Ο κορωνοϊός χτυπάει τους «γκασταρμπάιτερ»
Ελπίζω να μην είναι και ο αρχηγός μέσα στους πληγέντες
Κ εγώ αμέσως σκέφτηκα τον Βλάκμαν
Ρώτα τον Δημητράκη τύπε που είναι ειδήμων. Θα σου πεί οτι οι Έλληνες τις Ελβετίας πεινάνε, μένουν 10-10 σε υπόγειες τρώγλες και τρώνε σε συσσίτια! :S :S :S
Δωμάτια νοικιάζουν 20-30 χλμ. από τη Ζυρίχη και δίνουν 1.200+ φράγκα
αν θες να νοικιάσεις διαμέρισμα στη Ζυρίχη βάλε 2.500 φράγκα ενοίκιο
μισθό παίρνουν αν αφαιρέσεις τους φόρους 2.500 το πολύ 3.000 φράγκα.
Οι τιμές είναι φωτιά!
θυμάμαι πήγα να πάρω ένα κλαμπ σάντου'ι'τς και έκανε 26 φράγκα
και οι τιμές στα σούπερ μάρκετ είναι φωτιά
εκεί θέλεις τουλάχιστον 30-40 φράγκα τη μέρα γιά να χορτάσεις
για να
δε το συζητάω
βρωμερές αραπίνες από 180 φράγκα τη μισή ώρα
οπότε τον
Κοιτα,οικοδομη που ειμαι ο μισθος μ γερμανια εχει ενα ταβανι στο οποιο ειμαι πολυ κοντα.Το ταβανι στην ελβετια ειναι τουλαχιστον διπλασιο,τα εξοδα σιγουρα,αλλα ενοικια κλπ δεν διαφοροποιουνται τραγικα,ας πουμε ενα σπιτι των 700€ στην γερμανια ,Ελβετια ειναι στα 1000€ ο μισθος ομως ειναι διπλασιος.
Οπως και γερμανια,ηρθα ολομοναχος και συνεχιζω να ειμαι.Ελληναρες δεν ηθελα κ δεν θελω να κανω παρεες,απο ελληνιδες ψοφια πραγματα κ απο ξενους τιποτα.Εν ολιγοις κοινωνικος περιγυρος μηδεν,απο ελληνες εχω προτασεις σλλα οπως προειπα κλεινω πορτες,χιλιες φορες καλυτερα μονος.
Ελβετια την εχω επισκεφθει κ ναι ειναι μια χωρα που θα θελα να ζησω,οχι για παντα,αλλα για εμπειριες.
.Ο ανθρωπας θελει να μας πεισει οτι αντρας χωρις αυτοκινητο ισο με μηδεν και γω που εχω ενα θελω να το πουλησω να μεινω με το ποδηλατο κ με την μηχανη.
Αλλα ξερεις τι λεμε οσοι ειμαστε εξωτερικο κ βαζουμε λιγο το μυαλο να δουλεψει;Οτι αυτο που κραταει καποιον στο εξωτερικο δεν ειναι ουτε δουλεια,ουτε λεφτα.Ειναι οικογενεια για οποιον εχει κανει κ ο δημητρακης εχει παιδια εξω,του χουν δωσει κ τα ενοικια οι γονεις κ νομιζει μας γλενταει,με πλατες αλλωνων ολοι ξερουμε να κανουμε μαγγιες ομως.
Εγώ χωρίς αυτά που παίρνω από Ελλάδα έχω γύρω στα 600-700 ευρώ το μήνα οπότε ότι και να γίνει δε θα πεθάνω από την πείνα
Εσύ αν δε δουλέψεις ένα μήνα τελείωσες
.
Μα είναι δυνατόν να μην έχει κάποιος αυτοκίνητο στον 21ο αιώνα?
εγώ από 15.5 ετών οδηγούσα αυτοκίνητο και στα 16 μου είχα μηχανάκι 750 κυβικά!Τωρα αν εσείς είσατσε η φτωχολογιά
τι να πω?
εγώ ποδήλατο είχα στα 13 μου και παπάκι στα 15 μου,δε νομίζω να καταντίσω τόσο χάλια να πηγαίνω με ποδήλατο
Μου θυμίζεις αυτόν τον φίλο μου στην Αγγλία που μένει στο κελί 4 τετραγωνικά
τα ίδια μου λέει
αμάξι τι να το κάνω πάω με το λεοφωρείο
διαμέρισμα τι να το κάνω?έχω το κελί που μένω και δίνω μόνο 360 λίρες το μήνα
τα άλλα λέει έχουν ενοίκιο 500 λίρες το μήνα γιατί είναι 7 τετραγωνικά
τα 4 τετραγωνικά είναι περιζήτητα
πάνω από 1 χρόνο έψαχνε να το βρει
.Γκόμενες είχε κάτι αραπίνες και κα΄τι Φιλιπινέζες
τώρα μου είπε τι να της κάνω της γκόμενες?έχω το μπουρδέλο που πηγαίνω μιά φορά την εβδομάδα και
.Τι να πω φοβερή ζωή
Φοβερές εμπειρίες στην Ελβετία
λεοφωρεία θερμενόμενα με βελούδινα καθίσματα,κλαμπ σάντου'ι'τς στη λίμνη με 26 φράγκα
θα μένεις σε ένα δωμάτιο στο χωριό και θα τρελαθείς από την αγαμία