Νέα

Ετοιμάζεται Νέος Φόρος ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 313
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Τι λες ρε;

Σου κάθισε βαρειά η μαγειρίτσα;;; Σου σπάσαν το αυγουλάκι;;; Δεν σου έφερε η νονά σου λαμπάδα;;;

5.500 Ευρώ ετήσιες εισφορές στο ΙΚΑ του ασφαλισμένου;;;;

Και ο εργοδότης που βάζει τα διπλά δίνει 11.000;;;;

ελα πουστάκι.....
που να σου στείλω το εκκαθαριστικό του 2008 που είχα 12 χιλιάδες ΙΚΑ;

Εγγρ.
6 Νοε 2009
Κριτικές
10
Like
2.652
Πόντοι
4.125
Μα το θέμα δεν είναι αν το ΦΠΑ είναι 21 ή 23 ή 25%. Το θέμα είναι οτι δεν τον εισπράτουν γιατί οι μηχανισμοί είσπραξης είναι διαλυμένοι και ανύπαρκτοι.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Σαν πρόωρο συμπέρασμα δεν είναι αυτό;

Εν τω μεταξύ κάποιοι εξακολουθούν να μην κόβουν αποδείξεις. Που πάει να πει ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ! εισπράτω από τον πολίτη το φόρο και δεν τον αποδίδω στο κράτος αλλά τον κρατάω για τον εαυτό μου!

Στη λαϊκή στην γειτονιά μου κόβουν μονάχοι τους αποδείξεις. Στη λαϊκή το Μ. Σάββατο στο εξοχικό δεν έκοβε κανείς! Ένας στους 6-7 διαφορετικούς! Ένας εισέπραξε €20 και δεν έκοψε!   :tickedoff:

στ αρχίδια μας σας γράφουμε...
πριν το μνημόνιο και όλα τα όμορφα όπου πήγαινα ζητούσα αποδείξεις.
τώρα όποιος είναι για απόδειξη του λέω πάρτα και κράτα το ΦΠΑ για πάρτη σου. μην την κόψεις τη γαμιόλα.
να σαπίσουν τα μουνιά να πληρώσουν απο τη βουλευτική αποζημίωση.

μαλάκες τέλος.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ελα πουστάκι.....
που να σου στείλω το εκκαθαριστικό του 2008 που είχα 12 χιλιάδες ΙΚΑ;

κόψε κάτι ρε μεγάλε... ααα και κάτι ακόμη.. στο εκκαθαριστικό δεν γράφεται η κράτηση του ΙΚΑ αλλά ο φόρος εισοδήματος

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Μα το θέμα δεν είναι αν το ΦΠΑ είναι 21 ή 23 ή 25%. Το θέμα είναι οτι δεν τον εισπράτουν γιατί οι μηχανισμοί είσπραξης είναι διαλυμένοι και ανύπαρκτοι.

ετσι......
εδώ τα μουνιά παίρνουν τόσα φράγκα απο ΦΑΠ ΕΤΑΚ και λοιπές φορλογικές επιδρομές και αναγκάζουν τον απλό μαλάκα να μαζεύει αποδείξεις για το αφορολόγητο γιατί είναι άχρηστοι να ελέγξουν αυτοί αυτούε που δεν τους αποδίδουν το φόρο.
το τραγικότερο δε είναι ότι μονίμως διαμαρτύρονται ότι δεν υπάρχουν μηχανιμσοί ελέγχου.
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟΣΟΥΣ ΔΥ?

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Μα είναι ηλίθιο να έχεις ως ειπράκτορες τα ίδια τα υποκείμενα του φόρου...
Ο ΦΠΑ όπως κάθε έμμεσος φόρος είναι βλακώκης και άδικος (σόρυ μέμο καμαραντ...)...

Μόνη λυση η αντικειμενικοποίηση του φορογικού συστήματος.
κατσε ρε κομανταντ,

γιατι είναι αδικος ένας φόρος που βασίζεται στην κατανάλωση? οσο πιο πολλά ξοδεύεις (αρα εχεις) τόσο πιο πολύ πληρώνεις! τι πιο δικαιο και σωστό? Απο την άλλη, τι θα πει αντικειμενοποίηση οταν δεν βαζεις μέσα πραγματικούς παράγοντες όπως τα έξοδα του καθενός ή της οφειλές του σε δάνεια και κάρτες??? Τι θα πει αντικειμενοποιηση όταν σου φορολογεί την ακίνητη περιουσία ακόμη και αν αυτή είναι σε αχρηστία? Αν δεν κανω λάθος, φόρος λογίζεται η εισφορά σου εκ των κερδών που αποκομίζεις μέσω της εργασίας ή αλλης δραστηριότητας! Όταν έχεις ενα εξοχικό ας πουμε που κάθεται και έχει μονο έξοδα, τι σκατά φόρο "αντικειμενικό" μπορείς να του βάλεις οταν για να το χτίσεις ή να το μεταβιβάσεις αυτό το ρημάδι έχεις πληρώσει ήδη σε φόρους την αξία του??? Και γιατί δεν είναι πιο λογικό και δίκαιο να μπεί φπα επι των ενικοίων? Νοικιάζεις κύριε? έχεις εισοδήματα απο την ακίνητη περιουσία σου? οκ, πλήρωσε! Έχεις ενα σπιτάκι που μένεις και ένα εξοχικό που δε σου αποφέρει ουτε σεντ? Δε πληρώνεις μια! Απλά και νετα και δικαια!

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
κόψε κάτι ρε μεγάλε... ααα και κάτι ακόμη.. στο εκκαθαριστικό δεν γράφεται η κράτηση του ΙΚΑ αλλά ο φόρος εισοδήματος

νομίζεις.
εξαρτάται σε τι εταιρεία δουλεύεις.....
και στην Κύπρο μια χαρά γράφεται στο ετήσιο εκκαθαριστικό της εταιρείας το ποσό που πλερώ κοινωνικές ασφαλίσεις.

σε πάω και στοιχηματάκι αμα λάχει 5 χιλιάρικα ευρώ. στο πέιρολ γράφονται και οι κρατήσεις φόρου και οι κρατήσεις ασφαλιστικών ταμείων. γκεγκε;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Μα είναι ηλίθιο να έχεις ως ειπράκτορες τα ίδια τα υποκείμενα του φόρου...
Ο ΦΠΑ όπως κάθε έμμεσος φόρος είναι βλακώκης και άδικος (σόρυ μέμο καμαραντ...)...

Μόνη λυση η αντικειμενικοποίηση του φορογικού συστήματος.
συν ένα εκατομμύριο χίτικα βασανιστήρια.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
δντ ρε και ξερο ψωμι

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
κατσε ρε κομανταντ,

γιατι είναι αδικος ένας φόρος που βασίζεται στην κατανάλωση?
ρε βλαμμένε στο εισόδημα που είχες έχεις ήδη φορολογηθεί......
δλδ επειδή εγώ έχω 5 παιδιά και παίρνω 200 ευρώ πάμπερς το μήνα είμαι μαλάκας νμα πλερώ και φπα όταν εσύ επειδή είσαι ανεπρόκοπος εργένης τα τρως αφορολογητα στις πουτάνες;
σοβαρευτείτε ρε ηλίθιοι.

ο πιο αδικος και μη συνταγματικός φόρος είναι ο έμμεσος φόρος.
τελεία και παύλα.
δε μπορεί να πλερώ ό τύπος με 10 σπίτια και καγιένα ίδιο φόρο για το λίτρο τη βενζίνη με το φουκαρά που έχει γιούγκο.
όσο πιο πολλοί οι έμμεσοι φόροι τόσο πιο άχρηστο και ανάπηρο το κράτος που ζεις.
τελεία και παύλα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Άλλο η βουλευτική αποζημίωση. Τί τα μπλέκεις τώρα; Ο ΦΠΑ πρέπει να εξασφαλίζουμε ότι θα αποδίδεται στο κράτος. Έτσι θα τα καταφέρουμε πιο εύκολα. Είναι ώρα ανάγκης τώρα. Καμμία συναλλαγή χωρίς απόδειξη. Όπου δείτε κυνηγάτε παιδιά να κόβουν αποδείξεις!

Εγώ έχω αρχίσει και τους τη λέω. Ευτυχώς εκεί που πάω λαϊκή έχουν συμμορφωθεί. Θα κοιτάξω και στην παρακάτω λαϊκή να δω τί γίνεται. Είναι λίγος δρόμος παραπάνω με τα ψώνια στα χέρια αλλά αξίζει τον κόπο!

πρόσεχε γιατί σε λίγο θα αρχίσουν να πέφτουν και οι ψιλές...
άμα φας καμμιά πρόχειρη θα ξέρεις ποιός είναι ο πέρσυ.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
νομίζεις.
εξαρτάται σε τι εταιρεία δουλεύεις.....
και στην Κύπρο μια χαρά γράφεται στο ετήσιο εκκαθαριστικό της εταιρείας το ποσό που πλερώ κοινωνικές ασφαλίσεις.

σε πάω και στοιχηματάκι αμα λάχει 5 χιλιάρικα ευρώ. στο πέιρολ γράφονται και οι κρατήσεις φόρου και οι κρατήσεις ασφαλιστικών ταμείων. γκεγκε;

για την Ελλάδα μιλάμε.. και στο εκκαθαριστικό της εφορίας στην Ελλάδα δεν αναγράφονται οι κρατήσεις.. αναγράφονται στην βεβαίωση αποδοχών που εκδίδει η εταιρεία..

και για να έχεις κρατήσεις ΙΚΑ 12.000 τον χρόνο πρέπει να έχεις συνολικές αποδοχές 60.000 τον χρόνο δηλαδή μηνιάτικο 4285 ευρώ.. και να είσαι ασφαλισμένος μετά το 1993..

αυτά τα ολίγα

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
για την Ελλάδα μιλάμε.. και στο εκκαθαριστικό της εφορίας στην Ελλάδα δεν αναγράφονται οι κρατήσεις.. αναγράφονται στην βεβαίωση αποδοχών που εκδίδει η εταιρεία..

και για να έχεις κρατήσεις ΙΚΑ 12.000 τον χρόνο πρέπει να έχεις συνολικές αποδοχές 60.000 τον χρόνο δηλαδή μηνιάτικο 4285 ευρώ.. και να είσαι ασφαλισμένος μετά το 1993..

αυτά τα ολίγα

πιο πολλά είχα.
πάμε παρακάτω.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
κατσε ρε κομανταντ,

γιατι είναι αδικος ένας φόρος που βασίζεται στην κατανάλωση? οσο πιο πολλά ξοδεύεις (αρα εχεις) τόσο πιο πολύ πληρώνεις! τι πιο δικαιο και σωστό? Απο την άλλη, τι θα πει αντικειμενοποίηση οταν δεν βαζεις μέσα πραγματικούς παράγοντες όπως τα έξοδα του καθενός ή της οφειλές του σε δάνεια και κάρτες??? Τι θα πει αντικειμενοποιηση όταν σου φορολογεί την ακίνητη περιουσία ακόμη και αν αυτή είναι σε αχρηστία? Αν δεν κανω λάθος, φόρος λογίζεται η εισφορά σου εκ των κερδών που αποκομίζεις μέσω της εργασίας ή αλλης δραστηριότητας! Όταν έχεις ενα εξοχικό ας πουμε που κάθεται και έχει μονο έξοδα, τι σκατά φόρο "αντικειμενικό" μπορείς να του βάλεις οταν για να το χτίσεις ή να το μεταβιβάσεις αυτό το ρημάδι έχεις πληρώσει ήδη σε φόρους την αξία του??? Και γιατί δεν είναι πιο λογικό και δίκαιο να μπεί φπα επι των ενικοίων? Νοικιάζεις κύριε? έχεις εισοδήματα απο την ακίνητη περιουσία σου? οκ, πλήρωσε! Έχεις ενα σπιτάκι που μένεις και ένα εξοχικό που δε σου αποφέρει ουτε σεντ? Δε πληρώνεις μια! Απλά και νετα και δικαια!

Τύπε, σε ένα πακέτο τσιγάρα, το ίδιο φπα πληρώνεις εσύ, τό ιδιο ο γιος του λάτση, το ίδιο και ο ζητιάνος...
Αυτό δεν είναι δίκαιο...
Πέραν τούτου, κάνεις το υπόκειμενο του φόρου και εισπράκτορα, πράγμα ατελέσφορο στην ελληνική πραγματικότητα...
Για να μην μπω σε λεπτομέρειες τύπου ότι πρέπει να αποδίδεις φπα που δεν έχεις εισπράξει και άλλα απίθανα του πιο κουλού φόρου που υπάρχει.
Αυτό που λέω είναι απλό: Φόρος εισοδήματος (πόσα βγάζεις μείον πόσα ξοδευεις) και αντικειμενικά κριτήρια- πχ για να συντηρείς ένα σπίτι και ένα εξοχικό δεν μπορείς να βγάζεις λιγότερα από € 10.000 το χρόνο.
Από κει και πέρα συμφωνούμε ότι η φορολόγηση μεταβιβάσεων, παροχών κτλ είναι υπερβολική και ληστρική...
Το φορολογικό σύστημα πρέπει να είναι απλό.
Βγάζεις τόσα, κατέχεις τόσα, ξόδεψες τόσα, φόρος τόσος...

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
πρόσεχε γιατί σε λίγο θα αρχίσουν να πέφτουν και οι ψιλές...
άμα φας καμμιά πρόχειρη θα ξέρεις ποιός είναι ο πέρσυ.

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ ρε μουνι. Δεν έχω καταφέρει να σε προβοκάρω κανονικά καμμιά φορά. Έχω βρει 2-3 λέξεις κλειδιά που σε τσιτώνουν αλλά δεν το έχω ακόμη.

Πού θα μου πας  :2funny:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ρε βλαμμένε στο εισόδημα που είχες έχεις ήδη φορολογηθεί......
δλδ επειδή εγώ έχω 5 παιδιά και παίρνω 200 ευρώ πάμπερς το μήνα είμαι μαλάκας νμα πλερώ και φπα όταν εσύ επειδή είσαι ανεπρόκοπος εργένης τα τρως αφορολογητα στις πουτάνες;
σοβαρευτείτε ρε ηλίθιοι.

ο πιο αδικος και μη συνταγματικός φόρος είναι ο έμμεσος φόρος.
τελεία και παύλα.
δε μπορεί να πλερώ ό τύπος με 10 σπίτια και καγιένα ίδιο φόρο για το λίτρο τη βενζίνη με το φουκαρά που έχει γιούγκο.
όσο πιο πολλοί οι έμμεσοι φόροι τόσο πιο άχρηστο και ανάπηρο το κράτος που ζεις.
τελεία και παύλα.

εγώ ηθελα να ξέρω ρε πέρσυ.. γιατί σtο χαλουμόνησο πλερώνεις τον ΦΠΑ αδιαμαρτύρητα και όλους τους εμμέσους φόρους που έχουνε (και δεν είναι και λίγοι ανοιξε να διαβάσεις το Doing Business in Cyprus της PwC) και εδώ σκούζεις σαν στραβογαμημένη χήρα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom