Αυτό λέμε.Γιατί ο Ελληνας έχει τη φήμη του εργατικού,του ξύπνιου που στροφάρει,που ανταποκρίνεται σε χαοτικές καταστάσεις και συνθήκες πίεσης,που έχει επιχειρηματικό πνεύμα?Και ο Ισπανός έχει τη φήμη του τεμπέλη κτλ?
Χωρίς φωτιά δεν υπάρχει καπνός.Η φήμη κάπου στηρίζεται.Οι ξένοι βλέπουν τους αποφοίτους ελληνικών πανεπιστημίων,δεν ξέρουν αν το πανεπιστήμιο τους έκανε έτσι ή ήταν εκ προιμίου έτσι.
Δηλαδή οι απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων έχουν ποιότητα ανεξαρτήτως τι τους έδωσε το πανεπιστήμιο.Τους ξένους τους ενδιαφέρει αυτή η ποιότητα και όχι τι υπάρχει από πίσω,πώς έγινε αυτό.
Οχι δε λέμε το ίδιο.
Αλλα έγραψες, τώρα τα γυρίζεις
Με βάση αυτό το ποστ σου, ορίζεις ως "ποιότητα" χαρακτηριστικά που δεν έχουν καμμία σχέση με τη γνώση που έλαβαν απόφοιτοι Ελληνικών μαγαζιών.
Αρα βγάλε απο την εξίσωση το "απόφοιτος" και βάλε "Ελληνες" σκέτο.
Αυτές τις αηδίες λένε στα πρόβατα οι διάφοροι υπάλληλοι (καθηγητές, διαφόρων βαθμίδων) και τους κάνουν να πιστεύουν οτι ο κόσμος τους χρωστάει και οτι Ασοεε = LSE/ LBS/ INSEAD/ IESE
Τα 10 άτομα που έβαλες σαν "απόδειξη" υπεροχής, είναι πολύ λίγα. Και τα συμπεράσματά σου λάθος. Λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνεις.
Εδω θα ήθελα να πω οτι υπάλληλοι Ελληνικών μαγαζιών που εργάζονται σε παραρτήματα εξωτερικού ΔΕΝ είναι Ελληνες εξωτερικού αλλά υπάλληλοι Ελληνικών εταιριών. Ως εκ τούτου, αν και ενδεχομένως συμπαθείς, η γνώμη τους για το συγκεκριμένο θέμα δε με ενδιαφέρει.
Αντίθετα, με ενδιαφέρει η άποψη όλων όσων παρά το μειονάκτημα που είχαν λόγω παρωχημένων γνώσεων που έλαβαν απο (μη αξιολογηθέντες αλλά κομματικά πλήρεις) υπαλλήλους Ελληνικών μαγαζιών, μετοίκησαν και έζησαν εκτός Ελλάδας σαν υπάλληλοι ΞΕΝΩΝ επιχειρήσεων (και όχι βέβαια της κομισσιόν που είναι ένα γελοίο πραμα απο μόνο του) ή σαν επιχειρηματίες.