Παρόλο που το θέμα... δεν αντέχει κριτικής, μια και έχουμε το βήμα, ας μιλήσουμε λιγάκι σοβαρά.
Η Γερμανία δεν είναι μόνο ο Χίτλερ, ούτε μόνο τα αυτοκίνητα. Μερικές μόνο από τις ιστορικές φυσιογνωμίες : Καντ, Χέγκελ, Σοπενχάουερ, Γκέτε, Σίλλερ, Φίχτε, Σέλλινγκ, Μπετόβεν, Μπαχ, Στράους, Μαρξ, Νίτσε. "Τόνοι παραγωγής" σε φιλοσοφία, μουσική, ποίηση κλπ. Ουσιαστικά υποσκέλισε και την Αγγλία και τη Γαλλία από ένα σημείο και έπειτα σε όλα αυτά και έπαιξε θεμελιώδη ρόλο στην οικοδόμηση του ευρωπαικού πολιτισμού.
Τώρα για τις αντιθέσεις από ένα κράτος το οποίο εισήλθε σε μεταγενέστερο στάδιο στον καπιταλισμό, μεταξύ του " παλαιού καθεστώτος" και της νέας αστικής τάξης και που λύθηκαν με τον τρόπο του φασισμού- αλλά και του "πρωσικού μιλιταρισμού" δεν μπορεί να αποδοθεί συλλογική ευθύνη στους Γερμανούς σαν έθνος.
Διότι αυτοί που κατηγορούν τη Γερμανία ότι " αιματοκύλισε την Ευρώπη με δύο πολέμους που προκάλεσε" , προφανώς ξεχνούν ότι πολύ πριν , κατά τη διάρκεια, αλλά και αρκετά μετά τους πολέμους αυτούς, είχα αιματοκυλίσει τον πλανήτη ολόκληρο Γάλλοι, Άγγλοι, Ισπανοί και Ολλανδοί με την κτηνώδη και βάρβαρη αποικιοκρατία, σε όλα τα μήκη και πλάτη ης γης. Αλλά οι φρικαλεότητες αυτές, που τις υπέμεναν οι " υπάνθρωποι" των μακρινών ηπείρων, ποτέ δεν έφταναν στα αυτιά των ντελικάτων ευρωπαίων... Μόνο όταν αυτές τις είδαν και στο ίδιο τους το σπίτι, από τους καθηστερημένα ελθόντες και αποκλεισθέντες... από το αποικιακό "πάρτυ" Γερμανούς, τότε κατάλαβαν ότι αυτά είναι " βαρβαρότητες και κατακριτέα" κλπ.
Ορισμένοι που μιλάνε για Γερμανούς, προφανώς δεν γνωρίζουν τίποτα από την ιστορία της χώρας, για την Αγία Ρωμαική Αυτοκρατορία,τον Όθωνα, τον Φρειδερίκο Μπαρμπαρόσα και τον Φρειδερίκο Β Χόενστάουφεν που έφερε μια αύρα πολιτισμού τότε στη Μεσόγειο, τους Τεύτονες Ιππότες και την Πρωσία, τον Αυτοκράτορα Φρειδερίκο Β' ( Ο "Πεφωτισμένος αυτοκράτορας") κλπ. Δεν λέω αν αυτή δείχνει ότι οι Γερμανοί είναι " καλοί ή κακοί". Απλά ότι Γερμανία δεν είναι μόνο ο Χίτλερ, οι ναζί, άντε και ο Μπίσμαρκ. Ξεκολλάτε.
Τώρα για τα λοιπά... είπαμε, δεν αντέχει κριτικής στα οικονομικά επιχειρήματα. Τους κοροιδεύει η Ελλάδα με ψεύτικα στοιχεία, διασπαθίζουν εδώ τα λαμόγια τις επιδοτήσεις, δεν είναι συνεπείς με την υπογραφή της με τους όρους του Μάαστριχτ- και δεν κάνει προσπάθεια να γίνει, συνειδητά αποκλίνει, θεωρώντας ότι βρήκε τα " κορόιδα".
Δεν μπήκε με το ζόρι η Ελλάδα στην Ε.Ε., δεν δανείστηκε με το ζόρι χρήματα. Και πολύ ελαστικοί ήταν. Αν έπρεπε να κάνουνε αυτό που έπρεπε, το λιγότερο θα ταν μια ακόμη στρατιωτική εισβολή, να αποσπάσουν με το ζόρι αυτά που τους έκλεβε η χώρα των απατεώνων, και να στήσουν και μερικά ικριώματα ( γιατί και σφαίρες δεν αξίζει να σπαταλάς για μερικά καθίκια)