Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Εμεις  στη δουλεια που ειχαμε εναν διεθυντη που ηταν με το μπλοκακι στο χερι με τον κανονισμο και τι πρεπει να γινεται σε καθε περιπτωση, μολις του ειπαμε, του τεκμηριωσαμε και του αποδειξαμε οτι ετσι οπως το λεει το βιβλιο σου για καποια συγκεκριμενη περιπτωση, δουλεια δε γινεται, μας ειπε, Καντε οπως ξερετε, απλως εγω δε ξερω τιποτα, και οτι κανετε  να μη φαινεται.

Οχι,στη Γερμανία άμα κάνεις κάτι εκτός κανονισμού δε σε προστατεύει κανείς.Απλά βάζεις το κεφάλι σου στο ντορβά και αν βγει βγήκε,δε θα σου δώσει κανείς συγχαρητήρια φυσικά,απλά θα κάνουν τα στραβά μάτια που δεν εφαρμόστηκε ο κανονισμός,δε θα το καταγράψουν και αυτό θεωρείται αρκετός έπαινος.
Αμα όμως δεν κάτσει ή γίνει κάποια ζημιά την πούτσισες.Θα σε σταυρώσουν,θα σε πάνε γαμιώντας.Θα νίψουν όλοι τας χείρας τους.Τέτοια αεροπλανικά και ρισκαδόρικα κάνει μόνο ο Ελληνας,ποτέ ο Γερμανός ή ο Δυτικός γενικά όχι γιατί είναι ψάρακλες αλλά γιατί ξέρουν την κατάσταση στις χώρες τους.

klasobanieras

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2017
Like
1
Πόντοι
1
Λετε για κανονισμους στη γερμανια τη στιγμη που μεχρι και τα μακντοναλς τους φοροδιαφευγουν (δεν κοβουν αποδειξεις) αν παρεις κατι φτηνο μιτνεμεν;;; μη πουμε για τα κεμπαπ η τα μπαρ η τα κιοσκια.. Τα σκαναρουν ολα να ξερουν (οι ιδιοι) τι πουλανε αλλα χαρτακι παιρνει ενας στους 10.

Επισκέπτης
Εκεί κάνω χαβαλέ πραγματικά.Π.χ. κοιτάζω προς μια κατεύθυνση σε ένα μαγαζί για να τρέξει ο άλλος γρήγορα να μπει πρώτος και μετά ξαφνικά στρίβω απότομα και μπαίνω σε άλλο μαγαζί.Εκεί που νομίζει ο άλλος οτι πάω ευθεία και έρχεται με φόρα καταπάνω,σταματάω απότομα ή περπατάω τελείως λοξά.

Ειναι επιβεβλημενο μια μερα καποιος να γυρισει ταινια με πρωταγωνιστη καποιον σαν εσενα, που κανει αυτα που περιγραφεις στην καθημερινοτητα του, που εχει δηλαδη αναπτυξει και εφαρμοζει αυτες τις στρατηγικες αμυνας και επιβιωσης στον αφιλοξενο γερμανικο κοσμο. Ελπιζω να κρατας ημερολογιο και να σημειωνεις τα βιωματα σου. Μια μερα θα γινουν σεναριο.

klasobanieras

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2017
Like
1
Πόντοι
1
Ενα μυστικό της γερμανιας κ των γερμανοειδων εν γενει (των υπηρεσιων/ελεγκτικων μηχανισμων) ειναι να σε δουν κακομοιρη, οτι η μοιρα καπως σε χτυπησε. Αν κλαφτεις εντεχνα (οχι υπερβολικα να κανει μπαμ πως τους δουλευεις) θα σε βοηθησουν. Αν τους κοιτας στα ματια κ τους θεωρεις ομοιους σου μπορει να σε κοντραρουν, μπορει κ να γινουν φιλοι σου αλλα βοηθεια δε θα δεις. Ο φοιτητης απο την ελλαδα πχ που θα κλαφτει ελλαδα κριση κλπ θα βρει σπιτι μεσω των γραφειων του πανεπιστημίου πιο ευκολα απο τον ντοπιο, παρομοιως μπορει να του χαρίσουν κ καμια μοναδα να περασει το μαθημα

Επισκέπτης
Γενικά οι απαγορεύσεις εκφράζουν σχεδόν πάντα κοινωνικά δικαιώματα και όταν παραβιάσεις την απαγόρευση βρίσκεσαι προ κινδύνου να αντιδράσει δυναμικά όχι μόνο ο θιγόμενος αλλά και ο άλλος που το βλέπει και δε θέλει να γίνουν ρουτίνα τέτοιες συμπεριφορές για να μην παραβιαστούν και τα δικά του δικαιώματα.

Στην Ελλαδα ολοι εχουν σκοπο να κανουν καποια μικρη ή μεγαλυτερη παρανομια και δεν συμπαθουν οποιον επικαλειται το νομο, η αντιδραση ομως αφορα μονο μελη της συντεχνιας ή της παρεας.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Στην Ελλαδα ολοι εχουν σκοπο να κανουν καποια μικρη ή μεγαλυτερη παρανομια και δεν συμπαθουν οποιον επικαλειται το νομο, η αντιδραση ομως αφορα μονο μελη της συντεχνιας ή της παρεας.

Αυτή είναι η διαφορά.Οτι ο Γερμανός δεν κάνει βήμα πίσω αν δει οτι θίγονται τα δικαιώματά του ενώ ο Ελληνας υποχωρεί και συμβιβάζεται.Οπότε αν κάποιος πάει να κάνει χοντρή απάτη Γερμανία θα πληρώσει σκληρά.Διότι θεωρούν οτι πας να τους κλέψεις προσωπικά αν παραβιάσεις το νόμο.
Γενικά οι κοινωνίες των Γερμανοειδών είναι heavily regulated.Τους αρέσει να υπάρχουν νόμοι και κανόνες για όλα και η παραβίασή τους να επιφέρει αυτομάτως τιμωρία.Ουαί και αλλίμονο σε όποιον δεν προσαρμοστεί στους κανόνες ή αγνοεί τους κανόνες,τα πρόστιμα πέφτουν βροχή.
Καμία σχέση με την αναρχία,ελευθεριότητα της Ελλάδας.Ελλάδα κάνουμε πολλά πράγματα χαλαρά που Δύση σε στέλνουν στο τμήμα.Γενικά ο Ελλην είναι ατομιστής,άπληστος,ασυλλόγιστος,καπετάν γαμάω και ποδοπατεί τα δικαιώματα των δίπλα χωρίς να το σκέφτεται καν.Ο Δυτικός σκέφεται συλλογικά με βάση το συμφέρον της ομάδας και της κοινωνίας.Εχουν πιο κολλεκτιβιστική συνείδηση είναι πειθαρχημένοι και ταυτίζονται με το κράτος τους ενώ ο Ελλην βλέπει το κράτος σαν εχθρό.

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Like
8.555
Πόντοι
2.356
:thumbsup:

εγω παντως προτιμω Μοσχα λογο τις πληθωρας των εργαζομενων κοριτσιων.  :P

ηρθε ενα μωρο φρεσκο εκ Ρωσιας δεν ξερει γρι ελληνικα  στα στουντιο. πηγα σημερα το ειδα αλλά δεν μπηκα πηγα στο στανταρακι μου την Ηρα πιπινι εκ μολδαβιας.
Μολδαβια γαμησα καμμια κατοσταρια στην επταετια που ημουνα εκει , τις εχω χορτασει ... να μην ειναι μονο κανα κοπροσκυλο ρουμανα και λεει οτι ειναι μολδαβη :grin: πετυχα μια τετοια πριν χρονια.

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Μολδαβια γαμησα καμμια κατοσταρια στην επταετια που ημουνα εκει , τις εχω χορτασει ... να μην ειναι μονο κανα κοπροσκυλο ρουμανα και λεει οτι ειναι μολδαβη :grin: πετυχα μια τετοια πριν χρονια.

Εχουμε μια Μολδαβη αεροσυνοδο που λεει οτι ειναι απο Ρουμανια :S
Ζει Ρουμανία απο μικρη, ειναι καλυτερο διαβατηριο το ρουμανικο

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
13.335
Πόντοι
3.656
Ο παπας δεν λεει που βρισκεται η γκομενα στην μοσχα κ η αλλη στο κιεβο γεωγραφικως
Τι να απέγιναν αυτες οι ψυχες??

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
13.335
Πόντοι
3.656
Εχουμε μια Μολδαβη αεροσυνοδο που λεει οτι ειναι απο Ρουμανια :S
Ζει Ρουμανία απο μικρη, ειναι καλυτερο διαβατηριο το ρουμανικο
Μολδαβία υπαρχει κ στην ρουμανια
Είναι μαλιστα πιο πολλοι απο οτηννρεπουμπλικα μολντοβα
Ολοι οι ρουμανωφονοι της ρεπουμπλικα μολντοβα εχουννπαρει ρουμανικα διαβατηρια

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
13.335
Πόντοι
3.656
δεν υπαρχουν νόμοι στην ελλαδα
Ειναι ;πλα μια αποτύπωση των κανονων της νομεκλ;τουρας αριαυοκρατιας της πενταρας δηλαδη σε βάρος του κοινωνικου σύνολου

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496
και που να ζησουμε τυπε;
Αφου οπως ειπες εχεις ακινητα, εισοδηματα, δε χρειαζεται να δουλευεις,( μπραβο σου) , οτι η ζωη στην Ελλαδα ειναι ωραια απο πολλες αποψεις,  γιατι ρωταγες για εργασια στην Αγγλια και μαλιστα σε σουπερ μαρκετ; Πιστευω δεν ειναι σωστο να λεμε ψεματα.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Μολδαβία υπαρχει κ στην ρουμανια
Είναι μαλιστα πιο πολλοι απο οτηννρεπουμπλικα μολντοβα
Ολοι οι ρουμανωφονοι της ρεπουμπλικα μολντοβα εχουννπαρει ρουμανικα διαβατηρια

Ακριβως. Η Ρουμανια αποτελειται απο τα (πρωην), πριγκηπατα της Βλαχιας και της Μολδαβιας συν την Τρανσυλβανια που απεκτησε μετα τον Α παγκοσμιο πολεμο.
Η Μολδαβια ειχε χωριστει το ενα τμημα το ειχαν αποκτησει οι Ρωσοι και το αλλο οι Τουρκοι. Το τμημα των Τουρκων εγινε το πριγκηπατο της Μολδαβιας που περασε στη Ρουμανια.
Για αυτο σημερα υπαρχει κρατος Μολδαβια και περιοχη της Ρουμανιας Μολδαβια (και μη κανετε συγκρισεις με Ελλαδα και Σκοπια ειναι αλλη περιπτωση εκει ειναι το ιδιο εθνος και ειναι αποδεκτο)

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
13.335
Πόντοι
3.656
Mονοδρομος το Γερμανοφωνο περιβαλλον
Αποδεκτο με καλυτερη ναιτλαιφ αλλα κ απειρη πακιστανοινδικη μαγαρα το Αγγλοφωνο
Σποτ καλες περιοχες νησιδες ευημεριας Αλσατια ,Γαλ Ριβιέρα και Λομβαρδια , Τοσκάνη

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
13.335
Πόντοι
3.656
Αφου οπως ειπες εχεις ακινητα, εισοδηματα, δε χρειαζεται να δουλευεις,( μπραβο σου) , οτι η ζωη στην Ελλαδα ειναι ωραια απο πολλες αποψεις,  γιατι ρωταγες για εργασια στην Αγγλια και μαλιστα σε σουπερ μαρκετ; Πιστευω δεν ειναι σωστο να λεμε ψεματα.
και με 400-500€ εισόδημα σε Ελλαδα η Αν;τ ευρωπη και Ρωσσια αν εχεις μια γκαρσονιερα δεν χρειαζεται να εργαζεσαι
Εκαι τι μ αυτο??
Ο ακαματης σαρβαιβοριστας ειναι το ζητουμενο??

Επισκέπτης
Το μυαλο μου κανει πολλες προσομοιωσεις αυτο μου επιτρεπει να προσαρμοζομαι.

Επισκέπτης
Mονοδρομος το Γερμανοφωνο περιβαλλον
Αποδεκτο με καλυτερη ναιτλαιφ αλλα κ απειρη πακιστανοινδικη μαγαρα το Αγγλοφωνο
Σποτ καλες περιοχες νησιδες ευημεριας Αλσατια ,Γαλ Ριβιέρα και Λομβαρδια , Τοσκάνη

διευρευνω τη δυνατοτητα επαγγελματικης δραστηριοποιησης σε γαλλια, ισπανια, ιταλια, σλοβακια, τσεχια, εσθονια, με αυτη τη σειρα.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Η Γερμανια ειναι για τους ανθεκτικους ψυχολογικα. Δε μπορει ο μεσος Ελληνας να αντεξει τον ψυχολογικο πολεμο. Εσυ και ο ΒΠ αντεχετε τις καθημερινες υποτιμησεις, προσβολες, αποκλεισμους. Αλλοι τρελαινονται.
Δηλαδή για να πας εκεί να μείνεις πρέπει να μην έχεις στον ήλιο μοίρα ή να είσαι μαζοχιστής  :2funny:

Συνηθισμένα προβλήματα Γερμανία.
1.Η εξυπηρέτηση στα μαγαζιά είναι για τον πούτσο.Αυτό συμβαίνει γιατί οι υπάλληλοι δεν ενδιαφέρονται αν αγοράσεις ή όχι αφού το συμφέρον του μαγαζιού τους είναι ξένο.Βασικά δεν έρχεται κανείς να σε εξυπηρετήσει και αν το κάνει θέλει να τελειώνεις γρήγορα.Στα σούπερ μάρκετ οι ταμίες πετάνε τα πράγματα γρήγορα,σχεδόν στη μάπα σου και πρέπει να τα βάλεις στη σακούλα μόνος πιο γρήγορα από όσο τα χτυπάει αυτή στη μηχανή γιατί δεν ανέχονται καθυστερήσεις.
Αν πας στο μαγαζί ένα λεπτό μετά τις 18.00 που κλείνει σου λένε κλείσαμε ενώ όλοι είναι ακόμα μέσα.
Τα εστιατόρια κλείνουν μεταξύ 14.30-17.00 άσχετα αν ψοφάς της πείνας διότι οι υπάλληλοι πρέπει να ξεκουραστούν.Φανταστείτε Ελλάδα να έλεγε ο σερβιτόρος στο αφεντικό κλείστο το ρημάδι το μεσημέρι να τραβήξω κανάν ύπνο,τι θα γινότανε.Στη Γερμανία κατάφεραν και το πέτυχαν νομοθετικώς με πίεση και ο κόσμος συμμορφώνεται.Γιατί όλοι υπερασπίζονται τα δίκαια του υπαλλήλου έναντι του αφεντικού.
Οπότε όλοι τρώνε μαζί,χέζουν μαζί,γαμάνε μαζί γιατί είναι πιο οικονομικό και βοηθάει τις διαδικασίες.
Πάντα στα μαγαζιά λείπουν υπάλληλοι που ψωλάρουν σε διαλλείμματα και έτσι σχηματίζονται τεράστιες ουρές ή υπάρχει χάος.Ακόμα και στα Mc Donalds που αν τα έλεγχαν Αμερικανοί θα ήταν αδιαννόητο αλλά Γερμανία πρέπει όλοι να υποταχτούν στους τοπικούς νόμους.

Η συνήθης φράση των υπαλλήλων είναι es ist mir egal.Π.χ. λέω σε έναν λες οτι αυτή η τηλεόραση είναι full HD αλλά βλέπω χάλια εικόνα να έχει στη βιτρίνα.Μου λέει όντως είναι full HD αλλά την έχουμε σε αναλογικό κανάλι που δείχνει χάλια.Μα λέω,αν θέλω να την αγοράσω δεν πρέπει να δω τι εικόνα δείχνει.Es ist mir egal(το ίδιο μου κάνει είτε αγοράσεις είτε όχι,δε με ενδιαφέρει) μου λέει.Και εμένα στον πούτσο μου το μαγαζί του λέω στα ελληνικά.Σιγά μην ξαναέρθω σε εσένα το γύφτο.Τι είπατε κύριε μου λέει?(γενικά Γερμανία αν βρίσεις είναι ποινικό αδίκημα και παίζει ο άλλος να καλέσει τους μπάτσους αλλά στα αρχίδια μου).
Γενικά δηλαδή δεν πρέπει να τους αφήνεις να δημιουργήσουν ψυχική εντύπωση όπως θέλουν αλλά να αντιδράς δυναμικά.Στα αρχίδια μου,στον πούτσο μου,Βαλκάνιος παιχταράς,σταρχιδιστής και αν πάτε νμα με τιμωρήσετε θα μου κλάσετε τα αρχίδια.Χρειάζεται γενικώς ανώτερη στάση αλλιώς μπορεί κάποιος να μιζεριάσει ανυπόφορα με την πίεση που δέχεται.
Αλλο παράδειγμα οτι κανένας δεν παραμερίζει να περάσεις όλοι έρχονται κατά πάνω σου.Δηλαδή δε στρίβει κανείς απολύτως.(μόνο οι οδηγοί οχημάτων είναι ευγενικοί και σε αφήνουν πάντα να περάσεις).Επίσης αν πας να μπεις σε μαγαζί τρέχουν να σε προλάβουν και να μπουν πρώτοι και ασκούν και πίεση να παραβιάσουν ουρές.
Εκεί κάνω χαβαλέ πραγματικά.Π.χ. κοιτάζω προς μια κατεύθυνση σε ένα μαγαζί για να τρέξει ο άλλος γρήγορα να μπει πρώτος και μετά ξαφνικά στρίβω απότομα και μπαίνω σε άλλο μαγαζί.Εκεί που νομίζει ο άλλος οτι πάω ευθεία και έρχεται με φόρα καταπάνω,σταματάω απότομα ή περπατάω τελείως λοξά.Αλλο είναι να μην τους κοιτάς ποτέ στην ευθεία αλλά με βαλκανικό βλέμμα από κάτω προς τα πάνω ωστέ εσύ να ξέρεις τι σκέφτονται ενώ αυτοί όχι.Τους Γερμανούς τους προδίδει πάντα το βλέμμα και κοιτάνε από πάνω προς τα κάτω για να σε ψαρώσουν.
Γενικά μιλάμε για πόλεμο που κρατάει ήδη δύο χιλιετίες Μεσογειακοί vs Βόρειοι.Ατυχώς έχουμε χάσει όλες τις μάχες τα τελευταία 800 χρόνια.

Ας πούμε σου δίνει μια πληροφορία ένας Γερμανοειδής και πρέπει να τη ζυγίσεις.Αρα πρέπει να κόψεις αυτόν.Οπότε οι ερωτήσεις είναι.
1.Σβέλτος ή αργός?
2.Με κίνητρο ή βαριεστημένος?
3.Εμπειρος ή άπειρος?
4.Φυσιολογικός ή τρελλαμένος?
5.Είναι ξύπνιος ή κοιμάται?
6.Τι κίνητρο έχει να λέει αυτό που λέει?
Αυτές τις πληροφορίες στις μεταφέρουν κατά 90% το βλέμμα του και το παρουσιαστικό του και αν δεν είναι αρκετές τον τεστάρεις για να δεις τι καπνό φουμάρει.
Γενικώς οι Γερμανοειδείς ενεργούν πάντοτε λογικά δηλαδή προς το συμφέρον τους άρα προβλέψιμα κάτι που δεν ισχύει για τους Ελληνες.Δηλαδή οι Ελληνες ενεργούν συχνά κόντρα στο συμφέρον τους και αυτό μπερδεύει πολύ.
Πάλι σου ξεφύγαν λόγια.Μετά της 18.00-19.00 όλα σχεδόν τα μαγαζιά είναι κλειστά! :headbang:Εγώ το ξέρω ότι είναι τελείως χάλια :2funny:
  Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι την κυριακή δεν δουλεύει τίποτα!Και είναι παντού όλα άδεια λες και έχει πέσει ατομική βόμβα! :headbang:δεν είναι τυχαίο ότι στους Γερμανούς κάνει μεγάλη εντύπωση ότι στη Ρωσσία τα περισσότερα μαγαζιά είναι 24ωρα!και αν δεν είναι 24ωρα κλεινουν στις 22.30-24.00.

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
13.335
Πόντοι
3.656
διευρευνω τη δυνατοτητα επαγγελματικης δραστηριοποιησης σε γαλλια, ισπανια, ιταλια, σλοβακια, τσεχια, εσθονια, με αυτη τη σειρα.
ολα αυταωτα μερη ειναι για τον πουτσο συνολικά
Μονο σποτ  ειπαμε υπάρχουν κάποια αξιολογα κοματια νησιδες ευυμεριας σε νοτια  Γαλλια κ βορεια Ιταλια.    

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom