Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
αυτο με το κορσα ολα τα λεφτα....

γιατί παίκτη μου ? ξέρεις πολλούς στο εξωτερικό που να τους δίνουν αυτοκίνητο χωρίς να το λογαριάζουν στο εισόδημα και να φορολογούνται γιαυτό ? όλη την ευρώπη έχω γυρίσει σε καμμιά δεκαπενταριά χώρες έχω δουλέψει σε όλες η παροχή αυτοκινήτου φορολογείται ..

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
αυτο με το κορσα ολα τα λεφτα....

παίκτη μου για λιγότερα από δαύτα καθαρά τον μήνα δεν κουνάω ούτε το δαχτυλάκι μου... και φυσικά τρίμηνο κοτράκτο μίνιμουμ ... αλλιώς οι φτωχομπινέδες να ψάξουν αλλού...

και έχω τουλάχιστον 9 μήνες τον χρόνο δουλειά ... τους 3 μήνες ΔΕΝ θέλω να έχω δουλειά

flirter

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
245
Πόντοι
36
ναι ... σε τηλεπικοωνίες.. .
Έχω ακούσει τρέλα ποσά σε ανάλογα πόστα . Πάντως τα όσα παίρνεις είναι χρήματα που τα παίρνουν εδώ στην Ελλάδα μόνον ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες.
Εγώ είμαι στον τομέα της Πληροφορικής. Μόνιμη δουλειά. Θέλω αλλά δύσκολα να βρω πάνω από 1000αρικο στο έξωτερικο στο ξεκίνημα και ως 40αρης αλλά και βάση γνώσεων μέχρι στιγμής. Το παλεύω παντως

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Έχω ακούσει τρέλα ποσά σε ανάλογα πόστα . Πάντως τα όσα παίρνεις είναι χρήματα που τα παίρνουν εδώ στην Ελλάδα μόνον ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες.
Εγώ είμαι στον τομέα της Πληροφορικής. Μόνιμη δουλειά. Θέλω αλλά δύσκολα να βρω πάνω από 1000αρικο στο έξωτερικο στο ξεκίνημα και ως 40αρης αλλά και βάση γνώσεων μέχρι στιγμής. Το παλεύω παντως

και τους έχω κάνει και σκόντο γιατί είναι συμβόλαιο 18μηνο...

εξαρτάται που πας και τι ξέρεις...

το τελευταίο είναι το κλειδί... να το παλέψεις..

flirter

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
245
Πόντοι
36
και τους έχω κάνει και σκόντο γιατί είναι συμβόλαιο 18μηνο...

εξαρτάται που πας και τι ξέρεις...

το τελευταίο είναι το κλειδί... να το παλέψεις..
Αυτό που ξέρω πολύ καλά είναι το computer troubleshooting. Αυτό απ' όσο ξέρω δεν πληρώνεται καλά και έξω πλην ελαχίστων περιπτώσεων. Μόνο στην Αμερική μπορεις να βγάλεις χρήματα ακόμη και δουλεύοντας μόνος σου. Στο κομμάτι του technical support, απ' όσο γνωρίζω απο Ελληνα που δούλευε μέχρι πριν 2 μηνες, πληρώνει καλα η Απλ στο Δουβλίνο. Έχω βάλει ένα cv στο site και περιμενω ανταποκριση κάποια στιγμή από ρεκρουιτερ.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Αυτό που ξέρω πολύ καλά είναι το computer troubleshooting. Αυτό απ' όσο ξέρω δεν πληρώνεται καλά και έξω πλην ελαχίστων περιπτώσεων. Μόνο στην Αμερική μπορεις να βγάλεις χρήματα ακόμη και δουλεύοντας μόνος σου. Στο κομμάτι του technical support, απ' όσο γνωρίζω απο Ελληνα που δούλευε μέχρι πριν 2 μηνες, πληρώνει καλα η Απλ στο Δουβλίνο. Έχω βάλει ένα cv στο site και περιμενω ανταποκριση κάποια στιγμή από ρεκρουιτερ.

καλή τύχη παίκτη μου... δυστυχώς υπάρχουν πολλοί στο κομμάτι αυτό και το κυριώτερο νέοι...

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
Φίλε εαν σε ενδιαφερει κάτι στο εξωτερικό πμ. ίσως έχω κάτι.

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Tech support δε θα σε βοηθουσαν οι ξενες γλωσσες; Προσπαθησε να αποκτησεις χρησιμα επιπροσθετα προσοντα.

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
για ποια χωρα ξερεις γτ ψαχνω κ εγω

Εχω ενα γνωστο μου που βλεπει ανιμε ολη μερα και ονειρευεται λεει να βρει σχετικη δουλεια στο εξωτερικο. Δεν εχει σπουδασει τιποτα. Μονο βλεπει ανιμε.

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
Tech support δε θα σε βοηθουσαν οι ξενες γλωσσες; Προσπαθησε να αποκτησεις χρησιμα επιπροσθετα προσοντα.
Υπάρχουν ειδικά στο Βερολίνο πολλές εταιρείες που ζητάν πλέον τα αγγλικά σαν κύρια γλώσσα λόγω ότι προσλαμβάνουν προσωπικό από όλο τον κόσμο.

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
Υπάρχουν ειδικά στο Βερολίνο πολλές εταιρείες που ζητάν πλέον τα αγγλικά σαν κύρια γλώσσα λόγω ότι προσλαμβάνουν προσωπικό από όλο τον κόσμο.

πες κανα καλο σαιτ για να στειλω βιογραφικο στην μεγαλη βρετανια

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
"οι ιδιοφυείς άνθρωποι έχουν ήθος και είναι ελεύθερα πνεύματα, χαρακτηριστικά ασυμβίβαστα με ζωή στην Ελλάδα."

C A Hassapoyannes August 16, 2007 at 7:03 AM

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Η χώρα μας έχει 1 εκμ. οικονομικών μεταναστών, μεταξύ των οποίων η ανεργία είναι γύρω στο 10%. Εάν δε αφαιρέσουμε τα 250,000 παιδιά τους, απορρέει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν >650,000 εργασιακές θέσεις που αρνήθηκαν οι αυτόχθονες [και απόλυτο δικαίωμά τους].

Διαβάσαμε, επίσης, στον Τύπο της προηγούμενης βδομάδας ότι η μέση Αλβανική οικογένεια στην Ελλάδα έχει καταθέσεις 55,000 ευρώ [πέραν τυχόν ακινήτων]. Αφού δε οι Αλβανοί συνιστούν >>40% των μεταναστών, συμπεραίνεται ασφαλώς ότι οι οικονομικοί μετανάστες ευημερούν σε σύγκριση με τους υπερχρεωμένους αυτόχθονες.

Συνεπώς, το πρόβλημα έγκειται κυρίως στους αυτόχθονες και συνίσταται σε ένα mismatch [ίδε πλασματική ανεργία, ορισμό] μεταξύ των προσφερομένων, από τη μιά, και των ζητουμένων, από την άλλη, θέσεων εργασίας.
Φυσιολογικά, ο ανεξάρτητος παρατηρητής Θα περίμενε πως, λόγω της υπογεννητικότητας των baby-boomers, τα παιδιά τους, οι G700, θα βρίσκονταν σε προνομιακή θέση vis-à-vis στις επιλογές εργασίας. Και όμως αυτό δεν συνέβη, διότι απλούστατα το εκ της υπογεννητικότητας αριθμητικό πλεονέκτημα ΥΠΕΡ-αντιρροπίσθηκε
1) από τον επιδημικό πληθωρισμό πιστοποιητικών παιδείας και
2) από την συστηματική και καθ' έξιν άρνηση των αποφοίτων Λυκείου να επιδοθούν σε χειρωνακτικές εργασίες.

Eναντι του όρου unemployment, η Ελληνική προσφέρει δυό λέξεις, ΑΕΡΓΙΑ και ΑΝΕΡΓΙΑ. Αεργία σημαίνει ΕΠΙΛΟΓΗ του ατόμου να ΜΗΝ εργάζεται για οποιονδήποτε λόγο, συμπεριλαμβανομένης και της μη εύρεσης εργασίας στο πεδίο του γνωστικού του αντικειμένου, ενώ η ανεργία δηλώνει αδυναμία εύρεσης οιασδήποτε εργασίας, εντός η εκτός γνωστικού αντικειμένου [ίδε Μπαμπ.]. Ανεργία per se, λοιπόν, είχε η Ελλάδα στην Γερμανική Κατοχή, διαρκούντος του Εμφυλίου και στα Ψυχροπολεμικά χρόνια μέχρι την έναρξη του οικοδομικού boom των 60’ς, εξ ου και η τότε μαζική μετανάστευση [emigration]. Ο ορισμός έχει μεγάλη σημασία, διότι όταν υπάρχει πραγματική ανεργία, τόσο η Συνθήκη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όσο και το Διεθνές Δίκαιο αναγνωρίζουν, έμμεσα πλην σαφώς, το δικαίωμα ακόμα και στην κλοπή, εάν αυτή είναι η μόνη οδός επιβίωσης. H Ελλάδα, λοιπόν, έχει άπειρους ΑΕΡΓΟΥΣ και ελάχιστους η καθόλου ανέργους.

Στις ΗΠΑ, 70-80% των σερβιτόρων <40 ετών έχουν πτυχίο. Διπλώματα σε Political Science, Humanities, Letters, Biology, κλπ χαρακτηρίζονται σαρκαστικά ως διαβατήρια για τον Τομέα Φιλοξενίας [Hospitality Sector, εστιατόρια, bars, ξενοδοχεία κλπ]. Αυτά συμβαίνουν διότι στις ΗΠΑ, ανεξαρτήτως κοινωνικο-οικονομικής προέλευσης, η ανεργία θεωρείται συνώνυμη της απόλυτης αναξιότητας, μομφή και ασυμβίβαστη με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Στην Ελλάδα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για παράδειγμα, σε ένα από τα ευκολότερα και επικερδέστερα επαγγέλματα, αυτό του (ατομικού) νυχτερινού βοηθού «νοσηλευτού», με ωρομίσθιο 7-8 ευρώ [80 ευρώ τη βραδυά για να κάθεσαι!!] η ζήτηση είναι τεράστια και η προσφορά μικρή!!! Στην ιδιοτύπως σοσιαλιστική Ελλάδα και ειδικά στα χαμηλότερα κοινωνικο-οικονομικά στρώματα, η χειρωνακτική και «μη-γραφείου» εργασία θεωρούνται below one’s station και προσβλητικές. Αυτό είναι απολύτως σεβαστό, αλλά παράδοξο και ίσως συνδέεται με την πρόσφατη ιστορία. Πριν 70 χρόνια και επί δεκαετίες, ο Ελληνικός Λαός πέρασε λιμούς, φυλακίσεις, εξορίες, κοινωνικό εξευτελισμό, και ταπείνωση. Αλλά το Κεφάλαιο αυτό έκλεισε.

C A Hassapoyannes August 14, 2007 at 10:52 AM

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom