Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
Ειμαι Γερμανια 2,5 χρονια τωρα.Δουλευω σε μια consulting εταιρια πληροφορικης.
Η ζωη εδω ειναι μια χαρα εχει αρκετη δουλεια, πληρωνουν λιγα και πολλα αναλογα με το ποσο χρειαζονται τα ατομα.
Τα πιο πολλα ατομα που θα συναντησεις ειναι προβληματικα με θεματα. Απο Γερμανους μεχρι μεταναστες.
Θελει πολλη προσοχη.

Στην δουλεια εχει οχι απλα οτι ναναι. Απο το 2003 που ανοιξανε τα συνορα και αρχισε να μπαινει ο καθε αχρηστος γιατι στην Γερμανια
θα περασει καλα θα παρει επιδοματα θα τον φροντησουν οι ΝΑΖΙ για να τους φυγει η βρωμα οτι ειναι ΝΑΖΙ κτλ .

Στην εταιρεια που δουλευω τελευταια εχει αρχισει να φευγει αρκετος κοσμος (μονο φετος φυγανε 120 ατομα) και πηρανε 140 ατομα.
Μην σας φαινεται περιεργο εδω Γερμανια τα τοσα ατομα ειναι οχι απλα υπερβολικα πολλα που φυγανε αλλα το νουμερο ειναι τρελο.
Λογο σταθερoτητας στην δουλεια εδω δεν ειναι ελλαδα να φευγει ο κοσμος ετσι . Τεσπα συνεχιζω.

Οι πιο πολλοι αντικατασταθηκαν με Ινδους. Δεν χρειαζεται να αναφερω τι και πως ελπιζω οτι οσοι εχουν εργαστει με Ινδους Ινδες
να ξερουν οτι απλα με αυτους δεν μπορεις να δουλεψεις.Δεν καταλαβαινεις τιποτα απο αυτα που λενε. Οσο για την δουλεια αστα να πανε.
Παραδειγμα εχω Ινδο που τον ρωτησα 3 φορες να μου δωσει το git link  για να κανω clone  και τις 3 φορες μου ειπε ναι και ακομα περιμενω.

Το ασχημο ειναι οτι σχεδον οσοι φυγανε ηταν γνωστοι απο την εταιρεια που τους ειχανε φερει στην Γερμανια μεσω φιλων κτλ ..
δηλαδη ηρθανε με βισμα και εφτυσαν αιμα να φυγουν.
Απο το παραρτημα στην χωρα τους.
Ειχαμε Αγγλους,Ισπανους,Πολωνους,Ιταλους και σε καποια φαση μειναμε με μερικους ισπανους απλα τα project τα κανουν πλεον ισπανια,
1 ιταλο τα project τα κανει στην ιταλια  κανεναν αγγλο λογο brexit,
2 ελληνες ( ο ενας κυπριος ο αλλος εγω ) ,αρκετους βραζιλιανους,
και καθολου πολωνους (για το λογο ετσι που μου ειπανε τα παιδια στην πολωνια βγαζουν περισσοτερα απο οτι να ερθουν στην Γερμνανια.
Οποτε δεν υπαρχει λογος(για ποιο λογο να ερθω εδω και να ειμαι μεταναστης ????? μου ειπε ο πολωνος πιτσιρικας
Να πληρωνω τα μαλλια μου σε νοικι και τρελους φορους οταν την ωρα που στην πολωνια βγαζω με διαφορα
15.000 ευρα τον μισθο μου σε ζλοτυ. Πχ Γερμανια του προτεινανε 55.000 στην πολωνια παιρνει 40.000 ευρα και ζει σαν βασιλιας......Πληροφορικη παντα)).

Στην δουλεια εχω Γερμανους Μανατζερ, οσοι δεν ειναι μανατζερ θελυον να γινουν μανατζερ ,γιατι σαν developer  ειναι για τον πουτσο
, ισπανους μανατζερ ( για τον πουτσο και για τον πουτσο 2 φορες ) οι ισπανοι developer ειναι απλα τα τον πεο εχει βεβαια και μερικους καλους αλλα οι
πλειοψειφςα για τον πουτσο,
εχω ινδους να γραφουν κωδικα (για τον πουτσο πουτσο πουτσο πουτσο)

Οι Γερμανοι NAZI  ειναι μια παρεα . Δεν υπαρχουν αυτα που λενε οτι αμα δουλεψεις θα προκοψεις οτι οι Γερμανοι ειναι εργατικοι
πανε αυτα . Αυτα ηταν το 1821  τωρα ολοι αυτοι γινανε μανατζερ και εαν οχι αυτο θελουν να γινουν και παιζει ποιος εχει ποιον γνωστο.

Αυτα που παρατηρω

Η εταιρεαι απο την στιγμη που αρχισε να εχει πλεμπα αρχισε και οι κατρακυλα εχει αρχισει να χανει τα project  και εχει αρχισει να εχει μεγαλυτερες
απαιτησεις  , να δινει λιγοτερα λεφτα και να προσλαμβανει ακομα ποιο χαμηλοτερο επιπεδο σε εργατικο δυναμικο(βλεπε Ινδους , βραζιλιανους κτλ)

Στην Γερμανια εαν θελεις να προκοψεις πρεπει να εχεις πολλη μεγαλη τυχη να εισαι κολοφαρδος εαν εισαι μονος σου αλλιως θελεις Γερμανους οι Γερμανιδες.

Διαβαστε αυτο εδω και θα καταλαβαιτε τα υπολοιπα  για το τι γινεται στην Γερμανια.
https://www.thelocal.de/20140915/the-three-types-of-companies-hiring-foreigners-in-germany-jobtalk]
[/url]
Το μονο καλο στην Γερμανια ειναι ο νομος οτι δεν  μπορουν να σε διωξουν ετσι χυμα σε στυλ Ελλαδας
ολα τα αλλα ειναι για τον πουτσο.Η χωρα εχει πολλα καλα αλλα ετσι που παει δεν την γλυτωνει την καταστρφη.
και το κακο ειναι οτι θα μας παρει και εμας μαζι σαν ελλαδα.

Ξεχασα να γραψω .

Διαβαστε το αρθρο ειναι σεδον σε 95% η πραγματικοτητα.
Οσες εταιριες εχουν ισπανους κινεζους ινδους και κατι αλλους σε τετοιο στυλ μαλλον κατι δεν παει καλα το νου σας .

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
844
Πόντοι
96
Βασικές αρχές του δυτικοευρωπαικού πολιτισμού.
1.Η ατομική επίδοση δεν είναι μετρήσιμη,η ομαδική όμως είναι.
Οπερ μεθερμηνευόμενο αν έχεις την ατυχία να έχεις μαζί σου έναν ψωλά,η επίδοσή σου πιάνει πάτο αφού διαιρείται με την επίδοση του ψωλά.
Π.χ. εσύ εξυπηρετείς 10 πελάτες,ενώ η γκόμενα έναν,κάνει όμως ωραίο τσιμπούκι στο αφεντικό.Βάσει δυτικής κοσμοθεωρίας η ατομική σου επίδοση να εξυπηρετήσεις δεκαπλάσιους πελάτες από τη γκόμενα δε δύναται να μετρηθεί ακριβώς γιατί το μπούκι που έκανε αυτή στο αφεντικό ανέβασε τόσο τη διάθεσή του που έχει διάθεση για παραπάνω δουλειά και επενδύσεις.
Συνεπώς θεωρητικά έχεις εξυπηρετήσει μόνο 5 πελάτες αλλά έχεις ευτυχισμένο αφεντικό.Ολες οι παράμετροι λαμβάνονται υπόψιν,το Wohlgefühl του προσωπικού είναι ιδιαίτερα σημαντικό.
2.Η ατομική επίδοση δεν δύναται να προσδιοριστεί ούτε δικαιούται να μετρηθεί ποσοτικά,τα λάθη όμως αποδίδονται στον διαπράξαντα τα λάθη.Οπερ μεθερμηνευόμενον αν έχεις κάνει 1000 ενέργειες και έχεις κάνει 10 λάθη θεωρείσαι χειρότερος από έναν ψωλά που έχει κάνει 100 ενέργειες και έχει δύο λάθη.Αυτό είναι κάπως εξτρίμ αλλά δείχνω πώς το σύστημα λειτουργεί στην πράξη.
Εχει σχέση με το Aufgabe Erteilung ήτοι:
3.Από τη στιγμή που δεν αντιδράς στο χώσιμο από συναδέλφους θεωρείσαι υπεύθυνος για τα λάθη που τυχόν θα συμβούν.Αν δηλαδή ο δίπλα δουλεύει το ένα τρίτο από εσένα χαλαρά,εξυπηρετεί πέντε φορές λιγότερους και εσύ είσαι συνεχώς με το καυλί στον κώλο υπό πίεση δε θεωρείται λογικό να κάνεις έστω και ένα λάθος παραπάνω.Γιατί δεν υπολογίζεται στατιστικά βάσει του αριθμού ενεργειών.
4.Η ατομική επίδοση δεν υπολογίζεται με βάση τις επιδόσεις των γύρω που έχουν την ίδια θέση αλλά με τα αναμενόμενα από το δεδομένο άτομο.Δηλαδή συγκρίνεσαι με την ιδεατή εικόνα του εαυτού σου.
Π.χ. είσαι μαζί με έναν αρχιδοψωλά που παράγει για πέντε με άριστα το δέκα.Ομως δίνει την εντύπωση οτι είναι γιωτάς και την τελευταία χρονιά απέδωσε για τρία.Το σύστημα θεωρεί οτι έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά και τον προμοτάρει.
Εσύ παράγεις για εφτά με άριστα το δέκα,όμως την τελευταία χρονιά απέδιδες για οχτώ.Το δυτικό σύστημα θεωρεί οτι έχεις πέσει σε θεωρεί κατώτερο από τον ψωλά γιατί δε βελτιώνεσαι.Κοιτάζουν δηλαδή το βαθμό βελτίωσης,όχι μόνο τις απόλυτες επιδόσεις σε σχέση με το μέσο όρο.Αυτές είναι σημαντικές στο οικονομικό αποτέλεσμα αλλά όχι στην αξιολόγηση.

Θα προσπαθήσω να σας διαφωτίσω για το δυτικό σύστημα σε βάθος,πώς δουλεύει στην πράξη και πώς ο άρχοντας Βαλκάνιος μπορεί να τους διατρήσει πέρα ως πέρα να τους γαμήσει το κέρατο.
Ολα τα κόλπα και τις τεχνικές που έτσι κι αλλιώς έχουν και νομοθετική διατύπωση.Αυτά τα γράφω για χαβαλέ και πλάκα,πίσω όμως υπάρχει άπειρη τεκμηρίωση,νόμοι κτλ,είναι όλα γραμμένα κυριολεκτικά εντελώς αναλυτικά,συζητιούνται ξανά και ξανά από τα ενδιαφερόμενα μέρη και αντιπροσωπεύουν εν τέλει μέγα τμήμα αυτού που αποκαλούμε δυτικό πολιτισμό,απλά τα γράφουμε με χαβαλέ βαλκανικό ελληναράδικο τρόπο για να διαφωτίσουμε τους συμπατριώτες που καταλαβαίνουν.
Μεταφράζω δηλαδή τη Δύση σε ελληνική γλώσσα με τους αναγκαίους όρους για να καταλάβετε πώς μπορείτε να κονομήσετε.

Ετσι ειναι παντου, ακριβως τα ιδια ειχα συναντησει και Ελλαδα και Αγγλια σχετικα με αυτα που γραφεις.
Γενικα αν εισαι σουπερπαραγωγικος σαν υπαλληλος και ανθρωπος, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ανοιξεις δικια σου δουλεια. Ολοι οι κοποι σου να πηγαινουν σε εσενα. Καλυτερα χωραφια στην Ελλαδα πχ, παρα εργατης στη Γερμανια.
Στο υπαλληλικι νικαει η διπλωματια, οχι η ποσοτητα/ποιοτητα παραγωγης.

wasabi

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2019
Like
66
Πόντοι
1
Ειμαι Γερμανια 2,5 χρονια τωρα.Δουλευω σε μια consulting εταιρια πληροφορικης.
Η ζωη εδω ειναι μια χαρα εχει αρκετη δουλεια, πληρωνουν λιγα και πολλα αναλογα με το ποσο χρειαζονται τα ατομα.
Τα πιο πολλα ατομα που θα συναντησεις ειναι προβληματικα με θεματα. Απο Γερμανους μεχρι μεταναστες.
Θελει πολλη προσοχη.

Στην δουλεια εχει οχι απλα οτι ναναι. Απο το 2003 που ανοιξανε τα συνορα και αρχισε να μπαινει ο καθε αχρηστος γιατι στην Γερμανια
θα περασει καλα θα παρει επιδοματα θα τον φροντησουν οι ΝΑΖΙ για να τους φυγει η βρωμα οτι ειναι ΝΑΖΙ κτλ .

Στην εταιρεια που δουλευω τελευταια εχει αρχισει να φευγει αρκετος κοσμος (μονο φετος φυγανε 120 ατομα) και πηρανε 140 ατομα.
Μην σας φαινεται περιεργο εδω Γερμανια τα τοσα ατομα ειναι οχι απλα υπερβολικα πολλα που φυγανε αλλα το νουμερο ειναι τρελο.
Λογο σταθερoτητας στην δουλεια εδω δεν ειναι ελλαδα να φευγει ο κοσμος ετσι . Τεσπα συνεχιζω.

Οι πιο πολλοι αντικατασταθηκαν με Ινδους. Δεν χρειαζεται να αναφερω τι και πως ελπιζω οτι οσοι εχουν εργαστει με Ινδους Ινδες
να ξερουν οτι απλα με αυτους δεν μπορεις να δουλεψεις.Δεν καταλαβαινεις τιποτα απο αυτα που λενε. Οσο για την δουλεια αστα να πανε.
Παραδειγμα εχω Ινδο που τον ρωτησα 3 φορες να μου δωσει το git link  για να κανω clone  και τις 3 φορες μου ειπε ναι και ακομα περιμενω.

Το ασχημο ειναι οτι σχεδον οσοι φυγανε ηταν γνωστοι απο την εταιρεια που τους ειχανε φερει στην Γερμανια μεσω φιλων κτλ ..
δηλαδη ηρθανε με βισμα και εφτυσαν αιμα να φυγουν.
Απο το παραρτημα στην χωρα τους.
Ειχαμε Αγγλους,Ισπανους,Πολωνους,Ιταλους και σε καποια φαση μειναμε με μερικους ισπανους απλα τα project τα κανουν πλεον ισπανια,
1 ιταλο τα project τα κανει στην ιταλια  κανεναν αγγλο λογο brexit,
2 ελληνες ( ο ενας κυπριος ο αλλος εγω ) ,αρκετους βραζιλιανους,
και καθολου πολωνους (για το λογο ετσι που μου ειπανε τα παιδια στην πολωνια βγαζουν περισσοτερα απο οτι να ερθουν στην Γερμνανια.
Οποτε δεν υπαρχει λογος(για ποιο λογο να ερθω εδω και να ειμαι μεταναστης ????? μου ειπε ο πολωνος πιτσιρικας
Να πληρωνω τα μαλλια μου σε νοικι και τρελους φορους οταν την ωρα που στην πολωνια βγαζω με διαφορα
15.000 ευρα τον μισθο μου σε ζλοτυ. Πχ Γερμανια του προτεινανε 55.000 στην πολωνια παιρνει 40.000 ευρα και ζει σαν βασιλιας......Πληροφορικη παντα)).

Στην δουλεια εχω Γερμανους Μανατζερ, οσοι δεν ειναι μανατζερ θελυον να γινουν μανατζερ ,γιατι σαν developer  ειναι για τον πουτσο
, ισπανους μανατζερ ( για τον πουτσο και για τον πουτσο 2 φορες ) οι ισπανοι developer ειναι απλα τα τον πεο εχει βεβαια και μερικους καλους αλλα οι
πλειοψειφςα για τον πουτσο,
εχω ινδους να γραφουν κωδικα (για τον πουτσο πουτσο πουτσο πουτσο)

Οι Γερμανοι NAZI  ειναι μια παρεα . Δεν υπαρχουν αυτα που λενε οτι αμα δουλεψεις θα προκοψεις οτι οι Γερμανοι ειναι εργατικοι
πανε αυτα . Αυτα ηταν το 1821  τωρα ολοι αυτοι γινανε μανατζερ και εαν οχι αυτο θελουν να γινουν και παιζει ποιος εχει ποιον γνωστο.

Αυτα που παρατηρω

Η εταιρεαι απο την στιγμη που αρχισε να εχει πλεμπα αρχισε και οι κατρακυλα εχει αρχισει να χανει τα project  και εχει αρχισει να εχει μεγαλυτερες
απαιτησεις  , να δινει λιγοτερα λεφτα και να προσλαμβανει ακομα ποιο χαμηλοτερο επιπεδο σε εργατικο δυναμικο(βλεπε Ινδους , βραζιλιανους κτλ)

Στην Γερμανια εαν θελεις να προκοψεις πρεπει να εχεις πολλη μεγαλη τυχη να εισαι κολοφαρδος εαν εισαι μονος σου αλλιως θελεις Γερμανους οι Γερμανιδες.

Διαβαστε αυτο εδω και θα καταλαβαιτε τα υπολοιπα  για το τι γινεται στην Γερμανια.
https://www.thelocal.de/20140915/the-three-types-of-companies-hiring-foreigners-in-germany-jobtalk]
[/url]
Το μονο καλο στην Γερμανια ειναι ο νομος οτι δεν  μπορουν να σε διωξουν ετσι χυμα σε στυλ Ελλαδας
ολα τα αλλα ειναι για τον πουτσο.Η χωρα εχει πολλα καλα αλλα ετσι που παει δεν την γλυτωνει την καταστρφη.
και το κακο ειναι οτι θα μας παρει και εμας μαζι σαν ελλαδα.

Ξεχασα να γραψω .

Διαβαστε το αρθρο ειναι σεδον σε 95% η πραγματικοτητα.
Οσες εταιριες εχουν ισπανους κινεζους ινδους και κατι αλλους σε τετοιο στυλ μαλλον κατι δεν παει καλα το νου σας .
καλησπερα στην ομαδα.Θα μπω κατευθειαν στο θεμα.
Ειμαι 40 και ανεργος χωρις φιλους  γκομενα οικογενεια και ολα τα σχετικα.Δεν πεθαινω τις πεινας. 

Μου εχουν προσφερει δουλεια εξωτερικο(εκανα αιτησεις και εκατσε) λογο ειδικοτητας ετυχε και εκατσε προσφορα.
Ακομα και καποιες γκομενες που ειχα γνωρισει καποια χρονια (καναδεζες) μου εχανε πει τι κανεις εδω?(Ελα ντε!!)

Η εταιρεια μικρη αλλα μου εβαλε τα εισητηρια να παω εκει να με δουνε και εχει αρκετη δουλεια.
Μου λενε σκεψου το και πες μας δεν βιαζομαστε αλλα δεν θα περιμενουμε και μια ζωη. 

Αλλα θελουνε να παω απο την μερια τους(δεν με αγαπανε για να βγαλουνε λεφτα θα παω και για να βγαλω λεφτα και εγω θα παω).
Τα λεφτα ειναι καλα.

Το κλιμα απο οσο δειχνει που μιλησα με αλλους ειναι καλο.
Τωρα στην δουλεια μπορει να πιασει και να ειμαι αυτο που θελουν μπορει και οχι.(Το μονο που μπορει να φοβαμαιισως να εχουν παραπανω απαιτησεις Αντεχω αλλα θα θελω χρονο).

Το μονο που εχω εδω στην ελλαδα ειναι το σπιτι μου και η μελλοντικη ελπιδα να βρω δουλεια γκομενα και τα σχετικα.

Αυτο που σκεφτομαι ειναι να βαλω λουκετο και να εξαφανιστω  παντα μπορω να γυρισω πισω. Δωστε οτι συμβουλη  μπορειτε.

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
και τι με αυτο ?ποιανου κλωνος εισαι και το βρηκες αυτο ?

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
Δεν καταλαβα τι θες να μου πεις ? που το βρηκες τοσο γρηγορα??
Εγω οταν πηγα στη Γερμανια πηγα γιατι με ειχε παει στραβα Ελλαδα με προυπηρεσια στα 15 χρονια κτλ κτλ και δεν ειχα δουλεια για μισο χρονο. Οποτε αυτο με εκανε να θελω να παω περισσοτερο εξω.
Απλα δεν καταλαβαινω τι θες να μου πεις και που το βρηκες τοσο γρηγορα το ποστ που ειχα γραψει τοτε?

wasabi

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2019
Like
66
Πόντοι
1
Δεν καταλαβα τι θες να μου πεις ? που το βρηκες τοσο γρηγορα??
Εγω οταν πηγα στη Γερμανια πηγα γιατι με ειχε παει στραβα Ελλαδα με προυπηρεσια στα 15 χρονια κτλ κτλ και δεν ειχα δουλεια για μισο χρονο. Οποτε αυτο με εκανε να θελω να παω περισσοτερο εξω.
Απλα δεν καταλαβαινω τι θες να μου πεις και που το βρηκες τοσο γρηγορα το ποστ που ειχα γραψει τοτε?
:erection:

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
όχι, κουβέντα να γίνεται...

το μετάνιωσες που έφυγες;
οχι βεβαια. Αλλα θα ηθελα να μην χρειαζοτανε για ποιο λογο δηλαδη να ειμαστε τοσο μαλακες στην Ελλαδα και να θελυομε ολοι να φυγουμε ?Γιατι να μην εχουμε την ευκαιρια να κανουμε κατι που θελουμε στην δικια μας χωρα  Γιατι οι πολωνοι μπορουν και εμεις οχι?
ποιος κανονιζει  την ζωη μας τελικα.  Εδω σε θελω για απαντα. 

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
844
Πόντοι
96
Γιατι να μην εχουμε την ευκαιρια να κανουμε κατι που θελουμε στην δικια μας χωρα  Γιατι οι πολωνοι μπορουν και εμεις οχι?

Ο κρατισμος κατεστρεψε την Ελλαδα
Στην Πολωνια εχει απαγορευτει πλεον η αναφορα σε οτιδηποτε αφορα τον κομμουνισμο

wasabi

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2019
Like
66
Πόντοι
1
οχι βεβαια. Αλλα θα ηθελα να μην χρειαζοτανε για ποιο λογο δηλαδη να ειμαστε τοσο μαλακες στην Ελλαδα και να θελυομε ολοι να φυγουμε ?Γιατι να μην εχουμε την ευκαιρια να κανουμε κατι που θελουμε στην δικια μας χωρα  Γιατι οι πολωνοι μπορουν και εμεις οχι?
οι πολωνοί δεν έχουν ευρώ καταρχάς

μπορούν, τι μπορούν;να στήνουν κώλο στους αμερικανους και να είναι η ινδία της Ευρώπης;

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
οι πολωνοί δεν έχουν ευρώ καταρχάς

μπορούν, τι μπορούν;να στήνουν κώλο στους αμερικανους και να είναι η ινδία της Ευρώπης;
εχουν ζλοτυ.Το ιδιο ειναι.Μακαρι να ηταν η ινδια τις ευρωπης. Αλλα η ινδια τις Ευρωπης ειναι η Ισπανια.

Κούλης Χρυσός

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Μαρ 2017
Κριτικές
19
Like
7.232
Πόντοι
3.346
o πορνομεταναστης εχει???

πολυ λακωνικα  βρισκω τα ποστ σας τωρα τελευταια γεροντα  :grin:

μηπως στερεψατε απο ιδεες και επιβαρυνθηκε η υγεια σας απο το αλτσχαιμερ  :grin:

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.804
Πόντοι
3.656

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom