Αντιγραφω απο αλλο φορουμ (μοτοσυκλετιστικο..)τις παρακατω αποψεις....
"Μια και αναφερθήκαμε σε Γερμανούς ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια συνειδητοποίηση που είχα τελευταία. Η επαγγελματική μου καριέρα ξεκίνησε το 1980. Τότε λοιπόν πηγαινοερχόμουν στη (Δυτική τότε) Γερμανία κάθε τρεις και λίγο. Έκανα και μια ειδίκευση εκεί για θέματα ελέγχου αντοχής υλικών.
Οι Γερμανοί τότε ήταν πολύ αξιοπρεπείς και πολύ μετρημένοι. Εγώ είχα εντυπωσιαστεί με αυτό. Τα χρόνια όμως πέρασαν. Για την ακρίβεια πέρασαν 30 χρόνια από τότε. Σταδιακά ο λαός αυτό ξαναβρήκε τη χαμένη του υπεροψία και σιγά σιγά ξανά-πίστεψε πως όλοι γύρω τους είναι σκουλήκια και πως οι ίδιοι είναι παιδιά ενός ανώτερου Θεού. Εδώ και 15 χρόνια οι μεγαλουπόλεις γέμισαν με πιτσιρικάδες νοσταλγούς μιας εποχής που μάμισαν όλο το κόσμο.
Η χειρότερη επαγγελματική εμπειρία (από πλευράς ειρωνείας, ριξιμάτων, ψέματος και υπεροψίας) που είχα σε όλη μου την καριέρα διήρκεσε από το 2002 ως το 227 με Γερμανούς.
Υπάρχει ένα πράγμα που δε φαίνεται να έχει καταλάβει αυτός ο λαός. Και αυτό είναι πως το τέλος της προηγούμενης φοράς για αυτούς ήταν να ισοπεδωθούν ως χώρα σε βαθμό κακουργήματος.
Οι δικοί μας πρόγονοι λέγαν πως "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού εστί ! Είναι προφανές ότι οι Γερμανοί υποτιμούν τους προγόνους μας και λογικά δε δε μαθαίνουν από τον δικό μας πολιτισμό.
Ε, καλά κάνουν, το πολύ πολύ να ξανά-ισοπεδωθούν και να ησυχάσουν.
Για όποιους δε κατλάλαβαν τη συνειδητοποίηση μου, την παραθέτω ως εξής ΅
Το 1980 υπήρχε ακόμα η γενιά που είχε λάβει μέρος στο μακελειό και γιαυτό ήταν οι μνήμες νωπές και οι τύψεις νωπές. Εκείνοι όμως πέθαναν, ήρθε η τρίτη γενιά πια η οποία δεν έχει μνήμη των γεγονότων. Έτσι ξαναβγήκε το κουσούρι τους στην επιφάνεια και αρχίζουν σιγά σιγά να κάνουν τα ίδια,η τουλάχιστον να πιστεύουν ότι μπορούν."
Αλλο μελος λεει:
"Όταν πήγα εγώ στην Γερμανία (Darmstadt) το 1980, είχε 4 αμερικάνικα στρατόπεδα. Στην πύλη έγραφαν Amerikanische Besatzungsarmee (Αμερικάνικα στρατεύματα κατοχής).
Οι Αμερικάνοι κυκλοφορούσαν με πλήρη εξάρτηση και βήμα μέσα στο κέντρο της πόλης!
Μετά το '95 που απελευθερώθηκαν, άρχισαν να το παίρνουν πάνω τους. Τώρα που δεν τους έκατσε η οικονομική κατοχή της Ευρώπης, το βλέπω να το πάνε για το 4το Ράϊχ σιγούλια σιγούλια."
Τι λετε;