Νέα

Ετοιμάζεται Νέος Φόρος ΜΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 313
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
και να φωνάζουν που τους κόβει επιδόματα

το κακό με τους δημόσιους υπαλλήλους είναι ακριβώς αυτό: μπαίνουνε όλοι μαζί σε μία μάζα
άλλο είναι ο νοσηλευτής, άλλο ο αστυνομικός, άλλο ο υπάλληλος του Δήμου στο γραφείο, άλλο ο εφοριακός, άλλο ο τελώνης, άλλο, άλλο, άλλο

συνήθως αναφερόμαστε σε δημόσιους υπαλλήλους σε αυτούς που είναι στα γραφεία και ξύνονται, αλλά δεν είναι όλοι έτσι
το κακό είναι πως παίρνει η μπάλα αυτούς που ιδρώνουνε για ψίχουλα και αυτοί που είναι βολεμένοι εξακολουθούν να είναι
+1000

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Και στην Αυστρία τα αναψυκτικά ήταν στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ,και όχι στον ίδιο με τα τρόφιμα και το εμφιαλωμένο νερό.
Δεν έγινε τίποτα αν δεν πάρεις αναψυκτικό,αν θέλουν οι εταιρείες ας μειώσουν το κέρδος τους για να συνεχίσουν να πουλάνε.Δεν είναι δυνατόν η coca cola να κοστίζει εδώ όσο στη Γερμανία και στην Ελβετία (ίδιες συσκευασίες).Και το λέω εγώ που πίνω πολλά από τα ρημάδια,αν και ξέρω ότι είναι βλαβερά και παχαίνουν...
γιατί δεν είναι δυνατόν;;
αν έχουνε το ίδιο κόστος παραγωγής σαφώς και θα κοστίζουνε το ίδιο.
επιπλέον με την ίδια λογική δεν μπορεί να κοστίζει το ίδιο εδώ και στη Βουλγαρία
οπότε ποιο το όφελος να κάθεται μια εταιρία εδώ και να μην παράγει στη Βουλγαρία; Και ποιο το όφελος του σούπερμάρκετ στη Θεσσαλονίκη να παίρνει μετά αναψυκτικά από Ελλάδα και να μην τα παίρνει από Βουλγαρία;

ξεκολλάτε πια με την κερδοφορία της Χ εταιρίας
το θέμα δεν είναι αν βγάζουνε λεφτά - αν δεν βγάζουνε, δεν θα κάτσουνε εδώ να μας κοιτάνε
το θέμα είναι να καταλάβει η κυβέρνηση πως με φόρους δεν πρόκειται να μαζέψει λεφτά. Αλλά είμαι σίγουρος πως δεν είναι τόσο χαζοί να το πιστεύουνε αυτό. Αφού το λένε πως χρειάζεται ανάπτυξη - απλά δεν την κάνουνε. Άλλο προσπαθούνε να κάνουνε. Υποβάθμιση λέγεται - πουλιόμαστε δηλαδή και δεν το ξέρουμε

Επισκέπτης
κανονικα στην  ελλαδα πρεπει να καταργηθει ο φπα και ας μου αυξησουν την φορολογια....ετσι κι αλλιως με τον φπα μαγκες καναμε καποιους που ποτε δεν τον αποδωσαν

και δεν μπορω να καταλαβω τι μπουρδελο κρατος ειναι αυτο που δεν μπορει να ελεγξει μια επιχειρηση βασει τιμολογιων για το τι πουλησε σε ενα τριμηνο σε σχεση με το τι πρωτες υλες αγορασε....

Ο ΦΠΑ είναι φόρος που υπάρχει σε όλο τον κόσμο,η Ελλάδα δεν μπορεί να τον καταργήσει.Το είχε υποσχεθεί παλιά ο Έβερτ!
Γίνονται τόσο μαϊμουδιές που δεν είναι δυνατόν να δεις από τις πρώτες ύλες τι θα φτάσει στον τελικό πωλητή όταν έχουν μεσολαβήσει 4-5 μεσάζοντες.

Επισκέπτης
γιατί δεν είναι δυνατόν;;
αν έχουνε το ίδιο κόστος παραγωγής σαφώς και θα κοστίζουνε το ίδιο.
επιπλέον με την ίδια λογική δεν μπορεί να κοστίζει το ίδιο εδώ και στη Βουλγαρία
οπότε ποιο το όφελος να κάθεται μια εταιρία εδώ και να μην παράγει στη Βουλγαρία; Και ποιο το όφελος του σούπερμάρκετ στη Θεσσαλονίκη να παίρνει μετά αναψυκτικά από Ελλάδα και να μην τα παίρνει από Βουλγαρία;

ξεκολλάτε πια με την κερδοφορία της Χ εταιρίας
το θέμα δεν είναι αν βγάζουνε λεφτά - αν δεν βγάζουνε, δεν θα κάτσουνε εδώ να μας κοιτάνε
το θέμα είναι να καταλάβει η κυβέρνηση πως με φόρους δεν πρόκειται να μαζέψει λεφτά. Αλλά είμαι σίγουρος πως δεν είναι τόσο χαζοί να το πιστεύουνε αυτό. Αφού το λένε πως χρειάζεται ανάπτυξη - απλά δεν την κάνουνε. Άλλο προσπαθούνε να κάνουνε. Υποβάθμιση λέγεται - πουλιόμαστε δηλαδή και δεν το ξέρουμε

Όταν εδώ ο εργάτης παίρνει 600€,και στην Αυστρία 1100€,το κόστος παραγωγής είναι μικρότερο.Και αναφέρω μόνο το μισθολογικό διότι αυτό επικαλούνται και οι επιχειρηματίες όταν μιλάνε για ανταγωνιστικότητα,αλλά δεν μιλάνε για ανταγωνιστικότητα προς την Αυστρία,Σουηδία κλπ αλλά προς την Ινδία και την Κίνα.
Καλή η κερδοφορία της Χ εταιρείας,αλλά να παίρνει και κάτι το κράτος,όχι όλα οι μέτοχοι.Στην Αρχαία Ελλάδα,την οποία επικαλούμαστε όποτε μας γουστάρει,οι πλούσιοι πλήρωναν περισσότερα από τους φτωχούς,τώρα γίνεται το αντίθετο.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.350
Πόντοι
22.785
Ένα μισοάδειο ράφι μέ φτηνα ποτά διώχνει, τόν έλληνα.....

Έτσι το μάθαμε.

Του φέρνει μιζέρια και καμία διάθεση γιά να ψωνίση.......

Και ο Έλληνας όσο φτωχαίνει τόσο πιο λάρτζ γίνεται.

Θέλει δέκα μάρκες πορτοκαλάδες γιά να γεμίσει το μάτι του, δέκα ποιότητες νά στουμπώσει το μυαλό του, δέκα ίσχυρά λογότυπα νά νιώσει άσφαλής, χρειάζεται πλέον ένα κάρο συνθήκες για να τιμήσει τό μαγαζί μέ τα λεφτά του......... :headbang: :headbang: :helpplea: :helpplea:

Θέλει τις πανάκριβες λεμονίτες  του, δίπλα στις φτηνές πριν αγοράσει τις μέτριες.
Θέλει όλα τα χρώματα πορτοκαλάδες και σχέδια πριν πάρει τίς σαγκουίνες !!!!!!!

mouni_lover

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουλ 2009
Κριτικές
18
Like
85
Πόντοι
10
Τη βενζινη ποτε θα την πανε 5 ευρω το λιτρο, να γλυτωσουμε απο τους μαλακες που κανουν ολοι μερα βολτες με τ΄αυτοκινητα ?

σιγα μη γλιτωσουμε.η μαλακια ειναι ανικητη και ο ελληνας δεν αφηνει το καρο του

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
ποιος θα την κανει;;

Όποιος και να προσπαθήσει τώρα είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να την επιτύχει.

Δεν υπάρχει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για τη μη επίτευξη της ανάπτυξης.

Όποιος έχει μαγικό ραβδάκι να σταματήσει την κατρακύλα BE MY GUEST...

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306

εγω πιστευω οτι σαν λαος δεν θελουμε την αναπτυξη

περα απο κομματα και πολιτικες

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.350
Πόντοι
22.785

Όσο πιο φτωχός γίνεσαι, τόσο πιο πολύ χρειάζεσαι τη μόστρα.
Τόσο πιο πεισματικά άρνείσαι την πραγματικότητα.

Επισκέπτης
Καταρχήν ας μας ξεκαθαρίσουν τι εννοούν με τον όρο "Ανάπτυξη".Βελτίωση των οικονομικών δεικτών,ή βελτίωση των οικονομικών δεικτών και της ποιότητας ζωής του πληθυσμού συνδυασμένα;Αν εννοούν μόνο τους δείκτες,είναι πιο εύκολο απ'ότι νομίζουν.Αν θέλουν το δεύτερο,το πουλάκι πέταξε εδώ και 150 χρόνια.Είναι πολύ εύκολο να αυξήσεις την παραγωγή και να μειώσεις την ανεργία.Απλώς οι άνθρωποι θα ζουν σαν τους Σομαλούς.Οι ξένοι δε θα είχαν αντίρρηση αν γινόταν κάτι τέτοιο εδώ στο νότο.Θα έφερναν τις εταιρείες τους από την Κίνα και θα παρήγαγαν φθηνά,χωρίς συναλλαγματικό κίνδυνο,χωρίς μεταφορικά κόστη δυσβάσταχτα,και χωρίς τους πειρατές κόλπου του Άντεν.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ξενερώσει με την πάρτη μας και με τη ζωή μας. Έχουμε τεμπελέψει. Δεν είμαστε πια αυτοί που είμαστε παλαιότερα.

ΥΓ: Ρε μλκ τώρα στις διακοπές είδα τη διαφήμιση της WIND με το "μπρρρρρ, έλα τζάάκ" και σας θυμήθηκα με το foufoutos_30 και πλάνταξα στο γέλιο

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ξενερώσει με την πάρτη μας και με τη ζωή μας. Έχουμε τεμπελέψει. Δεν είμαστε πια αυτοί που είμαστε παλαιότερα.

ΥΓ: Ρε μλκ τώρα στις διακοπές είδα τη διαφήμιση της WIND με το "μπρρρρρ, έλα τζάάκ" και σας θυμήθηκα με το foufoutos_30 και πλάνταξα στο γέλιο

εγω θελω να δω τους δημοσιους υπαλ. που τοσο κοπτονται μερικοι εδω μεσα τι θα κανουν τωρα που το 37.5ωρο θα γινει ;;) 40ωρο

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.350
Πόντοι
22.785
Είσθε του marketing αγαπητέ;;;

Να ξεκαθαρίσω ότι σε αύτό το πόστ μου, κατάφερα τό ύπερτιτάνιο άλμα να μήν γράψω ούτε μία κακιά λέξη :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1:

Κυρίως γιατί θεωρώ άγαπητέ μου ότι ύπάρχουν πιό καταχθόνιοι τρόποι,
να σοκάρεις χωρίς να σέ ύποψιαστεί κανείς...........

Τά σέβη μου !!!!!

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

σαφώς.
τρανό παράδειγμα ο εαυτός σου.

κομματόσκυλο εσύ, κομματόσκυλο ο άλλος, κομματόσκυλα παντού γιατί είναι σαφές ότι ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΖΩΗ.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Δεν σας αρεσε ο Καραμανλης, ηταν μπουχεσας και επαιζε πλειστεισιον.
Φατε σκατα τωρα.
Απολαυστε.

ίδιας κοπής είναι.
νισάφι με τους μπούληδες.
έλεος δλδ.
τσακώνονται ποιός μπούλης είναι καλύτερος απ τον άλλο.
ρε μπας και είσθε μπούληδες και βλέπετε τον εαυτό σας να κάνει κουμάντα;

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Πριν λίγους μήνες ο ΦΠΑ στα τρόφιμα εδώ ήταν 11%,και πριν 3 χρόνια περίπου στο 9% αντίστοιχα οι μέγιστοι συντελεστές ήταν στο 18%-19% και παρολαυτά η Ελλάδα ήταν ακριβότερη από την Αυστρία στα τρόφιμα,και το κράτος δεν είχε έσοδα από τον ΦΠΑ αφού δεν κόβονταν αποδείξεις.Εκεί δεν φορολογούνται με βάσει τις αποδείξεις αλλά με ζώνες.Άλλο ποσό πληρώνει ο καταστηματάρχης δίπλα από την όπερα,άλλο ο άλλος στην πλατεία Αγ.Στεφάνου και άλλο στην περιοχή του πανεπιστημίου.Στάνταρ ποσά κάθε μήνα.Εδώ έκαναν τη μαλακία και ανέβασαν τον ΦΠΑ αλλά δεν εξασφάλισαν την είσπραξη του.

Αυτό είναι αντισυνταγματικό, και δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Εξήγηση:  Ο φόρος, είναι ποσό που το πληρώνεις ανάλογα με τα εισόδημα (κέρδος) σου, δεν είναι συντελεστής κόστους.
Αν ο φόρος του καταστήματος (ρούχα, φαϊ, super market, κλπ) είναι πάγιος κάθε μήνα, δηλαδή εξαρτώμενος από το σημείο που βρίσκεται το μαγαζί και όχι ανάλογος με το τι κέρδισε, τότε είναι ένα έξοδο σαν το νοίκι, τη ΔΕΗ, το μισθό του υπαλλήλου κλπ.  Γίνεται δηλαδή ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΚΟΣΤΟΥΣ. Και εξ ορισμού, και νομικά, αυτό αντίκειται στην έννοια του "φόρου" (Σύνταγμα: "Οι Έλληνες συνεισφέρουν στα κοινά ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του").
Τυχαίνει να το ξέρω αυτό το σημείο, γιατί παλιότερα υπήρχε ένα είδος επιχείρησης που φορολογείτο βάσει τζίρου (και όχι βάσει κερδών), πήγαν οι ενδιαφερόμενοι στο Σ.τ.Ε. και το κέρδισαν, και ξαναγύρισαν στο βάσει κερδών. Κρίθηκε δηλαδή άκυρη η διάταξη (νόμος, υπουργική απόφαση - δε ξέρω τι ήταν) που τους φορολογούσε βάσει τζίρου.

Το ότι ανέβασαν τον ΦΠΑ και δεν εξασφάλισαν την είσπραξή του είναι αληθές και σωστά το λες, αλλά υπάρχουν κάποια όρια πέρα από τα οποία δεν είναι δυνατόν να εισπραχτεί φόρος. Αν δηλαδή ο ΦΠΑ φτάσει να είναι 50%, ποιός θα πληρώνει ΦΠΑ?  Ήδη με το 23% η αγορά έχει πλησιάσει αυτό το όριο, και πάρα πολύς κόσμος έχει προσχωρήσει στο "Δεν πληρώνω" (ΦΠΑ), γιατί θεωρεί το 23% (και πράγματι είναι) εξωφρενικό χαράτσι.

Κατά τη γνώμη μου τα "μέτρα" που παίρνει πια η κυβέρνηση είναι σπασμωδικά, και μοιάζουν με τις αντανακλαστικές ενέργειες κάποιου που βλέπει ότι χάνει τον έλεγχο των πραγμάτων γύρω του, ή ότι πνέει τα λοίσθια.

Και δυστυχώς, αν κάποιος πνέει τα λοίσθια αυτός δεν είναι (μόνο) η κυβέρνηση, αλλά ολόκληρη η χώρα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom