1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
μη σε νοιά.Μαζί σου να ναι και όπου να ναι αλλά έχω μια μικρή αδυναμία στο κίνκυ! Ελπίζω να μη χάλασε γιατί εχω να πάω κανά τετράμηνο!
έχωμεν μέσον στο κίνκυ.
μη σε νοιά.Μαζί σου να ναι και όπου να ναι αλλά έχω μια μικρή αδυναμία στο κίνκυ! Ελπίζω να μη χάλασε γιατί εχω να πάω κανά τετράμηνο!
και κάτι άλλο... τα τέλη κυκλοφορίας στην Κύπρο για ένα αυτοκίνητο 1600 κυβικών δεν είναι 70 ευρώ αλλά 191..(1600*0.11960).... αν τα καυσαέρια του είναι μεταξύ 165 (gr/km) και 200 (gr/km) τότε έχουν μείωση 10% δηλαδή πάνε στα 172. αυτά...
αντε παμε απο την αρχη...Τύπε, σε ένα πακέτο τσιγάρα, το ίδιο φπα πληρώνεις εσύ, τό ιδιο ο γιος του λάτση, το ίδιο και ο ζητιάνος...
Αυτό δεν είναι δίκαιο...
Πέραν τούτου, κάνεις το υπόκειμενο του φόρου και εισπράκτορα, πράγμα ατελέσφορο στην ελληνική πραγματικότητα...
Για να μην μπω σε λεπτομέρειες τύπου ότι πρέπει να αποδίδεις φπα που δεν έχεις εισπράξει και άλλα απίθανα του πιο κουλού φόρου που υπάρχει.
Αυτό που λέω είναι απλό: Φόρος εισοδήματος (πόσα βγάζεις μείον πόσα ξοδευεις) και αντικειμενικά κριτήρια- πχ για να συντηρείς ένα σπίτι και ένα εξοχικό δεν μπορείς να βγάζεις λιγότερα από € 10.000 το χρόνο.
Από κει και πέρα συμφωνούμε ότι η φορολόγηση μεταβιβάσεων, παροχών κτλ είναι υπερβολική και ληστρική...
Το φορολογικό σύστημα πρέπει να είναι απλό.
Βγάζεις τόσα, κατέχεις τόσα, ξόδεψες τόσα, φόρος τόσος...
Ποτέ δε διεκδίκησα δάφνες αυθεντίας και στην τελική δεν είναι ππ να μην κάνω ποτέ λάθος!
Ωστόσο εν προκειμένω, υιοθετείς την πάγια ρητορική των φοροφυγάδων που λένε ότι πήραν την καγιέν για να την βλέπουν.
Τα τεκμήρια έχουν τη λογική ότι δεν μπορείς να βγάζεις κάτω από κάποιο ποσό...
Για αυτό και πρέπει να είναι χαμηλά και να έχουν την έννοια ότι αν ο κάτοχος δηλώνει κάτω από κάποιο εισόδημα, μας δουλευει ψιλό γαζί.
Το φορολογικό σύστημα πρέπει να είναι απλό και σταθερό και η αντικειμενικοποίηση συμβάλει προς αυτό.
Ο παπακ έχει βγάλει σε 1,5 χρόνο 1500 σελίδες φορολογικής νομοθεσίας και εγκυκλίων και οι εφορίες λειτουργούν χειρότερα απ' ό,τι επί αλογομούρη και παπαθανασίου...
καλα τα λες αλλα εγω το καγιεςν τωρα τι να το κανω να το βαλω στον πατο μουαντε παμε απο την αρχη...
ενας πλουσιος θα καταναλωσει περισσοτερο και θα αγορασει και πιο ακριβα προϊοντα! τσιγαρακι εσυ? κοχιμπα ο γυιος του λατση! τσιπουρα ιχθυοτροφειου εσυ? αστακο και χαβιαρι ελευθερας βοσκης ο Βολταιρος! 1000αρακι εσυ με 4 λιτρα στα 100 καταναλωση? Καγιεν τουρμπο με 30 λιτρα στα 100 ο λεφτας.... elementary! EINAI Η ΒΑΣΙΚΉ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΎ!ο εχων ξοδεύει περισσότερα! (αρα και θα πληρώνει και περισσότερα μεσω των εμμεσων φόρων)
το εχεις τοσα που λες, προσπαθουν να το λύσουν εδω και μερικές δεκαετίες....και ακόμη δεν το έχουν καταφέρει! Τι προτιμάς λοιπόν? να σκίζουν τους μικρούς με άμεσους φόρους και τεκμήρια και παπαριές που ΔΕΝ ΜΠορουν να αποφυγουν ή να τα παίρνουν από τους έμμεσους φόρους που σην τελική ρε φίλε, αμα δεν έχεις δεν το παίρνεις το ακριβό αμαξι π.χ. ή δεν πας να παρεις στη λαϊκη 15 κιλά πορτοκάλια και να πετάξεις τα μισά!
αυτός που έχει καγιέν με το φπα δεν έχει πρόβλημα.....
θα το γράψει στη βουλγαρία...
είσαι και στόκος......
ο πλούσιος τη λύση θα τη βρίσκει πάντα.
μια ζωή ο φουκαράς θα πλερώ το μάρμαρο όταν του χρεώνεις το μάρλμπορο 4.5 ευρώ.
ο γιωργκος θα παρει ταξιδάκι αναψυχής στην κωνσταντινούπολη και θα φέρει πίσω 30 κούτες αφορολόγητα.
δεν είστε απλά μαλάκες. είστε χαζοί μαλάκες γι αυτό σας έβαλαν στο ΔΝΤ και λέτε και ευχαριστώ.
αντε παμε απο την αρχη...
ενας πλουσιος θα καταναλωσει περισσοτερο και θα αγορασει και πιο ακριβα προϊοντα! τσιγαρακι εσυ? κοχιμπα ο γυιος του λατση! τσιπουρα ιχθυοτροφειου εσυ? αστακο και χαβιαρι ελευθερας βοσκης ο Βολταιρος! 1000αρακι εσυ με 4 λιτρα στα 100 καταναλωση? Καγιεν τουρμπο με 30 λιτρα στα 100 ο λεφτας.... elementary! EINAI Η ΒΑΣΙΚΉ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΎ!ο εχων ξοδεύει περισσότερα! (αρα και θα πληρώνει και περισσότερα μεσω των εμμεσων φόρων)
το εχεις τοσα που λες, προσπαθουν να το λύσουν εδω και μερικές δεκαετίες....και ακόμη δεν το έχουν καταφέρει! Τι προτιμάς λοιπόν? να σκίζουν τους μικρούς με άμεσους φόρους και τεκμήρια και παπαριές που ΔΕΝ ΜΠορουν να αποφυγουν ή να τα παίρνουν από τους έμμεσους φόρους που σην τελική ρε φίλε, αμα δεν έχεις δεν το παίρνεις το ακριβό αμαξι π.χ. ή δεν πας να παρεις στη λαϊκη 15 κιλά πορτοκάλια και να πετάξεις τα μισά!
ε φαντάζομαι εγώ που έχω την απόδειξη από πέρσι και πρόπερσυ πληρωσα τόσα αλλά μου κράτησαν περισσότερα...........
δεν παίζεστε λέμε εδώ μέσα.
μονο εσυ θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις ακριβως τα δικα μου λογια για να υποστηρριξεις το αντιθετο με μενα...... και να νομιζεις και οτι μου την ειπες κι απο πανω....
θες να ποστάρω την αποδειξη;ξέρω γω .. μπορεί να έστησες και κώλο.. πάντως το επίσημο σάιτ του υπουργείου οικονομικών της Κύπρου άλλα λέει
θες να ποστάρω την αποδειξη;
θες να ποστάρω την αποδειξη;
εφτασεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεpersona ελα να σε κερασω ενα πεος-juice VAT free για εσένα!
ο γυιος του λατση συγκεκριμενα, μενει εκει που φυλανε τα λεφτα τους οι ΠΑΣΟΚοι και μια χαρα πληρωνει και φορους και ΦΠΑδες και απόλα! Μόνο όταν έρχεται εδώ του έρχεται τζάμπα επειδή κάποιοι εχουν κόλλημα μπας και μπει φορος στο "ιερο αγαθο" της βενζινας, του τσιγάρου και του ουϊσκυ στη μπουζουκλερί!αααααααααααααααααααααααχαχααχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχα
να είσαι σίγουρος ότι ο γιος του λάτση τα κοχιμπα τα παίρνει απ το περίπτερο.
αααααααααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχααχχααχαχα
γιώργκος: πάρτον σε ένα κότερο μια βδομάδα να δει από πού ψωνίζουν οι λάτσηδες......
δεν εχεις αναγκη εσύ! τόσα λεφτά βγαζεις καθε βδομαδα απο το στοίχημα...καλα τα λες αλλα εγω το καγιεςν τωρα τι να το κανω να το βαλω στον πατο μου
αφου και να θελω να πουλησω ετσι σκατα οπως τα κανανε δε μπορω
τωρα χωρις πλακα τα αυτοκινητα φετος θελουν τεκμηριοδεν εχεις αναγκη εσύ! τόσα λεφτά βγαζεις καθε βδομαδα απο το στοίχημα...
Αυτό είναι αντισυνταγματικό, και δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
........
Κατά τη γνώμη μου τα "μέτρα" που παίρνει πια η κυβέρνηση είναι σπασμωδικά, και μοιάζουν με τις αντανακλαστικές ενέργειες κάποιου που βλέπει ότι χάνει τον έλεγχο των πραγμάτων γύρω του, ή ότι πνέει τα λοίσθια.
Και δυστυχώς, αν κάποιος πνέει τα λοίσθια αυτός δεν είναι (μόνο) η κυβέρνηση, αλλά ολόκληρη η χώρα.
Παίδες, ωραία περνάμε εδώ, αλλά το σπίτι μας καίγεται και εμείς συζητάμε (ακόμα) για το αν έπιασαν οι γαρδένιες που φυτέψαμε στη γλάστρα.
Λύσεις σαν αυτές που "προτείνουν" μερικοί, δεν υπάρχουν, ούτε το πρόβλημα είναι τόσο απλό που να λύνεται με συζητήσεις ενός καφενείου, ή ενός forum.
Το να οργανώσεις ένα μαγαζί (ή οποιαδήποτε επιχείρηση) με 500.000 τζίρο το χρόνο είναι δύσκολο, δεν είναι δύσκολο να οργανώσεις μια ολόκληρη χώρα? Προφανώς και είναι.
Αλλά δε χρειάζεται να ανακαλύψει κανείς τον τροχό.
Βρίσκεις μια χώρα που το σύστημα της ΔΟΥΛΕΥΕΙ, και το αντιγράφεις. Ολόκληρο. Ατόφιο. Για να το κάνεις αυτό δε χρειάζονται ούτε συζητήσεις, ούτε αντεγκλήσεις.
ΑΥΤΟ έπρεπε να κάνουν οι κυβερνώντες, αλλά αντί για αυτό κάνουν τους μαθητευόμενους μάγους στου κασίδη το κεφάλι.
Αλλά βλέπετε η καλή πρόθεση εξαντλήθηκε στη δήλωση του Γιώργου ότι θα μας κάνει "Δανία του Νότου". Μετά, πάπαλα. Αρχίδια. Μια από τα ίδια.
Βεβαίως και θα χρειαζόντουσαν προσαρμογές. Αν π.χ. παίρναμε το σύστημα των ΗΠΑ, ή της Ελβετίας, ή της Σουηδίας, ή της Δανίας, ή της Αυστραλίας, που ΟΛΑ δουλεύουν ρολόϊ και κάποιο αντιγράφαμε, θα δούλευαν (μετά από λίγο καιρό) και εδώ τα πράματα ρολόϊ.
Μικρο-αλλαγές θα έπρεπε να γίνουν, και να γινόντουσαν.
Αλλά που μυαλό να σκεφτεί κανείς αυτό το πολύ απλό πράμα: Να πάρει ένα ΕΤΟΙΜΟ σύστημα που δουλεύει, και να το αντιγράψει.
ναι,τωρα χωρις πλακα τα αυτοκινητα φετος θελουν τεκμηριο
και ασε γαμησε τα εχουμε παντρευτει τα αυτοκινητα πια δυστυχως
Βεβαίως και θα χρειαζόντουσαν προσαρμογές. Αν π.χ. παίρναμε το σύστημα των ΗΠΑ, ή της Ελβετίας, ή της Σουηδίας, ή της Δανίας, ή της Αυστραλίας, που ΟΛΑ δουλεύουν ρολόϊ και κάποιο αντιγράφαμε, θα δούλευαν (μετά από λίγο καιρό) και εδώ τα πράματα ρολόϊ.
.