Φυλήςυχος Πολίτης
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Μαρ 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 166
θα ερθει ο αντωνης να κανει επανεκκινηση
Έχεις οργιάσει εσύ χωρίς foufoutos_30 % anatolgami
θα ερθει ο αντωνης να κανει επανεκκινηση
και για να έχεις κρατήσεις ΙΚΑ 12.000 τον χρόνο πρέπει να έχεις συνολικές αποδοχές 60.000 τον χρόνο δηλαδή μηνιάτικο 4285 ευρώ.. και να είσαι ασφαλισμένος μετά το 1993..
αυτά τα ολίγα
Τύπε, σε ένα πακέτο τσιγάρα, το ίδιο φπα πληρώνεις εσύ, τό ιδιο ο γιος του λάτση, το ίδιο και ο ζητιάνος...
Αυτό δεν είναι δίκαιο...
Πέραν τούτου, κάνεις το υπόκειμενο του φόρου και εισπράκτορα, πράγμα ατελέσφορο στην ελληνική πραγματικότητα...
Για να μην μπω σε λεπτομέρειες τύπου ότι πρέπει να αποδίδεις φπα που δεν έχεις εισπράξει και άλλα απίθανα του πιο κουλού φόρου που υπάρχει.
Αυτό που λέω είναι απλό: Φόρος εισοδήματος (πόσα βγάζεις μείον πόσα ξοδευεις) και αντικειμενικά κριτήρια- πχ για να συντηρείς ένα σπίτι και ένα εξοχικό δεν μπορείς να βγάζεις λιγότερα από € 10.000 το χρόνο.
Από κει και πέρα συμφωνούμε ότι η φορολόγηση μεταβιβάσεων, παροχών κτλ είναι υπερβολική και ληστρική...
Το φορολογικό σύστημα πρέπει να είναι απλό.
Βγάζεις τόσα, κατέχεις τόσα, ξόδεψες τόσα, φόρος τόσος...
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ ρε μουνι. Δεν έχω καταφέρει να σε προβοκάρω κανονικά καμμιά φορά. Έχω βρει 2-3 λέξεις κλειδιά που σε τσιτώνουν αλλά δεν το έχω ακόμη.
Πού θα μου πας
πιο πολλά είχα.
πάμε παρακάτω.
εγώ ηθελα να ξέρω ρε πέρσυ.. γιατί σtο χαλουμόνησο πλερώνεις τον ΦΠΑ αδιαμαρτύρητα και όλους τους εμμέσους φόρους που έχουνε (και δεν είναι και λίγοι ανοιξε να διαβάσεις το Doing Business in Cyprus της PwC) και εδώ σκούζεις σαν στραβογαμημένη χήρα...
μην επιμένεις. έχω μπροστά μου το χαρτί.αποκλείται.. εκτός αν έχεις ΤΣΜΕΔΕ και τότε στο ΙΚΑ πληρώνεις μόνο για παροχή σε χρήμα ...
τα λογιστικά και φορλολογικά τα κατέχω πίστεψε με και ας μην είμαι λογιστής...
απλά.....
γιατί στο χαλουμόνησο πάω στην εφορία και τελειώνω σε 2 ώρες με όλα.
γιατί στο χαλουμόνησο μου επιστρέφουν όλο το ΦΠΑ πρώτης κατοικίας.
γιατί δεν πληρώ ΕΤΑΚ ΦΑΠ μαπ και όλες τις λοιπές παπαριές των πουστοπασόκων.
γιατί έχω 20 χιλιάρια αφορολόγητο και δε χρειάζεται να μαζεύω αποδείξεις.
γιατί δεν έχω πλερώ 4 χρόνια ούτε μισό ευρώ διόδια.
γιατί έχω μαξ ΦΠΑ 15%
γιατί τα είδη πρώτης αναγκης έχουν ΦΠΑ 5%
γιατι η μπεζίνα στοιχίζει 1.24 και έρχεται με τάνκερ διυλισμένη απο ελλάδα.
γιατί τα τέλη κυκλοφορίας για 1600 είναι καμμιά 70αριά ευρώ.
γιατί η μεικτή ασφάλεια ενός τουτού 1600 είναι 400 ευρώ το χρόνο.
γιατί στο ΙΚΑ πλερώ τα μισά απ ότι στην ελλάδα.
γιατί βρίσκω ακόμα ασπιρίνες στο φαρμακείο
γιατί πίνω καφέ με 1 ευρώ
γιατί τρώω του σκασμού με 15 ευρώ το άτομο.
γιατι στο δρόμο δεν κάνουν κόντρες μαλακιστήρια.
γιατί δε μπυ σπάνε σε κάθε φανάρι 10 πάκια τα νεύρα.
σου φτάνουν αυτά ή να ξεκινήσω και δεύτερο γύρο;
φύγαμε.Από σένα θέλω ένα εκατομμύριο κεράσματα σε στριτιτζάδικα!
μην επιμένεις. έχω μπροστά μου το χαρτί.
τα εξαιρέσιμα και μπόνους έχουν περισσότερες κρατήσεις στα ταμεία τα ασφαλιστικά.
Εδώ εμένα δεν έχεις καταφέρει να τσιτώσεις. Θα καταφέρεις τον πέρσυ???
εεε λοιπόν κάτσε εκέι και μην μας ζαλίζεις τα αρχίδια..
και πού είσαι .. μην τρέξεις πάνω από 100 χλμ στον δρόμο Λεμεσσό-Λευκωσία θα σε γράψουνε και θα σε γαμίσουνε..
όταν θα είσαι εδώ θα πρέπει ακολουθείς τους νόμους του τόπου και να κάνεις τουμπεκί ψιλοκομένο..
απο αυτα που εγραψα αυτο καταλαβες ρε βλημα?????ρε βλαμμένε στο εισόδημα που είχες έχεις ήδη φορολογηθεί......
δλδ επειδή εγώ έχω 5 παιδιά και παίρνω 200 ευρώ πάμπερς το μήνα είμαι μαλάκας νμα πλερώ και φπα όταν εσύ επειδή είσαι ανεπρόκοπος εργένης τα τρως αφορολογητα στις πουτάνες;
σοβαρευτείτε ρε ηλίθιοι.
ο πιο αδικος και μη συνταγματικός φόρος είναι ο έμμεσος φόρος.
τελεία και παύλα.
δε μπορεί να πλερώ ό τύπος με 10 σπίτια και καγιένα ίδιο φόρο για το λίτρο τη βενζίνη με το φουκαρά που έχει γιούγκο.
όσο πιο πολλοί οι έμμεσοι φόροι τόσο πιο άχρηστο και ανάπηρο το κράτος που ζεις.
τελεία και παύλα.
εεε τότε έχεις λιγώτερα και όχι περισσότερα .. βάλε λίγο ρε το μυαλό σου να δουλέψει..
δεν υπάρχει εξαιρέσιμη αμοιβή για το ΙΚΑ... ακόμη και τα μπόνους των πωλητών υπόκεινται σε κρατήσεις ...
φύγαμε.
αυτά και αν είναι αντισυνταγματικά και αυθαίρετα... δηλαδή αν έχω μια πισίνα (που πλήρωσα για να την φτιάξω,έβγαλα άδεια, πλήρωσα ΙΚΑ) και την έχω μόνιμα άδεια πρέπει να πληρώσω..
αν έχω ένα σπίτι στο χωριό μου το οποίο είναι ρημάδι,δεν ρίχνω φράγκο, έχω κόψει και το ρεύμα για να μην πλλήρώνω να θεωρείται ότι το συντηρώ και ότι έχω εισόδημα..
ίσιε με όλο το σεβασμό λές που και που μαλακίες.. ναι οι έμμεσοι φόροι είναι όντως αντικοινωνικοί και η σωστή φορολόγηση θα έπρεπε να είναι επί του πραγματικού εισοδήματος σου αλλά από το να είναι επί του πραγματικού εισοδήματος μέχρι τον προσδιορισμό του εισοδήματος με την αυθαιρεσία των τεκμηρίων υπάρχει πολύ μεάλη απόσταση...
απο αυτα που εγραψα αυτο καταλαβες ρε βλημα?????
ειπα "αυξηση φπα και ταυτοχρονη εξαλειψη των υπολοιπων φορων"
ο τυπος με την καγιεν, απο τη βενζινα που θα καψει και το κοστος των συνεργειων θα πληρωσει 100 φορες πιο πολλα απο σενα που εχεις γιουγκο ρε βλημα! Ενω τωρα με την "αντικειμενικη" φορολογιση εισοδηματος, ταχει ο τυπας γραμμενα στην off shore και δε πλερωνει μια ενω εσυ με το γιουγκο πληρωνεις! Επισης πληρωνεις το ιδιο εσυ που εχεις ενα σπιτακι και ενα εξοχικο με τον αλλον που εχει ενα σπιτι και ενα μαγαζι που το νοικιαζει! Αντε κουνα τη ν κεφαλα σου μπας και παρεις καμια στροφη...
Ποτέ δε διεκδίκησα δάφνες αυθεντίας και στην τελική δεν είναι ππ να μην κάνω ποτέ λάθος!
Ωστόσο εν προκειμένω, υιοθετείς την πάγια ρητορική των φοροφυγάδων που λένε ότι πήραν την καγιέν για να την βλέπουν.
Τα τεκμήρια έχουν τη λογική ότι δεν μπορείς να βγάζεις κάτω από κάποιο ποσό...
Για αυτό και πρέπει να είναι χαμηλά και να έχουν την έννοια ότι αν ο κάτοχος δηλώνει κάτω από κάποιο εισόδημα, μας δουλευει ψιλό γαζί.
Το φορολογικό σύστημα πρέπει να είναι απλό και σταθερό και η αντικειμενικοποίηση συμβάλει προς αυτό.
Ο παπακ έχει βγάλει σε 1,5 χρόνο 1500 σελίδες φορολογικής νομοθεσίας και εγκυκλίων και οι εφορίες λειτουργούν χειρότερα απ' ό,τι επί αλογομούρη και παπαθανασίου...
αλκα σε καβλώ, ή θες αθενς μουλέν μπλου;
μην επιμένεις λέμε....
αμα δεις το χαρτί θα τραβάς τις κοτσίδες που δεν έχεις.
(υπάρχουν εξαιρέσιμες υπερωρίες. ξεκόλλα λέμε)