Νέα

Για όσους θέλουν να αλλάξουν το χριστιανικό τους όνομα....

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 307
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

sotomoto64

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2010
Κριτικές
3
Like
8
Πόντοι
16
Υπάρχει λύση...... :thumbsup:

Θα ήταν μια καλή αρχή να το κάνουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε,αυτό.... :thumbsup:

Α΄ τρόπος

1)Αίτηση στο οικείο ληξιαρχείο.
2)Λήψη πιστοποιητικού ληξιαρχείου με το νέο όνομα.
3)Προσκόμιση του πιστοποιητικού στην υπηρεσία δημοτολογίου.
4)Λήψη πιστοποιητικού Δήμου.
5)Κατάθεση πιστοποιητικού Δήμου σε όσες υπηρεσίες τηρούν αρχείο με το όνομα.

Πηγή: περιοδικό Ελληνικόν Πάνθεον, τεύχος 10, Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 2.000μ.α.χ.χ., σελίδα 32.

Β΄ τρόπος

Διόρθωση ληξιαρχικής πράξης καί αλλαγή ονόματος για θρησκευτικούς λόγους.

1) Αίτηση στο δικαστήριο με την οποία ζητείται η διόρθωση της ληξιαρχικής πράξης γέννησης.
2) Κοινοποίηση πριν από την δικάσιμο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.
3) Μετά την τελεσιδικία της απόφασης, εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή, καταχώρηση στο περιθώριο της ληξιαρχικής πράξης.

Νομική θεμελίωση: απόφαση 430/2003 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών.

Πηγή: Κόσμος του Επενδυτή, Σάββατο 6 Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2.003μ.α.χ.χ.,
σελίδα 55, στήλη Δικαιοσύνη.

εσένα ρε τι σε ενδιαφέρει να αλλάξεις όνομα? μια χαρά πουστικη κιθαρα είσαι! :birdman: :2funny: :2funny: :2funny:

marianna2004

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
16
πριν απο 1 χρονο εγινε,σας το λεω επειδη ξερω...........

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.732
Πόντοι
25.467
εσένα ρε τι σε ενδιαφέρει να αλλάξεις όνομα? μια χαρά πουστικη κιθαρα είσαι! :birdman: :2funny: :2funny: :2funny:

Προφανώς δεν θέλει να αλλάξει το "πούστικη". Το "κιθάρα" θέλει να αλλάξει σε "βιολοντσέλο"  :grin:

marianna2004

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
16
ωραια,μια κοπελα,ηθελε απο αναστασια,να το αλλαξει σε τανια,και το απερριψν!!!!!!28 χρονων

marianna2004

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
16
Ναι γιατί το Τάνια είναι υποκοριστικό....οπότε λογικό να το απορρίψει :headbang:
καθολου λογικο,μιας που ετσι ελεγαν τη γιαγια..........
και για θρησκευτικους λογους ηθελε αλλαγη κ δεν εγινε δεκτο............εισαι βλημα τωρα η οχι?

Επισκέπτης
καθολου λογικο,μιας που ετσι ελεγαν τη γιαγια..........
και για θρησκευτικους λογους ηθελε αλλαγη κ δεν εγινε δεκτο............εισαι βλημα τωρα η οχι?

Ναι το είπες και μόνη σου....Τάνια λέγανε τη ΓΙΑΓΙΑ που σημαίνει άλλα χρόνια τότε.... :idiot:

Για την ιστορία και μένα τον πατέρα του παππού μου τον λέγανε Τάκη και δεν ξέρανε αν βγαίνει από το Δημήτριος ή από το Παναγιώτης και τελικά βρέθηκε ότι ήταν Δημήτριος κανονικά ;)

Οπότε προφανώς η γιαγιά σου ήταν βαπτισμένη Σουλτάνα ή Τατιάνα...άμα βρίσκατε πως λεγόταν η γιαγιά σας και το λέγατε στο δικαστήριο θα το αποδεχόντουσαν.......

marianna2004

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
16
Ναι το είπες και μόνη σου....Τάνια λέγανε τη ΓΙΑΓΙΑ που σημαίνει άλλα χρόνια τότε.... :idiot:

Για την ιστορία και μένα τον πατέρα του παππού μου τον λέγανε Τάκη και δεν ξέρανε αν βγαίνει από το Δημήτριος ή από το Παναγιώτης και τελικά βρέθηκε ότι ήταν Δημήτριος κανονικά ;)

Οπότε προφανώς η γιαγιά σου ήταν βαπτισμένη Σουλτάνα ή Τατιάνα...άμα βρίσκατε πως λεγόταν η γιαγιά σας και το λέγατε στο δικαστήριο θα το αποδεχόντουσαν.......
ηταν ΤΑΝΙΑ σε ολα τα χαρτια,και στο δικαστηριο δεν δεχτηκαν την αλλαγη...................

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
ρε τελειωμενο μου το πε ο δικηγορος..........
δε δεχονται ανω των 21......μεχρι τοτε γινεται δεκτο

Μην λεμε χαζα, παρακαλω.
Το συνταγμα προβλεπει το δικαιωμα στην προσωπικοτητα, και σε αυτο περιλαμβανεται και το δικαιωμα να αλλαξεις το ονομα σου.
Δεν χρειαζεται καν παρεμβολη του δικαστηριου.
Διοικητικη ειναι η διαδικασια.
Και φυσικα να εισαι ανω των 18.
Αυτο αφορα και το βαπτιστικο ονομα και το επωνυμο.
Εξαλλου, βαπτιση και ονοματοδοσια ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
Αναρωτιεμαι, ρωτατε πραγματι δικηγορους, ή το λετε ετσι απλως για να προσδωσετε κυρος στην αποψη σας?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Παρεμβολη του δικαστηριου χρειαζεται μονο, εαν υπαρχει συγχυση λογω χρησης π.χ. υποκοριστικου (Σουλτανα αντι Τανια) και καθοριζεται οτι προκειται για το ιδιο προσωπο.

Επισκέπτης
Μην λεμε χαζα, παρακαλω.
Το συνταγμα προβλεπει το δικαιωμα στην προσωπικοτητα, και σε αυτο περιλαμβανεται και το δικαιωμα να αλλαξεις το ονομα σου.
Αναρωτιεμαι, ρωτατε πραγματι δικηγορους, ή το λετε ετσι απλως για να προσδωσετε κυρος στην αποψη σας?

Κοίτα φίλε εγώ έχω ρωτήσει και στη νομαρχία και 2-3 δικηγόρους και μου είπαν ότι

1) Στην περίπτωση του Επωνύμου πας στη νομαρχία (ΤΟΤΕ γιατί από 1/1 αυτού του έτους,γίνεται στο δήμο όπου είσαι εγγεγραμμένος) και πας και κάνεις μια αίτηση και πρέπει να αναφέρεις τους λόγους γιατί θες να αλλάξει το επώνυμο σου (π.χ. Αν λέγεσαι Κουράδας,θα γίνει αποδεκτή η αλλαγή,ενώ άμα λέγεσαι Αναστασίου,δε θα γίνει αποδεκτή η αλλαγή γιατί δεν έχεις λόγους,καθ'ότι είναι ένα νορμάλ επώνυμο)
2) Για το όνομα θέλει δικαστήριο....αλλά και πάλι πρέπει να έχεις λόγους....δε μπορείς να το αλλάξει επειδή έτσι σου κάβλωσε,π.χ. από Γιώργος να γίνεις Δημήτρης....αλλά μπορούν να στο αλλάξουν γιατί είναι "περίεργο" π.χ. "Αρχιμήδης" ή για λόγους θρησκείας π.χ. από Χρ. Ορθ. να γίνεις Μουσουλμάνος (π.χ. Από Χάραλαμπος να το κάνεις Χουσεϊν)

marianna2004

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
16
Μην λεμε χαζα, παρακαλω.
πηγαινε να κανεις αλλαγη πραξης στο ληξιαρχειο χωρις αποφαση δικαστηριου και μετα μου λες εαν γινεται................

marianna2004

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
16
Κοίτα φίλε εγώ έχω ρωτήσει και στη νομαρχία και 2-3 δικηγόρους και μου είπαν ότι

1) Στην περίπτωση του Επωνύμου πας στη νομαρχία (ΤΟΤΕ γιατί από 1/1 αυτού του έτους,γίνεται στο δήμο όπου είσαι εγγεγραμμένος) και πας και κάνεις μια αίτηση και πρέπει να αναφέρεις τους λόγους γιατί θες να αλλάξει το επώνυμο σου (π.χ. Αν λέγεσαι Κουράδας,θα γίνει αποδεκτή η αλλαγή,ενώ άμα λέγεσαι Αναστασίου,δε θα γίνει αποδεκτή η αλλαγή γιατί δεν έχεις λόγους,καθ'ότι είναι ένα νορμάλ επώνυμο)
2) Για το όνομα θέλει δικαστήριο....αλλά και πάλι πρέπει να έχεις λόγους....δε μπορείς να το αλλάξει επειδή έτσι σου κάβλωσε,π.χ. από Γιώργος να γίνεις Δημήτρης....αλλά μπορούν να στο αλλάξουν γιατί είναι "περίεργο" π.χ. "Αρχιμήδης" ή για λόγους θρησκείας π.χ. από Χρ. Ορθ. να γίνεις Μουσουλμάνος (π.χ. Από Χάραλαμπος να το κάνεις Χουσεϊν)
αρα θα γινεις χουσειν,σε νορμαλ ονοματα ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ...................

marianna2004

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
16
ΣΤΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ οτι γραφτει,θελει μετα αποφαση δικαστηριου για αλλαγη
ΔΕΝ αλλαζει αλλιως