Το αξίωμα οτι για να βρείς γκόμενα πρέπει ντε και καλά να έχεις κύκλο και ούτω καθεξής,
έχει μία γερή δόση αλήθειας λόγω της φύσης της ελληνικής κοινωνίας.
Όμως αυτή η προσέγγιση (άν και μπορεί να σου κάτσει άν είσαι κολόφαρδος και ικανός) έχει μερικά
σοβαρότατα μειονεκτήματα, που όποιος επιλέξει να ακολουθήσει το συγκεκριμένο τριπάκι πιθανόν
να τα βρεί μπροστά του.
Πρακτικά, κάποιος έχει να αντιμετωπίσει την έμφυτη τάση του λαού μας που δέν είναι άλλη απο το να
καραγουστάρει να βλέπει τον διπλανό του να μήν προοδεύει και να σπάει τα μούτρα του. Κατα συνέπεια
το να εμπιστεύεται κανείς τον κύκλο του προκειμένου να δεί προκοπή στα γκομενικά, μπορεί να καταστεί
εξαιρετικά επισφαλές λόγω αλληλο-αντικρουόμενων συμφερόντων, ζήλιας, κακίας ή οποιοδήποτε συνδυασμό
των παραπάνω. Γενικώς θεωρώ αμφιλεγόμενο το να εμπιστεύεσαι και να βασίζεσαι σε τρίτους σε ότι αφορά
την επίτευξη του προσωπικού σου καλού όταν έχεις να κάνεις με την ελληνική κοινωνία.
Άν κάποιος είναι λίγο μεθοδικός και ξέρει να κινείται σόλο, η μοναχική έξοδος μπορεί να μετατραπεί σε
χρυσή ευκαιρία για να κάνει πολύ καλό παιχνίδι. Έχεις την ευκαιρία να συγκεντρωθείς στον στόχο χωρίς
αντιπερισπασμούς, μεθοδικά και προσεκτικά και να προβάλλεις με τον καλύτερο τρόπο τα δυνατά σου σημεία
(χρησιμοποιώντας άνετα και ανεμπόδιστα μπαρούφες ή διανθίζοντας την αλήθεια προς όφελός σου χωρίς κανείς
να σε διακόψει).
Προσωπικά άν και έχω έναν νορμάλ σε μέγεθος κύκλο "φίλων" και γνωστών μέσα στον οποίο κινούμαι και
συναναστρέφομαι, όλες τις κοπέλες με τις οποίες είχα και έχω σχέση τις έχω προσεγγίσει με αυτό τον τρόπο
(κινούμενος σόλο κλαρίνο σε ήσυχα περιβάλλοντα κατόπιν σχεδίου και τακτικής) και άν και δέν ήταν/είναι τρομερά
πολλές σε αριθμό, (καθώς δέν ισχυρίζομαι οτι είμαι και ο σούπερ γαμιάς του αιώνα) τουλάχιστον εμφανισιακά όλες ήταν
αξιόλογες και έχω αποφύγει την μπαζογαμία.
Μήν φοβάστε την μοναχική έξοδο, μπορεί να φαντάζει ανορθόδοξη αλλά άν εξασκηθείτε στο σπόρ, ίσως και να
σας βγεί σε καλό.