Στους 6 πρώτους μήνες που είναι το Probezeit είναι εξαιρετικά εύκολο να σε απολύσουν.Μετά όντως είναι πολύ δύσκολο.Συνήθως αν δε σε γουστάρουν πλέον,απλά δε σου ανανεώνουν το συμβόλαιο.
Με τα άτομα σαν εμένα πάντα χάνουν γιατί αν μας διώξουν δημιουργούν τεράστια κενά και έχουν σπαταλήσει σημαντικούς πόρους στην εκπαίδευσή μας που χρησιμοποιούμε στις νέες δουλειές.
Ουσιαστικά αν είσαι λίγο πάνω από το μέσο όρο και μαγκάκος είσαι πρακτικά ανίκητος.Γιατί τα μετράνε όλα και σκυλιάζουνε,καταλαβαίνουν κάπως τι κάνεις αλλά είναι πάντα αργά μέχρι να σε αντιληφθούν.
Γενικά είναι πολύ δύσκολο να τυποποιήσουν τους άρχοντες,χτυπάμε σε niche και σπέρνουμε πανικό και σύγχυση.
Γενικά με τους Γερμανοειδείς είναι βασικό να κρατάς το 40% κρυφό να μην ανοίγεις ποτέ τα χαρτιά σου για να μην μπορούν ακριβώς να σε τυποποιήσουν.Εχουν πολλές πηγές πληροφοριών αφού όλοι ρουφιανεύουν για να κερδίσουν οφέλη και είσαι πρακτικά μόνος.
Για αυτό και αποφεύγω προσκλήσεις για εξωγηπεδικές δραστηριότητες ή με Ελληνες κτλ αφού ξέρω οτι απλά θα προσπαθήσουν να με ψαρέψουνε όταν είμαι χαλαρός για να κερδίσουνε πόντους.
ναι ισχυει πανω κατω το οτι ολοι ρουφιανευουν για να εχιυν κερδος.
Σε εμενα προχτες μιλαγαμε για σεμιναρια με ενα μουνι ισπανο που επειδη δεν εχει δουλεια σε μανατζεριλικι (ναι εχουμε καμια 50 μανατζερ απο αρχη Ιαν μεχρι σημερα να μην τους θελουν στα project)γιατι ειναι για τον πουτσο...............
Εχουμε ενα μανατζερ που εχει να πατησει σε προτζεκ ενα χρονο και τον βαλανε κανει εσωτερικες δουλειες(δεν μπορουν να τον διοωξουν ) .Τεσπα μιλαγα και μου λεει ο πουτανας γιος οτι τα trainings ειναι ακριβα και πρασινα αλογα παρα μονο στην οικογενεια τους και σε αυτους που δεν θα φυγουν σιγουρα. Δηαλδη ειναι για τον πουτσο.
Προσοχη
ΤΙ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΣΕ PROJECT ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΞΥΠΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.
παραδειγμα ειναι μια τεχνολγια framework like που εχω αριχσει και ασχολουμαι. ρωταω εδω εκει κανεις δεν λεει τιποτα.
τεσπα τους λεω οτι θα ασχοληθω με αυτο και αρχισανε να μου λενε καλα πας δωσε πραμα.....Σε καποια φαση ψαρωνω μια γκοεμνα και μου λεει οτι εχουν ηδη φτιαξει κατι με αυτο που θελω να κανω εγω και μου δειχνει το gitlab με ολοι την ιστορια.
Μενω μαλακς και κανενα μουνοπανω δεν μιλα δεν λεει τιποτα.Απλα περιμενουνε να μιλησεις εσυ για να σιγουρευτουνε οτι αυτο που εχουν φτιαξει ειναι σωστο και μετα να βγουνε απο επανω.
Δεν επενδυουν και πολλα οποτε δεν τους τα λες ολα. Τους γραφεις στα αρχιδια σου.
συναδελφοι δεν υπαρχουν εισαι μονος δεν εχει να κανει με ελληνες τουρκους αλβανους ολοι τα ιδια σκατα επειδη δεν μπορουν να βγαλουν κερδος ρουφιανευουν μηπως και βγαλουν κατι...
Με στειλανε σε project με openshift γιατι το θεωρουνε νεα τεχνολογια και θελανε support. Για τον πουτσο openshift δουλευαμε εδω ελλαδα απο το version 2.3 και αυτοι το μαθανε στο 3.4. Τεσπα.
Σε project δεν βαζουνε οπιον και οπιον δηλαδη εμενα σε κατι που ηθελα με οικονομικα που ειναι σημαντικο δεν θελανε να με χωσουμε μην μαθω και τους το παιζω ξυπνιος.
Αυτο που βλεπω συνεχεια ειναι οτι ολοι οι developer γενικος ξερουν απλα frameworks.Δηλαδη τους παρατηρω καμια φορα δεν εχουν τα βασικα που χρειαζεται καποιος στην πληροφορικη.
ειχα κανει ενα interview και ο ενας εκ των 2 μου λεει σε μια φαση αυτο ου εγραψες στον πινακα δεν το εχω ξαναδει τι ειναι ?
και μενω μαλακας σε καποια φαση.Εκει πηρα χαμπαρι τι και πως.
Γενικος ολοι εκει απλα εχουν μαθει ενα framework φαντασια δεν εχει κανενας. Αυτο μην το ξεχνατε.
Οι Ελληναράδες έχουν τεράστιες δυνατότητες.Απλά οι Γερμανοειδείς τους τρελαίνουν στη φάπα άμα τη αφίξει για να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα να νομίσουν οτι είναι κάποιοι ως υπεργαμείς.
Κάθε μέρα σε τρελαίνουν στα υποτιμητικά σχόλια και τις παρατηρήσεις.Ομως ο Ελληναράς πουτσαράς ίπταται υπεράνω τους γράφει όλους στα αρχίδια του.Δεν τον αγγίζουν οι ειρωνίες του Γερμανού,τα τσαμπουκαλίκια του Τούρκου οι μαγκιές του Αραβα.Γιατί τους γράφει όλους στα παπάρια του τους περιφρονεί ως φύσει ανώτερος.Οπότε του κλάνουν μια μάντρα αρχίδια.Μιλάμε για γιγαντιαία υπεροχή,οι ξένοι ξύνουν την γκλάβα τους και αναρωτιούνται πώς γκενέν αυτό.
Είναι γιατί δεν είχαν ποτέ Καλιγούλα στη Δύση οπότε υπάρχουν άπειρα περιθώρια ξεφτιλίσματος.
το οτι εχουμε τεραστιες δυνατοτητες ειναι αληθεια το θεμα ειναι να βρουμε τα καταλληλα ατομα να μπορεσουμε να τις εκμεταλευτουμε αναλογα,αλλιως μεσα στην πλεμπα