Νέα

Fitna, μια ταινία για το Ισλάμ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 29
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Διότι καμία θρησκεία, καμία σαρία και καμία ιερά σύνοδος δεν είναι υπεράνω του κράτους, τουλάχιστον όχι στην ευρώπη...

Εδώ κάνεις λάθος.
Η Ιερά Σύνοδος , δεν ενεργεί παρά το Νόμο , αλλά σύμφωνα με το Νόμο. Και οι αποφάσεις της κρίνονται απο τα Διοικητικά Δικαστήρια του Ελληνικού Κράτους (ΝΠΔΔ γάρ)

Συν τοις άλλοις , οι ποινές που επιβάλλει στα μέλη της είναι πνευματικές και όχι πραγματικές . Σε αντίθεση με το τι συμβαίνει με τα Ιεροδικεία του Ισλάμ (Ακόμη και επί Ελληνικού εδάφους)

Επισκέπτης
Όχι πια...
Πρόσφατα ελληνικό δικαστήριο αναγνώρισε κληρονομικά δικαιώματα σε μουσουλμάνα με βάση τον αστικό κώδικα τη στιγμή που η σαρία δεν της αναγνώριζε...

Άλλο η Νομολογία και άλλο η Νομοθεσία ...
Τα ξέρεις καλύτερα νομίζω.

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
Εδώ κάνεις λάθος.
Η Ιερά Σύνοδος , δεν ενεργεί παρά το Νόμο , αλλά σύμφωνα με το Νόμο. Και οι αποφάσεις της κρίνονται απο τα Διοικητικά Δικαστήρια του Ελληνικού Κράτους (ΝΠΔΔ γάρ)

Συν τοις άλλοις , οι ποινές που επιβάλλει στα μέλη της είναι πνευματικές και όχι πραγματικές . Σε αντίθεση με το τι συμβαίνει με τα Ιεροδικεία του Ισλάμ (Ακόμη και επί Ελληνικού εδάφους)
αχ καλε !!!!

τί καλή θρησκεια που ειναι ο χριστιανισμοοοοοοοοοός..  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Εδώ κάνεις λάθος.

Επί μακαριστού κινήθηκε στα όρια της νομιμότητας και κατά  την άποψή μου τα ξεπέρασε...
Πού ακούστηκε ΚΡΑΤΙΚΗ υπηρεσία που χρηματοδοτείται από το κράτος να αμφισβητεί ευθέως (και όχι απλά να εκφράζει άποψη- ως και ο Μπίστης και ο Κουναλάκης έχουν αυτό το δικαίωμα) απόφαση της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης με λαοσυνάξεις, υπογραφές κ.τ.λ.

Άλλο η Νομολογία και άλλο η Νομοθεσία ...
Τα ξέρεις καλύτερα νομίζω.

Κάτι έχει πάρει το αυτί μου για τη διαφορά...
Απ' όσο ξέρω η νομολογία είναι το "ζωντανό" δίκαιο, η εφαρμογή δηλαδή της κείμενης νομοθεσίας σε πραγματικά ζητήματα...
Εν προκειμένω το δικαστήριο, ερμηνεύοντας την κείμενη νομοθεσία με τα αντίστοιχα ερμηνευτικά εργαλεία της νομικής επιστήμης έκρινε έτσι...
Η απόφασή του δεν είναι δεσμευτική για άλλα δικαστήρια και μπορεί να ανατραπεί άνετα στο εφετείο ή στον Α.Π.
Ωστόσο, είναι μια αρχή, η οποία ελπίζω να έχει και συνέχεια.

enipeas

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Τώρα θα μας ξεσκίσει όλους ο Ανθιμος και θα δείτε τι σημαίνει Χριστιανική Σαρία.
Αντε πόρνοι που θέλετε bourdela.com

Επισκέπτης
Επί μακαριστού κινήθηκε στα όρια της νομιμότητας και κατά  την άποψή μου τα ξεπέρασε...
Πού ακούστηκε ΚΡΑΤΙΚΗ υπηρεσία που χρηματοδοτείται από το κράτος να αμφισβητεί ευθέως (και όχι απλά να εκφράζει άποψη- ως και ο Μπίστης και ο Κουναλάκης έχουν αυτό το δικαίωμα) απόφαση της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης με λαοσυνάξεις, υπογραφές κ.τ.λ.

Ενήργησε ώς και οι συνδικαλιστές του Δημοσίου.
Μήπως αυτούς δεν τους πληρώνει το κράτος ? Και μάλλιστα χωρίς να εργάζονται , όπως οι συνάδελφοί τους , των οποίων τα δικαιώματα υπερασπίζονται (τάχα) ...

Και εν πάσει περιπτώσει , ΔΕΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ . Ενήργησε στα πλαίσια της νομιμότητος και του Συντάγματος . Συνέλεξε υπογραφές για τη διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου αποφασισθεί ή όχι  η προαιρετική αναγραφή του Θρησκεύματος στα Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητος. Ασχέτως αν δεν το πέτυχε.
Και χαίρομαι που στις μέρες μας, πολιτικές δυνάμαις του τόπου , προβαίνουν στις ίδιες ακριβώς ενέργειες (συλλογή υπογραφών) για το θέμα του Ασφαλιστικού !
Δεν είναι τραγικό ???

Απ' ότι θυμάμαι , τότε ήταν ΑΠΕΝΕΝΤΙ , και κατέκριναν τις ενέργειες ενος ΝΠΔΔ ... όταν οι ίδιοι σήμερα βρίσκονται ΜΕΣΑ στη Βουλή , και αντιγράφουν το ΝΠΔΔ  :think:

Blind

Νέο Μέλος
Εγγρ.
15 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Schism-μικρης διαρκειας-<<Απαντηση>> στη ταινια Fitna στο youtube

[youtube=425,350]rpiccERJaFk[/youtube]

Nearxos

Τιμημένος