Συνηθισμένα προβλήματα Γερμανία.
1.Η εξυπηρέτηση στα μαγαζιά είναι για τον πούτσο.Αυτό συμβαίνει γιατί οι υπάλληλοι δεν ενδιαφέρονται αν αγοράσεις ή όχι αφού το συμφέρον του μαγαζιού τους είναι ξένο.Βασικά δεν έρχεται κανείς να σε εξυπηρετήσει και αν το κάνει θέλει να τελειώνεις γρήγορα.Στα σούπερ μάρκετ οι ταμίες πετάνε τα πράγματα γρήγορα,σχεδόν στη μάπα σου και πρέπει να τα βάλεις στη σακούλα μόνος πιο γρήγορα από όσο τα χτυπάει αυτή στη μηχανή γιατί δεν ανέχονται καθυστερήσεις.
Αν πας στο μαγαζί ένα λεπτό μετά τις 18.00 που κλείνει σου λένε κλείσαμε ενώ όλοι είναι ακόμα μέσα.
Τα εστιατόρια κλείνουν μεταξύ 14.30-17.00 άσχετα αν ψοφάς της πείνας διότι οι υπάλληλοι πρέπει να ξεκουραστούν.Φανταστείτε Ελλάδα να έλεγε ο σερβιτόρος στο αφεντικό κλείστο το ρημάδι το μεσημέρι να τραβήξω κανάν ύπνο,τι θα γινότανε.Στη Γερμανία κατάφεραν και το πέτυχαν νομοθετικώς με πίεση και ο κόσμος συμμορφώνεται.Γιατί όλοι υπερασπίζονται τα δίκαια του υπαλλήλου έναντι του αφεντικού.
Οπότε όλοι τρώνε μαζί,χέζουν μαζί,γαμάνε μαζί γιατί είναι πιο οικονομικό και βοηθάει τις διαδικασίες.
Πάντα στα μαγαζιά λείπουν υπάλληλοι που ψωλάρουν σε διαλλείμματα και έτσι σχηματίζονται τεράστιες ουρές ή υπάρχει χάος.Ακόμα και στα Mc Donalds που αν τα έλεγχαν Αμερικανοί θα ήταν αδιαννόητο αλλά Γερμανία πρέπει όλοι να υποταχτούν στους τοπικούς νόμους.
Η συνήθης φράση των υπαλλήλων είναι es ist mir egal.Π.χ. λέω σε έναν λες οτι αυτή η τηλεόραση είναι full HD αλλά βλέπω χάλια εικόνα να έχει στη βιτρίνα.Μου λέει όντως είναι full HD αλλά την έχουμε σε αναλογικό κανάλι που δείχνει χάλια.Μα λέω,αν θέλω να την αγοράσω δεν πρέπει να δω τι εικόνα δείχνει.Es ist mir egal(το ίδιο μου κάνει είτε αγοράσεις είτε όχι,δε με ενδιαφέρει) μου λέει.Και εμένα στον πούτσο μου το μαγαζί του λέω στα ελληνικά.Σιγά μην ξαναέρθω σε εσένα το γύφτο.Τι είπατε κύριε μου λέει?(γενικά Γερμανία αν βρίσεις είναι ποινικό αδίκημα και παίζει ο άλλος να καλέσει τους μπάτσους αλλά στα αρχίδια μου).
Γενικά δηλαδή δεν πρέπει να τους αφήνεις να δημιουργήσουν ψυχική εντύπωση όπως θέλουν αλλά να αντιδράς δυναμικά.Στα αρχίδια μου,στον πούτσο μου,Βαλκάνιος παιχταράς,σταρχιδιστής και αν πάτε νμα με τιμωρήσετε θα μου κλάσετε τα αρχίδια.Χρειάζεται γενικώς ανώτερη στάση αλλιώς μπορεί κάποιος να μιζεριάσει ανυπόφορα με την πίεση που δέχεται.
Αλλο παράδειγμα οτι κανένας δεν παραμερίζει να περάσεις όλοι έρχονται κατά πάνω σου.Δηλαδή δε στρίβει κανείς απολύτως.(μόνο οι οδηγοί οχημάτων είναι ευγενικοί και σε αφήνουν πάντα να περάσεις).Επίσης αν πας να μπεις σε μαγαζί τρέχουν να σε προλάβουν και να μπουν πρώτοι και ασκούν και πίεση να παραβιάσουν ουρές.
Εκεί κάνω χαβαλέ πραγματικά.Π.χ. κοιτάζω προς μια κατεύθυνση σε ένα μαγαζί για να τρέξει ο άλλος γρήγορα να μπει πρώτος και μετά ξαφνικά στρίβω απότομα και μπαίνω σε άλλο μαγαζί.Εκεί που νομίζει ο άλλος οτι πάω ευθεία και έρχεται με φόρα καταπάνω,σταματάω απότομα ή περπατάω τελείως λοξά.Αλλο είναι να μην τους κοιτάς ποτέ στην ευθεία αλλά με βαλκανικό βλέμμα από κάτω προς τα πάνω ωστέ εσύ να ξέρεις τι σκέφτονται ενώ αυτοί όχι.Τους Γερμανούς τους προδίδει πάντα το βλέμμα και κοιτάνε από πάνω προς τα κάτω για να σε ψαρώσουν.
Γενικά μιλάμε για πόλεμο που κρατάει ήδη δύο χιλιετίες Μεσογειακοί vs Βόρειοι.Ατυχώς έχουμε χάσει όλες τις μάχες τα τελευταία 800 χρόνια.
Ας πούμε σου δίνει μια πληροφορία ένας Γερμανοειδής και πρέπει να τη ζυγίσεις.Αρα πρέπει να κόψεις αυτόν.Οπότε οι ερωτήσεις είναι.
1.Σβέλτος ή αργός?
2.Με κίνητρο ή βαριεστημένος?
3.Εμπειρος ή άπειρος?
4.Φυσιολογικός ή τρελλαμένος?
5.Είναι ξύπνιος ή κοιμάται?
6.Τι κίνητρο έχει να λέει αυτό που λέει?
Αυτές τις πληροφορίες στις μεταφέρουν κατά 90% το βλέμμα του και το παρουσιαστικό του και αν δεν είναι αρκετές τον τεστάρεις για να δεις τι καπνό φουμάρει.
Γενικώς οι Γερμανοειδείς ενεργούν πάντοτε λογικά δηλαδή προς το συμφέρον τους άρα προβλέψιμα κάτι που δεν ισχύει για τους Ελληνες.Δηλαδή οι Ελληνες ενεργούν συχνά κόντρα στο συμφέρον τους και αυτό μπερδεύει πολύ.