Νέα

Για όσους θέλουν να αλλάξουν το χριστιανικό τους όνομα....

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 307
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

Επισκέπτης
:think:   ειπαρχει ελληνας που να μην χρωσταει....   :2funny: :2funny: :2funny:

Εγώ ούτε χρωστάω,ούτε διώκομαι ποινικά....έχω ποινικό μητρώο λευκό.... :sunglasses:

:kissass2:Όλο μαλακίες είστε. Τίποτα χρήσιμο δε βρίσκετε να ποστάρετε. Όλα τα 'χε η Μαριωρή... Δηλαδή αυτό που απασχολεί τον κόσμο αυτή την εποχή είναι να αλλάξει το όνομα του Αγίου που φέρει και να τον φωνάζουν με κάποια άλλη πίπα; Ελα Αζορ, τρώμε αγόρι μου. Όλο μαλακίες...

Δε ξέρω πόσους και πόσες απασχολεί.....εμένα προσωπικά με απασχολεί και το έβαλα και δω,γιατί λογικά θα υπάρχει κόσμος που δε γουστάρει το χριστιανικό του όνομα,είτε επειδή είναι πολύ συνηθισμένο και θα ήθελε να ξεχωρίζει,είτε δε θέλει να ανήκει στη χρ. ορθ. εκκλησία και δε θέλει να έχει τέτοιο όνομα,κτλ.

Και έπειτα σου λέω....αύριο μεθαύριο,πας να δώσεις τα χαρτιά σου για να μπεις σε μια δουλειά....και τα χαρτιά σου γράφουν ένα χριστιανικό όνομα (π.χ. Κωνσταντίνος)....εσύ τι θα πεις; Φωναζετέ με,με ένα αρχαιοελληνικό (π.χ. Αγαμέμνων) γιατί δεν γουστάρω το χριστιανισμό;;;; Παίζει να μη σε πάρει στη δουλειά άμα του πεις κάτι τέτοιο....ενώ άμα το αλλάξεις και το γράφει ήση στη ταυτότητα....δε θα έχεις τέτοια προβλήματα.... ;)

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
παντως αν με λεγαν μαριο χατζηπαπαρα θα το αλλαζα σιγουρα το ονομα μου.......

θα το κανα νωντας χατζηπαπαρας ή κατι τετοιο..... :grin: :grin: :grin:
εχεις δικιο..... ;)

Επισκέπτης
παντως αν με λεγαν μαριο χατζηπαπαρα θα το αλλαζα σιγουρα το ονομα μου.......

θα το κανα νωντας χατζηπαπαρας ή κατι τετοιο..... :grin: :grin: :grin:
εχεις δικιο..... ;)

Kαι θα άφηνες το Χατζηπαπάρας που αρχίζει από Χ;;;; δε το έκανες Αρχίδης καλύτερα; :sunglasses:

grandmastergz

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2009
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Το οτι εχου πλεον χαθει τα ελληνικα ονοματα ειναι γεγονος και το χειροτερο οτι στον περισσοτερο κοσμο ακουγονται αστεια....
γτ δλδ να μην βγαλω το παιδι μου Απολλωνα ??? ( υποκ. ειναι Φοιβος)
διστηχως σε πολλους που το εχω πει ...ειπαν...  τι βλακειες ειναι αυτες και ..εισαι ψωνιο..και κατι αλλες μαλακιες ...λεσ και καλυτερο ειναι το γιωργος η μακης η οτι αλλο

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
κωνσταντινος=σταθερος λατινικο ονομα
δημητριος ελληνικολατινικο
αθανασιος ελληνικοτατο ονομα
βασιλειος ελληνικοτατο ονομα
γεωργιος ελληνικοτατο ονομα
κλπ κλπ

οποτε δεν ειναι χριστιανικα αβραμη.....μην αγχωνεσαι

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Το Δημητριος για Ελληνικοτατο μου φενεται απο τη θεα Δημητρα της μυθολογιας.Πολλα ονοματα ειναι Ελληνικα και αρκετα Εβρα'ι'κα.Εχουμε ομως και Λατινηκης προελευσης

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Kαι θα άφηνες το Χατζηπαπάρας που αρχίζει από Χ;;;; δε το έκανες Αρχίδης καλύτερα; :sunglasses:
πλακα πλακα....παντως με ενα τετοιο επιθετο πας σιγουρα μπροστα....ολοι σε φοβουνται.....σκεψου να συστηνεσαι...καλησπερα σας.......τακης αρχιδης.... :sunglasses: :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
Το οτι εχου πλεον χαθει τα ελληνικα ονοματα ειναι γεγονος και το χειροτερο οτι στον περισσοτερο κοσμο ακουγονται αστεια....
γτ δλδ να μην βγαλω το παιδι μου Απολλωνα ??? ( υποκ. ειναι Φοιβος)
διστηχως σε πολλους που το εχω πει ...ειπαν...  τι βλακειες ειναι αυτες και ..εισαι ψωνιο..και κατι αλλες μαλακιες ...λεσ και καλυτερο ειναι το γιωργος η μακης η οτι αλλο

Ακριβώς.....και μάλιστα ακούω μερικούς που λένε,"σιγά μη βγάλω το παιδί μου Οδυσσέα ή Ορφέα,λες και είναι καμιά αδερφή ( :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:) θα το βγάλω Κώστα που είναι αντρικό".....λες και με το Κώστας δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει gay :jerking:

κωνσταντινος=σταθερος λατινικο ονομα
αθανασιος ελληνικοτατο ονομα
βασιλειος ελληνικοτατο ονομα
γεωργιος ελληνικοτατο ονομα
κλπ κλπ

οποτε δεν ειναι χριστιανικα αβραμη.....μην αγχωνεσαι

Δεν κατάλαβες φίλε.....είναι ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ σε σχέση με τα Ιωάννης,Μιχαήλ,Ηλίας,κτλ που είναι Εβραϊκά....και είναι ελληνοχριστιανικά γιατί αναφέρονται σε κάποιον Άγιο.... ;)

Καθαρά Ελληνικά είναι τα Αριστομένης,Απόλλων,Νέστωρ,κτλ :)

grandmastergz

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2009
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Δηστυχως εφοσον η θρησκεια επηρεαζει το μεγαλυτερο μερος μιας "κοινωνιας" ετσι και τα αρχαια ονοματα τεινουν να εξαλειφθουν..... ειναι λιγες οι περιπτωσεις των ονοματων που κρατηθηκαν

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Υπάρχει λύση...... :thumbsup:

Θα ήταν μια καλή αρχή να το κάνουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε,αυτό.... :thumbsup:

Α΄ τρόπος

1)Αίτηση στο οικείο ληξιαρχείο.
2)Λήψη πιστοποιητικού ληξιαρχείου με το νέο όνομα.
3)Προσκόμιση του πιστοποιητικού στην υπηρεσία δημοτολογίου.
4)Λήψη πιστοποιητικού Δήμου.
5)Κατάθεση πιστοποιητικού Δήμου σε όσες υπηρεσίες τηρούν αρχείο με το όνομα.

Πηγή: περιοδικό Ελληνικόν Πάνθεον, τεύχος 10, Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 2.000μ.α.χ.χ., σελίδα 32.

Β΄ τρόπος

Διόρθωση ληξιαρχικής πράξης καί αλλαγή ονόματος για θρησκευτικούς λόγους.

1) Αίτηση στο δικαστήριο με την οποία ζητείται η διόρθωση της ληξιαρχικής πράξης γέννησης.
2) Κοινοποίηση πριν από την δικάσιμο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.
3) Μετά την τελεσιδικία της απόφασης, εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή, καταχώρηση στο περιθώριο της ληξιαρχικής πράξης.

Νομική θεμελίωση: απόφαση 430/2003 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών.

Πηγή: Κόσμος του Επενδυτή, Σάββατο 6 Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2.003μ.α.χ.χ.,
σελίδα 55, στήλη Δικαιοσύνη.
Να το αλλαξουμε το ονομα και πως να λεγομαστε&Στην Πολωνια οταν εβγαινα στις Ντισκο ελεγα οτι με λεγαν Κωστα και οτι ειμαι απο τη Θεσσαλονικη.Οποτε οτι δηλωσεις εισαι :2funny:δε νομιζω οτι χρειαζεται να τα κανεις ολα αυτα με τα δικαστηρια

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
κατσε ρε φιλε.....αυτοι οι αγιοι πριν γινουν αγιοι δεν ηταν αγιοι και ειχαν αυτα τα ονοματα....ασε που δεν ηταν και ελληνες ουτε χριστιανοι....πως τα λες ελληνοχριστιανικα; :think:

Επισκέπτης
Το Δημητριος για Ελληνικοτατο μου φενεται απο τη θεα Δημητρα της μυθολογιας.Πολλα ονοματα ειναι Ελληνικα και αρκετα Εβρα'ι'κα.Εχουμε ομως και Λατινηκης προελευσης

Ναι όντως προέρχεται από τη Θεά Δήμητρα... :)

Λατινικής προέλευσης,είναι το Κωνσταντίνος (ελληνιστί Ευστάθιος),το Αντώνιος (Ανεκτίμητος),το Παύλος (Μικρός),κτλ ;)

Να το αλλαξουμε το ονομα και πως να λεγομαστε&Στην Πολωνια οταν εβγαινα στις Ντισκο ελεγα οτι με λεγαν Κωστα και οτι ειμαι απο τη Θεσσαλονικη.Οποτε οτι δηλωσεις εισαι :2funny:δε νομιζω οτι χρειαζεται να τα κανεις ολα αυτα με τα δικαστηρια

Καλά έξω,μπορώ να συστήνομαι και ως Μάνθος Φουστάνος :2funny: :2funny: :2funny:

Στη δουλειά σου,όμως,αν είναι καμιά σοβαρή τι κάνεις; :rolleyes:

κατσε ρε φιλε.....αυτοι οι αγιοι πριν γινουν αγιοι δεν ηταν αγιοι και ειχαν αυτα τα ονοματα....ασε που δεν ηταν και ελληνες ουτε χριστιανοι....πως τα λες ελληνοχριστιανικα; :think:

Γιατί έχουν ελληνική ρίζα.....Δημήτριος (Μητέρα Γη),Νικόλαος (Νίκη Λαού),Αθανάσιος (Αυτός που δεν πεθαίνει),κτλ ;)

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
αρα ηταν ελληνικα ονοματα ειδωλολατρων που απλα καποια στιγμη αγιασαν (τα ονοματα) :2funny: :2funny: :2funny:

αν ειχε θυσιαστει στην πυρα ενας αριστομενης ή ενας μενελαος θα ειχαμε και αγιο αριστομενη ή αγιο μενελαο :sunglasses: :cheesy:

Επισκέπτης
Δηστυχως εφοσον η θρησκεια επηρεαζει το μεγαλυτερο μερος μιας "κοινωνιας" ετσι και τα αρχαια ονοματα τεινουν να εξαλειφθουν..... ειναι λιγες οι περιπτωσεις των ονοματων που κρατηθηκαν

Όπως βλέπεις παρακάτω, τα 35 πρώτα ονόματα είναι χρ.ορθ. (Είτε με ελληνική είτε με λατινική ρίζα) ή Εβραϊκά.....

#1: ΓΕΩΡΓΙΟΣ  17494

#2: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  13177

#3: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  12792

#4: ΙΩΑΝΝΗΣ    12772

#5: ΝΙΚΟΛΑΟΣ  11092

#6: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  7407

#7: ΧΡΗΣΤΟΣ  7113

#8: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    6689

#9: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  5393

#10: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  3690

#11: ΜΙΧΑΗΛ  3255

#12: ΑΝΤΩΝΙΟΣ  3096

#13: ΘΕΟΔΩΡΟΣ  2965

#14: ΣΠΥΡΙΔΩΝ  2911

#15: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  2647

#16: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  2642

#17: ΗΛΙΑΣ  2498

#18: ΑΝΔΡΕΑΣ    2311

#19: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  2190

#20: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  2156

#21: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ    2019

#22: ΣΤΑΥΡΟΣ  1629

#23: ΠΕΤΡΟΣ  1588

#24: ΣΩΤΗΡΙΟΣ  1584

#25: ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ  1476

#26:  ΘΩΜΑΣ  1298

#27: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ    1191

#28: ΦΩΤΙΟΣ  1156

#29: ΣΤΕΦΑΝΟΣ  1116

#30: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ  1073

#31: ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ  978

#32: ΑΓΓΕΛΟΣ  948

#33: ΠΑΥΛΟΣ  866

#34: ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ  806

#35: ΚΥΡΙΑΚΟΣ    774

Μερικά από αυτά δεν είναι ονόματα αγίων,αλλά ανήκουν στη χρ.ορθ. εκκλησία (π.χ. Κυριάκος)

αρα ηταν ελληνικα ονοματα ειδωλολατρων που απλα καποια στιγμη αγιασαν (τα ονοματα) :2funny: :2funny: :2funny:

αν ειχε θυσιαστει στην πυρα ενας αριστομενης ή ενας μενελαος θα ειχαμε και αγιο αριστομενη ή αγιο μενελαο :sunglasses: :cheesy:

Ναι αλλά,απ'όσο ξέρω,στην αρχαιότητα,δεν υπήρχε κάποιος γνωστός Νικόλαος ή Δημήτριος,οπότε κατά βάση θεωρούνται Χριστιανικά,επειδή οι περισσότεροι έλληνες το "Δημήτριος" ας πούμε,το βγάζουν προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου,και όχι ως την ανδρικ΄'η εκδοχή του ονόματος "Δήμητρα" :)

grandmastergz

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2009
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
1
Παντως αν οι αρχαιοι ακουγαν καποιον να τον λενε Δημητριο...θα χεζονταν απο τα γελια...  τοτε ειχαν ανδρικα και γυναικεια ονοματα .. ξεχωριστα

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Ναι αλλά,απ'όσο ξέρω,στην αρχαιότητα,δεν υπήρχε κάποιος γνωστός Νικόλαος ή Δημήτριος,οπότε κατά βάση θεωρούνται Χριστιανικά,επειδή οι περισσότεροι έλληνες το "Δημήτριος" ας πούμε,το βγάζουν προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου,και όχι ως την ανδρικ΄'η εκδοχή του ονόματος "Δήμητρα" :)
οχι....απλα στην ελληνιστικη περιοδο και πρωτους χριστιανικους χρονους επικρατουσαν αυτα τα ονοματα φαινεται και στην ελλαδα....φανταζομαι οτι θα υπηρχε και τοτε ενας αντιστοιχος βεβαια αβραμης που θα ελεγε στους τοτε νεοελληνες υποδουλους των ρωμαιων και στα φορα της εποχης στο ιντερνετ της αρχαιοτητας οτι ειχαν ξεχασει τα αρχαια τους ενδοξα ονοματα και βαζαν μοντερνα  :sunglasses: :grin: :grin:

Επισκέπτης
Παντως αν οι αρχαιοι ακουγαν καποιον να τον λενε Δημητριο...θα χεζονταν απο τα γελια...  τοτε ειχαν ανδρικα και γυναικεια ονοματα .. ξεχωριστα

Σύμφωνα με μια έρευνα που είχε γίνει στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης,είχανε βγάλει ότι το πιο δημοφιλές όνομα στην Αρχαία Ελλάδα,ήταν το Διονύσιος και το Δημήτριος δεύτερο....οπότε δε ξέρω κατά πόσο ισχύει :think: :think: :think:

Frequency Name
1103 Διονυσιος
784 Δημητριος, Δαματριος
575 Ζωσιμος
574 Απολλωνιος
473 Αφροδισιος
364 Αλεξανδρος
344 Ασκληπιαδης
311 Φιλων
310 Θεοδωρος, Θευδωρος
265 Ηρακλειδης
263 Απολλοδωρος
262 Καλλιας
238 Διοκλης
237 Διονυσοδωρος
235 Νικιας
223 Θεοφιλος
216 Νικοστρατος
209 Διοδωρος
205 Επικτητος
203 Αριστων
196 Σωκρατης
195 Φιλοκρατης
188 Στρατων
183 Αγαθοκλης
183 Διογενης
181 Ζωπυρος
179 Αττικος
174 Καλλιστρατος
173 Ισιδοτος
171 Σωστρατος
170 Νικων
168 Μενανδρος
167 Ισιδωρος
165 Αθηνοδωρος
161 Ευπορος
157 Φιλιππος
157 Ονησιμος
156 Επαφροδιτος
154 Ευκαρπος
154 Ζωιλος
151 Επικρατης
150 Κηφισοδωρος
150 Παμφιλος
147 Αθηναιος
139 Επιγονος
138 Αρτεμων
136 Ευτυχιδης, Ευτυχιδας
136 Φιλοκλης
135 Δωροθεος
133 Αντιοχος
133 Τιμοκρατης
131 Λυσιμαχος
131 Ζηνων
129 Σατυρος
127 Ερμειας
127 Καλλικρατης
126 Φιλινος
121 Παραμονος
119 Νικομαχος
118 Μενεκρατης
117 Στεφανος
116 Αριστοκρατης
116 Λευκιος
115 Αγαθων
115 Θεοδοτος, Θευδοτος
114 Αισχινης
112 Επαγαθος
112 Θεογενης, Θευγενης
111 Ευκλης
110 Τιμοθεος
109 Αριστειδης
109 Ειρηναιος
108 Διων
107 Χαριας
107 Καλλιμαχος
105 Ηλιοδωρος
105 Ολυμπιοδωρος
104 Αριστοκλης
104 Επιγενης
103 Αρτεμιδωρος
103 Μητροδωρος
103 Πυθοδωρος
101 Φιλοστρατος
100 Ευφροσυνος

οχι....απλα στην ελληνιστικη περιοδο και πρωτους χριστιανικους χρονους επικρατουσαν αυτα τα ονοματα φαινεται και στην ελλαδα....φανταζομαι οτι θα υπηρχε και τοτε ενας αντιστοιχος βεβαια αβραμης που θα ελεγε στους τοτε νεοελληνες υποδουλους των ρωμαιων και στα φορα της εποχης στο ιντερνετ της αρχαιοτητας οτι ειχαν ξεχασει τα αρχαια τους ενδοξα ονοματα και βαζαν μοντερνα  :sunglasses: :grin: :grin:

Φόρουμ είχαν.....ίντερνετ όχι.... :)

Teleftaios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2010
Κριτικές
16
Like
13
Πόντοι
231
παντως θυμαμαι ενα αρθρο που ηταν ενας που ειχε κανει το ονομα του megatron και ενας αλλος optimus prime απο τα τρανσφορμερς!  :2funny:

Επισκέπτης
παντως θυμαμαι ενα αρθρο που ηταν ενας που ειχε κανει το ονομα του megatron και ενας αλλος optimus prime απο τα τρανσφορμερς!  :2funny:

Στις ΗΠΑ ε; :think:

Ρε γαμώτο  οι Αμερικάνοι,απ'όσο ξέρω μπορούν να αλλάζουν εύκολα το ΄νοομα τους...όπως π.χ. ο πρώην παλαιστής DDP

On December 1, 1991, Page married Kimberly. In 2003, Page had his name legally changed to Dallas Page.[3] On July 3, 2004, the two announced that they had amicably separated.[1] He and Kimberly officially divorced in December 2005.

Ελπίζω τώρα με τον Παπανδρέου για πρωθυπουργό να εφαρμοστεί κανάς τέτοιος νόμος,και ας μας γαμήσει με τους μισθούς....στα παπάρια μου :rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom