Εγώ πάντως θα ήθελα να μου εξηγήσει ένας κουκουές εδώ μέσα, ίσως επειδή είμαι και λίγο χαζός και δεν έχω καταλάβει τόσα χρόνια, τι ακριβώς είναι αυτό για το οποίο αγωνίζεται...
Αυτό που βλέπω πάντως εγώ με την ουδέτερη ματιά του ακομμάτιστου παρατηρητή είναι τα εξής:
Κατηγορεί τους άλλους πολιτικούς για ξύλινη γλώσσα, την στιγμή που η χρήση ξύλινης γλώσσας από τους κουκουέδες είναι η καθημερινότητα. 9 στις 10 λέξεις που θα ακούσεις/διαβάσεις από κάποιον κουκουέ είναι «ιμπεριαλισμός», «πλουτοκρατία», «εργατική τάξη», «λαϊκοί αγώνες» κτλ. Επίσης για όλα τα κακά που συμβαίνουν στον Ελλάδα (πυρκαγιές, ακρίβεια, μποτιλιάρισμα στους δρόμους, επειδή έχασε η Εθνική, για την γρίπη των πτηνών, επειδή τα Windows Vista κολλάνε, επειδή το PS3 είναι ακριβό, επειδή δεν επιτρέπονται τα Diesel στην Αθήνα, επειδή η γυναίκα μου με κερατώνει, επειδή άρπαξε το παστίτσιο στον φούρνο κτλ.) για όλα, για όλα φταινε οι ΗΠΑ και η ιμπεριαλιστική τους πολιτική.
Κατηγορεί τον δικομματισμό. Φαντάζονται ίσως επειδή το ΚΚΕ πρεσβεύει τον μονοκομματισμό. Εξάλλου μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κάποιος τόσο στα εναπομείναντα (ελάχιστα πλέον) κομμουνιστικά καθεστώτα όσο και στα αντίστοιχα καθεστώτα που πήραν πόδι, κάθε άλλη άποψη, κόμμα, κίνημα πέραν του Κομμουνιστικού Κόμματος, στην καλύτερη τιμωρείται με φυλάκιση, στην πλέον συνηθισμένη με αγχόνη !
Μιλάει από την σίγουρη θέση της αντιπολίτευσης που δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί στην εξουσία και αυτό του δίνει την άνεση να λεει πράγματα που ακούγονται ωραία, αλλά δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Π.χ. ο βασικός μισθός των 1300€ (που για τον εργοδότη αντιστοιχεί σε 1872€ με το ΙΚΑ κτλ.). Αλήθεια στα κομμουνιστικά καθεστώτα όλοι οι εργάτες παίρνουν 1300€ ? Τον χρόνο μπορεί. Τον μήνα σίγουρα όχι ! Επίσης οι εργαζόμενοι και οι υπάλληλοι στην Περισσό παίρνουν 1300€ ??
Γιατί λοιπόν δεν ξεκινάνε να κάνουνε πράξη οι ίδιοι αυτών που ζητάνε ??
Πρεσβεύει ένα ξεπερασμένο, παγκοσμίως, πολιτικό σύστημα. Μόνο η Κίνα μου έρχεται στο μυαλό αυτή τη στιγμή σαν το μοναδικό εναπομένων κομουνιστικό καθεστώς. Και εκεί έχουν αρχίσει και δυτικοποιούνται... Ακόμα και οι Κινέζοι βαρέθηκαν από τον κομμουνισμό και μαθαίνουν να ζουν την ζωή τους. Φυσικά και δεν αναφέρω Κούβες κτλ. γιατί οι εικόνες των εξαθλιωμένων πιτσιρικιών που ζητιανεύουν από τους τουρίστες ένα κομμάτι σαπούνι για να πλυθούν δεν νομίζω να είναι διαφήμιση για τον κομμουνισμό...
Μιλάει για ελευθέρια και φιλολαϊκή πολιτική. Αλήθεια αν όλα αυτά ήταν πραγματικότητα, γιατί κρατούσε τον κόσμο στα καθεστώτα της πίσω από ηλεκτροφόρα σύρματα και θεόρατους τοίχους ? Χαζός είναι να αφήσει κάποιος ένα τόσο καλό κοινωνικο-πολιτικό σύστημα και να φύγει ? Γιατί δεν έδινε διαβατήριο στους ανθρώπους αυτούς να μπαινοβγαίνουν ελεύθερα από την χώρα τους ? Χαζοί ήταν να φύγουν αφού περνούσαν τόσο καλά ??
Αυτά και άλλα τόσα έχω στο μυαλό μου τα οποία θα μοιραστώ μαζί σας σε επόμενο post, αφού πρώτα κάποιος από τους φίλους εδώ μέσα μου δώσει απαντήσεις σε αυτές τις αρχικές μου απορίες.
Υ.Γ. Δεν θα ήθελα να βγει κάποιος και να υποτιμήσει την νοημοσύνη μου, λέγοντας με φασίστα, βλάκα, κτλ. Γιατί το ξανάλεω ότι δεν έχω καμία απολύτως πολιτική απόχρωση επάνω μου.
Έτσι λοιπόν με την βούλα του ανένταχτου γουστάρω να κάνω κριτική σε ότι βλέπω. Και περιμένω ακούγοντας τις απόψεις όλων να μάθω κάτι περισσότερο από τα λίγα πράγματα που ξέρω ή βλέπω.