Νέα

Φιλοδώρημα στα delivery

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ozzy13
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 398
  • Εμφανίσεις 22K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Εσεις δινετε φιλοδωρημα στα delivery boys??

• οχι αφου πληρωνονται γιατι να δωσω?

Ψήφοι: 41 13,4%
  • παντα δινω τοσο κρυο κ βροχη τρωνε τα καημενα

Ψήφοι: 162 52,8%
  • δινω αλλα οχι παντα

Ψήφοι: 61 19,9%
  • αναλογως τη φατσα

Ψήφοι: 25 8,1%
  • δινω εκτος σε πακιστανους

Ψήφοι: 18 5,9%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    307

bk1981

Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2011
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
26
τι εγινε ρε γαμωτο μονο εγω διαλεξα την τελευταια επιλογη

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δεν φτιαχνει  το φαγητο αλλα χαροπαλευη για να στο φερει, δεν εχω ακουσει για καμια τσατσα να την πατησε αυτοκινητο την ωρα που παρουσιαζε την πουτανα
Και επισης ο ντελιβερας δεν σου χτυπαει την πορτα την ωρα που τρως :fuck2: για να κανεις πιο γρηγορα :2funny:

η ερώτηση ήταν για τον Gl... αλλά

(1) έχω ακούσει για πολλές τσατσάδες που άκουσαν γαμωσταυρίδια και έφαγν και φάπες

(2) μην το λές αυτό...  ;) πολλές μα πάρα πολλές φορές βαράνε λάθος κουδούνια  :grin:

τεσπα .. πρέπει να δίνουμε κάτι στα παιδιά γιατί κυριολεκτικά τσακίζονται για να τα φέρουν και χωρίς να τους δίνουν και κνένα φράγκο της προκοπής... οτι βγαζουν το βγάζουν από τα φιλοδωρήματα...

και στο κάτω κάτω της γραφής αν έχεις να δώσεις πχ 13.70 για τα σουβλάκια σου έχεις να δώσεις 15 για να πάρει και το παιδί που θα τα φέρει 1.30 ας πούμε..

Επισκέπτης
Πάντα αφήνω φίλε
Εχθές η παραγγελία είχε 28,10 € τού δωσα 30.
Συνήθως αφήνω περίπου 1 ευρώ αλλά σ αυτή τη φάση τι να του λεγα; Φέρε μου ένα ευρώ και είμαστε εντάξει;
Του τ άφησα λοιπόν ως έχει (1,90 μπουρμπούρι)

ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕ ΕΝΑ ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΚΕΡ ΠΟΥ ΣΤΡΩΘΗΚΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ

ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ (δε λέω πόσα γιατί αυτοί που διαβάζουν ποκεροσαιτ θα καταλάβουν ποιος είμαι)  :grin:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
βέβαια αμα τώρα ήταν κνένας βέρος ανάρχας (πχ υπερπόντικας) θα μας πρόγκαγε... διότι αυτοί είναι

Ενάντια στη φιλανθρωπία

Σε πολλές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, κάποιοι αναρχικοί οργάνωσαν συσσίτια με το όνομα "Φαγητό όχι Βόμβες". Οι διοργανωτές αυτών των συσσιτίων θα εξηγήσουν ότι η πρόσβαση στην τροφή πρέπει να είναι ελεύθερη, ότι κανένας ποτέ δεν πρέπει να πεινάσει. Σίγουρα ένα θαυμάσια συναίσθημα...στο οποίο οι αναρχικοί απαντούν λίγο-πολύ με τον ίδιο τρόπο που απαντούν οι χριστιανοί, οι χίπηδες ή οι αριστεροί φιλελεύθεροι** - κάνοντας φιλανθρωπία.

Θα μας πουν βέβαια, η καμπάνια "Φαγητό όχι Βόμβες" είναι κάτι διαφορετικό. Ο τρόπος λήψης αποφάσεων των διοργανωτών είναι αντιιεραρχικός. Δε λαμβάνουν κανένα κυβερνητικό ή εταιρικό κονδύλι. Σε πολλές πόλεις, σερβίρουν τα γεύματα τους, ως μια μορφή κοινωνικής ανυπακοής ρισκάροντας τη σύλληψη τους. Προφανώς, το "Φαγητό όχι Βόμβες" δεν είναι μια μεγάλης κλίμακας φιλανθρωπική γραφειοκρατία· στην πραγματικότητα είναι συνήθως  μια κακοφτιαγμένη* προσπάθεια.... αλλά είναι φιλανθρωπία και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν εκ των διοργανωτών.

Η φιλανθρωπία είναι ένα απαραίτητο κομμάτι της οικονομίας κάθε κοινωνικού συστήματος. Η σπάνη που επιβάλλεται από την οικονομία δημιουργεί  μια κατάσταση στην οποία κάποιοι άνθρωποι αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες με τους κανονικούς τρόπους. Ακόμα και σε κράτη με υψηλής ποιότητας κοινωνικά προγράμματα,  υπάρχουν εκείνοι  δεν καλύπτονται από το αυτό το δίκτυο. Οι φιλανθρωπίες αντικαθιστούν τα κρατικά κοινωνικά προγράμματα εκεί που αυτά δε μπορούν ή δε θέλουν να βοηθήσουν. Ομάδες όπως η "Φαγητό όχι Βόμβες", είναι επομένως ένα εθελοντικό εργατικό δυναμικό που βοηθούν να διατηρείται η κοινωνική τάξη με το να ενισχύουν την εξάρτηση των φτωχών από προγράμματα και όχι από τη δική τους δημιουργία.

Άσχετα με το πόσο αντιιεραρχικός είναι ο τρόπος λήψης αποφάσεων η σχέση είναι πάντα εξουσιαστική. Οι ευεργετούμενοι της φιλανθρωπίας είναι στο έλεος των οργανωτών του προγράμματος και έτσι δεν είναι ελεύθεροι να δράσουν με τους δικούς τους όρους μέσα σε αυτήν τη σχέση. Αυτό είναι εμφανές στον εξευτελιστικό τρόπο με τον οποίον λαμβάνεται η φιλανθρωπία. Τα φιλανθρωπικά συσσίτια όπως το "Φαγητό όχι Βόμβες" απαιτούν από τους ευεργετούμενους  να έρθουν μια συγκεκριμένη ώρα που δε διαλέγουν οι ίδιοι ώστε να σταθούν στην ουρά για να πάρουν φαγητό που δεν έχουν επιλέξει (και συνήθως κακοφτιαγμένο) σε ποσότητα περιορισμένη από κάποιον εθελοντή που θέλει να είναι σίγουρος ότι θα πάρουν όλοι ίσες μερίδες. Φυσικά, είναι καλύτερο από να μείνεις πεινασμένος αλλά ο εξευτελισμό είναι τουλάχιστον ισάξιος με το να περιμένεις στην ουρά του μπακάλικου για να πληρώσεις για φαγητό που τουλάχιστον μπορείς να φας όποτε θέλεις. Η αναισθησία που αναπτύσσουμε σε έναν τέτοιον εξευτελισμό, μια αναισθησία που γίνετε εμφανής στις περιπτώσεις που συγκεκριμένοι αναρχικοί επιλέγουν να τρέφονται σε φιλανθρωπίες ενώ μπορούν να κάνουν αλλιώς, δείχνει την έκταση, στην οποία η κοινωνία μας είναι διαποτισμένοι με τέτοιες εξευτελιστικές αντιδράσεις. Κάποιος θα νόμιζε πως οι αναρχικοί θα αρνούνταν όσο περνάει από το χέρι τους τέτοιες αντιδράσεις και θα προσπαθούσαν να δημιουργήσουν αντιδράσεις διαφορετικού είδους με σκοπό  να καταστρέψουν τον εξευτελισμό που επιβάλλεται από την κοινωνία. Αντίθετα, πολλοί δημιουργούν προγράμματα που ενισχύουν αυτόν τον εξευτελισμό.

Και η αλληλεγγύη που νιώθει κάποιος για κάποιον που υποφέρει από φτώχεια επειδή και αυτός ξέρει πως είναι; και η επιθυμία να μοιραστείς φαγητό με άλλους ανθρώπους; Προγράμματα σαν το" Φαγητό όχι Βόμβες" δεν εκφράζουν αλληλεγγύη αλλά οίκτο. Το να μοιράζεις μερίδες φαγητού δεν σημαίνει ότι μοιράζεσαι· είναι μια απρόσωπη, ιεραρχημένη  σχέση μεταξύ του κοινωνικού ρόλου του "ευεργέτη" και του κοινωνικού ρόλου του "ευεργετούμενου". Η έλλειψη φαντασίας έχει οδηγήσει πολλούς αναρχικούς να αντιμετωπίζουν το ζήτημα της πείνας (το οποίο είναι ένα αφηρημένο ερώτημα για πολλούς) με τον ίδιο τρόπο που το αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί ή οι φιλελεύθεροι, δημιουργώντας δομές παράλληλες στις ήδη υπάρχουσες. Όπως είναι αναμενόμενο όταν οι αναρχικοί προσπαθούν να αναλάβουν ένα εγγενώς εξουσιαστικό καθήκον, κάνουν χάλια δουλειά... Γιατί να μην αφήσουμε τη φιλανθρωπία σε αυτούς που δεν έχουν αυταπάτες για αυτήν;  Καλύτερα οι αναρχικοί να βρουν τρόπους  να μοιράζονται ατομικά εάν συγκινούνται τόσο, τρόπους που να ενθαρρύνουν τον αυτοκαθορισμό και όχι την εξάρτηση, την αλληλεγγύη και όχι τον οίκτο.

Δεν υπάρχει τίποτα το αναρχικό στο "Φαγητό όχι Βόμβες". Ακόμα και το όνομα είναι ένα αίτημα προς τις αρχές. Γι' αυτό και οι διοργανωτές του συχνά χρησιμοποιούν μεθόδους κοινωνικής ανυπακοής ως μια προσπάθεια να κάνουν έκκληση στο συναίσθημα των κρατούντων για να ταΐσουν και να στεγάσουν τους φτωχούς. Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό το πρόγραμμα που να ενθαρρύνει τον αυτοκαθορισμό. Δεν υπάρχει τίποτα που να ενθαρρύνει τους ευεργετούμενους να αρνηθούν το ρόλο τους και πάρουν αυτό που χρειάζονται χωρίς να ακολουθούν τους κανόνες. Το "Φαγητό όχι Βόμβες", όπως κάθε φιλανθρωπία, ενθαρρύνει αυτούς που ευεργετούνται από αυτήν να παραμείνουν παθητικοί δέκτες παρά να γίνουν δημιουργοί των ζωών τους. Η φιλανθρωπία πρέπει να αναγνωρίζεται ως αυτό που είναι: μια ακόμα όψη του θεσμοθετημένου εξευτελισμού, εγγενή στην οικονομική μας ύπαρξη, που πρέπει να καταστρέψουμε για να ζήσουμε στο έπακρο.

trelos sporos

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
2
Πόντοι
6
Πάντα αφήνω φίλε
Εχθές η παραγγελία είχε 28,10 € τού δωσα 30.
Συνήθως αφήνω περίπου 1 ευρώ αλλά σ αυτή τη φάση τι να του λεγα; Φέρε μου ένα ευρώ και είμαστε εντάξει;
Του τ άφησα λοιπόν ως έχει (1,90 μπουρμπούρι)

ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕ ΕΝΑ ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΚΕΡ ΠΟΥ ΣΤΡΩΘΗΚΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ

ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ (δε λέω πόσα γιατί αυτοί που διαβάζουν ποκεροσαιτ θα καταλάβουν ποιος είμαι)  :grin:

30 ευρα ντελιβερυ τι εφαγες τυπαρα μου ξιφια?

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
σχεδον παντα δινω...απο 50 λεπτα ως 1 ευρω...

Altinho

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Κριτικές
10
Like
88
Πόντοι
1.992
15 χρόνια σε αυτην την δουλειά είδαν πολλά τα μάτια μου ...

σας συμβουλεύω να αφήνετε πάντα κάτι (τουλάχιστον 1 ευρώ)

Paktosis

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2011
Κριτικές
29
Like
2
Πόντοι
16
Αναλόγως την περίσταση...

Αν είναι κουφάλα και σκατόφατσα ο ντελιβερας και μου δινει πρωτα ρεστα τα χοντρά και κάνει 10 λεπτά να βρει τα ψιλά, την ψωνίζω και δεν του δινω τιποτα.

Αν και μου φαινεται υπερβολκικό να παίρνει 4 ευρώ την ώρα και να βγαζει 10 από μπουρμπουαρ και μαυρα μάλιστα. Έγω αν πάρω 10 ευρώ από κάποιον τα μισα είναι φόροι (23% ΦΠΑ, 26% φορος εισοδήματος)

OP
OP
O

ozzy13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2009
Κριτικές
44
Like
55
Πόντοι
606

Αν είναι κουφάλα και σκατόφατσα ο ντελιβερας και μου δινει πρωτα ρεστα τα χοντρά και κάνει 10 λεπτά να βρει τα ψιλά, την ψωνίζω και δεν του δινω τιποτα.

Αν και μου φαινεται υπερβολκικό να παίρνει 4 ευρώ την ώρα και να βγαζει 10 από μπουρμπουαρ και μαυρα μάλιστα. Έγω αν πάρω 10 ευρώ από κάποιον τα μισα είναι φόροι (23% ΦΠΑ, 26% φορος εισοδήματος)
κι ομως αδερφε ετσι γινεται

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Μην του  δωσετε τιποτα και την επομενη φορα θα σας  φτυσει το φαγητο!!! :dancing: :2funny:

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376

τι δουλεια κανεις δικε μου;

sinister

Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2010
Κριτικές
11
Like
0
Πόντοι
11
Ότι περισσέψει από τα ρέστα αρκεί να μην υπερβαίνει τα 50 λεπτά. Αν τα ρέστα είναι > 50 λεπτών τότε τα παίρνω όλα και εκείνος τίποτα. Επίσης, αν δεν μου φέρει απόδειξη τότε δεν δίνω τίποτα (φυσικά φταίει το μαγαζί και όχι ο deliveras).

Thessalon

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2011
Like
1.119
Πόντοι
216
Ότι περισσέψει από τα ρέστα αρκεί να μην υπερβαίνει τα 50 λεπτά. Αν τα ρέστα είναι > 50 λεπτών τότε τα παίρνω όλα και εκείνος τίποτα. Επίσης, αν δεν μου φέρει απόδειξη τότε δεν δίνω τίποτα (φυσικά φταίει το μαγαζί και όχι ο deliveras).

Ακριβως μια απο τα ιδια...
Κατι ξερουνε ολα τα fast food στις τιμες τους...
2,80    2,30 το σαντουιτς ετσι ωστε και 2 και 3 σαντουιτς να παρεις δεν στρογγυλευεται σε 50 η 0 το ποσο.
Ετσι ωστε τα "ψιλουδια" λες "γαματο φιλε κρατα τα"

sinister

Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2010
Κριτικές
11
Like
0
Πόντοι
11
Ω ρε φίλε, Σαλόνικα... φοβερά σάντουιτς, πιτόγυρα, χαμός!

gtp_x

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
δεν δινω! :2funny: εκτος απο το οτι ειμαι τσιγγουνης και απανθρωπος πιστευω να δινεις φιλοδωρημα ειναι για τους ματσο
Ειναι το ιδιο με αλλες παραδοσιακες  :jerking: συνηθειες να κολλας πεντοχιλιαρικα στους κλαρινατζηδες,η φιγουρα των φτωχομπινεδων με αμαξια ρουχα κοτερα κλπ,να εισαι large με τις γκομενες που οταν τα κανει ο μεσος μισθωτος,συνταξιουχος μεχρι και ανεργοι, και μετα λενε δεν πληρωνω διοδια 2 ευρω και αυξηση στο ρευμα 10%,σου ρχεται να ψηφισεις τροικα  :2funny:

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
στα ντελιβερι των εσπρεσο μπαρ με τον φρεντο 1,5 ευρω τραμουντανα τι τιπ αφηνεις μαν; :birdman:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom