα εχει το παιδι.
Εγω στον γιο μου δεν ειχα δηλωσει ονομα με την ληξιαρχικη πρξη γεννησεως, μετα οταν πηγα στο ληξιαρχειο το χαρτι της βαφτισης απο τον παπα, μου ζητησανε και την παρουσια της γυναικας μου, αλλιως δεν δεχοτανε να τον γραψουνε με το ονομα που βαφτιστηκε.
Οσο αναφορα το επιθετο. Αυτο αλλασει με καποια διαδικασια μεν, αλλα αλλασει. Δεν ειναι αναγκη να λεγεσαι ουτε Τραγος, ουτε, Γατος, ουτε Ποντικος, ουτε Μαλακας, ουτε να κινδυνευει η ζωη σου για να το αλλαξεις. Καταθετεις μια αιτηση στο πρωτοδικειο, και οταν παρεις την εγκριση (που την παιρνεις παντα) για 2 χρονια αναγραφεσαι και με τα 2 επιθετα, (Παπαρας-Παπαδοπουλος) και μετα μενεις με το καινουριο.

Επισκέπτης
Μια και το φερε η κουβέντα...ο Φώσκολος διάλεγε γαμάτα ονόματα για τους Πρωταγωνιστές του...

π.χ.

Μάχος
Νάκος
Αστέρης
Αννίβας
Λίνος

κτλ.

:rockon:

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Υπάρχει λύση...... :thumbsup:

Θα ήταν μια καλή αρχή να το κάνουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε,αυτό.... :thumbsup:

Α΄ τρόπος

1)Αίτηση στο οικείο ληξιαρχείο.
2)Λήψη πιστοποιητικού ληξιαρχείου με το νέο όνομα.
3)Προσκόμιση του πιστοποιητικού στην υπηρεσία δημοτολογίου.
4)Λήψη πιστοποιητικού Δήμου.
5)Κατάθεση πιστοποιητικού Δήμου σε όσες υπηρεσίες τηρούν αρχείο με το όνομα.

Πηγή: περιοδικό Ελληνικόν Πάνθεον, τεύχος 10, Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 2.000μ.α.χ.χ., σελίδα 32.

Β΄ τρόπος

Διόρθωση ληξιαρχικής πράξης καί αλλαγή ονόματος για θρησκευτικούς λόγους.

1) Αίτηση στο δικαστήριο με την οποία ζητείται η διόρθωση της ληξιαρχικής πράξης γέννησης.
2) Κοινοποίηση πριν από την δικάσιμο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.
3) Μετά την τελεσιδικία της απόφασης, εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή, καταχώρηση στο περιθώριο της ληξιαρχικής πράξης.

Νομική θεμελίωση: απόφαση 430/2003 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών.

Πηγή: Κόσμος του Επενδυτή, Σάββατο 6 Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2.003μ.α.χ.χ.,
σελίδα 55, στήλη Δικαιοσύνη.
λοιπον ενταξει τωρα βεβαιωθηκα οτι εχεις προβλημα , αλλα σε παω γιατι η μαλακια μερικες φορες κανει καλο  ;)

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
Μια και το φερε η κουβέντα...ο Φώσκολος διάλεγε γαμάτα ονόματα για τους Πρωταγωνιστές του...

π.χ.

Μάχος
Νάκος
Αστέρης
Αννίβας
Λίνος

κτλ.

:rockon:
Παντως εσενα το προβλημα σου ειναι γιατι σου δωσανε το ονομα του παπου σου....

.....και οχι της γιαγια σου. :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
Εσυ (και οχι μονο) γραφεις τις μαλακιες, και ενα σωρο μαλιστα (ως συνηθως)
Το μικρο ονομα δεν αλλασει, ανε εχεις και το χριστο νονο.
Με οτι ονομα δηλωσουν στο ληξιαρχειο το παιδι ΚΑΙ ΟΙ 2 ΓΟΝΕΙΣ, (προ- η μετα βαφτισεως-δεν εχει σχεση) αυτο το ονομα θα ακολουθει το παιδι για παντα. Τελεια και παυλα. Τωρα αν θελει να γινει μουσουλμανος.....προβλημα του.

Μάλιστα....έχεις και θείο ληξίαρχο λοιπόν.....να σε πιστέψω ότι ισχύει αυτό;;;;;;

Ότι λοιπόν του καβλώσει του κάθε μαλάκα γονιού να το φάει στη μάπα το παιδί....πολύ ωραία......να μη σώσω και κάνω παιδιά τότε,αν ισχύει κάτι τέτοιο

Επισκέπτης
Παντως εσενα το προβλημα σου ειναι γιατι σου δωσανε το ονομα του παπου σου....

.....και οχι της γιαγια σου. :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Ωραίο αστείο ρε μαλάκα εγώ δε γέλασα..... :jerking:

Εγώ προσωπικά θέλω να τρίψω στη μάπα της μάνας μου,μια ταυτότητα με άλλο όνομα άλλο επώνυμο και ένα επίσημο χαρτί που να λέει ότι είμαι επίσημα καθολικός,μουσουλμάνος,προσκυνητής του Θεού Μάμα ή ότι σκατά γίνω.....

Άντε μπράβο..... :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Το λυμπέρης είναι καθολικό όνομα βασικά (προφανώς η καθολική εκδοχή του Ελευθέριος) και το βρίσκω πολύ καλό.....αλλά και το Τηλέμαχος δεν είναι άσχημο....ειδικά άμα το κάνεις Μάχος γαμάει.....κλασικό Φωσκολικό όνομα :thumbsup:
λιμπεριος...με γιωτα....διαδεχθηκε στον θρονο της ρωμης τον παπα ιουλιο... :grin:

Επισκέπτης
Και δε μου λες κυρ-Λευτέρη που έχεις θείο ληξίαρχο......γιατί παρακαλώ απαγορεύεται να αλλάξεις το όνομα,εφ'όσον δε διώκεσαι ποινηκά;;; Για ρώτα τον θειούλη σου μία.... ;)

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
Και δε μου λες κυρ-Λευτέρη που έχεις θείο ληξίαρχο......γιατί παρακαλώ απαγορεύεται να αλλάξεις το όνομα,εφ'όσον δε διώκεσαι ποινηκά;;; Για ρώτα τον θειούλη σου μία.... ;)
Δεν χρειαζεται να ρωτησω ουτε το θειο μου, ουτε τη ...θεια μου. Ειναι ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. τελεια και παυλα. Δεν ειναι κομπινεζον να το αλλασεις καθε μερα. Δεν μπορει να σε λενε σημερα Νικολακη και αυριο Λουκρητια (Μαλλον θα σου πηγαινε)
Αλλα εσυ παιδακι μου αλλου ειναι το προβλημα σου. Δεν ειναι δυνατον να καταφερεσαι ετσι για τον παπου σου που σου εδωσε το ονομα του, ουτε για τη μανα σου απειλωντας οτι θα της τριψεις στην μουρη το χαρτι.
Σιγουρα μικρος ειχες ασχημη τραυματικη εμπειρια απο το στενο σου οικογενειακο περιβαλλον. Μαλλον καποιος σουχωσε κανε δαυλο στον πισινο, και θελεις να ξεκοψεις.
Ουστ παλιολουγκρα, ανοιξα και κουβεντα μαζι σου.....

Επισκέπτης
Δεν χρειαζεται να ρωτησω ουτε το θειο μου, ουτε τη ...θεια μου. Ειναι ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. τελεια και παυλα. Δεν ειναι κομπινεζον να το αλλασεις καθε μερα. Δεν μπορει να σε λενε σημερα Νικολακη και αυριο Λουκρητια (Μαλλον θα σου πηγαινε)
Αλλα εσυ παιδακι μου αλλου ειναι το προβλημα σου. Δεν ειναι δυνατον να καταφερεσαι ετσι για τον παπου σου που σου εδωσε το ονομα του, ουτε για τη μανα σου απειλωντας οτι θα της τριψεις στην μουρη το χαρτι.
Σιγουρα μικρος ειχες ασχημη τραυματικη εμπειρια απο το στενο σου οικογενειακο περιβαλλον. Μαλλον καποιος σουχωσε κανε δαυλο στον πισινο, και θελεις να ξεκοψεις.
Ουστ παλιολουγκρα, ανοιξα και κουβεντα μαζι σου.....

1) ΧΕΣΤΗΚΑ για το αν είναι νόμος του κράτους.....όποιος ψήφισε αυτόν τον νόμο πρέπει να είναι μαλάκας μεγατόνων,και δεν είπα να το αλλάζει συνεχώς,τον έναν μήνα να λέγεται Μιχάλης,τον δεύτερο Πασχάλης και τον τρίτο Χαμάλης....αλλά να το αλλάξει ΜΙΑ φορά και να κρατήσει αυτό το όνομα για την υπόλοιπη ζωή του.

2) Η ξύπνια η μάνα μου έβγαλε το όνομα του μπαμπά της επειδή είχε πεθάνει....άκουσον άκουσον.... :jerking:

3) Οι συγγενείς μου είναι για τον πούτσο καβάλα,γιατί νομίζουν όλοι τρομάρα τους,ότι άμα κάνω παιδί θα το βγάλω το όνομα του πατέρα μου....κούνια που τους κούναγε δηλαδή.....προτιμώ να τον βγάλω Άδωνι,το όνομα του γνωστού βουλευτή....τον εκτιμώ περισσότερο από τον πατέρα μου εδώ που τα λέμε,γιατί παντρεύτηκε τη μουνάρα τη Μανωλίδου... ;)

4) Άμα αυτός είναι ο νόμος,δηλαδή το όνομα που δήλωσαν οι γονείς μας (που μπορεί και ορισμένοι να ήταν αλκοολικοί ή να έπερναν πρέζα) να το κρατάς για όλη σου τη ζωή....εσείς που τον υποστηρίζετε,πάρτε το νόμο και κάντε τον σλιπ στα μέτρα του κώλου σας (copyright Eustace Theochari)

(Και άμα σας βολεύει καλύτερα σε στρινγκ,να τον κάνετε και στρινγκ,δεν έχω αντίρρηση :tooth:)

Αυτά :birdman:

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Προσπαθω να καταλαβω ποιο ειναι το προβλημα.....οτι δεν υπαρχει διαχωρισμος εκκλησιας-κρατους? Οτι επισημη θρησκεια ειναι ο ορθοδοξος χριστιανισμος? οι βαπτιζονται τα μωρα?οτι ακολουθειται η συνηθεια να δινουν στα παιδια το ονομα των παππουδων (πρωτακουστο!!! μονο στην ελλαδα γινεται :2funny: ) ή οτι υπαρχουν μερικοι οργισμενοι τινειτζερ αναμεσα μας με τραυματικη σχεση με τους γονεις τους και εχουν βαλθει να μας τρελλανουν ολους?

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
το προβλημα ειναι
οτι δεν εχει παει ακομη
ο αβραμης να πηδηξει στο μπουρδελακι
μολις παει θα ηρεμησει...
και κατ επεκτασιν θα ηρεμησουν και τα δικα μας
αρχιδια  :grin:

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.308
Πόντοι
5.097
το προβλημα ειναι
οτι δεν εχει παει ακομη
ο αβραμης να πηδηξει στο μπουρδελακι
μολις παει θα ηρεμησει...
και κατ επεκτασιν θα ηρεμησουν και τα δικα μας
αρχιδια  :grin:
αφου ετοιμαζεται να κανει παιδι και μαλιστα αδωνι :tooth: :tooth: :tooth: :tooth:

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366

έχει σαλτάρει εντελώς η κιθάρα λέμε :2funny: :2funny: :2funny: :rockon:

Stories

Νέο!

Stories