Νέα

Eurovision 2019

• Μέλος που άνοιξε το νήμα teleutaios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 204
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ποιός θα το σηκώσει φέτος?

• Κύπρος

Ψήφοι: 4 13,8%
  • Μαυροβούνιο

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Φινλανδία

• Πολωνία

• Σλοβενία

• Τσεχία

• Ουγγαρία

• Λευκορωσία

• Σερβία

Ψήφοι: 2 6,9%
  • Βέλγιο

• Γεωργία

• Αυστραλία

• Ισλανδία

• Εσθονία

• Πορτογαλία

• Ελλάδα

Ψήφοι: 4 13,8%
  • Άγιος Μαρίνος

• Αρμενία

• Ιρλανδία

• Μολδαβία

• Ελβετία

• Λετονία

• Ρουμανία

• Δανία

• Σουηδία

• Αυστρία

• Κροατία

• Μάλτα

Ψήφοι: 1 3,4%
  • Λιθουανία

• Ρωσία

• Αλβανία

• Νορβηγία

• Ολλανδία

Ψήφοι: 7 24,1%
  • Βόρεια Μακεδονία

• Αζερμπαϊτζάν

• Γερμανία

• Ισραήλ

• Ηνωμένο Βασίλειο

• Ιταλία

• Γαλλία

• Ισπανία

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    29

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
λοιπον μισω τος σκατοεβραιους ΑΛΛΑ

ΤΑ ΕΔΑΦΗ της παλαιστινης απο το 1200 πχ ανηκουν στους εβραιους και οι αρβες παλαιστινιοι βρισκοντουαν νοτιοτερα στην περιοχη της κεντρικη ιορδανιας σα νομαδικες φυλες -τον εκτο αιωνα μετα χριστου σιγα σιγα με τον εξισλαμισμο των αραβων εδιωχναν τους εβραιους και ερχοντουυσαν στην ευρωπη ενω καποιοι λιγοι εμενα στην παλαιτινη
μετ το β ππ και με την ιδρυση του εβραικου κρατους του ισραηλ πολλοι  εβραιοι απο ευρωπη σταλθηκαν πισω στην πατριδα τους σσ αι για αυτο το λογω πολιτιστηκα και αθλητικα ανηκουν στην ευρωπη οι εβραιοι επειδη οι περισσοτεροι πηγαν στο ισραηλ απο την ευρωπη

το 1967 κατελαβαν τα παλαιστηνιακα εδαφη οι εβραοι που ηδη εμενν εκει απο το 1200 πχ οπως εγραψα

αρα σε ποιον ανηκει οι παλαιστινη;;;;;;

εκει που θα συμφωνησω ειναι στην καταπιεση που εχουν οι αραβες παλαιστηνιοι απο το κρατος του ισραηλ
Ακριβως! Εδω και δεκαετιες οι Αραβες, ολοι σε συμπνοια, ειχαν ενα θεσφατο που δεν σηκωναν κουβεντα επ αυτου. <Τι δουλεια εχουν οι ξενοφερτοι Εβραιοι σε αυτα τα εδαφη.> Και προσπαθησαν να το επιβαλλουν και στρατιωτικα με τη δυναμη των οπλων. Αντι να επιζητουσαν συμβιβαστικη λυση.

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Aς πανα σφαχτουν μεχρις ενος οι αραβοεβραιοι

Στον διαγωνισμο τραγουδαει κανα καλο μουνι?

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.040
Πόντοι
22.266
Ακριβως! Εδω και δεκαετιες οι Αραβες, ολοι σε συμπνοια, ειχαν ενα θεσφατο που δεν σηκωναν κουβεντα επ αυτου. <Τι δουλεια εχουν οι ξενοφερτοι Εβραιοι σε αυτα τα εδαφη.> Και προσπαθησαν να το επιβαλλουν και στρατιωτικα με τη δυναμη των οπλων. Αντι να επιζητουσαν συμβιβαστικη λυση.

συμφωνεις οτι τα εδαφη της παλαιστινης ιστορικα ανθρωπογεωγραφικα πολιτισμικα ανηκουν στους εβραιους;;

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
συμφωνεις οτι τα εδαφη της παλαιστινης ιστορικα ανθρωπογεωγραφικα πολιτισμικα ανηκουν στους εβραιους;;
Ναι, αυτο ειπα,  οτι εχουν ιστορικα δικαιωματα επι της γης αυτης. Και οτι πρεπει να υπαρξει συμβιβαστικη λυση. Γιατι βλεπουμε απο ιστορικα επικαιρα οτι οι Αραβες προυχοντες αρχικα που ηταν σε θεση ισχυος στις αρχες του προηγουμενου αιωνα και μετεπειτα, ουτε ηθελαν να ακουσουν για παρουσια Εβραιων. Και πιο μετα με το κυμα επιστροφης Εβραιων στη γη αυτη, συνεχισαν την ιδια πολιτικη αφου συνασπιστηκαν στρατιωτικα ολα τα αραβικα γειτονικα κρατη εναντιον των Εβραιων.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Οι αγγλοσαξωνες λένε ...I rest my case!
Σχεδον 100 χρονια πριν τα γεγονοτα αυτα. Οπως και η Γενοκτονια των Ποντιων. Που ειναι ακομα ζωντανη στη μνημη και μαλιστα σημερα εγιναν εκδηλωσεις σε ολη την Ελλαδα, αφιερωματα στη τηλεοραση, μεχρι πολιτικη προσπαθεια διεθνοποιησης. Εσυ θα ηθελες να γινοταν Γιουροβιζιον στη Τουρκια και καποιος αντι για μουσικη να φερνει στο προσκηνιο τετοιες διαφορες μεταξυ κρατων; Απλα τα πραγματα. Εγω δε θελω κατι τετοιο, οπως εκαναν με τη Παλαιστινη οι Ισλανδοι.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Εφερα ακριβως παρομοιο παραδειγμα. Εκτος απο τα αλλαμπουρνεζικα που αραδιασες, σε ποιον αλλον δηλαδη εκτος απο εσενα τον "σπασμενο" ελαφρως στο  μυαλο αναφερεσαι;
Τα ειπε με στυλ ομως τύπε
Δεν ψαρωσες δηλαδη?
Πςςς

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Οι αγγλοσαξωνες λένε ...I rest my case!
...ειπε αυτοθαυμαζομενος, ακουμπωντας πισω στον καναπε και δαγκωνοντας με δυναμη ενα κομματι πιτσας, εχοντας κανει το χρεος του απεναντι στον κατατρεγμενο παλαιστινιακο λαο

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
Σχεδον 100 χρονια πριν τα γεγονοτα αυτα. Οπως και η Γενοκτονια των Ποντιων. Που ειναι ακομα ζωντανη στη μνημη και μαλιστα σημερα εγιναν εκδηλωσεις σε ολη την Ελλαδα, αφιερωματα στη τηλεοραση, μεχρι πολιτικη προσπαθεια διεθνοποιησης. Εσυ θα ηθελες να γινοταν Γιουροβιζιον στη Τουρκια και καποιος αντι για μουσικη να φερνει στο προσκηνιο τετοιες διαφορες μεταξυ κρατων; Απλα τα πραγματα. Εγω δε θελω κατι τετοιο, οπως εκαναν με τη Παλαιστινη οι Ισλανδοι.

Το παράδειγμα σου -σε τύπο παραλληλισμου- ήταν ατυχες. παραδέξου το. γι αυτο το γυρίζεις και με ρωτάς αυτο.

Και,
Ναι, θα το περίμενα (δηλ. ήθελα) να γίνει...πχ στην Τουρκια στη γιουροβιζιον να βγει ένα κράτος (λέμε τωρα....!!!) να σήκωνε την πολυπαθη σημαία της κυπρου με ένα κατακοκκινο ψευδοκράτος επάνω της επιχρωματισμενο. Θα το ήθελα ...θα έδειχνε ότι δεν ειναι μονη της η κυπρος ...αλλοι λαοί συμπασχουν μαζι της για το πρόβλημα τους. Αυτή θα ήταν γιουροαλληλεγγυη των γιουρολαων έναντι στην σκληραδα των απολυταρχικο(λο)κρατών.

Αυτή την αλληλεγγύη ίσως ενιωσαν για λίγο οι δυστυχεις οι παλαιστινιοι όταν θα το πληροφορηθηκαν ή είδαν στους δέκτες τους. την μικρή ελπίδα που θα τους δώσει κουράγιο να βγάλουν ΚΑΙ την επομενη εβδομάδα. οσο θα αράζουμε εμείς στους καναπεους μας και θα αποκλειουμε την ισλανδια για αλλά 2 χρόνια (λέμε τωρα...) από τον υψιστο πολιτισμικο θεσμο της γιουροκωλοβυζιών.

Αλλά τι ξέρω εγω τωρα, και τι με ρωτάς?
Αφού μόνο πειραγμένα κείμενα γράφω από το πειραγμένο μου μυαλό.
Δέχομαι τον χαρακτηρισμό.

Εσυ τέκνον Φρούτε?

Προς Αλεξ71: Κι εσυ τεκνον Φρούτε????

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Το παράδειγμα σου -σε τύπο παραλληλισμου- ήταν ατυχες. παραδέξου το. γι αυτο το γυρίζεις και με ρωτάς αυτο.

Και,
Ναι, θα το περίμενα (δηλ. ήθελα) να γίνει...πχ στην Τουρκια στη γιουροβιζιον να βγει ένα κράτος (λέμε τωρα....!!!) να σήκωνε την πολυπαθη σημαία της κυπρου με ένα κατακοκκινο ψευδοκράτος επάνω της επιχρωματισμενο. Θα το ήθελα ...θα έδειχνε ότι δεν ειναι μονη της η κυπρος ...αλλοι λαοί συμπασχουν μαζι της για το πρόβλημα τους. Αυτή θα ήταν γιουροαλληλεγγυη των γιουρολαων έναντι στην σκληραδα των απολυταρχικο(λο)κρατών.

Αυτή την αλληλεγγύη ίσως ενιωσαν για λίγο οι δυστυχεις οι παλαιστινιοι όταν θα το πληροφορηθηκαν ή είδαν στους δέκτες τους. την μικρή ελπίδα που θα τους δώσει κουράγιο να βγάλουν ΚΑΙ την επομενη εβδομάδα. οσο θα αράζουμε εμείς στους καναπεους μας και θα αποκλειουμε την ισλανδια για αλλά 2 χρόνια (λέμε τωρα...) από τον υψιστο πολιτισμικο θεσμο της γιουροκωλοβυζιών.

Αλλά τι ξέρω εγω τωρα, και τι με ρωτάς?
Αφού μόνο πειραγμένα κείμενα γράφω από το πειραγμένο μου μυαλό.
Δέχομαι τον χαρακτηρισμό.

Εσυ τέκνον Φρούτε?
Βλεπεις οτι ανταλλασσω επιχειρηματα οσο δε προσβαλλεις τον συνομιλητη σου μονο και μονο επειδη δε συμφωνει μαζι σου. Οσο για τα αρχικα παραδειγματα, τοσο οι Αλβανοι, οσο και οι Σλαβομακεδονες, οχι πριν 100 χρονια αλλα τωρα, σημερα και παντα, μεχρι και πολιτικα κομματα εχουν για αυτο το σκοπο, φροντιζουν να προβαλλουν αυτες τις απαιτησεις τους και προσβολες εναντιον της Ελλαδας, στις χωρες τους μεχρι και στη Διασπορα τους, Αμερικη, Καναδα, Αυστραλια. Θα συμφωνουσες σε εναν διαγωνισμο τραγουδιου, να εμφανιστει καποιος και να προβαλλει εναντιον της Ελλαδας τετοιες πολιτικες αποψεις;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
...απάντησε ο Γκαιμπελς, όταν του είπαν για ότι οι αγριοτητες τους, των Νάζι, είχαν ξεπεράσει τα ορια ενός πολιτισμένου τότε κόσμου.
Οι ναζι ειναι καταδικασμενοι για εγκληματα κατα της ανθρωποτητας με αποφαση δικαστηριου.

Οι Εβραιοι για την Παλαιστινη απο ποιον καταδικασθηκαν?

Σε καθε περιπτωση πολυ κακως μπηκαμε στην ουσια του θεματος.
Εμενα ο σχολιασμος μου ειχε να κανει με την ενεργεια των Ισλανδων που ηταν απλως αγένεια.
Οταν εισαι φιλοξενουμενος δεν κάνεις τετοια πραγματα
Αλλιως το κανεις οπως ο Κρόιφ, που δεν συμφωνουσε με την χουντα της αργεντινης και δεν πηγε στο μουντιαλ του 1978
Δεν πηγε εκει να φιλοξενηθει και να σηκωσει πανο κατά της χουντας.
Καποια πραγματα ειναι βασικα. Τα αγνοεις. Δεν πειραζει.

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Κριτικές
49
Like
22.927
Πόντοι
24.596
πεντακαθαρο μουνοτρυπιδι  Φουρειραι :bigdick: :S :S :S

Συνημμένα

• 1508579_foureira-eurovision_-2019_1.jpg
    1508579_foureira-eurovision_-2019_1.jpg
    43,6 KB · Εμφανίσεις: 75

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Κριτικές
49
Like
22.927
Πόντοι
24.596
το ραμολι η Ταμτα παρολο τα τελειωτικα τσιμπουκια που κερασε τους κριτες καταφερε να ξυσει πατο :think: :S :S :S

Dyvoir

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Δεκ 2012
Κριτικές
9
Like
328
Πόντοι
21
...απάντησε ο Γκαιμπελς, όταν του είπαν για ότι οι αγριοτητες τους, των Νάζι, είχαν ξεπεράσει τα ορια ενός πολιτισμένου τότε κόσμου.

Υπάρχει ένα ενδιαφέρον ανέκδοτο σχετικά με τον ρατσισμό του Διδάκτορα Joseph Goebbels, ο οποίος ήταν υπουργός Προπαγάνδας στο Τρίτο Ράιχ και επομένως υπουργός Παιδείας. Ένα βράδυ καθόταν ωραία ωραία μαζί με τη Zarah Leander, το μεγάλο σουηδικό κινηματογραφικό αστέρι στο Γερμανικό Ράιχ. Της είπε: "Εντάξει, χαίρομαι που σας έχουμε, αλλά το όνομά σας ... Zarah - αυτό δεν είναι εβραϊκό όνομα;" "Η κατοχή εβραϊκών χαρακτηριστικών ήταν το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στη ναζιστική εποχή. Η Zarah Leander το σκέφτηκε για μια στιγμή πριν μιλήσει, τελικά έδωσε την απάντησή της:" Ναι, αυτό μπορεί να είναι. Αλλά τι είναι αλήθεια με το όνομα Joseph; " Και τέρμα η κουβέντα ...

Η Eurovision και το Mundial είναι παράλληλοι κόσμοι στους οποίους οι άνθρωποι άλληλοαγκαλιάζονται γεμάτοι πάθος. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Οι άνθρωποι απλά δεν μαθαίνουν επιπλέον. Για να παραμείνουμε στην Eurovision - ο τίτλος της νικήτριας του 1977 το συνοψίζει με τα πιο όμορφα λόγια, τα οποία πιθανώς θα παραμείνουν πάντα ένα όνειρο:

Marie Myriam - L'oiseau et l'enfant

Comme un enfant aux yeux de lumière
      Όπως ένα παιδί στα μάτια το φώς
Qui voit passer au loin les oiseaux
      Που βλέπει μακριά να περάσουν τα πουλιά
Comme l'oiseau bleu survolant la Terre
      Όπως το μπλε πουλί που πετά πάνω από τη Γη
Vois comme le monde, le monde est beau
      Κοίτα τον κόσμο, ο κόσμος είναι όμορφος
Beau le bateau, dansant sur les vagues
      Όμορφη βάρκα, χορεύοντας στα κύματα
Ivre de vie, d'amour et de vent
      Μεθυσμένη από την ζωή, την αγάπη και τον άνεμο
Belle la chanson naissante des vagues
      Όμορφο τραγούδι που γεννιέται στα κύματα
Abandonnée au sable blanc
      Εγκαταλειμμένο στην λευκή άμμο
Blanc l'innocent, le sang du poète
      Λευκή η αγνότητα, το αίμα του ποιητή
Qui en chantant, invente l'amour
      που τραγουδώντας επινοεί την αγάπη
Pour que la vie s'habille de fête
      ώστε η ζωή να ντιθεί γιορτή
Et que la nuit se change en jour
      Και η νύχτα να μετατραπεί σε μέρα
Jour d'une vie où l'aube se lève
      Ημέρα μιας ζωής όπου ανατέλλει η αυγή
Pour réveiller la ville aux yeux lourds
      Να ξυπνήσει η πόλη με βαριά μάτια
Où les matins effeuillent les rêves
      Όπου τα πρωινά αποκαλύπτουν τα όνειρα
Pour nous donner un monde d'amour
      Για να μας δώσουν έναν κόσμο αγάπης
L'amour c'est toi, l'amour c'est moi
      Η αγάπη είσαι εσύ, η αγάπη είμαι εγώ
L'oiseau c'est toi, l'enfant c'est moi
      Το πουλί είσαι εσύ, το παιδί είμαι εγώ
Moi je ne suis qu'une fille de l'ombre
      Εγώ είμαι απλά μια κοπέλα από τις σκιές
Qui voit briller l'étoile du soir
      Που βλέπει τον Έσπερο να λάμψει
Toi mon étoile qui tisse ma ronde
      Εσύ το αστέρι μου που υφαίνει το γύρο μου
Viens allumer mon soleil noir
      Έλα, άναψε τον μαύρο ήλιο μου
Noire la misère, les hommes et la guerre
      Μαύρη η δυστυχία, οι άντρες και ο πόλεμος
Qui croient tenir les rênes du temps
      Που πιστεύουν ότι κρατάνε τα ηνία του χρόνου
Pays d'amour n'a pas de frontière
      Η χώρα αγάπης δεν έχει σύνορα
Pour ceux qui ont un cœur d'enfant
       Για όσους έχουν την καρδιά ενός παιδιού
Comme un enfant aux yeux de lumière
      Όπως ένα παιδί στα μάτια το φώς
Qui voit passer au loin les oiseaux
      Που βλέπει μακριά να περάσουν τα πουλιά
Comme l'oiseau bleu survolant la terre
      Όπως το μπλε πουλί που πετά πάνω από τη Γη
Nous trouverons ce monde d'amour
      Θα βρούμε αυτόν τον κόσμο της αγάπης
L'amour c'est toi, l'amour c'est moi
      Η αγάπη είσαι εσύ, η αγάπη είμαι εγώ

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
662
Εμφανίσεις
26K
Απαντήσεις
807
Εμφανίσεις
27K
Απαντήσεις
550
Εμφανίσεις
23K

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom