Νέα

Εθνικισμός

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Todok
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 413
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

jimmakos1971

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Μηνύματα
222
Like
0
Πόντοι
1
Αυτό λέω και εγώ. Γιατί η κάθε γραμματέας των 700 ευρώ να "τσιμπήσει" στο σύστημα και να αγοράσει μια τσάντα λουι βιτον με κόστος όσο ο μισθός της;

Η τσάντα θα την προσδιορίσει ως άτομο/επαγγελματία/γυναίκα/γκόμενα;

Τώρα για ένα δάνειο για να πάρει κανείς σπίτι,ή κάτι αντίστοιχο, το πράγμα αλλάζει. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω που πήγε η λογική μας και το γεγονός πως πρέπει "να απλώνουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που φτάνει το σεντόνι μας..."

Τόσο πια το πλαστικό χρήμα και το δάνειο και το όλο μάρκετινγκ μας έχει κάνει τα μυαλά ζελέ;

Ναι τόσο. Ναι η τσάντα την προσδιορίζει. Δες γύρω σου. Εμένα πρόσφατα μια βόλτα με φίλο με το καινούργιο clk του vs με το δικό μου bmv δεκαετίας ήταν το καλύτερο πείραμα. Η διαφορά σε καρφώματα και πεσίματα ήταν εντυπωσιακή.Για την πλειοψηφία είσαι ότι φοράς και καταναλώνεις.Αυτή την παιδεία έλαβαν ,αυτό εισπράττουν ,έτσι λειτουργούν. Αν δεν υπήρχε όλο αυτό εξ άλλου αυτό το site θα είχε 50-100 μέλη.
 

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.009
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Επίσης οι κομμουνιστές κατηγορούν τους υπόλοιπους για δουλικότητα στις ΗΠΑ.
Μα καλά υπάρχει πιο δουλικό σύστημα από το ΚΚΕ ?
Οι κουκουέδες δεν αναγνωρίζουν (τουλάχιστον μέχρι πρότινος που υπήρχε ακόμα η ΕΣΣΔ) ούτε χώρα, ούτε εθνικότητα, ούτε θρησκεία, τίποτα !!
Ότι πει το Ανώτατο Σοβιέτ !!!!
Άμα πει κάψτε την Ακρόπολη θα την κάψουν !
Άμα πει γαμήστε την μάνα σας, θα την γαμήσουν !!
Άμα πει σφάξτε το παιδί σας ή πουλήστε το, θα το κάνουν !!
 

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Μηνύματα
270
Like
0
Πόντοι
1
Φυσικά συχαινόμαστε τον εθνικισμό. Πώς να μην συχαίνεται ένας φυσιολογός άνθρωπος κάτι που βάζει μια ομάδα ανθρώπων πιο πάνω από τους υπόλοιπους ανθρώπους? Αλήθεια σε τί διαφέρεις εσύ από τον τύπο που γράφει αυτή την στιγμή στο bourdela.tur από την Αγκυρα?
Το θρηκσευτικό μου ατόπημα ποιό είναι? Είναι οι παπάδες η θρησκεία μου?
Η σε πείραξε που είπα τον Ιησού...Ιησού?
Γιατί προσπαθείς να κρύψεις την ένδεια επιχειρημάτων σου με το να μου ζητάς να ανοίξω άλλο νήμα? Και αυτό εξ άλλου όπως είπες λέγεται εθνικισμός ενώ όσα γράφεις θα ταίριαζαν σε νήμα "Δεν γουστάρω τον κομμουνισμό γιατί έτσι".
Απλά θα πρέπει να έχεις υπ όψην σου ότι η αντικομμουνιστική υστερία κενή επιχειρημάτων απλά στέλνει περισσότερο κόσμο προς την αριστερά.
Καταρχήν συνδέεις και πάλι τον εθνικισμό που σημαίνει πατριωτισμός (δηλ. αγαπώ την πατρίδαμου, τα ήθ και έθιμά μου, τη θρησκεία-γιατί όχι- των γοννέων μου κτλ κτλ) με το ρατσισμό.
Ο οποίος ρατσισμός μάλλον στα κομμουνιστικά καθεστώτα υφίσταται.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αλλοδαπός σε κομμουνιστικό κράτος μάλλον ανέκδοτο θυμίζει παρά πραγματικότητα!

Θρησκεία: Φυσικά και οι κομμουνιστές είναι άθεοι! (εγώ τουλάχιστον δεν έχω βρει κομμουνιστή θρήσκο.Ανείναι κανείς ας το πει)
Και η στάση σου αυτό δείχνει.
Δεν θα συζυτήσουμε επί της ουσίας για τη θρησκεία (υπάρχει αντίστοιχο threat όπου μπορείς να βρίσεις κατά κόρον τους παπάδες-αν δεν τό΄χεις κάνει ήδη) αλλά όπως προείπα, το να είναι κάποιος έλληνας και χριστιανός ορθόδοξος είναι έννοιες αλληλένδετες!
Αν δε σας αρέσει δικαίωμά σας.Δε σας ρίχνει κανείς στα σίδερα!
Αυτά μόνο ο Χότζας και σια το κάνανε.

Οπότε αν κάποιος ειρωνεύεται :
1ον την ελληνική ιστορία λέγοντας ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ή ΄λοι οι αρχαίοι ήταν αδερφές
2ον τη θρησκεία μας, λέγοντας ότι οι παπάδες είναι γκέι
3ον το δικαίωμά μας να τα πιστεύουμε όλα αυτά

ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Κομμουνιστης!!!!!!
Δηλ. :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:
 

jimmakos1971

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Μηνύματα
222
Like
0
Πόντοι
1
Ναι το βλέπω και από΄δω μέσα ποιοι είναι οι προδότες της Ελλάδας και της ιστορίας της.

Με το που θα διαβάσει κάποιος τις 2-3 τελευταίες σελίδες μόνο περί μεγάλης Αλεξίας και Χριστού, φαίνεται ποιοι προδίδουν καθημερινά!
Δε χρειάζεται καν να πάμε σε ιστορία.
Άλλωστε δε θα βγάλουμε άκρη!
Τα ξαναείπαμε πολλές φορές.
Οι κουκουέδες χωρίς να έχουν την εξουσία, κατέσφαξαν τον ελληνικό λαό μόνο και μόνο γιατί τους το υπαγόρευε ο Στάλιν και σε όποια κράτη την είχαν ή την έχουν κάνανε όργια!!! εναντίον των συμπατριωτών τους!

Αν όμως όπως λες μας κατάλαβε, τότε δε θα μας έδεινε ξεκάθαρη πλειοψηφία να κυβερνήσουμε! :dancing: :dancing: :dancing:

Και αν αθροίσεις και τα ποσοστά του ΛΑΟΣ που ανέφερε και ο συναγωνιστής! :dancing:

Παραληρηματος συνέχεια. Τα ποσοστά ΛΑΟΣ και ΝΔ αθροιστικά είναι 45% που αφ ενός μόνο πλειοψηφία δεν είναι και αφ εταίρου στο μεγαλύτερο κομμάτι της ΝΔ αυτοί που είναι στο ΛΑΟΣ φέρνει μεγαλύτερη αναγούλα από ότι οι αντζούγιες συνδιασμένες με σαντιγύ.
Οι Κουκουέδες όπως αναφέραμε και προηγούμενα κατέσφαξαν τους προδότες του Ελληνικού λαού γι αυτό και ο Ελληνικός λαός και η Ελληνική πολιτεία τους τιμά τόσο με την ψήφο του όσο και με μνημεία ,δρόμους και μουσεία σε όλη την επικράτεια. Αν διαφωνεί με αυτό το....ΛΑΟΣ θα έπρεπε να το έχει θέμα στις προγραμματικές του δηλώσεις και θα ζητούσε να αποκαθηλωθούν τα μνημεία αυτά. Προφανώς συμφωνεί το λοιπόν για το ποιοί ήσαν οι προδότες και ποιοί οι ήρωες.
Το να χρησιμοποιείς ως...επιχείρημα ότι είπα τον Ιησού με το όνομα του και όχι Χρηστό ή....Εμμανουήλ που δεν χρησιμοποιείται συχνά σε κάνει απλά γραφικό,(όχι ότι χρειαζόταν αυτό δηλαδή).
Στον Αλέξανδρο προσωπικά δεν αναφέρθηκα καθώς με απασχολεί ως ιστορική προσωπικότητα και πάντα μου ήταν εντελώς αδιάφορο τι έκανε με τον πισινό του.
Εν κατακλείδι επαναλαμβάνεις το παραλήρημα σου ενώ θα θέλαμε να διαβάσουμε τις θέσεις σου ,αυτό που εκπροσωπείς ,αν και κατά τα φαινόμενα μάλλον δεν έχεις θέσεις ,δεν εκπροσωπείς κάτι και απλά μισείς τους κομμουνιστές για τους γνωστούς λόγους που μισαί τους κομμουνιστές αυτή η μικρή μειοψηφία που ανέφεραν παραπάνω και άλλοι συνφορουμίττες.
 

jimmakos1971

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Μηνύματα
222
Like
0
Πόντοι
1
Ο Εθνικισμός είναι μια εθνοπολιτική ιδεολογία που υποστηρίζει την ιδέα έθνος-ταυτότητα για μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων. Ο Εθνικισμός είναι το δόγμα εκείνο που ασχολείται με την διατήρηση της ταυτότητας και των ξεχωριστών χαρακτηριστικών ενός έθνους καθώς επίσης και με την ανεξαρτησία από όλες τις απόψεις αλλά και την "ευημερία" ενός έθνους σαν ξεχωριστού έθνους. Οι υποστηρικτές αυτού του δόγματος βλέπουν το έθνος σε ένα πλαίσιο πολιτικής νομιμότητας και το όποιο πιθανόν να προέρχεται από την θεωρία του Ρομαντισμού περί πολιτιστικής ταυτότητας, ένα φιλελεύθερο επιχείρημα ότι η πολιτική νομιμότητα προέρχεται από ένα συγκεκριμένο πληθυσμό, τον γηγενή.

Η σημερινή χρήση της λέξης Εθνικισμός αναφέρεται στον εθνικό ή θρησκευτικό εθνικισμό. Ωστόσο, οι πολιτικοί επιστήμονες τείνουν να ερευνούν ακραίες μορφές εθνικισμού που σχετίζονται με στρατιωτικά ή αποσχισματικά καθεστώτα.

Ο πατριωτισμός είναι η αγάπη για την πατρίδα και την διατήρηση της εθνικής της ακεραιότητας και ευημερίας δίχως επιβουλή προς άλλες κρατικές οντότητες.
Ο εθνικισμός είναι ρατσισμός όχι ο πατριωτισμός. Δεν συγχαίω ,ξεχωρίζω.

Προσβάλλω την θρησκεία σου λέγοντας ότι υπάρχουν παπάδες γκέυ? Σόρρυ εγώ είμαι χριστιανός . Η δική μου θρησκεία δεν πιστεύει στους παπάδες. Αν εσύ είσαι παπαδιανός και πιστεύεις ότι οι παπάδες είναι ανώτερα θεικά όντα (γιατί ο χριστιανισμός δεν λέει τέτοια πράγματα) να μας το πεις.

Οταν κάποιος παραληρεί αντικομμουνιστικά δίχως ούτε ένα επιχείρημα.
Οταν διασπείρει τα γνωστά ψέματα που δεν τολμά να τα υποστηρίξει δημόσια.
Οταν δεν έχει να πει τίποτε απολύτως να πει για την σημερινή κατάσταση στην οικονομία ,την παιδεία ,την κοινωνική και κρατική δομή.

Τότε είναι απλά ένας μαλάκας άξιος της τύχης του....
 

alexandros1976

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Μηνύματα
4.446
Like
0
Πόντοι
16
Ναι το βλέπω και από΄δω μέσα ποιοι είναι οι προδότες της Ελλάδας και της ιστορίας της.

Με το που θα διαβάσει κάποιος τις 2-3 τελευταίες σελίδες μόνο περί μεγάλης Αλεξίας και Χριστού, φαίνεται ποιοι προδίδουν καθημερινά!
Δε χρειάζεται καν να πάμε σε ιστορία.
Άλλωστε δε θα βγάλουμε άκρη!
Τα ξαναείπαμε πολλές φορές.
Οι κουκουέδες χωρίς να έχουν την εξουσία, κατέσφαξαν τον ελληνικό λαό μόνο και μόνο γιατί τους το υπαγόρευε ο Στάλιν και σε όποια κράτη την είχαν ή την έχουν κάνανε όργια!!! εναντίον των συμπατριωτών τους!

Αν όμως όπως λες μας κατάλαβε, τότε δε θα μας έδεινε ξεκάθαρη πλειοψηφία να κυβερνήσουμε! :dancing: :dancing: :dancing:

Και αν αθροίσεις και τα ποσοστά του ΛΑΟΣ που ανέφερε και ο συναγωνιστής! :dancing:
Επι της ουσιας ΤΙΠΟΤΑ δεν απαντησες σε ΤΙΠΟΤΑ...
μονο προπαγανδα κατα των "κουκουεδων"
αυτα σας αφησε κληρονομια ο φιλος σας ο γκαιμπελ
 

jimmakos1971

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Μηνύματα
222
Like
0
Πόντοι
1
Είναι μια πάγια τακτική αυτή.Την βλέπεις σε όλα τα φόρα. Τα "εγκλήματα" (όταν ρωτάς ποιά φυσικά άντε να σου πουν καμμιά πηγάδα μιας και το αίμα νερό δεν γίνεται , οι δοσίλογοι που άφησαν τον μάταιο τούτο κόσμο εκεί στέλνουν το μήνυμα λες να πάθω τα ίδια?) , στις ανατολικές χώρες πεινούσαν ( βέβαια αυτοί που ζούσαν εκεί δεν λεν το ίδιο) και οι λοιπές παρεμφερείς μπούρδες γαρνηρισμένες με "ντοκουμέντα" από δεκαετίες αποδεδειγμένα πλαστά που κανείς δεν μπορεί να τα εμφανίσει δημόσια. Οταν τελικά τους ρωτάς τι ακριβώς πρεσβέβουν αυτοί έρχεται η μεγάλη κρυάδα. Τι να σου πει ο άλλος αφού δεν πρεσβεύει κάτι. Ε σου λέει για να πετάξει κάτι ότι είναι "εθνικιστής". Τίποτε δηλαδή ,κενό σαν το μπαλόνι μιας και ο εθνικισμός δεν είναι ιδεολογία ,δεν έχει μήτε θεωρία μήτε καμμιά πρόταση για την οργάνωση της κοινωνίας. Ενα στερεότυπο είναι η βάση του (για όλα φταιν οι άλλοι που θέλουν το κακό μας) και τελειώνει εκεί. Εδώ θα μπορούσε να κλείσει και το θέμα εθνικισμός , τόσο απλοικό και άνευ βάσης είναι ,ωστόσο είμαι βέβαιος ότι θα διασκεδάσουμε για αρκετές σελίδες ακόμη με παραληρήματα για τον Τσάβες ,τον Κάστρο ή δεν ξέρω ποιόν άλλο μπορεί να θεωρείται απειλή όχι τόσο για αφεντικά και έχοντες ,αλλά για τις μαριονέττες τους που τρέμουν την ιδέα μιας πιθανής ανατροπής που για να λαμβάνεις από την κοινωνία αγαθά θα πρέπει να είσαι κάτι πιο παραγωγικό από πιστό σκυλί του εκάστοτε αφέντη. 
Ολη η τακτική λοιπόν βασίζεται στο όντως Γκεμπελικό "λέγε λέγε κάτι μένει" και εν μέρει αυτό ισχύει όταν απευθύνεσαι σε αμόρφωτους και αγράμματους. Δυστυχώς γι αυτούς όμως τέτοιου τύπου κοινό είναι σχεδόν αδύνατον να σερφάρει στο νετ κατά συνέπεια η όλη προσπάθεια τους τελικά είναι μια τρύπα στο νερό. Ο καρκίνος της ακροδεξιάς στην Ελλάδα έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα το 1974. Δυστυχώς έπρεπε να συμβεί πρώτα μια τεράστια εθνική τραγωδία.
 
OP
OP
T

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.299
Like
12
Πόντοι
16
και αφ εταίρου στο μεγαλύτερο κομμάτι της ΝΔ αυτοί που είναι στο ΛΑΟΣ φέρνει μεγαλύτερη αναγούλα από ότι οι αντζούγιες συνδιασμένες με σαντιγύ.

Έτσι είναι, η νδ έχει πολύ καλύτερες σχέσεις με το κκ. Άλλωστε είναι γνωστή η από παλιά φιλική τους σχέση.
 

zoiros

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2007
Μηνύματα
31
Like
6
Πόντοι
0
Ο jimmakos1971 που φαινεται διαβασμενος ας μου λυσει μια παλια μου απορια
Τον Τροτσκυ γιατι τον ξεπαστρεψαν;
 

alx_ppd

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Μηνύματα
37
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
0
Τον ιδεολογικό αντίπαλο του Λένιν; Έλα ντε, γιατί άραγε;;;
 

jimmakos1971

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Μηνύματα
222
Like
0
Πόντοι
1
Ο jimmakos1971 που φαινεται διαβασμενος ας μου λυσει μια παλια μου απορια
Τον Τροτσκυ γιατι τον ξεπαστρεψαν;

Τον ξεπάστρεψε συγκεκριμένα ο Στάλιν για να είμαστε ακριβείς.Με τον Τρόσκυ υπήρχε από παλιά με τον Στάλιν μια έντονη ιδεολογική κόντρα.Θα αποφύγω ουσιαστικά να απαντήσω καθώς δεν είμαι μήτε Τροτσκιστής ,μήτε Σταλινικός , είμαι Μαρξιστής.Από αυτά τα λίγα που γνωρίζω και η καθαρά προσωπική άποψη που έχω διαμορφώσει ,ο μεν Τρότσκι υποστήριξε την υποκίνηση επαναστάσεων απανταχού του πλανήτη "εδώ και τώρα" και ήταν εντελώς διεθνιστής. Ο Στάλιν όπως φάνηκε και μετά τον πόλεμο στήριξε μια θεωρία εντελώς δικής του εμπνεύσεως της λογικής κομμουνισμός σε ένα κράτος η οποία είναι κάθετα αντίθετη στην Μαρξιστική λογική. Τρόπον τινά ο Στάλιν ήταν εθνικιστής ,όχι όμως με την έννοια που προσπαθούν να γατζωθούν τα εδώ φυντάνια που είναι τόσο εθνικιστές όσο αναρχικοί είναι αυτοί που νομίζουν ότι κάνουν επανάσταση καίγοντας καμμιά μερσεντές.
Για τον Στάλιν η ιστορία απέδειξε ότι ήταν λάθος η στρατηγική του αφού δημιούργησε ένα τόσο γραφειοκρατικό κράτος που κατέρρευσε κάτω από το ίδιο του το βάρος  ,που όμως πρέπει να κρίνεται παράλληλα και με τις αντικειμενικές συνθήκες της εποχής του ( μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό,δηλαδή?). Μην ξεχνάμε ότι μέσα σε μια οκταετία μια ρημαγμένη χώρα ,με τον ψυχρό πια πόλεμο από όλα τα αστικά καθεστώτα ,κατάφερε να γίνει πυρηνική υπερδύναμη και σύντομα πρωτοπόρα στην αεροδιαστημική τεχνολογία.Η πορεία και η κατάρρευση της ΕΣΣΔ τα μεταπολεμικά χρόνια της ύπαρξης της ,θυμίζει έντονα πορείες πολύ μεγάλων εταιρειών οι οποίες κατέρρευσαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.
Από την άλλη για το αν η θέση του Τρότσκυ ήταν σωστότερη δεν θα μάθουμε ποτέ.Πληροφοριακά το μοναδικό τροτσκιστικό κόμμα με σοβαρή δομή και αισθητή παρουσία που σε σημερινές συνθήκες έχει ενδιαφέρον για μελέτη είναι το Γαλλικό.
 

jimmakos1971

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Μηνύματα
222
Like
0
Πόντοι
1
Έτσι είναι, η νδ έχει πολύ καλύτερες σχέσεις με το κκ. Άλλωστε είναι γνωστή η από παλιά φιλική τους σχέση.

Οσο και να το κάνεις πάντως ο μπαρμπαγιώργος από την πρώτη στιγμή δήλωσε πόσο θέλει να στηρίξει τον πρωθυπουργό. Είναι ως γνωστόν τόσο φίλος του λαού που πρώτος θα τρέξει να ψηφίσει υπερ της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67. Εξ άλλου αν αποσυρθεί το βιβλίο της ιστορίας τι ψυχή έχει να δουλέψεις μερικά χρόνια ακόμη? Που και να θέλεις δεν ξέρω ποιός θα σε θέλει στην δούλεψη του στα εξηνταφεύγα. Εκτός κι αν υπάρχει τότε μεγάλη ζήτηση για διοικητές σε ΔΕΚΟ.
Παρεπιπτώντος σε τι έχει ακριβώς καλές σχέσεις το ΚΚΕ με την ΝΔ? Πρέπει οι βουλευτές του ΚΚΕ να αρχίζουν τα σκαμπίλια τους βουλευτές της ΝΔ και το αντίστροφο?
 

Επισκέπτης
Τον ξεπάστρεψε συγκεκριμένα ο Στάλιν για να είμαστε ακριβείς.Με τον Τρόσκυ υπήρχε από παλιά με τον Στάλιν μια έντονη ιδεολογική κόντρα.Θα αποφύγω ουσιαστικά να απαντήσω καθώς δεν είμαι μήτε Τροτσκιστής ,μήτε Σταλινικός , είμαι Μαρξιστής.Από αυτά τα λίγα που γνωρίζω και η καθαρά προσωπική άποψη που έχω διαμορφώσει ,ο μεν Τρότσκι υποστήριξε την υποκίνηση επαναστάσεων απανταχού του πλανήτη "εδώ και τώρα" και ήταν εντελώς διεθνιστής. Ο Στάλιν όπως φάνηκε και μετά τον πόλεμο στήριξε μια θεωρία εντελώς δικής του εμπνεύσεως της λογικής κομμουνισμός σε ένα κράτος η οποία είναι κάθετα αντίθετη στην Μαρξιστική λογική. Τρόπον τινά ο Στάλιν ήταν εθνικιστής ,όχι όμως με την έννοια που προσπαθούν να γατζωθούν τα εδώ φυντάνια που είναι τόσο εθνικιστές όσο αναρχικοί είναι αυτοί που νομίζουν ότι κάνουν επανάσταση καίγοντας καμμιά μερσεντές.
Για τον Στάλιν η ιστορία απέδειξε ότι ήταν λάθος η στρατηγική του αφού δημιούργησε ένα τόσο γραφειοκρατικό κράτος που κατέρρευσε κάτω από το ίδιο του το βάρος  ,που όμως πρέπει να κρίνεται παράλληλα και με τις αντικειμενικές συνθήκες της εποχής του ( μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό,δηλαδή?). Μην ξεχνάμε ότι μέσα σε μια οκταετία μια ρημαγμένη χώρα ,με τον ψυχρό πια πόλεμο από όλα τα αστικά καθεστώτα ,κατάφερε να γίνει πυρηνική υπερδύναμη και σύντομα πρωτοπόρα στην αεροδιαστημική τεχνολογία.Η πορεία και η κατάρρευση της ΕΣΣΔ τα μεταπολεμικά χρόνια της ύπαρξης της ,θυμίζει έντονα πορείες πολύ μεγάλων εταιρειών οι οποίες κατέρρευσαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.
Από την άλλη για το αν η θέση του Τρότσκυ ήταν σωστότερη δεν θα μάθουμε ποτέ.Πληροφοριακά το μοναδικό τροτσκιστικό κόμμα με σοβαρή δομή και αισθητή παρουσία που σε σημερινές συνθήκες έχει ενδιαφέρον για μελέτη είναι το Γαλλικό.
ο Στάλιν το βασικότερο για την σκληρή πολιτική του ήταν ένα ας το πούμε θύμα της εποχής και έπρεπε να παίξει και τον ρόλο του σκληρού γιατί ενώ μέχρι τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο υπήρχε μια σταδιακή ανάπτυξη της ΕΣΣΔ ο πόλεμος την έφερε πολύ πίσω εκατομμύρια οι νεκροί η οικονομία από τής δαπάνες του πολέμου πολύ πίσω αλλά και όλα τα δεινά ενός πολέμου καταστροφές κλπ και δεν έφταναν όλα αυτά οι αντίπαλοι του καθεστώτος πρώην ευνοούμενοι του Τσάρου καταμεσής του πολέμου δουλεύουν άνανδρα και δίνουν πισώπλατα χτυπήματα συνεργαζόμενοι με τους Ναζί. 
 

zoiros

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2007
Μηνύματα
31
Like
6
Πόντοι
0
αφου   εισαι Μαρξιστης jimmakos1971  ισως μπορεσεις να μεδιαφωτισεις στα ακολουθα

1. Ποσα παιδια ειχε ο Μαρξ
2. Πως πεθανανε
3. Κατοπιν των ως ανω πως μπορει ενας ευφυης ανθρωπος να δηλωνει Μαρξιστης ;

(εκτος και αν τα πιανει χαρις σ αυτο ,οποτε τα παιρνω πισω ΟΛΑ)
 

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Μηνύματα
1.249
Like
8
Πόντοι
16
Με κάποια άτομα, όπως ο σπερμ-μπομπ χαίρεται κανείς να διαφωνεί και να συζητάει. Ωστόσο όπως είναι αντιληπτό, σε κάφρικα πόστ απαντάω προκλητικά διότι το διασκεδάζω. Είναι τόσο δύσκολο για ορισμένους να εκφράσουν χωρίς εμπάθεια τη γνώμη τους; Σπερμ όταν ξαναμπεις θα χαρώ να συνεχίσουμε την ωραία κουβέντα που οι γνωστοί χαλάσαν.
 

jimmakos1971

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Μηνύματα
222
Like
0
Πόντοι
1
αφου   εισαι Μαρξιστης jimmakos1971  ισως μπορεσεις να μεδιαφωτισεις στα ακολουθα

1. Ποσα παιδια ειχε ο Μαρξ
2. Πως πεθανανε
3. Κατοπιν των ως ανω πως μπορει ενας ευφυης ανθρωπος να δηλωνει Μαρξιστης ;

(εκτος και αν τα πιανει χαρις σ αυτο ,οποτε τα παιρνω πισω ΟΛΑ)

Mαρξιστής είναι κάποιος γιατί συμφωνεί με κάποιες ιδέες.
Στις εντελώς κενές περιεχομένου ερωτήσεις του ζωηρού αγοριού θα απαντήσω ότι είχε όσα παιδιά είχε και ο Χριστός (μιας και ενοχλεί το κανονικό του όνομα Ιησούς) και πέθανε όπως όλος ο κόσμος (σταμάτησε να αναπνέει κάποια στιγμή). Στο ότι τα παίρνω χάρις σε αυτό έχεις εν μέρη δίκιο.Οικονομικό στέλεχος είμαι οπότε εκ των πραγμάτων για να ξέρω τι σημαίνει κεφάλαιο ,υπεραξία και ένα σωρό άλλες οικονομικές έννοιες εκ των πραγμάτων έπρεπε να ασχοληθώ με τον Μαρξ μια και αυτός τις όρισε.Αλλά από αυτό το πρίσμα (τα παίρνει χρησιμοποιώντας έννοιες του Μαρξ) Μαρξιστής είναι από τον παλιό μου καθηγητή τον Αλογοσκούφης μέχρι τον Γκαργκάνα. Πώς αλλιώς θα μπορούσαν άλλωστε να συντάξουν προυπολογισμό?
Εσύ που αν και είναι προφανές ότι δεν έχεις διαβάσει ποτέ σου ούτε μια παράγραφο από την Μαρξιστική ανάλυση τι ακριβώς πρόβλημα έχεις με αυτήν? Γιατί δεν ξέρω αν στο έχει σφυρίξει κάποιος αλλά όλη η Μαρξιστική θεωρία βασίζεται στον Πλάτωνα και τους Σοφιστές. Ο οποίος επίσης Πλάτωνας επίσης δεν είχε παιδιά και επίσης πέθανε με τον ίδιο τρόπο με τον Μαρξ (σταμάτησε κι αυτός να αναπνέει-συγκλονιστικό πράγματι). Βέβαια και με τον Πλάτωνα (που προφανώς επίσης δεν έχεις έρθει σε επαφή με αράδα) κάποιοι τα παίρνουν (οι φιλόλογοι).
Γενικά υπάρχει μια συνομωσία προφανώς για σένα που οποιοσδήποτε ενστερνίζεται κάποιες ιδέες που προβάλλουν ισονομία ,δίκαιη κατανομή του πλούτου και κοινωνική δικαιοσύνη προφανώς πρέπει να τις υποστηρίζει γιατί.... τα παίρνει και δεν υποστηρίζει αυτό που υποστηρίζεις κι εσύ το οποίο.... θύμισε μου τι ακριβώς συγκλονιστικό έχεις να μας προτείνεις γιατί με τα 11 ολόκληρα πόστ τρολλαρίσματος που έχεις κάνει μου διαφεύγει...
 
OP
OP
T

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.299
Like
12
Πόντοι
16
Που είναι μεγαλύτερη η ανεργία, ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ ή του ΚΚ;
 

jimmakos1971

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Μηνύματα
222
Like
0
Πόντοι
1
Όποιος μιλάει για «καλό» καπιταλισμό και «κακό» κομμουνισμό φοράει παρωπίδες και δεν μπορείς να συζητήσεις σοβαρά μαζί του.

Και τα δύο συστήματα (όπως όλες οι εκφάνσεις της ζωής άλλωστε) έχουν τα υπέρ και τα κατά τους.

Το θέμα είναι σε πιο περιβάλλον σου δίνονται οι δυνατότητες να περάσεις καλά και να βελτιώσεις το βιοτικό και πνευματικό σου επίπεδο.
Υπό αυτό το πρίσμα ο καπιταλισμός πιστεύω ότι είναι καλύτερος από τον κομμουνισμό.

Στον καπιταλισμό υπάρχει (ας πιάσουμε μόνο την Ελλάδα) η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank, η Intracom, η Motor Oil, η Marfin, η Petrola, ο Βασιλόπουλος, ο Σκλαβενίτης, ο Καίσαρης, ο Παζαρόπουλος, η Blue Star Ferries κτλ. κτλ.

Από μόνοι τους οι «κεφαλαιοκράτες» ιδιοκτήτες αποτελούν σίγουρα ένα μικρό μονοψήφιο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας.
Αυτοί από κάτω τους έχουν ένα άλλο πάλι μικρό ποσοστό ανωτάτων στελεχών που ζουν σίγουρα όχι σαν τα αφεντικά τους, αλλα πάαααααααρα πολύ καλά.
Αυτοί με την σειρά τους από κάτω τους έχουν ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό «μέσων» στελεχών που επίσης ζουν ικανοποιητικά με 2000 - 3000€ τον μήνα.
Πιο κάτω είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που αφορά «κατώτερα» στελέχη που ζουν οριακά καλά με 1200-1500€ τον μήνα.
Τέλος είναι τα «κατώτατα» στελέχη γραμματείς, παιδιά για εξωτερικές δουλειές κτλ. που ζουν με 600-700€ τον μήνα.

Σίγουρα κάποιος που θα βάλει τον γκώλο του κάτω να παλέψει, δεν του παρέχεται η δυνατότητα να ανέβει από την 5ή στην 4ή βαθμίδα ? Ή ακόμα καλύτερα στην 3ή βαθμίδα ??? Σίγουρα δεν θα φτάσει στην 1ή ή στην 2ή αλλά οι υπόλοιπες βαθμίδες δεν του είναι εντελώς απρόσιτες !!

Στον κομμουνισμό πάλι πόσες πιθανότητες έχεις να γίνεις Γ.Γ. του κυβερνώντος Κ.Κ. ή μέλος του Πολίτ Μπιρό ???

Υ.Γ. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΣΤΙΣ «ΧΑΖΕΣ» ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ??????

Έστω απαντήστε μου αυτήν: Γιατί αν ο Κομμουνισμός είναι καλό πολιτικό-κοινωνικό σύστημα, κρατάει φυλακισμένους τους «υπηκόους» του ? Γιατί φοβάται να τους δώσει διαβατήρια ? Γιατί τους κρατά φυλακισμένους ??

Και κάτι ακόμα: Στον καπιταλισμό εσείς βρίσκετε το βήμα και λετε τις απόψεις σας ελεύθερα.
Στον κομμουνισμό θα μπορούσε π.χ. να βγει κάποιος και να πει ότι ο κομμουνισμός είναι κωλο-σύστημα και να πάτε να γαμηθείτε όλοι σας ?? Τι θα τον περίμενε μετά ???

Επειδή τώρα είδα το ποστ σου πολύ επιγραμματικά. Δυο λόγια για τον έξυπνο μεν ,άτοπο δεν συλλογισμό σου. Αφ ενός ο καπιταλισμός δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Καπιταλισμός είναι και η Ινδία ,είναι και η Αφρική. Εκεί το 97% του πληθυσμού δεν θα φτάσει ποτέ ούτε στην 5η βαθμίδα.
Αφ εταίρου και στην "προνομιούχα" Ελλάδα στις βαθμίδες 2-4 θα κινείται το πολύ το 20% του πληθυσμού ενώ στην βαθμίδα 1 είναι περίπου 5.000 άτομα.Το 60% θα παραμείνει ως έχει (5η βαθμίδα) γιατί όπως λειτουργεί το σύστημα απλά δεν τους χρειάζεται πιο πάνω. Κι αν ανέβει κάποιος κάποιος άλλος θα πέσει.Ξεχνάς επίσης το υπόλοιπο 20% του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχιας. Υπάρχει δηλαδή και μια 6η κατηγορία.
Την κατάσταση εδώ σώζουν βασικά οι μικροιδιοκτησίες που προσφέρουν έμμεσα σε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού ένα έξτρα εισόδημα.Σκέψου κάποιον που δεν πληρώνει ενοίκο και κάποιον που πληρώνει και παίρνουν και οι δυο 700 ευρώ.Στην πραγματικότητα ο πρώτος είναι σαν να παίρνει 1.000+ σε σχέση με τον δεύτερο. Αντίστοιχα το χωράφι ,ο κήπος ακόμη και το κοτέτσι σε μια επαρχιακή πόλη. Με τον υπέρμετρο δανεισμό όμως η μικροιδιοκτησία θα εξαυλωθεί.
Στον "κομμουνισμό" είχες ίδιες πιθανότητες να γίνεις Γ.Γ ή νομεκλατούρα  με εδώ να γίνεις Κόκκαλης.Υπήρχαν ωστόσο κι εκεί περίπου οι ίδιες διαβαθμίσεις με τις παραπάνω χωρίς την κατηγορία Νο 6.Αν μη τι άλλο και τίποτε να μην έκανες στέγη ,τροφή,περίθαλψη ,παιδεία ήταν εξασφαλισμένα από το κράτος.Φυσικά οι ίδιες παροχές και μάλιστα με πολύ καλύτερη ποιότητα υπήρχαν και εν μέρη υπάρχουν ακόμη στην σοσιαλδημοκρατική Σκανδιναβία.Το ζήτημα δεν είναι αυτό. Το ζήτημα είναι ότι στην ΕΣΣΔ και τους δορυφόρους της στην πραγματικότητα υπήρχε κρατικός καπιταλισμός. Την υπεραξία την καρπωνόταν το κράτος και μέσω αυτού μια δράκα ανθρώπων ,ότι γίνεται δηλαδή και σε μια μεγάλη εταιρεία σήμερα αντί αυτή να επιστρέφει στον λαό (όπως αντίστοιχα τα κέρδη δεν πάνε στους εργαζόμενους στον καπιταλισμό).Ούτε για στέρηση ελευθεριών μιλά πουθενά ο κομμουνισμός άσχετα με το τι έκαναν κάποιοι εν ονόματι του (όπως έκαναν κάποιοι άλλοι εν ονόματι του Χριστιανισμού).
Το κεντρικό ζήτημα του κομμουνισμού έχει να κάνει αφ ενός με τον έλεγχο των μέσων παραγωγής και αφ εταίρου με την διανομή του πλούτου που παράγετε και την παροχή ισονομίας και ίσων ευκαιριών. Προσοχή μιλάμε για ίσες ευκαιρίες για μόρφωση και πρόοδο όχι για ισοπέδωση. Σαφώς και στον κομμουνισμό αυτός που θα διοικεί μια επιχείρηση θα λάβει καλύτερο μισθό ,θα έχει καλύτερο σπίτι,αυτοκίνητο ή εξοχικό από αυτόν που κάνει εξωτερικές εργασίες. Δεν μπορεί όμως να έχει ιδιοκτησία της επιχείρησης ,δεν μπορεί να έχει ιδιωτικό τζετ και αυτός που είναι κλητήρας να πεινάει. Ο λόγος? Μα αυτό που παρήγαγε ο πρώτος με τον δεύτερο δεν είναι δυνατόν να είναι εκατομμυριοπλάσιο.Η συνεισφορά του καθενός στην παραγωγή είναι μετρήσιμη και μπορεί να διανεμηθεί δίκαια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που γίνεται σήμερα η κοστολόγηση των προιόντων με ακρίβεια λεπτών του ευρώ.
Πάνω κάτω αυτή είναι η κεντρική ιδέα της μαρξιστικής οικονομικής θεωρίας.Ελπίζω να συνεισέφερα στο να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα έστω και εντελώς επιγραμματικά.
Και αν μη τι άλλο κάποιος κομμουνιστής απάντησε στις ερωτήσεις σου ,έτσι για να μην έχεις παράπονο,που όχι χαζές αλλά πραγματικά οι ποιό ενδιαφέρουσες που έχω διαβάσει σε αυτό το νήμα ήσαν. Κερδίζω τηλεφωνάκι pm με κανά καλό call girl με GFE παροχές και προσιτή τιμή να ξαναθυμηθώ το  "παράνομο" άθλημα απ το οποίο απέχω από την πρώτη τετραετία Σημίτη? :grin:
 

jimmakos1971

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Μηνύματα
222
Like
0
Πόντοι
1
Που είναι μεγαλύτερη η ανεργία, ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ ή του ΚΚ;

Δεν γνωρίζω ,έτσι ή αλλιώς πλασματικό θα είναι το στοιχείο καθώς είναι αδύνατον να γνωρίζει κάποιος ακριβή στοιχεία για το 11,5% που έλαβαν αυτά τα δυο κόμματα αφ ενός και αφ εταίρου οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ είναι υπερδιπλάσιοι ,αλλά τι σημασία ακριβώς έχει? Ο άνεργος που νομίζει ότι φταίν που είναι άνεργος οι μετανάστες και δεν έχει το γνωστικό επίπεδο να καταλάβει ότι φταιν στην πραγματικότητα αυτοί που έφεραν τους μετανάστες για να πέσουν τα μεροκάματα μπορεί να ψήφισε ΛΑΟΣ. Προφανώς δεν γνωρίζει ότι όταν ο Σαμαράς άνοιξε τα σύνορα ο Καρατζαφέρης ήταν χέρι-χέρι με τον Σαμαρά όπως και τώρα πάλι χέρι-χέρι θα ψηφίζει τα ίδια νομοσχέδια.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom