Νέα

Για όσους θέλουν να αλλάξουν το χριστιανικό τους όνομα....

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 307
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
ΣΤΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ οτι γραφτει,θελει μετα αποφαση δικαστηριου για αλλαγη
ΔΕΝ αλλαζει αλλιως

Λαθος.
Μονο για λαθη απο παραδρομη κατα την συνταξη τους.
Νομιζω ημουν σαφης.

marianna2004

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
16
δηλαδη για το ονομα στο αλλαζουν?τοτε,γιατι μας ειπαν οχι για την τανια?μας λες

Επισκέπτης
αρα θα γινεις χουσειν,σε νορμαλ ονοματα ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ...................

Αλλάζει σε νορμάλ ονόματα,άμα αλλάξεις θρσκεία....

π.χ. το Χαράλαμπος που είπα θεωρείτε ένα νορμάλ όνομα....αλλά παρ'όλα αυτά επείδη είναι χριστιανορθόδοξο,δε μπορεί να γίνει αποδεκτό στη μουσουλμανική κοινότητα.....αλλά άμα θες από Χαράλαμπος να γίνεις Αλέξανδρος,φυσικά δε θα γίνει αποδεκτό....ΕΚΤΟΣ....αν το Αλέξανδρος είναι το όνομα του παππού σου,και το Χαράλαμπος σου το βγάλαν οι γονείς σου επειδή έτσι τους τη βάρεσε,τότε υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να το αλλάξουν... (μεταξύ μας...έτσι και ήμουν δικαστής,και ερχόταν ένας τέτοιος τύπος με αυτή τη δικαιολογία θα το θεωρούσα μαλάκα :grin:)

Εεεε τώρα μιλάς σωστά.... :)

Εδώ και τη δεκαετία του '60 σε χωριά βγάζανε Τάκηδες,Σούλες,Κούλες,κτλ.....καθ'ότι εκεί οι άνθρωποι δεν έχουν τέτοιου είδους γνώσεις....χωρίς να θέλω να προσβάλω τη γιαγιά σου,ε; :grin:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006

Εσεις πηγατε να αλλαξετε το Σουλτανα σε Τανια.
Ζητησατε δηλαδη, να αναγνωρισθει απο το δικαστηριο, οτι δεν ειχε λαβει το ονομα Σουλτανα, αλλά "Τανια" (ή το αντιθετο).
Φυσικα το δικαστηριο το απερριψε, επειδη δεν αναγνωριζει την αυθεντικοτητα των υποκοριστικων ως κανονικα ονοματα (π.χ. Κωνσταντινος-Κωστας, Σπυριδων-Σπυρος). Τετοιες αιτησεις απορριπτονται. Δεν προκειται για αιτηση αλλαγης ονοματος, αλλά αιτηση να αναγνωρισθει οτι ΕΞ ΑΡΧΗΣ το ορθο ονομα ηταν το Κωστας, Σπυρος, Τανια κλπ και εσφαλμενα αναγραφηκε το Κωνσταντινος, Σπυριδων, Σουλτανα κλπ.
Σε καλυψα?
Αντιθετως, αν η γιαγια πηγαινε διοικητικα να το αλλαξει, ειχε καθε δικαιωμα.
Και ο ληξιαρχος, εφοσον ο νομαρχης το δεχοταν, ηταν υποχρεωμενος να μεταβαλει τη σχετικη ληξιαρχικη πραξη.
Δεν αντιλεγω οτι το εκανες αυτο που λες και στο απορριψανε, απλως μιλαμε για διαφορετικα πραγματα.

Επισκέπτης

Γιατί είναι υποκοριστικό βρε Μαριαννάκι..... :headbang:

Παρεπιμπτόντως,στη δικιά σου περίπτωση φαντάζομαι βαπτίστικες Μαρία και Άννα ξεχωριστά...και όχι κατευθείαν Μαριάννα.....έτσι; ;)

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Παρεπιμπτόντως,στη δικιά σου περίπτωση φαντάζομαι βαπτίστικες Μαρία και Άννα ξεχωριστά...και όχι κατευθείαν Μαριάννα.....έτσι; ;)
Ναι βαπτίστηκε 2 φορές,μία στην ενορία του πατέρα,μία στης μητέρας...τί λες μπρε αθεόφοβε πάλι;;; :2funny:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Αλλάζει σε νορμάλ ονόματα,άμα αλλάξεις θρσκεία....

π.χ. το Χαράλαμπος που είπα θεωρείτε ένα νορμάλ όνομα....αλλά παρ'όλα αυτά επείδη είναι χριστιανορθόδοξο,δε μπορεί να γίνει αποδεκτό στη μουσουλμανική κοινότητα.....αλλά άμα θες από Χαράλαμπος να γίνεις Αλέξανδρος,φυσικά δε θα γίνει αποδεκτό....ΕΚΤΟΣ....αν το Αλέξανδρος είναι το όνομα του παππού σου,και το Χαράλαμπος σου το βγάλαν οι γονείς σου επειδή έτσι τους τη βάρεσε,τότε υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να το αλλάξουν... (μεταξύ μας...έτσι και ήμουν δικαστής,και ερχόταν ένας τέτοιος τύπος με αυτή τη δικαιολογία θα το θεωρούσα μαλάκα :grin:)

Εεεε τώρα μιλάς σωστά.... :)

Εδώ και τη δεκαετία του '60 σε χωριά βγάζανε Τάκηδες,Σούλες,Κούλες,κτλ.....καθ'ότι εκεί οι άνθρωποι δεν έχουν τέτοιου είδους γνώσεις....χωρίς να θέλω να προσβάλω τη γιαγιά σου,ε; :grin:

Η θρησκεια δεν εχει καμια σχεση με την ονοματοδοσια.
Ειπα και πριν οτι η βαφτιση ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ απο την ονοματοδοσια.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
poustiki kithara 2 ερωτήσεις:

Α.Πώς σε λένε ρε που το έχεις κ κόμπλα,Γιασέμιο;;; :grin:

Β.Στο avatar ο Τζάκσον είναι;;;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Γιατί είναι υποκοριστικό βρε Μαριαννάκι..... :headbang:

Με αφορμη αυτο που ειπε ο φιλος.
Η κοπελα εδω εχει δυο κυρια ονοματα, Άννα και Μαρια. Χωρις συγκεκριμενη σειρα. Δικαιουσαι να εχεις δυο κυρια ονοματα.
Αν τωρα παει στο δικαστηριο και ζητησει να μεταβληθει η ληξιαρχικη της πραξη σε ΜΑΡΙΑΝΝΑ, θα πρέπει να υποστηριξει οτι βαφτιστηκε ΜΑΡΙΑΝΝΑ και απο λαθος γραφτηκε "Αννα Μαρια" ή "Μαρια Αννα" στην ληξιαρχικη πραξη. Αν ζητησει απλα να αλλαχθει το ονομα της, η αιτηση θα απορριφθει. Εγινα σαφης εστω τωρα?

marianna2004

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
16
ναι βρε εσυ,αλλα το ο νομα ηταν αναστασια,και ζητησαμε να γινει τανια
εαν ζηταγαμε να γινει τανια-αναστασια,θα γινοταν δεκτο;;;;η εαν εγω ζητουσα πχ στο δικο μου να προστεθει ενα δευτερο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

marianna2004

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
16
Με αφορμη αυτο που ειπε ο φιλος.
Η κοπελα εδω εχει δυο κυρια ονοματα, Άννα και Μαρια. Χωρις συγκεκριμενη σειρα. Δικαιουσαι να εχεις δυο κυρια ονοματα.
Αν τωρα παει στο δικαστηριο και ζητησει να μεταβληθει η ληξιαρχικη της πραξη σε ΜΑΡΙΑΝΝΑ, θα πρέπει να υποστηριξει οτι βαφτιστηκε ΜΑΡΙΑΝΝΑ και απο λαθος γραφτηκε "Αννα Μαρια" ή "Μαρια Αννα" στην ληξιαρχικη πραξη. Αν ζητησει απλα να αλλαχθει το ονομα της, η αιτηση θα απορριφθει. Εγινα σαφης εστω τωρα?
το μαριαν ειναι ψευδωνυμο αλλιως λεγομαι.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
ναι βρε εσυ,αλλα το ο νομα ηταν αναστασια,και ζητησαμε να γινει τανια
εαν ζηταγαμε να γινει τανια-αναστασια,θα γινοταν δεκτο;;;;η εαν εγω ζητουσα πχ στο δικο μου να προστεθει ενα δευτερο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Νομιζω η παραπανω απαντηση μου σε καλυπτει.

Επισκέπτης
Ναι βαπτίστηκε 2 φορές,μία στην ενορία του πατέρα,μία στης μητέρας...τί λες μπρε αθεόφοβε πάλι;;; :2funny:

Εννοώ ότι έχει διπλό όνομα (Μαρία-Άννα) και όχι Μαριάννα κατ'ευθείαν :)

Σίγουρα...γιατί μπορείς να δηλώσεις το παιδί σου με ένα όνομα,χωρίς να το βαπτίσεις, π.χ. Κυριάκος και να πάει στην εκκλησία όταν μεγαλώσει και να βαπτιστεί με αυτό το όνομα ή με κάποιο άλλο άσχετο όπως Ευθύμιος...εκεί νομίζω μετά τη βάπτιση το επίσημο του όνομα γίνεται το Ευθύμιος και το παλιό του δεν ισχύει πλέον :think: :rolleyes:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom