Εσύ με B2 ξέρεις καλύτερα.Εγω είμαι στα μισά του Α1,ιδέα δεν έχω.Το gekommen τι σημαίνει?Το kommen ξέρω.Επισης η πρόταση σου έχει εγώ ειμαι και το gekommen που σημαίνει κάτι σε έρχομαι.Δεν μπορώ να βγάλω νόημα.Μαλλον γιατί είμαι αρχάριος.
Το gekommen είναι το Partizip II του ρήματος kommen, θα τα μάθεις κάπου μεταξύ Β1 και Β2 αυτά.
To kommen είναι από τα πλέον πολυχρηστικά ρήματα.
Ich bin gekommen σημαίνει,ήρθα,αλλά άμα το πεις όταν γαμάς,σημαίνει έχυσα.
Άμα πεις Ein Mensch ist ums Leben gekommen,σημαίνει ένας άνθρωπος πέθανε,αλλά αν το ums το κάνεις ins,
αλλάζει τελείως το νόημα και σημαίνει ήρθε στη ζωή.
Τέσπα, τα γερμανικά είναι μία γλώσσα φτιαγμένη από σαδομαζοχιστές.
θα ηθελα να κανω ομως μια ερωτηση σε ολους οσους αφησαν οικογενεια,φιλους,παιδικα χρονια πισω ./για τα λεφτα/...Αν επερναν 10 χιλ το μηνα ο καθένας..ακομα αραγε θα ηθελαν να φυγουν?
Δεν είναι τα πάντα τα λεφτά, αλλά οι προοπτικές και οι ορίζοντες που ανοίγουν.
Επίσης αν κάνεις παιδιά, αυτά ξεκινάνε από άλλη αφετηρία σε μία οργανωμένη χώρα με σοβαρή οικονομία.
Εγώ όποτε κατεβαίνω, βλέπω ότι με την παρατεταμένη παρακμή, ο Έλληνας έχει αποδεχθεί κάποιες ακρότητες ως καθημερινότητα.
Μπορώ να σας ποστάρω ένα σωρό περιστατικά, που δε συμβαίνουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Αδέσποτες σφαίρες,αδέσποτα ζώα,τροχαία που παρόμοιά τους μπορούν να συμβούν μόνο στην Ουγκάντα,παρακρατικοί με account στο twitter που κάνουν μπούκες και τραμπουκίζουν όποιον τους καπνίσει,εξωπανεπιστημιακοί που καίνε μία βιβλιοθήκη γιατί έτσι ασούμε και ένα σωρό άλλα καφριλίκια Made in Greece