Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

TheWolf

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2016
Like
4
Πόντοι
0
[quote author=dimitrakis29 notid=32761 κάθε καλοκαίρι μικρός με το θείο μου το βοσκό ανέβαινα στα βουνά  :2funny:.Πάντος η  :zfuck: είναι ωραία εμπειρία αλλά προτιμάω της γυναίκες.

Εγω παλι ειμαι της αλλης αποψης
Κανενα αμφιβολο μουνι στον πλανητη δε θα με επειθε να ανταλλαξω μαζι της, ενα 20λεπτο γαμησι (το πολυ) σε συγκριση με ενα 24 ωρο μεσα στην υπεροχη ελληνικη φυση, με τον υπεροχο ηλιο, και τον υπεροχο καιρο, παρεα με καποια απ τα πιο υπεροχα ζωα του πλανητη οπως τα προβατα, τα σκυλια, τα αλογα

Ισως να εμπαινα στον πειρασμο, αν μετα το 20 λεπτο γαμησι, ακολουθουσαν απο τη μερια της 15 ωρες εκθειασμου, υποσχεσεων, ονειροπολησης, κλπ

Αλλα επειδη συνηθως ακολουθει γκρινια, ζητιανια για την επομενη "παροχη", κ.ο.κ. η πλαστιγγα γερνει καταλυτικα υπερ της απλης ζωης στην υπεροχη, αναντικαταστατη ελληνικη φυση

:kneel: :kneel: :kneel:
Κακα τα ψεματα, οι βουκολικοι ερωτες του Παπαδιαμαντη ακουγονται πολυ πιο ωραιοι απο δεκαδες γαμησια με μεθυσμενες σε κλαμπ η διαμερισματα...

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Καλά, ούτε καν 20 βαθμούς δεν έχει κατά μέσο όρο.

Και ρίχνει κάτι βρόχες τουλάχιστον τις μισές μέρες.

http://[URL unfurl="true"]www.expatarrivals.com/sites/default/files/images/Moscow-Weather.png[/img[/URL]]

[img]http://2.bp.blogspot.com/-zo7_15g131A/Tr45e6CNXcI/AAAAAAAAAuQ/Kr_CGyhNak0/s1600/Moscow%252C+Russia+climate+Average+temperature+rainfall+precipitationsunshine+weather+snow+data+travel+guide+advice+tourism+table+form.png
Η βροχοπτώσεις στη Μόσχα το καλοκαίρι είναι περίπου όσες στην Αθήνα το χειμώνα
  Η θερμοκρασία τον ιούλιο συνήθως φτάνει τους 25-26 βαθμούς.Στη Μόσχα δε μου αρέσει το καλοκαίρι γιατί έχει ζέστη.
  Οπως είπα η Ρωσσία είναι γιά τους δυνατούς και ικανούς αυτοί την περνάνε ζωή και κότα με της ανέσεις τους.Οι αδύναμοι μένουν Ελλάδα τρώνε φρέσκο ψαράκι παίρνουν το ματάκι και κλειδωνίζουν το πουλάκι  :jerking: :2funny:

Συνημμένα

• temp Moskva.jpg
    temp Moskva.jpg
    279,9 KB · Εμφανίσεις: 49

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Like
8.163
Πόντοι
2.356
Αγια Πετρουπολη ειναι πολη ονειρο , η Μοσχα ειναι αχαρη μπροστα της ( εχει βεβαια πολυ περισσοτερες πουτανες) 
Τα δε θερινα ανακτορα με τους κηπους στο Πετερχορφ ενα ποιημα ...

slava Russia  :grin:

Συνημμένα

• DEB9BA90-54F0-4149-864F-9CC87687C59E.jpeg
    DEB9BA90-54F0-4149-864F-9CC87687C59E.jpeg
    229,5 KB · Εμφανίσεις: 63
  • 0E0B9CD3-775E-4312-9814-46BD13696423.jpeg
    0E0B9CD3-775E-4312-9814-46BD13696423.jpeg
    1,7 MB · Εμφανίσεις: 72

Κούλης Χρυσός

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Μαρ 2017
Κριτικές
19
Like
7.232
Πόντοι
3.346
Αγια Πετρουπολη ειναι πολη ονειρο , η Μοσχα ειναι αχαρη μπροστα της ( εχει βεβαια πολυ περισσοτερες πουτανες)  
Τα δε θερινα ανακτορα με τους κηπους στο Πετερχορφ ενα ποιημα ...

slava Russia   :grin:

:thumbsup:

εγω παντως προτιμω Μοσχα λογο τις πληθωρας των εργαζομενων κοριτσιων.  :P

ηρθε ενα μωρο φρεσκο εκ Ρωσιας δεν ξερει γρι ελληνικα  στα στουντιο. πηγα σημερα το ειδα αλλά δεν μπηκα πηγα στο στανταρακι μου την Ηρα πιπινι εκ μολδαβιας.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Η βροχοπτώσεις στη Μόσχα το καλοκαίρι είναι περίπου όσες στην Αθήνα το χειμώνα

Καμία σχέση.

Ο υετός της Αθήνας τον Ιανουάριο και τον Δεκέμβριο είναι μικρότερος από την Μόσχα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

http://[URL unfurl="true"]www.meteoclub.gr/images/stories/weerman/sxima2.jpg[/img[/URL]]

Είναι επιεικώς γελοίο να συγκρίνει κανένας το Αττικό κλίμα το οποίο ύμνησαν από τον Ξενοφώντα και τον Αισχύλο, μέχρι τον Σοφοκλή, τον Θουκυδίδη και τον Πλάτωνα με το κλίμα οπουδήποτε στην Ρωσία.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Καμία σχέση.

Ο υετός της Αθήνας τον Ιανουάριο και τον Δεκέμβριο είναι μικρότερος από την Μόσχα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

http://[URL unfurl="true"]www.meteoclub.gr/images/stories/weerman/sxima2.jpg[/img[/URL]]

Είναι επιεικώς γελοίο να συγκρίνει κανένας το Αττικό κλίμα το οποίο ύμνησαν από τον Ξενοφώντα και τον Αισχύλο, μέχρι τον Σοφοκλή, τον Θουκυδίδη και τον Πλάτωνα με το κλίμα οπουδήποτε στην Ρωσία.

[/quote]Συγγνώμη που τον είδες μικρότερο?Δες τι γράφει πάνω κάτω η βροχόπτωση είναι η ίδια στην Αθήνα το χειμώνα με τη Μόσχα το καλοκαίρι.Τι στην Αθήνα το χειμώνα δεν μπορείς να σταθείς από τη βροχή?Βρέχει κάθε μέρα?
  Αυτό με το σημερινό Ελληνικό κλίμα είναι γιά  :2funny:το καλοκαίρι 4 μήνες το χρόνο δεν μπορείς να σταθείς από τη ζέστη  :banghead:το χειμώνα γύρω στους 2 μήνες έχει κρύο και σε συνδιασμό με το ότι τα διαμερίσματα δεν έχουν θέρμανση το δαγκώνεις!Το καλοκαίρι πρέπει να είσαι με το αρκουδίσιον συνέχεια αναμένο.
  Εδώ το καλοκαίρι γιά μένα (εκτός από μιά φορά στα 5 χρόνια που κάνει 27-28 βαθμούς γιά 7-20 μέρες) είναι ένας παράδεισος.Λες και έχεις ανοίξει το αρκουδίσιον.
    Είπαμε η Ρωσσία είναι γιά τους δυνατούς και ικανούς.

Συνημμένα

• temp Moskva.jpg
    temp Moskva.jpg
    279,9 KB · Εμφανίσεις: 66
  • athina.jpg
    athina.jpg
    310,1 KB · Εμφανίσεις: 43

Επισκέπτης
Π.χ. έστω οτι ένας ανώτερος ετύγχανε μεθυσμένος ή υπό επήρρεια ουσιών ή ήταν ντεφορμέ ή είχε στραβογαμήσει ή δεν πρόσεχε ή τράβηξε χοντρές μαλακίες και σου δίνει μια εντολή απόλυτη παπαριά.Αν την εφαρμόσεις το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό.
Τι κάνει σε αυτή την περίπτωση ο συνήθης αρχίδας ξένος?Εφαρμόζει την εντολή και γράφει από κάτω οτι την έδωσε ο ανώτερος.
Αυτό είναι το απόλυτο κρέμασμα.Ρε μαλάκα ο άνθρωπος έτυχε να είναι ντεφορμέ ή να μην έχει καταλάβει καλά ή να έχει τραβήξει παχιές ή να είχε θυμώσει με κάτι άλλο και να μην πρόσεχε,γιατί πρέπει να πληρώσει ρε μουνί της λάσπης?Την ευθύνη την έχεις εσύ που θα δώσεις την εντολή.

Οπότε με δικό σου ρίσκο θα ακυρώσεις την εντολή του ανώτερου για να τον σώσεις.Αν κάτι πάει στραβά έχεις αναλάβει το ρίσκο αφού έβαλες το κεφάλι σου στο ντορβά.Ο ανώτερος θα πει απλά δεν εφηρμόσθη η εντολή μου δεν έχω καμία ευθύνη.Αν όλα πάνε καλά,βγαίνουν όλοι τζιτζί,τζάμι εντελώς και κρατούν την υπόληψή τους.Δεν εκτίθεται κανείς.
Ο ανώτερος καταλαβαίνει οτι προστάτεψες τη σούφρα του και σε ανταμοίβει.Φυσικά εσύ δεν το έκανες για αυτόν αλλά γιατί ξέρεις το μηχανισμό με τον οποίο η ευθύνη μεταφέρεται τελικά σε εσένα και θέλεις να αποφύγεις κακοτοπιές φέρνοντάς τους προ τετελεσμένων γεγονότων.

Γενικά το μόττο που μεταφέρω στους Γερμανούς είναι πολύ μιλάς,λίγο γαμάς.

Αυτοί μιλάνε πολύ και όταν λέμε πολύ εννοούμε πάρα πολύ.Τα αναλύουν όλα μέχρι τελευταίας ρανίδος.
Οι Ελληναράδες βαριόμαστε ακόμα και τα ονόματα να αναφέρουμε και χρησιμοποιούμε συντμήσεις και αντωνυμίες.

και απο κατω ο ασθενης περιμενει να τον χειρουργησουν

Επισκέπτης
Οι Ελληναράδες έχουν τεράστιες δυνατότητες.Απλά οι Γερμανοειδείς τους τρελαίνουν στη φάπα άμα τη αφίξει για να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα να νομίσουν οτι είναι κάποιοι ως υπεργαμείς.
Κάθε μέρα σε τρελαίνουν στα υποτιμητικά σχόλια και τις παρατηρήσεις.Ομως ο Ελληναράς πουτσαράς ίπταται υπεράνω τους γράφει όλους στα αρχίδια του.Δεν τον αγγίζουν οι ειρωνίες του Γερμανού,τα τσαμπουκαλίκια του Τούρκου οι μαγκιές του Αραβα.

Η Γερμανια ειναι για τους ανθεκτικους ψυχολογικα. Δε μπορει ο μεσος Ελληνας να αντεξει τον ψυχολογικο πολεμο. Εσυ και ο ΒΠ αντεχετε τις καθημερινες υποτιμησεις, προσβολες, αποκλεισμους. Αλλοι τρελαινονται.

Επισκέπτης
Δεν επενδυουν και πολλα οποτε δεν τους τα λες ολα. Τους γραφεις στα αρχιδια σου.
συναδελφοι δεν υπαρχουν εισαι μονος δεν εχει να κανει με ελληνες τουρκους αλβανους ολοι τα ιδια σκατα επειδη δεν μπορουν να βγαλουν κερδος ρουφιανευουν μηπως και βγαλουν κατι...
Χριστε μου ρε μαγκες! Καλυτερα ψωμι κι ελια με την οικογενεια και τους αγαπημενους παρα ολα τα πλουτη του κοσμου και ζωη φαρ ουεστ. Εγω ετσι το βλεπω, συγνωμη.

Επισκέπτης
Το υπαλληλικι ειναι για τον πουτσο.
Καλυτερα να κανει καποιος δικη του δουλεια.
Καλυτερα χωραφια, να κλαδευεις και να φροντιζεις τα δεντρακια σου κατω απ τον ηλιο, παρα μεσα σε τριτοκοσμικα γραφεια χωρις φως, πρασινο και ησυχια, μεσα στην πουστια και στις ρουφιανιες.

Αυτο το συστημα που βαζει τον ανθρωπο απο 6 χρονων να βασανιζεται μεσα σε ομαδες που κυριαρχει η πουστια (σχολειο, στρατος, Πανεπιστημιο, δουλεια, κλπ) ειναι οτι χειροτερο μπορει να πρσφερει κανεις σε εναν νεο ανθρωπο

Χιλιες φορες καλυτερα ελευθερος στα βουνα κτηνοτροφος, στους καμπους με τα χωραφια η στις θαλασσες ως ψαρας, παρα μεσα στην αστικη πουστια που βασανιζει και συνθλιβει τον συγχρονο ανθρωπο απο τα 6 του εως τα 67 του, μακρια απο τις θεμελιωδεις ομορφιες της φυσης, οπως ο ηλιος, το αερακι, τα δεντρα, τα λουλουδια, το κυμα, ο καταγαλανος ουρανος, τα ζωα, τα πουλια

Να εχεις την ευλογια μου τεκνον μου. Αρα καταλαβαινεις γιατι οι πικεριστες πολεμαμε εκεινους που σαν οφις πονηρος σπερνουν την φιλοδοξια στα μυαλα των ανθρωπων.

Θα γινεις σπουδαιος λενε. Θα σε αναγνωρισει η κοινωνια. Αυτος εγινε επιστημονας. Αυτος δουλευει σε γραφειο. Πηγε στο εξωτερικο και κονομαει. Κυκλοφορει με διμετρες Ρωσιδες.

Σε πειθουν να αφησεις τον παραδεισο και να μπεις στη φωτια. Να αρρωστησεις, να δυστυχησεις, να ξεχασεις ο,τι πραγματικα ειχε αξια για εσενα, για τη δικη σου ψυχη.

Επισκέπτης
Δε λεω να μη μεταναστευετε αλλα να το κανετε για τους σωστους λογους. Οχι για τον πειρασμο της φιλοδοξιας.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Η Γερμανια ειναι για τους ανθεκτικους ψυχολογικα. Δε μπορει ο μεσος Ελληνας να αντεξει τον ψυχολογικο πολεμο. Εσυ και ο ΒΠ αντεχετε τις καθημερινες υποτιμησεις, προσβολες, αποκλεισμους. Αλλοι τρελαινονται.

Θέλουν όντως να σε σπάσουν ψυχολογικά,να σου πάρουν τον αέρα αλλά ο Ελλην ανθίσταται με δόγμα πούτσα το κεφάλι,και ό,τι και να κάνετε στον πούτσο μου θα κάτσετε στο τέλος.
Γενικά Γερμανία είναι βασικό να κρατήσει κάποιος το Balkan feeling για να μην καταλήξει στο ποτό και τα ναρκωτικά.Εκεί βοηθάνε ελληνικά προιόντα φραπεδιές,σουβλάκια κτλ.Δηλαδή από τη στιγμή που πολλά στοιχεία του περιβάλλοντος που δημιουργούν κλίμα ανάτασης και υψηλής ενέργειας λείπουνε(ήλιος,φως,ζέστη,κωλαράκια,γευστικά φαγητά κτλ) πρέπει για να μην πέσει κάποιος σε ψυχολογικές χαράδρες να αντιδρά π.χ. καταναλώνοντας διαρκώς φραπέ,βρίζοντας στα ελληνικά,περπατώντας σαν Ελληναράς,καταναλώνοντας σουβλάκι,γαμώντας Ανατολικές  κτλ γενικά κάνεις ό,τι μπορείς για να μετριάσεις την επίδραση του περιβάλλοντος.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Συνηθισμένα προβλήματα Γερμανία.
1.Η εξυπηρέτηση στα μαγαζιά είναι για τον πούτσο.Αυτό συμβαίνει γιατί οι υπάλληλοι δεν ενδιαφέρονται αν αγοράσεις ή όχι αφού το συμφέρον του μαγαζιού τους είναι ξένο.Βασικά δεν έρχεται κανείς να σε εξυπηρετήσει και αν το κάνει θέλει να τελειώνεις γρήγορα.Στα σούπερ μάρκετ οι ταμίες πετάνε τα πράγματα γρήγορα,σχεδόν στη μάπα σου και πρέπει να τα βάλεις στη σακούλα μόνος πιο γρήγορα από όσο τα χτυπάει αυτή στη μηχανή γιατί δεν ανέχονται καθυστερήσεις.
Αν πας στο μαγαζί ένα λεπτό μετά τις 18.00 που κλείνει σου λένε κλείσαμε ενώ όλοι είναι ακόμα μέσα.
Τα εστιατόρια κλείνουν μεταξύ 14.30-17.00 άσχετα αν ψοφάς της πείνας διότι οι υπάλληλοι πρέπει να ξεκουραστούν.Φανταστείτε Ελλάδα να έλεγε ο σερβιτόρος στο αφεντικό κλείστο το ρημάδι το μεσημέρι να τραβήξω κανάν ύπνο,τι θα γινότανε.Στη Γερμανία κατάφεραν και το πέτυχαν νομοθετικώς με πίεση και ο κόσμος συμμορφώνεται.Γιατί όλοι υπερασπίζονται τα δίκαια του υπαλλήλου έναντι του αφεντικού.
Οπότε όλοι τρώνε μαζί,χέζουν μαζί,γαμάνε μαζί γιατί είναι πιο οικονομικό και βοηθάει τις διαδικασίες.
Πάντα στα μαγαζιά λείπουν υπάλληλοι που ψωλάρουν σε διαλλείμματα και έτσι σχηματίζονται τεράστιες ουρές ή υπάρχει χάος.Ακόμα και στα Mc Donalds που αν τα έλεγχαν Αμερικανοί θα ήταν αδιαννόητο αλλά Γερμανία πρέπει όλοι να υποταχτούν στους τοπικούς νόμους.

Η συνήθης φράση των υπαλλήλων είναι es ist mir egal.Π.χ. λέω σε έναν λες οτι αυτή η τηλεόραση είναι full HD αλλά βλέπω χάλια εικόνα να έχει στη βιτρίνα.Μου λέει όντως είναι full HD αλλά την έχουμε σε αναλογικό κανάλι που δείχνει χάλια.Μα λέω,αν θέλω να την αγοράσω δεν πρέπει να δω τι εικόνα δείχνει.Es ist mir egal(το ίδιο μου κάνει είτε αγοράσεις είτε όχι,δε με ενδιαφέρει) μου λέει.Και εμένα στον πούτσο μου το μαγαζί του λέω στα ελληνικά.Σιγά μην ξαναέρθω σε εσένα το γύφτο.Τι είπατε κύριε μου λέει?(γενικά Γερμανία αν βρίσεις είναι ποινικό αδίκημα και παίζει ο άλλος να καλέσει τους μπάτσους αλλά στα αρχίδια μου).
Γενικά δηλαδή δεν πρέπει να τους αφήνεις να δημιουργήσουν ψυχική εντύπωση όπως θέλουν αλλά να αντιδράς δυναμικά.Στα αρχίδια μου,στον πούτσο μου,Βαλκάνιος παιχταράς,σταρχιδιστής και αν πάτε νμα με τιμωρήσετε θα μου κλάσετε τα αρχίδια.Χρειάζεται γενικώς ανώτερη στάση αλλιώς μπορεί κάποιος να μιζεριάσει ανυπόφορα με την πίεση που δέχεται.
Αλλο παράδειγμα οτι κανένας δεν παραμερίζει να περάσεις όλοι έρχονται κατά πάνω σου.Δηλαδή δε στρίβει κανείς απολύτως.(μόνο οι οδηγοί οχημάτων είναι ευγενικοί και σε αφήνουν πάντα να περάσεις).Επίσης αν πας να μπεις σε μαγαζί τρέχουν να σε προλάβουν και να μπουν πρώτοι και ασκούν και πίεση να παραβιάσουν ουρές.
Εκεί κάνω χαβαλέ πραγματικά.Π.χ. κοιτάζω προς μια κατεύθυνση σε ένα μαγαζί για να τρέξει ο άλλος γρήγορα να μπει πρώτος και μετά ξαφνικά στρίβω απότομα και μπαίνω σε άλλο μαγαζί.Εκεί που νομίζει ο άλλος οτι πάω ευθεία και έρχεται με φόρα καταπάνω,σταματάω απότομα ή περπατάω τελείως λοξά.Αλλο είναι να μην τους κοιτάς ποτέ στην ευθεία αλλά με βαλκανικό βλέμμα από κάτω προς τα πάνω ωστέ εσύ να ξέρεις τι σκέφτονται ενώ αυτοί όχι.Τους Γερμανούς τους προδίδει πάντα το βλέμμα και κοιτάνε από πάνω προς τα κάτω για να σε ψαρώσουν.
Γενικά μιλάμε για πόλεμο που κρατάει ήδη δύο χιλιετίες Μεσογειακοί vs Βόρειοι.Ατυχώς έχουμε χάσει όλες τις μάχες τα τελευταία 800 χρόνια.

Ας πούμε σου δίνει μια πληροφορία ένας Γερμανοειδής και πρέπει να τη ζυγίσεις.Αρα πρέπει να κόψεις αυτόν.Οπότε οι ερωτήσεις είναι.
1.Σβέλτος ή αργός?
2.Με κίνητρο ή βαριεστημένος?
3.Εμπειρος ή άπειρος?
4.Φυσιολογικός ή τρελλαμένος?
5.Είναι ξύπνιος ή κοιμάται?
6.Τι κίνητρο έχει να λέει αυτό που λέει?
Αυτές τις πληροφορίες στις μεταφέρουν κατά 90% το βλέμμα του και το παρουσιαστικό του και αν δεν είναι αρκετές τον τεστάρεις για να δεις τι καπνό φουμάρει.
Γενικώς οι Γερμανοειδείς ενεργούν πάντοτε λογικά δηλαδή προς το συμφέρον τους άρα προβλέψιμα κάτι που δεν ισχύει για τους Ελληνες.Δηλαδή οι Ελληνες ενεργούν συχνά κόντρα στο συμφέρον τους και αυτό μπερδεύει πολύ.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Συνηθισμένα προβλήματα Γερμανία.
1.Η εξυπηρέτηση στα μαγαζιά είναι για τον πούτσο.Αυτό συμβαίνει γιατί οι υπάλληλοι δεν ενδιαφέρονται αν αγοράσεις ή όχι.Βασικά δεν έρχεται κανείς να σε εξυπηρετήσει και αν το κάνει θέλει να τελειώνεις γρήγορα.Στα σούπερ μάρκετ οι ταμίες πετάνε τα πράγματα γρήγορα,σχεδόν στη μάπα σου και πρέπει να τα βάλεις στη σακούλα μόνος πιο γρήγορα από όσο τα χτυπάει αυτή στη μηχανή γιατί δεν ανέχονται καθυστερήσεις.
Αν πας στο μαγαζί ένα λεπτό μετά τις 18.00 που κλείνει σου λένε κλείσαμε ενώ όλοι είναι ακόμα μέσα.
Τα εστιατόρια κλείνουν μεταξύ 14.30-17.00 άσχετα αν ψοφάς της πείνας διότι οι υπάλληλοι πρέπει να ξεκουραστούν.Φανταστείτε Ελλάδα να έλεγε ο σερβιτόρος στο αφεντικό κλείστο το ρημάδι το μεσημέρι να τραβήξω κανάν ύπνο,τι θα γινότανε.Στη Γερμανία κατάφεραν και το πέτυχαν νομοθετικώς με πίεση και ο κόσμος συμμορφώνεται.Γιατί όλοι υπερασπίζονται τα δίκαια του υπαλλήλου έναντι του αφεντικού.
Οπότε όλοι τρώνε μαζί,χέζουν μαζί,γαμάνε μαζί γιατί είναι πιο οικονομικό και βοηθάει τις διαδικασίες.
Πάντα στα μαγαζιά λείπουν υπάλληλοι που ψωλάρουν σε διαλλείμματα και έτσι σχηματίζονται τεράστιες ουρές ή υπάρχει χάος.Ακόμα και στα Mc Donalds που αν τα έλεγχαν Αμερικανοί θα ήταν αδιαννόητο αλλά Γερμανία πρέπει όλοι να υποταχτούν στους τοπικούς νόμους.

Η συνήθης φράση των υπαλλήλων είναι es ist mir egal.Π.χ. λέω σε έναν λες οτι αυτή η τηλεόραση είναι full HD αλλά βλέπω χάλια εικόνα να έχει στη βιτρίνα.Μου λέει όντως είναι full HD αλλά την έχουμε σε αναλογικό κανάλι που δείχνει χάλια.Μα λέω,αν θέλω να την αγοράσω δεν πρέπει να δω τι εικόνα δείχνει.Es ist mir egal(το ίδιο μου κάνει είτε αγοράσεις είτε όχι,δε με ενδιαφέρει) μου λέει.Και εμένα στον πούτσο μου το μαγαζί του λέω στα ελληνικά.Σιγά μην ξαναέρθω σε εσένα το γύφτο.Τι είπατε κύριε μου λέει?(γενικά Γερμανία αν βρίσεις είναι ποινικό αδίκημα και παίζει ο άλλος να καλέσει τους μπάτσους αλλά στα αρχίδια μου).
Γενικά δηλαδή δεν πρέπει να τους αφήνεις να δημιουργήσουν ψυχική εντύπωση όπως θέλουν αλλά να αντιδράς δυναμικά.Στα αρχίδια μου,στον πούτσο μου,Βαλκάνιος παιχταράς,σταρχιδιστής και αν πάτε νμα με τιμωρήσετε θα μου κλάσετε τα αρχίδια.Χρειάζεται γενικώς ανώτερη στάση αλλιώς μπορεί κάποιος να μιζεριάσει ανυπόφορα με την πίεση που δέχεται.
Αλλο παράδειγμα οτι κανένας δεν παραμερίζει να περάσεις όλοι έρχονται κατά πάνω σου.Δηλαδή δε στρίβει κανείς απολύτως.(μόνο οι οδηγοί οχημάτων είναι ευγενικοί και σε αφήνουν πάντα να περάσεις).Επίσης αν πας να μπεις σε μαγαζί τρέχουν να σε προλάβουν και να μπουν πρώτοι και ασκούν και πίεση να παραβιάσουν ουρές.
Εκεί κάνω χαβαλέ πραγματικά.Π.χ. κοιτάζω προς μια κατεύθυνση σε ένα μαγαζί για να τρέξει ο άλλος γρήγορα να μπει πρώτος και μετά ξαφνικά στρίβω απότομα και μπαίνω σε άλλο μαγαζί.Εκεί που νομίζει ο άλλος οτι πάω ευθεία και έρχεται με φόρα καταπάνω,σταματάω απότομα ή περπατάω τελείως λοξά.Αλλο είναι να μην τους κοιτάς ποτέ στην ευθεία αλλά με βαλκανικό βλέμμα από κάτω προς τα πάνω ωστέ εσύ να ξέρεις τι σκέφτονται ενώ αυτοί όχι.Τους Γερμανούς τους προδίδει πάντα το βλέμμα και κοιτάνε από πάνω προς τα κάτω για να σε ψαρώσουν.
Γενικά μιλάμε για πόλεμο που κρατάει ήδη δύο χιλιετίες Μεσογειακοί vs Βόρειοι.Ατυχώς έχουμε χάσει όλες τις μάχες τα τελευταία 800 χρόνια.
Τι νοημα εχει να τον βρισεις τον υπαλληλο στα ελληνικα; Αφου δε σε καταλαβαινει; Θυμιζει αλλοδαπο εργατη εδω κομπλεξικο. Οσο για το οτι πας λοξα, σκεφτηκες μηπως ειναι λογω υψους; Ενας πιο ψηλος δε καταδεχεται να παραμερισει. Εννοειται οτι πρεπει να το κανει ο πιο κοντος.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Τι νοημα εχει να τον βρισεις τον υπαλληλο στα ελληνικα; Αφου δε σε καταλαβαινει; Θυμιζει αλλοδαπο εργατη εδω κομπλεξικο. Οσο για το οτι πας λοξα, σκεφτηκες μηπως ειναι λογω υψους; Ενας πιο ψηλος δε καταδεχεται να παραμερισει. Εννοειται οτι πρεπει να το κανει ο πιο κοντος.

Εχει νόημα γιατί χρησιμοποιούν συνέχεια τους τοπικούς κανονισμούς για να σου πάρουν τον αέρα.
Γενικά στην αρχή ο ξένος μειονεκτεί πολύ γιατί δεν ξέρει τα δικαιώματά του.
Πού να ξέρεις τώρα ποια είναι η ενδεδειγμένη συμπεριφορά υπαλλήλου κτλ.
Γενικά πέφτουν όλοι πάνω σου,ποδηλάτες από πίσω,μητέρες με καροτσάκια ανάπηροι κτλ.Και Πολωνία είναι ψηλοί αλλά δεν κάνουν έτσι δηλαδή αφήνουν άπειρο χώρο.
Ενα άλλο που κάνουν οι Γερμανοί είναι οτι περπατάνε όλοι στην ίδια ευθεία δεν αφήνουν μεταξύ τους κενά να περάσεις όπως οι Ελληνες.Δηλαδή 5 Γερμανοί κόβουν όλο το πεδίο,άμα μπουκάρουν μαζί σε μαγαζί πρέπει να περιμένεις.Γενικά συνέχεια μάχονται για τα δικαιώματά τους και δεν κάνουν ποτέ βήμα πίσω,φοβερή κατάσταση.Οι Ελληνες υποχωρούν οι Γερμανοί όχι.Laß dich nicht überfallen(μην αφήνεις να σε καβαλήσουν) λένε και για αυτό δεν έχουν αυτή την ευελιξία και ταχεία διεκπαιρέωση δια αμοιβαίων διευκολύνσεων που είναι το σήμα κατατεθέν του Ελληνα.Γερμανία όλα πρέπει να ακολουθούν μια ορισμένη τυποποιημένη διαδικασία και να καταγράφονται πώς έγιναν για να μπορούν να ελέγχονται.
Δηλαδή ο Ελληναράς από φύσει αναρχικός,ελευθέριος,ανάλαφρος,αρπακολλατζής,κομπιναδόρος,λίγδας πρέπει να μεταβληθεί σε πειθαρχημένο,οργανωμένο,νομοταγή,τακτικό,ευπαρουσίαστο,καθαρό εργάτη ή υπάλληλο και αυτό δε γίνεται εν μια νυκτί,η κοινωνία ασκεί πίεση.Πολλοί Ελληνες δεν αντέχουν την πίεση να αποελληνοποιηθούν στο φαινεσθαι,συμπεριφορά και σπάνε ή καταλήγουν ημιάνεργοι με επιδόματα στο ελληνικό καφενείο,ταβέρνα από το πρωί μέχρι το βράδυ παρέα με Ελληνες και δε μαθαίνουν ποτέ τη γλώσσα.
Γενικά η κοινωνική πίεση για εξευρωπαισμό είναι τεράστια και ειδικά όσοι προέρχονται από χωριά,φτωχές περιοχές δεν το πετυχαίνουν ποτέ αυτό.
Ακόμα και εμείς οι νεομετανάστες που θεωρητικά είμαστε πιο εξευρωπαισμένοι από τους παλαιούς τρώμε συχνά φρίκη.Γενικώς το πρόβλημα εδώ είναι η βαρβαρική παράδοση,είναι έθνος ελεύθερων βαρβάρων,δεν είχαν ποτέ Καλλιγούλα να τους σιάξει και φέρονται περίεργα για τα δικά μας δεδομένα δεν έχουν το ραγιαδισμό του Ελληνα αυτό που δημιουργεί το αυτοκρατορικό μεγαλείο.
Για να πιάσει όμως κάποιος στη Γερμανία πρέπει να εξευρωπαιστεί απολύτως δηλαδή να γίνει τακτικός,προβλέψιμος,καθαρός,αξιόπιστος,υπεύθυνος,νομοταγής.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
[quote author=dimitrakis29 notid=32761 κάθε καλοκαίρι μικρός με το θείο μου το βοσκό ανέβαινα στα βουνά  :2funny:.Πάντος η  :zfuck: είναι ωραία εμπειρία αλλά προτιμάω της γυναίκες.

Εγω παλι ειμαι της αλλης αποψης
Κανενα αμφιβολο μουνι στον πλανητη δε θα με επειθε να ανταλλαξω μαζι της, ενα 20λεπτο γαμησι (το πολυ) σε συγκριση με ενα 24 ωρο μεσα στην υπεροχη ελληνικη φυση, με τον υπεροχο ηλιο, και τον υπεροχο καιρο, παρεα με καποια απ τα πιο υπεροχα ζωα του πλανητη οπως τα προβατα, τα σκυλια, τα αλογα

Ισως να εμπαινα στον πειρασμο, αν μετα το 20 λεπτο γαμησι, ακολουθουσαν απο τη μερια της 15 ωρες εκθειασμου, υποσχεσεων, ονειροπολησης, κλπ

Αλλα επειδη συνηθως ακολουθει γκρινια, ζητιανια για την επομενη "παροχη", κ.ο.κ. η πλαστιγγα γερνει καταλυτικα υπερ της απλης ζωης στην υπεροχη, αναντικαταστατη ελληνικη φυση

%CE%95%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B120.jpg

duke alerted

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Εχει νόημα γιατί χρησιμοποιούν συνέχεια τους τοπικούς κανονισμούς για να σου πάρουν τον αέρα.
Γενικά στην αρχή ο ξένος μειονεκτεί πολύ γιατί δεν ξέρει τα δικαιώματά του.
Πού να ξέρεις τώρα ποια είναι η ενδεδειγμένη συμπεριφορά υπαλλήλου κτλ.
Γενικά πέφτουν όλοι πάνω σου,ποδηλάτες από πίσω,μητέρες με καροτσάκια ανάπηροι κτλ.Και Πολωνία είναι ψηλοί αλλά δεν κάνουν έτσι δηλαδή αφήνουν άπειρο χώρο.
Ενα άλλο που κάνουν οι Γερμανοί είναι οτι περπατάνε όλοι στην ίδια ευθεία δεν αφήνουν μεταξύ τους κενά να περάσεις όπως οι Ελληνες.Δηλαδή 5 Γερμανοί κόβουν όλο το πεδίο,άμα μπουκάρουν μαζί σε μαγαζί πρέπει να περιμένεις.Γενικά συνέχεια μάχονται για τα δικαιώματά τους και δεν κάνουν ποτέ βήμα πίσω,φοβερή κατάσταση.Οι Ελληνες υποχωρούν οι Γερμανοί όχι.Laß dich nicht überfallen(μην αφήνεις να σε καβαλήσουν) λένε και για αυτό δεν έχουν αυτή την ευελιξία και ταχεία διεκπαιρέωση δια αμοιβαίων διευκολύνσεων που είναι το σήμα κατατεθέν του Ελληνα.Γερμανία όλα πρέπει να ακολουθούν μια ορισμένη τυποποιημένη διαδικασία και να καταγράφονται πώς έγιναν για να μπορούν να ελέγχονται.
Δηλαδή ο Ελληναράς από φύσει αναρχικός,ελευθέριος,ανάλαφρος,αρπακολλατζής,κομπιναδόρος,λίγδας πρέπει να μεταβληθεί σε πειθαρχημένο,οργανωμένο,νομοταγή,τακτικό,ευπαρουσίαστο,καθαρό εργάτη ή υπάλληλο και αυτό δε γίνεται εν μια νυκτί,η κοινωνία ασκεί πίεση.
Αυτη τη τυποποιημενη συμπεριφορα, την ακολουθουν και εδω εταιρειες πολυεθνικες που παιρνουν κατευθυνσεις απο τη μητρικη εταιρεια που βρισκεται στο εξωτερικο. Σου βαζουν ενα σωρο νορμες, κανονες, συμπεριφορες που πρεπει να ακολουθεις στη δουλεια, αξιολογησημες και μετρησημες αντικειμενικα, περα απο τις δεξιοτητες τις προσωπικες που διαθετεις. Αυτο ομως πιστευω ειναι καπου και εις βαρος του αυτοσχεδιασμου και της προσωπικης ξεχωριστης ικανοτητας που διαθετει καποιος εναντι καποιου αλλου. Αλλα οι κανονες δεν ειναι παντοτε κακο πραγμα. Παραδειγμα, λες σε υπαλληλο σου σε φορτηγακι της εταιρειας, οπου παει για δουλεια, να μαζευει τον καθρεπτη του οχηματος. Πηγαινει καπου, μαζεψε τον. Ειναι να φυγει, ανοιξε τον. Και ξανα και ξανα αυτη η διαδικασια. Επειδη ομως ο υπαλληλος δε το ακολουθει, σου ερχεται με το φορτηγακι και ο καθρεπτης ειναι ξεχαρβαλωμενος. Επειδη ξεχασε να τον μαζεψει. Ζημια 100 ευρω. Ο υπαλληλος σκοτιστηκε. Βεβαια αν τα πληρωνε απο τη τσεπη του, θα εκανε το ιδιο;

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Αυτη τη τυποποιημενη συμπεριφορα, την ακολουθουν και εδω εταιρειες πολυεθνικες που παιρνουν κατευθυνσεις απο τη μητρικη εταιρεια που βρισκεται στο εξωτερικο. Σου βαζουν ενα σωρο νορμες, κανονες, συμπεριφορες που πρεπει να ακολουθεις στη δουλεια, αξιολογησημες και μετρησημες αντικειμενικα, περα απο τις δεξιοτητες τις προσωπικες που διαθετεις. Αυτο ομως πιστευω ειναι καπου και εις βαρος του αυτοσχεδιασμου και της προσωπικης ξεχωριστης ικανοτητας που διαθετει καποιος εναντι καποιου αλλου. Αλλα οι κανονες δεν ειναι παντοτε κακο πραγμα. Παραδειγμα, λες σε υπαλληλο σου σε φορτηγακι της εταιρειας, οπου παει για δουλεια, να μαζευει τον καθρεπτη του οχηματος. Πηγαινει καπου, μαζεψε τον. Ειναι να φυγει, ανοιξε τον. Και ξανα και ξανα αυτη η διαδικασια. Επειδη ομως ο υπαλληλος δε το ακολουθει, σου ερχεται με το φορτηγακι και ο καθρεπτης ειναι ξεχαρβαλωμενος. Επειδη ξεχασε να τον μαζεψει. Ζημια 100 ευρω. Ο υπαλληλος σκοτιστηκε. Βεβαια αν τα πληρωνε απο τη τσεπη του, θα εκανε το ιδιο;

Δεν είναι μόνο αυτό.Υπάρχουν και κανόνες που έχουν σχέση με συμφέροντα κοινωνικών ομάδων ή οικονομικά συμφέροντα,δεν είναι οτι εξυπηρετούν τη διαδικασία διεκπεραίωσης του αντικειμένου.
Εκεί είναι συχνά ο πειρασμός να παραβιάσεις τον κανόνα αφού αν το κάνεις θα πετύχαινες γρηγορότερη διεκπεραίωση απλά θα έθιγες ένα συμφέρον που φαίνεται μακρινό.Ο Ελληνας θα το έκανε εν ριπή οφθαλμού αφού δεν έχει ιδιαίτερο σεβασμό στα συμφέροντα πολλών κατηγοριών.Ο Γερμανός όμως κωλύεται πρέπει όλα να γίνουν με το γράμμα του νόμου και των κανόνων.
Το άλλο είναι οτι πολλοί υπάλληλοι χρησιμοποιούν τους πολλούς κανονισμούς και τις απαγορεύσεις για να προβάλουν κωλύματα και να ψωλάρουν.Δηλαδή βρίσκουν αφορμές τελείως χαζές με τα ελληνικά δεδομένα αλλά είναι αρκετές για να κωλυσιεργήσουν με βάση τους κανόνες στη Γερμανία.
Γενικά οι απαγορεύσεις εκφράζουν σχεδόν πάντα κοινωνικά δικαιώματα και όταν παραβιάσεις την απαγόρευση βρίσκεσαι προ κινδύνου να αντιδράσει δυναμικά όχι μόνο ο θιγόμενος αλλά και ο άλλος που το βλέπει και δε θέλει να γίνουν ρουτίνα τέτοιες συμπεριφορές για να μην παραβιαστούν και τα δικά του δικαιώματα.Θέτουν δηλαδή ζήτημα αρχής.(Prinzip).Αυτά όλα είναι πολύ παράξενα για τους Ελληνες που συνήθως αυτοσχεδιάζουν και προσπαθούν να βρουν εύκολη γρήγορη λύση στα προβλήματα αντί να τα φορμουλάρουν όλα με τις υπάρχουσες διαδικασίες και τους κανόνες.
Δηλαδή μας βλέπουν σα συμπαθητικούς αλλά χαζούληδες που δεν μπορούμε να τηρήσουμε τις διαδικασίες αφού κατ αυτούς μόνο η τήρησή τους επιφέρει την ευημερία του συνόλου άρα και την ατομική ευημερία.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Δεν είναι μόνο αυτό.Υπάρχουν και κανόνες που έχουν σχέση με συμφέροντα κοινωνικών ομάδων ή οικονομικά συμφέροντα,δεν είναι οτι εξυπηρετούν τη διαδικασία διεκπεραίωσης του αντικειμένου.
Εκεί είναι συχνά ο πειρασμός να παραβιάσεις τον κανόνα αφού αν το κάνεις θα πετύχαινες γρηγορότερη διεκπεραίωση απλά θα έθιγες ένα συμφέρον που φαίνεται μακρινό.Ο Ελληνας θα το έκανε εν ριπή οφθαλμού αφού δεν έχει ιδιαίτερο σεβασμό στα συμφέροντα πολλών κατηγοριών.Ο Γερμανός όμως κωλύεται πρέπει όλα να γίνουν με το γράμμα του νόμου και των κανόνων.
Το άλλο είναι οτι πολλοί υπάλληλοι χρησιμοποιούν τους πολλούς κανονισμούς και τις απαγορεύσεις για να προβάλουν κωλύματα και να ψωλάρουν.Δηλαδή βρίσκουν αφορμές τελείως χαζές με τα ελληνικά δεδομένα αλλά είναι αρκετές για να κωλυσιεργήσουν με βάση τους κανόνες στη Γερμανία.
Γενικά οι απαγορεύσεις εκφράζουν σχεδόν πάντα κοινωνικά δικαιώματα και όταν παραβιάσεις την απαγόρευση βρίσκεσαι προ κινδύνου να αντιδράσει δυναμικά όχι μόνο ο θιγόμενος αλλά και ο άλλος που το βλέπει και δε θέλει να γίνουν ρουτίνα τέτοιες συμπεριφορές για να μην παραβιαστούν και τα δικά του δικαιώματα.Θέτουν δηλαδή ζήτημα αρχής.(Prinzip).Αυτά όλα είναι πολύ παράξενα για τους Ελληνες που συνήθως αυτοσχεδιάζουν και προσπαθούν να βρουν εύκολη γρήγορη λύση στα προβλήματα αντί να τα φορμουλάρουν όλα με τις διαδικασίες και τους κανόνες.
Εμεις  στη δουλεια που ειχαμε εναν διεθυντη που ηταν με το μπλοκακι στο χερι με τον κανονισμο και τι πρεπει να γινεται σε καθε περιπτωση, μολις του ειπαμε, του τεκμηριωσαμε και του αποδειξαμε οτι ετσι οπως το λεει το βιβλιο σου για καποια συγκεκριμενη περιπτωση, δουλεια δε γινεται, μας ειπε, Καντε οπως ξερετε, απλως εγω δε ξερω τιποτα, και οτι κανετε  να μη φαινεται.

Επισκέπτης
Θέλουν όντως να σε σπάσουν ψυχολογικά,να σου πάρουν τον αέρα αλλά ο Ελλην ανθίσταται με δόγμα πούτσα το κεφάλι,και ό,τι και να κάνετε στον πούτσο μου θα κάτσετε στο τέλος.
Γενικά Γερμανία είναι βασικό να κρατήσει κάποιος το Balkan feeling για να μην καταλήξει στο ποτό και τα ναρκωτικά.Εκεί βοηθάνε ελληνικά προιόντα φραπεδιές,σουβλάκια κτλ.Δηλαδή από τη στιγμή που πολλά στοιχεία του περιβάλλοντος που δημιουργούν κλίμα ανάτασης και υψηλής ενέργειας λείπουνε(ήλιος,φως,ζέστη,κωλαράκια,γευστικά φαγητά κτλ) πρέπει για να μην πέσει κάποιος σε ψυχολογικές χαράδρες να αντιδρά π.χ. καταναλώνοντας διαρκώς φραπέ,βρίζοντας στα ελληνικά,περπατώντας σαν Ελληναράς,καταναλώνοντας σουβλάκι,γαμώντας Ανατολικές  κτλ γενικά κάνεις ό,τι μπορείς για να μετριάσεις την επίδραση του περιβάλλοντος.

Εσωτερικη παραγωγη ενδορφινων θα μπορουσαμε να το πουμε.

Πιστευω αυτο ειναι το ελληναριστικο περπατημα (στα δεξια):

e83.png

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom