Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.804
Πόντοι
3.656
Κοιτα η μονη πολη της προκοπης ειναι το Μόναχο
Στουτγγαρδη στην προτεινα λογω ελλην στοιχειου κ σχετικα καλου καιρου
Φρανκφούρτη εχει πολυ παλιοκοσμο κι εγκληματικοτητα
Γερμανικα ξερεις ??
Αν ναι τι επιπεδο?
Υγ Οι τιμες που λες δεν υπαρχουν ουτε ελβετια στο ξαναγραψα
800€ για wg ειναι πολλα ακομα κ για καλο wg στο Μοναχο κ Ζυριχη

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
Κοιτα η μονη πολη της προκοπης ειναι το Μόναχο
Στουτγγαρδη στην προτεινα λογω ελλην στοιχειου κ σχετικα καλου καιρου
Φρανκφούρτη εχει πολυ παλιοκοσμο κι εγκληματικοτητα
Γερμανικα ξερεις ??
Τολι επιπεδο?
Γερμανικα ξερω πολλη καλα c2 . Το θεμα μου δεν ειναι αυτο . Στουτγαρδη για τον πουτσο και οι ελληνες τα ιδια. Το μονο που μου αρεσε ειναι το bad cannstadt  γιατι ειναι πιο χαλαρα . Εχει ελληνες τουρκους κτλ κτλ ...
Η πολη μετα εαν εξαιρεσεις τα μπουρδελα που εαν και ειναι μικροτερα τιςε φρανκφουρτης ειναι οι γκοεμενες πιο ωραιες, ολα τα αλλα ειναι για τον πουτσο μακρυα....
Μοναχο ακομα πιο ακριβα απο τις αλλες 2 πολεις.

φρανκφουτρη μια χαρα ειναι εγκληματικοτιτα και πρασινα αλογα ....ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ειναι

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.804
Πόντοι
3.656
Γερμανικα ξερω πολλη καλα c2 . Το θεμα μου δεν ειναι αυτο . Στουτγαρδη για τον πουτσο και οι ελληνες τα ιδια. Το μονο που μου αρεσε ειναι το bad cannstadt  γιατι ειναι πιο χαλαρα . Εχει ελληνες τουρκους κτλ κτλ ...
Η πολη μετα εαν εξαιρεσεις τα μπουρδελα που εαν και ειναι μικροτερα τιςε φρανκφουρτης ειναι οι γκοεμενες πιο ωραιες, ολα τα αλλα ειναι για τον πουτσο μακρυα....
Μοναχο ακομα πιο ακριβα απο τις αλλες 2 πολεις.
αθτο εννοω
Μπατ κανστατ κ εσλινγκεν
Φιλικα στο λεω κ τελειωνω εχεις λαθος
Ασχολησου εστω με Μοναχο στην τελικη εφοσον η γλωσσα δεν σου ειναι εμποδιο
Θα σουλεγα να προσπαθουσες κι εδω ζυριχη αλλα ειναι μαλλον απιθανο να βρεις εδω δουλεια
Μικρη αγορα κ πολυ χαι νταγωνισμος
Αμπσλουσ Μοναχο αν μπορεις το συντομοτερο
Η οπου ναναι στην βαυαρια γενικως

Επισκέπτης
Γερμανικα ξερω πολλη καλα c2 .

φρανκφουτρη μια χαρα ειναι εγκληματικοτιτα και πρασινα αλογα ....ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ειναι

Φυσικα και δεν ειναι παντου τα ιδια.
Φραγκφουρτη ειναι 167 στη λιστα καταταξης ασφαλειας και βαθμου εγκληματικοτητας , το Μοναχο 7 και πρωτο σε ασφαλεια και με τη λιγοτερη εγκληματικοτητα στην Ευρωπη.
Ελπιζω επισης να μην αντικατοπτριζει το Rechtschreibung των Γερμανικων σου, το C2 που ισχυριζεσαι πως κατεχεις, την αντιστοιχη ορθογραφια σου στα Ελληνικα, διοτι θα ειναι πραγματικα λογος να διαμαρτυρηθω στο Goethe Institut.

TheWolf

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2016
Like
4
Πόντοι
0
Οπως εχει ξαναειπωθει η Γερμανια δεν συμφερει καθολου, ειδικα για εργενηδες πληροφορικαριους λογω υψηλης φορολογιας. Τωρα αν καποιος θελει να δουλευει για να παιρνουν επιδοματα οι Τουρκαλες και τα κουτσουβελα τους παω πασο.

Οι καλες χωρες με προοπτικες ειναι οι Αγγλοσαξονικες και κυριως οι ΗΠΑ, αλλα και η Ελβετια και το Ισραηλ(ομως εκει δυσκολα βρισκεις δουλεια).

Επισης καλη επιλογη η Ανατολικη Ευρωπη, βγαζεις οσα και σε Γερμανιες/Ολλανδιες μετα τους φορους αλλα πηδας Τσεχες/Πολωνες, ο τροπος ζωης ειναι πιο ωραιος, λιγοτερο στριμμενος κοσμος, δεν σου κανουν αστειακια οι Γερμανοειδης για την Ελλαδα, δηλαδη εχεις εν γενει υψηλοτερο στατους, δεν βλεπεις παντου αραβες, μαυρους, τουρκους και λοιπες σκατοφατσες.

Αλλα ειδικα για Τσεχια αν σκεφτεται κανεις συμφερει να προσπαθησεις να αγορασεις σπιτι ακομα και με δανειο και οχι να νοικιασεις γιατι πλεον τα νοικια ειναι πανακριβα. Βαρσοβια ειναι πιο φτηνα αλλα μαλλον οχι και για πολυ.

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.618
Πόντοι
1.706
ρε συ  ποιον νοιαζουν τα χαρτια; φωτογραφιες απ τα δωματια βγαλε και απο τη γειτονια για να καταλαβουν οσοι σκεφτονται το απονενοημενο τις συνθηκες διαβιωσης στη γερμανια

Δεν υπαρχει περιπτωση να βαλω αλλη φωτο.
Δεν με ενδιαφερει να πεισω κανεναν.
Νικησατε.
Το παραδεχομαι.

-Το καλυτερο μερος για να ζεις ειναι με τους γονεις σου
-το καλυτερο εισοδημα ειναι το χαρτζηλικι της  μαμας
-ειμαι παθολογικος ψευτης. Το συμπτωμα ειναι οτι μεταναστευσα στην γερμανια.
-η καλυτερη χωρα για να ζεις, εφοσον δεν θελεις με τους γονεις σου ειναι η Ρωσιa
-η καλυτερη πολη ειναι η αγια πετρουπολη
-η καλυτερη γειτονια ειναι του δημητρακη
-το καλυτερο διαμερισμα ειναι του δημητρακη.
-το καλυτερο αμαξι ειναι του δημητρακη
-αλλα δεν μπορω να παω να μεινω εκει γιατι ειμαι φουκαρας

Alles klar

Επισκέπτης
Για τον πουτσο ειναι η Στουτγαρδη εκει ημουνα και εφυγα τρεχονατς .  Φρανκφουτρη και παλι φρανκφουτρη
Οι χειροτεροι Γερμανοι ειναι στην τρυπα με τα σκατα Στουτγαρδη .

Μακρυα φρανκφουρτη και παλι φρανκφουρτη.

Θυμαμαι wg με ελληνιδα μου ειχανε ζητησει 800wm  και λεω θα ριχνω και κανα πουτσο αλλα η ελλεινιδα ηταν ελλεινιδα.

Γιατι ειναι τοσο χαλια η Στουτγκαρδη συνελληνα; Στις τουριστικες φωτογραφιες φαινεται ονειρικη.

https://[URL unfurl="true"]www.timetravelturtle.com/wp-content/uploads/2016/08/Stuttgart-2016-32_new.jpg[/img[/URL]]

[QUOTE="qertq, post: 8762722, member: 106925"]

Αμα γινοντουσαν ολοι ετσι ευκολα μανατζερ! Καλα κρασια. Εαν δεν σε σπρωξουν δεν γινεσαι μανατζερ ο κοσμος να γυρισει. Πρεπει να εχεις κονε. Και σκεψου για ποιο λογο να σε κανουν μανατζερ ???Στο χρωσταγανε????εαν δεν εισαι οικογενεια φιλος η πιπα που θα του κανεις η θα την γλυψεις και παει λεγοντας.

Μην φανταστεις οτι οι Ινδοι ειναι γαμικουλες. Για τον πουτσο καβαλα ειναι. Αρπα κολα και τοσο αρπα κολα που το ελληνικο αρπα κολα το κανουνε να ειναι φοβερη ποιοτητα.

Απλα ειναι 1,4 δις και ολοι η σαβουρα καπου πρεπει να αποροφηθει. Οσο για google και ολα τα αλλα καλα που λες. Μην νομιζεις
ειχα κανει αιτησει στο Amazon  και εκει εχει τοσους πολλους ινδους και ινδες που εχει γινει για τα μπαζα......

[/quote]
Κουραγιο.

Επισκέπτης
Δεν υπαρχει περιπτωση να βαλω αλλη φωτο.
Δεν με ενδιαφερει να πεισω κανεναν.
Νικησατε.
Το παραδεχομαι.

-Το καλυτερο μερος για να ζεις ειναι με τους γονεις σου
-το καλυτερο εισοδημα ειναι το χαρτζηλικι της  μαμας
-ειμαι παθολογικος ψευτης. Το συμπτωμα ειναι οτι μεταναστευσα στην γερμανια.
-η καλυτερη χωρα για να ζεις, εφοσον δεν θελεις με τους γονεις σου ειναι η Ρωσιa
-η καλυτερη πολη ειναι η αγια πετρουπολη
-η καλυτερη γειτονια ειναι του δημητρακη
-το καλυτερο διαμερισμα ειναι του δημητρακη.
-το καλυτερο αμαξι ειναι του δημητρακη
-αλλα δεν μπορω να παω να μεινω εκει γιατι ειμαι φουκαρας

Alles klar
εγω δε σε ειπα ποτε ψευτη. ουτε ο Δημητρακης νομιζω. βασικα 2 ατομα ειναι που πουλανε παπατζα στο σαιτ, οι βαλκανιοπουτσιστες, αν και ο κμαν γραφει πανω απο 50% αληθειες.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Γερμανία οι τιμές στα νοικια είναι σχετικά χαμηλές λόγω υποτιμημένου ευρώ σε σχέση με μάρκο,μείωσης του πληθυσμού,αντιπληθωριστικης πολιτικής,οτι υπάρχει μικρή ιδιοκατοικηση και οι πιο πολλοί μένουν στο νοίκι και υψηλών στάνταρτς κατασκευής λόγω καλυτερων μηχανημάτων,τεχνιτων,κανονων,συσσωρευμένου κεφαλαίου.
Γενικώς οι Γερμανοί στις κατασκευές ειναι τοπ,δεν μπορεί να συγκριθεί αυτό που κατασκευάζει ενας Αραπης,ένας πάκης ή Αλβανος με αυτό που φτιάχνει ενας Γερμανός.Τα χέρια των γερμανοειδων πιάνουν πολύ ειναι φυσικοί μάστορες ενω οι Έλληνες ειναι κακοτεχνιτες και οι Τούρκοι χάλιες στις κατασκευές.
Μόνο των Τσεχων πιάνουν τα χέρια απο τους Σλαβους και φτιάχνουν ωραία πράγματα και των Πολωνων όταν έχουν πιει.
Ναι όπως και το σπίτι μου κάνει 15.000 Ευρώ  :jerking:και στη Ρωσσία τα διαμερίσματα είναι πολύ φτηνά  :2funny:και όπως βγάζεις 5.000 Ευρώ μισθό  :jerking: :2funny:στον ύπνο σου.Αν ήταν φτηνά τα διαμερίσματα γιατί μένεις σε γραφείο στη δουλειά? :2funny:

Καλησπερα.Φρανκφουτρη ειμαι εγω 2,5 χρονια τωρα.Τα σπιτια ειναι πανακριβα.Οταν εψαχνα να βρω κατι ειχα παει σε εναν και νοικιαζε το υπογειο του σπιτιου του (Keller).Τα υπογεια στην Ελλαδα ειναι υπογεια πολυτελειας εδω να δεις τι γινεται. Ειχε ενα λεπτο φυλλο τζαμιου, στα παραθυρα , τον καυστηρα , μια εξωτερικη τουαλετα μπανιο (σαν αυτες που υπηρχαν στα χωρια μεχρι την δεκαετια του 90) και ειχε βαλει και πλακακι.
Το νοικι 800ευρα ζεστο  για 54τμ Γερμανικου υπογειου.Σαν να μενεις στον δρομο δηλαδη.Ηταν και Altbau.

γραφω πιο κατω για την ζωη και τα λοιποα στην Γερμανια .
Έτσι τους είδα κ'εγώ να ζούνε που πήγα σε κάτι υπόγεια :headbang:γενικά όλοι οι Ελληνες της Γερμανίας έχουν μιά μιζέρια.Η πλάκα είναι που κανείς δε βάζει φώτο από τα σπίτια που λένε ότι νοικιάζουν ή βάζουν φωτογραφίες μούφα  :2funny:και λένε ένα κάρο ψέματα  :2funny:.
  Κάτα τ'άλλα τα είπες όλα δεν έχω να προσθέσω και πολλά  :2funny:

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.618
Πόντοι
1.706
εγω δε σε ειπα ποτε ψευτη. ουτε ο Δημητρακης νομιζω. βασικα 2 ατομα ειναι που πουλανε παπατζα στο σαιτ, οι βαλκανιοπουτσιστες, αν και ο κμαν γραφει πανω απο 50% αληθειες.
Οχι δεν με ειπες ψευτη αλλα μου ζητησες φωτογραφιες που δεν σκοπευω να βαλω γιατι δεν υπαρχει λογος.
Ισως την αλλη βδομαδα βαλω φωτο απο την κακομοιρη ζωη που περναω εδω στα ξενα που το ψωμι της ξενιτιας ειναι πικρο, το νερο της θολό, κ περιμενω εξω στο αγιαζι στον σταθμο του μονάχου.

Επισκέπτης
Ξερω τα καταφερνετε με προβλημα κανενα, γιατι η ψυχη σας ειναι θησαυρος.

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
Φυσικα και δεν ειναι παντου τα ιδια.
Φραγκφουρτη ειναι 167 στη λιστα καταταξης ασφαλειας και βαθμου εγκληματικοτητας , το Μοναχο 7 και πρωτο σε ασφαλεια και με τη λιγοτερη εγκληματικοτητα στην Ευρωπη.
Ελπιζω επισης να μην αντικατοπτριζει το Rechtschreibung των Γερμανικων σου, το C2 που ισχυριζεσαι πως κατεχεις, την αντιστοιχη ορθογραφια σου στα Ελληνικα, διοτι θα ειναι πραγματικα λογος να διαμαρτυρηθω στο Goethe Institut.

Σαι γραφοστο ποιθτζο μοθ. Με τοιν ορθογρφιεια σοθ κε τις μαλακοιες.Μαλακα ξοιπνιοπουλει.Τραβα να δοιαμαρτοιρειθοις στο γκεται.

Αιχει τοσους βλαχους τσομπανους στο μπουρδελα που πρεποι να προσεχουμε κε τοιν ορθογραφεια μας. Μην πας παρεξοιγοισουν.
ει μορφομενει.

αισαινα περοιμαινα να μαι κροινοις.

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
Οπως εχει ξαναειπωθει η Γερμανια δεν συμφερει καθολου, ειδικα για εργενηδες πληροφορικαριους λογω υψηλης φορολογιας. Τωρα αν καποιος θελει να δουλευει για να παιρνουν επιδοματα οι Τουρκαλες και τα κουτσουβελα τους παω πασο.

Οι καλες χωρες με προοπτικες ειναι οι Αγγλοσαξονικες και κυριως οι ΗΠΑ, αλλα και η Ελβετια και το Ισραηλ(ομως εκει δυσκολα βρισκεις δουλεια).

Επισης καλη επιλογη η Ανατολικη Ευρωπη, βγαζεις οσα και σε Γερμανιες/Ολλανδιες μετα τους φορους αλλα πηδας Τσεχες/Πολωνες, ο τροπος ζωης ειναι πιο ωραιος, λιγοτερο στριμμενος κοσμος, δεν σου κανουν αστειακια οι Γερμανοειδης για την Ελλαδα, δηλαδη εχεις εν γενει υψηλοτερο στατους, δεν βλεπεις παντου αραβες, μαυρους, τουρκους και λοιπες σκατοφατσες.

Αλλα ειδικα για Τσεχια αν σκεφτεται κανεις συμφερει να προσπαθησεις να αγορασεις σπιτι ακομα και με δανειο και οχι να νοικιασεις γιατι πλεον τα νοικια ειναι πανακριβα. Βαρσοβια ειναι πιο φτηνα αλλα μαλλον οχι και για πολυ.

τετοια αστειακια ακουω συνεχεια.Απο τους ΝΑΖΙ..
Οκ αλλα Γερμανια εχεις την προστασια στην Δουλεια.Τι εννοω δεν σε διωχνουν γιατι δεν γαμισε χτες καλα οπως Ελλαδα. ΗΠΑ ειναι για τον πουτσο.Εχω ενα γνωστο και μου λεει οτι τον πρωτο χρονο εχει 5 μερες αδεια.καθε 5 χρονια θα του δινουν και μια μερα αδεια παραπανω. Γερμανια εχω 30 μερες + οτι αλλο μπορω να εχω.(βεβαια εχει αλλο μισθο αλλα καθολου ιατρο ασφαλεια (την πληρωνει μονος για τοβ πουτσο μου ειπε οτι εκανε ταξιδι καναδα για να μια ρουτινα επεμβαση 30 λεπτων και του βγηκε πιο φτηνα))

Εχω συναδελφο που απο Αγγλια ηρθε Γερμανια γιατι εκει σε στελνουν αερα χωρις σκεψη.

Αυτο με τσεχιες πολωνιες δεν ξερω αλλα μαλλον τα ιδια ειναι εαν δεν ξυπνησει καλα σε εχει διωξει.Ασχετα το τι παραγεις.

Βεβαια με τους πολωνους συναδελφους και τι πολωνεζες τα εχω καλα.

Ελβετια εχω μια εταιρεια που εχει δειξει ενδιαφερον αλλα Ελβετια δεν εχει την προστασια τις Γερμανιας στην δουλεια. Δηλαδη δεν γαμισα χτες σε εδιωξα σημερα.Οποτε το γλυψιμο παει συννφεο.Πρεπει να το ψαξω  και μετα θα δουμε. Δεν με χαλαγε να ειμαι ελβετια . Αλλα ζυριχη θα αντεξω ? Φρανκφουρτη θα βγω καμμια βολτα σε κανα club  το βραδι ειναι και πιο International  οποτε την βγαζω. Αντε να γνωρισω και καμμια γκομενα που ισως γινει κατι ισως οχι.
Α  οι γερμανιδες εχουν αλλαξει αρκετα.
Πανε οι γερμανιδες τις δεκ80-90 που ητανε διψασμενες για σπερμα.(αρε πανουση)

Τωρα διψανε για οικογενεια αλλα μονο εαν εισαι πακετος η γερμανος. Λογικο μου φαινεται γιατι και στην ελλαδα ελληνες θα ψαχνανε (ασχετα εαν οι ελλεινιδες ειναι καμμενες). Εδω οι γερμανιδες ετσι λειτουργουν και τωρα που εχει πλακωσει ολοι οι πλεμπα τωρα ειναι πιο πολλη.ΔΕς και το ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ κομμα afd  εχει να γινει εδω  σε καμμια 10 χρονια.

Καποιος που να μενει ζυριχη/Ελβετια  να δωσει τα φωτα του ?

Τι εννοω
Σε πληροφορικη τι παιζει
Εχει τρελα ταξιδια?
Ασφαλιστικα τι παιζει σε συγκριση με γερμανια ? εχω μαθει οτι ειναι στυλ ελλαδα 70 εργοδοτης 30 εργαζομενος
Απο φορους ?
Μισθος που ζεις και καβατζωνεις λεφτα τι παιζει (πληροφορικη παντα senior/Architect)?
σπιτια νοικια ?Αγοραζεις καποτε η ποτε??
Ζωη να βγεις εξω η θα μας φαει η μαλακια και οι πυτανες ?
μαγαζια για ngiht life ?

Αυτο που με πειραζει στην Γερμανια ειναι μονο τα ταξιδια ολα τα αλλα στα αρχιδια μου λεφτα ειναι κομπλε ζωη ζωαρα γαμας απο εδω εκει σε κανα μπρδλο.
Απλα μου τυχανε 2 project μοναχο και στουτγαρδη και με πηρε απο κατω λογο πανε ελα.
οποτε για ποιο λογο να ειμαι εγω στον δρομο και οι φασιστες να πινουνε καφε στο σπιτι τους  Η οι ισπανοι πουτανες γιοι επειδη ειναι τις οικογενειας να ειναι φρανκφουρτη και εγω στο δρομο, μεχρι να βγει project παλι εδω ?.

αυτα ειναι που πρεπει καποιος να κοιταξει Γερμανια ολα τα αλλα ειναι για τον πουτσο.
αμα σου κανουν λαδια με λεφτα ασφαλεια κτλ τους εχεις γαμιση και οταν λεμε γαμιση το εννουμε. Η πολιτεια αλλα που δεν θελει να τους σκιζει.
Τεσπα

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
Γιατι ειναι τοσο χαλια η Στουτγκαρδη συνελληνα; Στις τουριστικες φωτογραφιες φαινεται ονειρικη.

https://[URL unfurl="true"]www.timetravelturtle.com/wp-content/uploads/2016/08/Stuttgart-2016-32_new.jpg[/img[/URL]]

Κουραγιο.
[/quote]
μου λες κουραγιο.. thanks  δεν ειμαι χαλια.  Απλα αυτο που με χαλα ειναι γιατι ποιο λογο να τρεχω εγω για τα project  και οι πουτανες να ειναι σπιτι τους να πινουν καφε....
Στην τελικη στην πληροφορικη το μονο θεμα ειναι το προβλημα με τα project και τα ταξιδια.

το λες και μονος σου στις τουριστικες φωτο.......Εχεις παει διακοπες στο ονειρικο τσερνομπιλ? Απο φψτο ειναι ονειρικο.

οχι δεν ειναι χαλια απλα ειναι μουντη η πολη οι γερμανοι εκει ειναι περιεργοι αστα να πανε.Δεν ταιριαζει σε ολους.

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
Ναι όπως και το σπίτι μου κάνει 15.000 Ευρώ  :jerking:και στη Ρωσσία τα διαμερίσματα είναι πολύ φτηνά  :2funny:και όπως βγάζεις 5.000 Ευρώ μισθό  :jerking: :2funny:στον ύπνο σου.Αν ήταν φτηνά τα διαμερίσματα γιατί μένεις σε γραφείο στη δουλειά? :2funny:

Έτσι τους είδα κ'εγώ να ζούνε που πήγα σε κάτι υπόγεια :headbang:γενικά όλοι οι Ελληνες της Γερμανίας έχουν μιά μιζέρια.Η πλάκα είναι που κανείς δε βάζει φώτο από τα σπίτια που λένε ότι νοικιάζουν ή βάζουν φωτογραφίες μούφα  :2funny:και λένε ένα κάρο ψέματα  :2funny:.
  Κάτα τ'άλλα τα είπες όλα δεν έχω να προσθέσω και πολλά  :2funny:

dimitrakis29  τα διαμερισματα στην Γερμανια ειναι προβλημα οχι γιατι ο κοσμος δεν βγαζει λεφτα. Απλα απο το 2011 και μετα δεν βρισκεις τιποτα γιατι εχει πλακωσει ολοι οι σαπιλα τις μεσης ανατολης και ολα τα διαμερισματα εχουν χαθει.
Αυτο οδηγησε σε μεγαλη ανοδο τιμων για καθε τρυπα.
Δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις σπιτι διαμερισμα οτιδηποτε σε λογικη τιμη .βαρανε στο ψαχνω.
Τα ατομα που μενουνε σε wg δεν γινεται αλλιως δεν υπαρχει τιποτα και εαν υπαρχει ειναι πανακριβο.
Εχω ενα γνωστο ισπανο που βγαζει 75.000 και μενει σε wg με αλλους 4 και αυτο το βρηκε κατα τυχη.
Φρανκφουρττη εχει ενα μερος στην πολλη που λεγεται Niederad Buerostadt. Αυτο σημαινει Niederad  πολη με γραφεια. εεε εκει τα γραφεια πανε αλλου και απο το 11 μενει κοσμος εκει που ηταν γραφεια.

Η Γερμανια εχει τρελο θεμα με τα σπιτια. Βεβαια χτιζουν σαν τρελοι αλλα ολα πανακριβα. πχ 68τμ 600.000 ευρα απεναντι απο την ΕΚΤ. 75τμ 500.000 σε ενα αλλο μερος τις πολης.

TheWolf

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2016
Like
4
Πόντοι
0
Οκ αλλα Γερμανια εχεις την προστασια στην Δουλεια.Τι εννοω δεν σε διωχνουν γιατι δεν γαμισε χτες καλα οπως Ελλαδα. ΗΠΑ ειναι για τον πουτσο.Εχω ενα γνωστο και μου λεει οτι τον πρωτο χρονο εχει 5 μερες αδεια.καθε 5 χρονια θα του δινουν και μια μερα αδεια παραπανω. Γερμανια εχω 30 μερες + οτι αλλο μπορω να εχω.(βεβαια εχει αλλο μισθο αλλα καθολου ιατρο ασφαλεια (την πληρωνει μονος για τοβ πουτσο μου ειπε οτι εκανε ταξιδι καναδα για να μια ρουτινα επεμβαση 30 λεπτων και του βγηκε πιο φτηνα))

Εχω συναδελφο που απο Αγγλια ηρθε Γερμανια γιατι εκει σε στελνουν αερα χωρις σκεψη.

Αυτο με τσεχιες πολωνιες δεν ξερω αλλα μαλλον τα ιδια ειναι εαν δεν ξυπνησει καλα σε εχει διωξει.Ασχετα το τι παραγεις.

Ελβετια εχω μια εταιρεια που εχει δειξει ενδιαφερον αλλα Ελβετια δεν εχει την προστασια τις Γερμανιας στην δουλεια. Δηλαδη δεν γαμισα χτες σε εδιωξα σημερα.Οποτε το γλυψιμο παει συννφεο.Πρεπει να το ψαξω  και μετα θα δουμε. Δεν με χαλαγε να ειμαι ελβετια . Αλλα ζυριχη θα αντεξω ? Φρανκφουρτη θα βγω καμμια βολτα σε κανα club  το βραδι ειναι και πιο International  οποτε την βγαζω. Αντε να γνωρισω και καμμια γκομενα που ισως γινει κατι ισως οχι.

Τωρα διψανε για οικογενεια αλλα μονο εαν εισαι πακετος η γερμανος. Λογικο μου φαινεται γιατι και στην ελλαδα ελληνες θα ψαχνανε (ασχετα εαν οι ελλεινιδες ειναι καμμενες). Εδω οι γερμανιδες ετσι λειτουργουν και τωρα που εχει πλακωσει ολοι οι πλεμπα τωρα ειναι πιο πολλη.ΔΕς και το ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ κομμα afd  εχει να γινει εδω  σε καμμια 10 χρονια.

Τι εννοω
Σε πληροφορικη τι παιζει
Εχει τρελα ταξιδια?
Ασφαλιστικα τι παιζει σε συγκριση με γερμανια ? εχω μαθει οτι ειναι στυλ ελλαδα 70 εργοδοτης 30 εργαζομενος
Απο φορους ?
Μισθος που ζεις και καβατζωνεις λεφτα τι παιζει (πληροφορικη παντα senior/Architect)?
μαγαζια για ngiht life ?

Αυτο που με πειραζει στην Γερμανια ειναι μονο τα ταξιδια ολα τα αλλα στα αρχιδια μου λεφτα ειναι κομπλε ζωη ζωαρα γαμας απο εδω εκει σε κανα μπρδλο.
Απλα μου τυχανε 2 project μοναχο και στουτγαρδη και με πηρε απο κατω λογο πανε ελα.
οποτε για ποιο λογο να ειμαι εγω στον δρομο και οι φασιστες να πινουνε καφε στο σπιτι τους  Η οι ισπανοι πουτανες γιοι επειδη ειναι τις οικογενειας να ειναι φρανκφουρτη και εγω στο δρομο, μεχρι να βγει project παλι εδω ?.

αυτα ειναι που πρεπει καποιος να κοιταξει Γερμανια ολα τα αλλα ειναι για τον πουτσο.
αμα σου κανουν λαδια με λεφτα ασφαλεια κτλ τους εχεις γαμιση και οταν λεμε γαμιση το εννουμε. Η πολιτεια αλλα που δεν θελει να τους σκιζει.
Τεσπα

Ο παραγοντας της εργασιακης ασφαλειας που λες ισχυει, αλλα ενδιαφερει κυριως ατομα χωρις περιζητητα skills και σιγουρα οχι καλους προγραμματιστες. Ισα ισα αν εισαι προγραμματιστης ΠΡΕΠΕΙ να επιδιωκεις να αλλαζεις εταιρεια καθε δυο-τρια χρονια για να παιρνεις αυξηση μισθου, να ερχεσαι σε επαφη με νεες τεχνολογιες, καθηκοντα κλπ. Με ενα καλο βιογραφικο καποια στιγμη χτυπας Google η παρομοια εταιρεια και καθαρισες.

Οσο για την Ελβετια, δεν μενω αλλα ξερω δυο ατομα, ο ενας μαλιστα δουλευει στην Google η οποια βεβαια πληρωνει περισσοτερα απο αλλες εταιρεις. Οπως και να χει οι μισθοι ξεκινανε απο 4.5-5Κ καθαρα και για seniors φανταζομαι θα ειναι 6Κ+.

Ομως υπαρχει πολυς ανταγωνισμος, δεν ειναι ευκολο να βρεις δουλεια οπως σε Αγγλια-Γερμανια, και το χειροτερο οι Ελβετοι εχουν μεγαλυτερο κολλημα και απο τους Γερμανους με το να ξερεις Γερμανικα.

Τα νοικια ειναι μια χαρα σε σχεση με τους μισθους, καμια σχεση με Λονδινο, Μοναχο κλπ. Ομως για να αγορασεις σπιτι ειναι πανακριβα.

Οσο για τη ζωη, απ'οτι μου χουν πει ειναι δυσκολο να κανεις παρεα με ντοπιους και οι περισσοτεροι κανουν παρεα με αλλους ξενους. Η Ζυριχη εχει πολλα πραγματα να κανεις σε σχεση με την υπολοιπη Ελβετια, αλλα και παλι ειναι πιο βαρετη απο τις μεγαλες πολεις της Ευρωπης (Λονδινο, Αμστερνταμ,Βερολινο κλπ).

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
846
Πόντοι
96

Τι εννοω
Σε πληροφορικη τι παιζει
Εχει τρελα ταξιδια?
Απο φορους ?
μαγαζια για ngiht life ?

Τεσπα

Για Ελβετια θα βρεις οτι χρειαζεσαι εδω:

Αψογο φορουμ που το διαβαζω χρονια.

Το ψαχνω και εγω για Ελβετια, και πανω κατω ξερω τι παιζει. Σχετικα με τα ερωτηματα σου:

Σε πληροφορικη τι παιζει;

Εχει πολλες εταιριες και πολλες δουλειες, οι περισσοτερες θελουν μονο αγγλικα. Δες στο jobs.ch πολυ καλο σαιτ

Εχει τρελα ταξιδια?

Οχι πολλα, ειναι μικρη χωρα και σε αγγελιες συνηθως δεν αναφερουν ταξιδια

Ασφαλεια κανεις δικη σου. Υπολογισε περιπου ενα 500-600 chf το μηνα

Απο φορους ?

Λιγοτεροι φοροι απο αλλες χωρες, UK Γερμανια κλπ

Υπολογισε καμια 100.000 chf, αλλα για senior/architect ισως πιασεις και 120.000 η ακομα και 140.000

Για 100.000 θα σου μενουν περιπου 7100 καθαρα το μηνα και απο αυτα αφαιρεσε αλλα 600 για ασφαλεια.

Περισσοτερα εδω:

Για αγορα πανακριβα. Για ενοικιαση με 1700-2000 chf βρισκεις αξιοπρεπεστατα σπιτια

μαγαζια για ngiht life ?

Η Ζυριχη εχει αξιοπρεπη ζωη, χωρις να ειναι φυσικα Λονδινο, κλπ
Πολλοι βαριουνται και κυριως δυσκολευονται να κανουν παρεες με ντοπιους. Στο σαιτ που σου εδωσα θα βρεις απειρα θρεντ για το πως περνανε και την ψυχολογια των μεταναστων (κυριως μεταναστες απο καλες χωρες, UK, USA, Canada κλπ). Ωστοσο αν σου αρεσουν τα βουνα, στην Ελβετια θα βρεις τον παραδεισο σου, ασχετως νυχτερινης ζωης κλπ

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
Ο παραγοντας της εργασιακης ασφαλειας που λες ισχυει, αλλα ενδιαφερει κυριως ατομα χωρις περιζητητα skills και σιγουρα οχι καλους προγραμματιστες. Ισα ισα αν εισαι προγραμματιστης ΠΡΕΠΕΙ να επιδιωκεις να αλλαζεις εταιρεια καθε δυο-τρια χρονια για να παιρνεις αυξηση μισθου, να ερχεσαι σε επαφη με νεες τεχνολογιες, καθηκοντα κλπ. Με ενα καλο βιογραφικο καποια στιγμη χτυπας Google η παρομοια εταιρεια και καθαρισες.

Οσο για την Ελβετια, δεν μενω αλλα ξερω δυο ατομα, ο ενας μαλιστα δουλευει στην Google η οποια βεβαια πληρωνει περισσοτερα απο αλλες εταιρεις. Οπως και να χει οι μισθοι ξεκινανε απο 4.5-5Κ καθαρα και για seniors φανταζομαι θα ειναι 6Κ+.

Ομως υπαρχει πολυς ανταγωνισμος, δεν ειναι ευκολο να βρεις δουλεια οπως σε Αγγλια-Γερμανια, και το χειροτερο οι Ελβετοι εχουν μεγαλυτερο κολλημα και απο τους Γερμανους με το να ξερεις Γερμανικα.

Τα νοικια ειναι μια χαρα σε σχεση με τους μισθους, καμια σχεση με Λονδινο, Μοναχο κλπ. Ομως για να αγορασεις σπιτι ειναι πανακριβα.

Οσο για τη ζωη, απ'οτι μου χουν πει ειναι δυσκολο να κανεις παρεα με ντοπιους και οι περισσοτεροι κανουν παρεα με αλλους ξενους. Η Ζυριχη εχει πολλα πραγματα να κανεις σε σχεση με την υπολοιπη Ελβετια, αλλα και παλι ειναι πιο βαρετη απο τις μεγαλες πολεις της Ευρωπης (Λονδινο, Αμστερνταμ,Βερολινο κλπ).
χωρις παρεξηγηση μιας και αυτα που γραφεις μια χαρα ειναι και συμφωνω.ΑΛΛΑ

και skills παιζουν και καλος ειμαι. Εχω ΒΑΡΑΘΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΩ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΟΥ.ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ ΝΑ ΑΡΑΞΩ ΚΑΠΟΤΕ.....
ελπιζω να σε καλυτππο

ξεχασα να σου πω google  ειχα τηλ. interview αλλα δεν προχωρησε καλυτερα γιατι στο μελλον ισως πιασει.Ειχα κανει τον Νοεμ μια με αιτησεις σε περιπου 20 εταιριες ειχα 12 προτασεις και απο εκει 2 συμβολαια απο τα οποιοα εχω καβατζα και τα 2 για το μελλον. Απλα ειναι το ιδιο στυλ εταιριες με αυτη που ειμαι.
Εφαγα και μια ηττα απο το FB Lufthansa  γιατι ζητησα πολλα .

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
Για Ελβετια θα βρεις οτι χρειαζεσαι εδω:

Αψογο φορουμ που το διαβαζω χρονια.

Το ψαχνω και εγω για Ελβετια, και πανω κατω ξερω τι παιζει. Σχετικα με τα ερωτηματα σου:

Σε πληροφορικη τι παιζει;

Εχει πολλες εταιριες και πολλες δουλειες, οι περισσοτερες θελουν μονο αγγλικα. Δες στο jobs.ch πολυ καλο σαιτ

Εχει τρελα ταξιδια?

Οχι πολλα, ειναι μικρη χωρα και σε αγγελιες συνηθως δεν αναφερουν ταξιδια

Ασφαλεια κανεις δικη σου. Υπολογισε περιπου ενα 500-600 chf το μηνα

Απο φορους ?

Λιγοτεροι φοροι απο αλλες χωρες, UK Γερμανια κλπ

Υπολογισε καμια 100.000 chf, αλλα για senior/architect ισως πιασεις και 120.000 η ακομα και 140.000

Για 100.000 θα σου μενουν περιπου 7100 καθαρα το μηνα και απο αυτα αφαιρεσε αλλα 600 για ασφαλεια.

Περισσοτερα εδω:

Για αγορα πανακριβα. Για ενοικιαση με 1700-2000 chf βρισκεις αξιοπρεπεστατα σπιτια

μαγαζια για ngiht life ?

Η Ζυριχη εχει αξιοπρεπη ζωη, χωρις να ειναι φυσικα Λονδινο, κλπ
Πολλοι βαριουνται και κυριως δυσκολευονται να κανουν παρεες με ντοπιους. Στο σαιτ που σου εδωσα θα βρεις απειρα θρεντ για το πως περνανε και την ψυχολογια των μεταναστων (κυριως μεταναστες απο καλες χωρες, UK, USA, Canada κλπ). Ωστοσο αν σου αρεσουν τα βουνα, στην Ελβετια θα βρεις τον παραδεισο σου, ασχετως νυχτερινης ζωης κλπ

thanks φιλε θα τα κοιταξω  νασαι καλα ...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom