Duke Nukem
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Σεπ 2015
- Like
- 492
- Πόντοι
- 186
Ενας θειος μου με καβα καθαριζε πολλα λεφτα προ κρισης. Κανα κατοσταρι το χρονο στην τσεπη.
Εννοείς να σου στείλω ινφο για την δουλειά για την οποία θα ενημερωθώ.
Ενας θειος μου με καβα καθαριζε πολλα λεφτα προ κρισης. Κανα κατοσταρι το χρονο στην τσεπη.
διαβασες που σου εγραψα για τη σχεδια;γιατί στο ποσειδώνιο πούλαγε ποτά?
πολλα λεφτα εγω τοσα δεν βγαζω τον χρονο
Αυτό που ξέρω πολύ καλά είναι το computer troubleshooting. Αυτό απ' όσο ξέρω δεν πληρώνεται καλά και έξω πλην ελαχίστων περιπτώσεων. Μόνο στην Αμερική μπορεις να βγάλεις χρήματα ακόμη και δουλεύοντας μόνος σου. Στο κομμάτι του technical support, απ' όσο γνωρίζω απο Ελληνα που δούλευε μέχρι πριν 2 μηνες, πληρώνει καλα η Απλ στο Δουβλίνο. Έχω βάλει ένα cv στο site και περιμενω ανταποκριση κάποια στιγμή από ρεκρουιτερ.
πως το εκανε αυτο ρε σι για πες μαςΕνας θειος μου με καβα καθαριζε πολλα λεφτα προ κρισης. Κανα κατοσταρι το χρονο στην τσεπη.
Πληροφορική στο ΠΑΠΕΙ. Σε tech support έχω δουλέψει για μικρό διάστημα σε κατάστημα πωλήσεων.τι εχεις τελειωσει? ΠΛηροφορικη Πανεπιστημιο? εχεις δουλειψει πανω στο αντικειμενο σου? εχεις κανει στοχευμενα certifications ???
Πληροφορική στο ΠΑΠΕΙ. Σε tech support έχω δουλέψει για μικρό διάστημα σε κατάστημα πωλήσεων.
Όχι δεν έχω σαρτιφικεισιονσ διότι απαιτούνται χρήματα τα οποία δεν έχω να δώσω. Αυτή τη στιγμή έχω δουλειά αλλά δεν μου αρέσει και τόσο και δεν μου φθάνουν για να ζήσω άνετα και να κάνω οικογένεια κάποια στιγμή.
πως το εκανε αυτο ρε σι για πες μας
Ειδικα αν κλεβεις καλα την εφορια.Για μια επιτυχημενη μικρομεσαια επιχειρηση, προ κρισης, δεν ειναι και τρομερο ποσο
ΔΕΝ υπάρχουν φτωχοί στην Ελλάδα, εξαιρουμένου ενός 5-7%, που είναι ηλικιωμένα άτομα, ζουν σε μεγαλουπόλεις, χωρίς δεσμούς με την ύπαιθρο και αποζούν από κάποια μικρή σύνταξη.
ΠΟΥ το ξέρω ότι ευημερεί η Ελλάδα;;;
Μάντις δεν είμαι παρότι έχω δει την "Καφετζού" [Βασιλειάδου*, Σακελλάριος, circa 1955) περίπου 18 φορές, αλλά την κοινή λογική την διαθέτω. Και ιδού:
1) Στο Αστρος, τόπο των προγόνων μου, μιά ημιαστική πόλη περίπου 5 χιλιάδων κατοίκων, στήνεται άπαξ εβδομαδιαίως η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ της Ελλάδος - τύφλα νάχει η της οδού Ξενοκράτους (του Κολωνακίου, that is). Aυτό σημαίνει ότι ουδείς βάζει λίγη πατάτα, μιά ντομάτα, ένα κολοκύθι στο περιβόλι του, διότι, προφανώς, είναι πλούσιοι. Αν ήσαν φτωχοί θα το έκαναν.
2) Στο Αστρος ουδείς (κατα)δέχεται να εργασθεί στους αγρούς εκτός των Αλβανών. Το φθηνότερο μεροκάματο των Αλβανών είναι περίπου 55-60 ευρώ!!!!!!!
3) Η Γιωργίτσα του Κουρόγιωργα, αν και ανεπίδεκτη μαθήσεως, λόγω τεμπελιάς και IQ 85, έβγαλε δια της βίας το Λύκειο. Αλλά, επειδή ο Πατερούλης μας είπε πως οι Ελληνες είναι της Ανωτέρας Σοσιαλιστικής Κοινωνίας και δεν αρμόζει να δουλεύουν χειρωνακτικά, την έστειλε ο μπαμπάς της στο Bradford. Αγγλικά δεν ήξερε, μήτε Ελληνικά. Μα αυτό δεν πειράζει, στο Polytechnic (ΤΕΙ της Αγγλίας), κατ' ευφημισμόν πανεπιστήμιο, άλλαξε τόνομά της σε Giorgina Kouroς και πήρε πτυχίο μετ' επαίνων. Τώρα, λιάζεται ολημερίς στην ακροθαλασσιά, κοιμάται για μεσημέρι στις 5 μμ, ξυπνάει στις 10μμ και στις 1 το πρωί βγαίνει έξω στα night-clubs του Παραλίου Αστρους με την παρέα της, όπου διασκεδάζει μέχρι τις 6 το πρωί. Γυρίζει σπίτι και ξανακοιμάται.
4) Από την στιγμή που η Ελλάδα ΔΕΝ εξάγει (emigration), αλλά εισάγει (immigration) μετανάστες, ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ με μαθηματική ακρίβεια ότι η χώρα έχει έλλειμμα ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΩΝ. Αnd that is that. Συνεπώς, δουλειές υπάρχουν ΚΑΙ καλοπληρωμένες!
]
Για να πας στο επομενο επιπεδο , αν εξαιρεσουμε διασημους ταλαντουχους αθλητες, τραγουδιστες, ηθοποιους, διασκεδαστες και τον δρομο της παρανομιας, το ταβανι είναι CEO μιας επιχειρησης , η να αλλαξεις τελειως μορφη εργασιας και να γινεις ο ιδιος επιχειρηματιας, με το συνοδευομενο ρισκο βεβαιως.
Φυσικα κατά το ταξιδι για περισσοτερα χρηματα και πηγες , δεν επαφιεσαι μονο στα χρηματα απο τη δουλεια αλλα συνεπικουρικα κανεις και τις σωστες επενδυσεις που σου προσφερουν το απαραιτητο παθητικο εισοδημα για να φτασεις γρηγοροτερα στο εκατομμυριο και παραπερα.
Πραγματικα «ελευθερος» γινεσαι όταν το παθητικο εισοδημα από τις πηγες και τις επενδυσεις ξεπερνα κατά πολύ το εισοδημα μισθωτης εργασιας που παρεχεις.
Όλα αυτά βεβαια σε οικονομια ελευθερης αγορας με τις λιγοτερες στρεβλωσεις, περιορισμους και ισες ευκαιριες και όχι σε διεφθαρμενες οικονομιες τυπου Ελλαδας, Ρωσιας κ.α με τις πολιτικες διασυνδεσεις επιχειρηματιων , η τις χωρες τυπου Καταρ κλπ λογω πλουτοπαραγωγικων πηγων.
Οι περισσοτεροι αυτοδημιουργητοι εκατομμυριουχοι βρισκονται στις ΗΠΑ , ενώ στην Ευρωπη κυριαρχουν οι εκατομμυριουχοι λογω κληρονομιας.
Ο Τραμου οσο και να κομπαζει βρισκεται ακομα στο επιπεδο μισθωτου, καλοπληρωμενου μεν μισθωτου δε, δηλαδη παρεχει το χρονο , τις γνωσεις, ικανοτητες και υπηρεσιες του, στο αφεντικο του
που δουλευεις και δεν βγαζεις τοσα τον χρονο??
ποσο χρονων εισαι και τι δουλεια κανεις??? τι γνωσεις εχεις??
Δεν είπα ποτέ ότι είμαι κάτι παραπάνω από ένας καλοπληρωμένος μισθωτός ... έχω εξαψήφιο εισόδημα το οποίο προέρχεται από μισθωτή (όχι ακριβώς γιατί είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και κάνω συμβάσεις παροχής υπηρεσιών) εργασία, προσόδους ακινήτων (όχι πολλά αλλά αξιόλογα), προσοδους επένδυσης κεφαλαίων και προσόδους από επιχειρηματική δραση, όπως επίσης εισόδημα της συζύγου...
έχω και μια ακούμπα ;) που αποφέρει τις προσόδους κεφαλαίων, κάποια ακίνητα που φέρνουν το εισόδημα από τα ενοίκια (με κάποια αξία αρκετά σεβαστή ακόμη και τώρα) και μια συμμετοχή σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον χώρο της ειδικότητας μου (κάτω του 20% γιατί παρόλο που αρχικά είχα το 65% έχω παραχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών στους δύο συνεταίρους που βγάζουν και την δουλειά γιατί εγώ δεν πολυασχολούμαι πλέον) με επίσης εξαψήφια καθαρά κέρδη μετά από φορους (ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια που η έδρα έχει μεταφερθεί στην γείτονα Βουλγαρία η οποία σέβεται τον κόπο και δεν τον ξεσκίζει στους φόρους)...
δεν μου λες οι καταθέσεις στην Mouna Bank (μουνί μετά των συμπληρωματικών αυτού στοιχείων ήτοι δώρων, ταξιδίων, νυκτερινής διασκέδασης, αμοιβών κλπ κλπ κλπ) ως τι περιουσιακό στοιχείο αποτιμώνται ? γιατί και εκεί πρέπει να έχω εξαψήφιο νούμερο...
Δόξα στον Θεό, στον Αλλάχ, στον Δία, στον Μεγάλο Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος (you name it) και στον Tramountana... μια χαρά είμαι έχω εξασφαλίσει το ευ ζείν μέχρι το πέρας του βίου μου και τα παιδιά μου...
Παράπονο ουδέν... Και φυσικά όλα έγιναν από μένα και με την συνετή διαχείριση της συζύγου μου (γιατί αν με αφήνε πολύ λάσκα οι καταθέσεις στην Mouna Bank θα ήταν οκταψήφιες με ανάλογη απομείωση των υπολοίπων)... το μοναδικό που μου εκληροδοτήθει είναι το 50% της πατρικής οικίας και τα έξοδα των σπουδών μου (για το πρώτο πτυχίο)...
φιλε απο ποια ηλικια και μετα αρχισες να βγαζεις τα πολλα φραγκα? σε ποια εποχη μαζεψες τα περσοτερα? στα σημερα και να εισαι 26 ειναι δυσκολα τα πραγματα
κοψε τα φιδια ρε σωγαμπρε που σε ταϊζουνε τα πεθερικακοίταξε ... από το 1990 και μετά είχα πολύ έως πάρα πολύ υψηλό μισθό.. επιπλέον είχα και ένα κεφάλαιο που είχα φτιάξει το 1980-1982 στο εξωτερικό οπου δούλεψα για δυόμιση χρόνια..
από κει και πέρα έκανα συνετές επενδύσεις, έβγαλα αρκετά (συνολικά γύρω στις 230.000 ευρώ σημερινά λεφτά) στο χρηματιστήριο της εποχής 1990-1993 και μετά 1996-1999 (έφυγα πριν γίνει το πατατράκ) ενώ παράλληλα είχα αρχίσει τις καταδρομικές σε project στο εξωτερικό με πολύ υψηλές απολαβές (βέβαια σε χώρες εκτός Ευρώπης γιατί τότε υπήρχε και στασιμότητα στην ΕΕ).. μέχρι σήμερα από τον 9/1984 δεν έχω μείνει (χωρίς να θέλω) ούτε μια μέρα εκτός εργασίας..
την εταιρεία που λέω την έστησα το 2001 με έναν συνάδελφο δειλα δειλά παίρνοντας μικρά έργα για τους τότε παρόχους τηλεφωνίας που ξεπηδούσαν σαν τα μανιτάρια (Telepassport, Teledome, Greek Telecom, Lannet και πολλοί άλλοι που ανοίξανε εκείνη την εποχή και από το 2005-2006 βαρέσανε φαλημέντο)... αυτό μας επέτρεψε να γνωριστούμε με διεθνείς vendors να αποκτήσουμε εμπειρία στα συστήματα τους (εγώ για παράδειγμα είμαι πιστοποιημένος στα πέντε best sellers συστήματα της πιάτσας πχ Ericson BSCS, Netcracker RBM, Intec, ZSmart, Volubill ενώ οι δύο μου συνεταίροι είναι πιστοποιημένοι σε Cisco, Ericson Κλπ) και σιγά σιγά να ανοιξουμε δουλειές σαν υπεργολάβοι τους σε έργα εκτός Ελλάδος... από το 2008-2009 άρχισα να μειώνω την συμμετοχή μου (λόγω φόρτου) γιατί είχα και αρκετές προσωπικές δουλειές... αυτό συνεχίζει να κάνει και η εταιρεία σήμερα δηλαδή λειτουργεί σαν υπεργολάβος των μεγάλων σε έργα που αναλαμβάνουν εκτός Ελλάδος (δεν ασχολούμαστε πλέον με την Ελλάδα καθόλου)... από το 2013 και μετά έφυγα και από την μισθωτή εργασία και ασχολούμαι είτε με έργα μέσω της εταιρείας (contractor) είτε μόνος μου..