εγώ βλέποντας τον χθεσινό ημητελικό "ξύλου" ήθελα να πώ τα εξής : είδατε πώς έπαιζαν άμυνα οι λιθουανοί? σαν σκυλιά μαρκάρανε σε μεγάλος πλάτος της αμυνάς τους και πολύ λιγες φορές οι σέρβοι βρήκαν ελεύθερο σούτ για τρίποντο..μεγάλα κορμιά,μεγάλα χέρια,πολύ γερά πόδια οι λιθουανοί,εκρηκτικότητα,τσαγανό,αυτοθυσία..αποτέλεσμα οι σέρβοι με το ζόρι και με βολές να φτάσουν μόλις στους 64 πόντους.Επίσης στην επίθεση είχαν καθαρό μυαλό,εύστοχες επιλογές έκαναν και λάθη δε λέω αλλά με την πολύ δυνατή άμυνα μπόρεσαν και ανταπεξήλθαν. Και μου ρθε στο μυαλό τώρα η δική μας ομάδα και οι παίκτες της...κάτι βαριά κορμιά(εκτός αντεντοκούνμπο), κάτι αργά πόδια,κάτι λεπτεπίλεπτα παιδιά χωρίς όγκο και δύναμη(βλέπε περπέρογλου-καιμακογλου-κουφό κλπ) έβλεπες αυτόν τον καλνιέτις και τον σειμπούτις...πόσες φορές μπήκαν με διείσδυση και άφησαν την μπάλα με λέι άπ? μακρυά χέρια και οι 2,γρήγορα πόδια,καθόλου κουβάλημα ανούσιο της μπάλλας,την γύριζαν γρήγορα, αμυνόντουσαν με πολύ δύναμη..τί να κλάσουν τα δικά μας τα παιδάκια που δεν μπορούν να βάλουν ούτε βολή? αφού χάσαμε και 2 πόντους και διεκδικούσαμε μέχρι τέλους σχεδόν την πρόκριση είναι ένα θαύμα. Οι λιθουανοί ,οι πρώην γιουγκοσλάβοι έχουν μπασκετικά κορμιά τέλος..και μπορούν να κάνουν πάρα πολλά πράγματα σε υψηλό επίπεδο μέσα στο παρκε...εμείς είμαστε πολύ μικροί απέναντί τους..περιμένοντας τον σπανούλη αφού κρατήσει τη μπάλα 10'' να σουτάρει τρίποντο κάνοντας το πλάγιο βηματάκι και να περιμένουμε να πάει η μπάλα μέσα...δεν κάνεις δουλειά έτσι. πρέπει όλοι που παίζουν να απειλούν,να αμυνονται και να έχουν γρήγορη σκέψη,γρήγορα και δυνατά αθλητικά κορμιά...εμείς είμαστε παντούφλες μπροστά τους. Όταν βλέπω την εθνική εδώ και πολλά χρόνια νιώθω σαν να βλέπω ταινία του μπέργκμαν του 1958 ενώ χθές και προχθές νόμιζα ότι έβλεπα μάτριξ..δεν ξέρω αν με πιάνετε..