Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Souker

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2018
Like
103
Πόντοι
16
χαχαχαχαχ μην ακουσετε ολλανδια με τη μια ολοι :cheesy:

φιλε πραγματικα δε καπνιζω ουτε τσιγαρο κανονικο και μετα βιας πινω αλκοολ οποτε τα πολλα τα δρομενα τα χανω...

ΥΓ: πολυ χαμος για το τιποτα ομως, και στν ελλαδα δεν εχει αποποινικοποιηθει η φουντα?

απλα ο συγκεκριμενος το επαιζε επιτυχημενος επιχειρηματιας και  τα αρχιδια μας  κουνιουνται ..

Επισκέπτης
Από αυτή την άποψη έχεις δίκιο και καλώς κάνετε. Απλά το όλο ζήτημα είναι τελείως υποκειμενικό και προσωπικό, το πως θα ανταπεξέλθει ο καθένας. Αλλά σίγουρα οι πληροφορίες είναι σημαντικές.
γι αυτο φροντισε να γραφεις λιγοτερο εδω. εσυ και ο ακαποτειρα μονο αποτυχημενο χιουμορ κανετε

solid2525

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2017
Like
16
Πόντοι
0
απλα ο συγκεκριμενος το επαιζε επιτυχημενος επιχειρηματιας και  τα αρχιδια μας  κουνιουνται ..

φιλε μου αυτος ειναι ο λογος που η ελλαδα εχει παει κατα διαολου και δε θα φτιαξει ποτε...ο μεσος ελληνας ειναι σχετικα εργατικος και τιμιος...εχεις ομως μερικους ππου εναι τοσο μουνοπανα που πραγματικα γαμανε ολους τους υπολοιπους...σα να εχεις ενα πηγαδι στο χωριο με το καλυτερο νερο του κοσμου...ενας μαλακας να παει να κατουργησει μεσα αρκει για να το γαμησει...

ετσι ειναι και η ευρωπη...ειναι ολοι μετριας δυναμικοτητας, πολυ μετριας εργατικοτητας προς τα χαμηλα επιπεδα, και χωρις υψηλο επιπεδο μορφωσης...ολοι ομως εχουν την στοιχειωδη τσιπα και φιλοτιμο να δουλεψουν εστω και λιγο για το ψωμακι τους...

ο ελληναρας απο πανω που λεμε θελει να ειναι διορισμενος σε δεκο, σε 2 3 θεσεις για να παιρνει 2 3 μισθους, να μην παταει σε καμμια, να μην τον ξερει κανεις εκει που θεωρητικα δουλευει, και να ξοδευει τα λεφτα που κλεβει για να πουλαει μουρη...

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Και εμενα μου ακουγονται πολυ παραξενα ολα αυτα
275 € με τα κοινοχρηστα μαζι ειναι αστειο ποσο ...
βεβαια το μελος που το εγραψε αυτο , ειχε πεσει παλια το ματι μου σε κατι ποστ που ελεγε μονος του οτι ζει απο τα επιδοματα στη Γερμανια, μηπως εννοει ειδικες περιπτωσεις λοιπον.

Παντως στο Κισιναου το διαμερισμα που εδωσα στην τιμη που ηδη εχω αναφερει , ο καινουργιος ιδιοκτητης το νοικιασε στα 300 ευρω το μηνα σε ενα ζευγαρι ντοπιων ...
Κισινιώφ το 2014 που είχα πάει οι γέροι του ΟΠΑ νοικιάζαν στην άκρη της πόλης τα φτηνότερα διαμερίσματα που υπήρχαν με 150 ευρώ το μήνα.
  Εδώ με 200 Ευρώ (15.000 ρούβλια) συν τα κοινόχρηστα που είναι 1.500-2.000 ρουβλια μπορείς να βρεις στούντιο 22 τετραγωνικά 7-8 χλμ. από την τελαυταία στάση του μετρό.Στα 25-40 χλμ. βρίσκεις παλιά διαμερίσματα 1ος δωματίου γύρω στα 29-32 τετραγωνικά (συνήθως δωμάτιο 13 τετραγωνικά και κουζίνα 5.5) με 12.000-13.000 ρούβλια συν τα κοινόχρηστα.Κοντά στο μετρό ένα στούντιο έχει από 20.000-22.000 ρούβλια συν τα κοινόχρηστα.Ενα παλιό ενος δωματίου κοντά στο μετρό βρίσκεις με 22.000-23.000 καινουργιο από 25.000 και πάνω.
  Οί τιμές εδώ δεν είναι εξωπραγματικές πιά έχουν πέσει με την κρίση!Με 400 Ευρώ (30.000 ρουβλια) συν τα κοινόχρηστα βρίσκεις  2άρι σε καινούργια πολυκατοικία γύρω στα 60 τετραγωνικά.
  Οι τιμές έπεσαν έτσι γιατί έπεσαν πάρα πολύ και οι μισθοί!καθώς και το ρούβλι σε σχέση με το Ευρώ.Πριν την κρίση ήθελες γιά ένα μονό 600-700 Ευρώ!Τώρα οι τιμές έπεσαν σε Ευρώ σχεδόν στο μισό.
   Στο Κισινιώφ τώρα πόσο κάνει το φτηνότερο διαμέρισμα να νοικιάσεις?παραπάνω από 150 Ευρώ που ήταν τότε?Οι μισθοί πως είναι?π.χ. τότε που είχα πάει μιά πωλήτρια και μιά γκαρσόνα έπαιρναν 100 ευρώ μισθό,τώρα πόσα παίρνουν?
  Απ'αυτά που γράφουν δεν πιστεύω τίποτα γιατί οι περισσότεροι είναι παθολογικοί ψεύτες!Σε κάνα χωριό της Γερμανίας μπορεί να βρει κανείς διαμέρισμα με 300 Ευρώ αλλά εκεί είναι γιά αυτοκτωνία :headbang:
  Σχετικά με τη Γερμανία σε όλα συμφωνώ μαζί σου πάντος,το μονο που θέλω να προσθέσω είναι ότι και οι Ελληνες που πάνε εκεί ειναι εντελώς τελειωμένοι!Είναι αυτοι που δεν έχουν τιποτα στην Ελλάδα και δεν μπορέσαν να πάνε Η.Π.Α ή Αγγλία.

TheWolf

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2016
Like
4
Πόντοι
0
Ο δικος μου που εμενε περυσι Λονδινο , εδινε 1200
λιρες για στουντιο , κεντρο ομως ( ζωνη 1).
Φετος που ειναι Βοστωνη δινει 2300 $  , λιγο μεγαλυτερο σε μετρα
οχι κεντρο αλλα σε καλη περιοχη προς τα βορεια της πολης.

Αυτα για τις τιμες που γνωριζω απο πρωτο χερι ...

Με 1200 λιρες στο zone1 πολυ απλα δεν βρισκεις στουντιο με δικη σου τουαλετα. Μονο δωματιο με συγκατοικους.

Επισκέπτης
Η ιδιωτικη χεστρα ειναι πολυτελεια στο εξωτερικο. Ενας απο τους λογους που βλεπετε τους ξενους στο δρομο σφιγμενους ειναι και γιατι δεν εχουν χεσει.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Η ιδιωτικη χεστρα ειναι πολυτελεια στο εξωτερικο. Ενας απο τους λογους που βλεπετε τους ξενους στο δρομο σφιγμενους ειναι και γιατι δεν εχουν χεσει.

Aσε μας ρε φον πόρδεν μας τα έχεις πρήξει με το κωλάντερο σου...

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Like
8.163
Πόντοι
2.356
Κισινιώφ το 2014 που είχα πάει οι γέροι του ΟΠΑ νοικιάζαν στην άκρη της πόλης τα φτηνότερα διαμερίσματα που υπήρχαν με 150 ευρώ το μήνα.
  Εδώ με 200 Ευρώ (15.000 ρούβλια) συν τα κοινόχρηστα που είναι 1.500-2.000 ρουβλια μπορείς να βρεις στούντιο 22 τετραγωνικά 7-8 χλμ. από την τελαυταία στάση του μετρό.Στα 25-40 χλμ. βρίσκεις παλιά διαμερίσματα 1ος δωματίου γύρω στα 29-32 τετραγωνικά (συνήθως δωμάτιο 13 τετραγωνικά και κουζίνα 5.5) με 12.000-13.000 ρούβλια συν τα κοινόχρηστα.Κοντά στο μετρό ένα στούντιο έχει από 20.000-22.000 ρούβλια συν τα κοινόχρηστα.Ενα παλιό ενος δωματίου κοντά στο μετρό βρίσκεις με 22.000-23.000 καινουργιο από 25.000 και πάνω.
  Οί τιμές εδώ δεν είναι εξωπραγματικές πιά έχουν πέσει με την κρίση!Με 400 Ευρώ (30.000 ρουβλια) συν τα κοινόχρηστα βρίσκεις  2άρι σε καινούργια πολυκατοικία γύρω στα 60 τετραγωνικά.
  Οι τιμές έπεσαν έτσι γιατί έπεσαν πάρα πολύ και οι μισθοί!καθώς και το ρούβλι σε σχέση με το Ευρώ.Πριν την κρίση ήθελες γιά ένα μονό 600-700 Ευρώ!Τώρα οι τιμές έπεσαν σε Ευρώ σχεδόν στο μισό.
    Στο Κισινιώφ τώρα πόσο κάνει το φτηνότερο διαμέρισμα να νοικιάσεις?παραπάνω από 150 Ευρώ που ήταν τότε?Οι μισθοί πως είναι?π.χ. τότε που είχα πάει μιά πωλήτρια και μιά γκαρσόνα έπαιρναν 100 ευρώ μισθό,τώρα πόσα παίρνουν?
  Απ'αυτά που γράφουν δεν πιστεύω τίποτα γιατί οι περισσότεροι είναι παθολογικοί ψεύτες!Σε κάνα χωριό της Γερμανίας μπορεί να βρει κανείς διαμέρισμα με 300 Ευρώ αλλά εκεί είναι γιά αυτοκτωνία :headbang:
  Σχετικά με τη Γερμανία σε όλα συμφωνώ μαζί σου πάντος,το μονο που θέλω να προσθέσω είναι ότι και οι Ελληνες που πάνε εκεί ειναι εντελώς τελειωμένοι!Είναι αυτοι που δεν έχουν τιποτα στην Ελλάδα και δεν μπορέσαν να πάνε Η.Π.Α ή Αγγλία.
Μολδαβια τωρα μια πωλητρια παιρνει περιπου 3500 λει , το καλο για αυτους ειναι οτι η ισοτιμια με το ευρω την τελευταια πενταετια εμεινε πανω κατω τα ιδια (παιζει απο 18 εως 22 λει ) ... δεν εγινε δηλ αυτο με το γκριβνα στην Ουκρανια και με το ρουβλι στην Ρωσσια.
Το δικο μου διαμερισμα ηταν 65 μετρα σε καινουργια οικοδομη του 10 , πρωτος ειχα μπει μεσα. Βεβαια στον ενδεκατο οροφο που δεν ηταν καλο γιατι εκει οπως ξερεις οσο πιο ψηλα ειναι τοσο πεφτει η τιμη.
Το εδωσα σε ελληνα της γερμανιας και το εγραψε στο ονομα της μολδαβης γυναικας του χαχα το εχουν στο αιμα τους φαινεται να ειναι σπονσορες.
Εμοιαζε τον κμαν αρκετα οπτικα και δεν κανω πλακα :cheesy: απο αυτον εμαθα οτι μετα το νοικιασε σε ντοπιους στην τιμη που εγραψα.

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Like
8.163
Πόντοι
2.356
Με 1200 λιρες στο zone1 πολυ απλα δεν βρισκεις στουντιο με δικη σου τουαλετα. Μονο δωματιο με συγκατοικους.
Βρισκεις γιατι πηγα και το ειδα , στην Old Street ητανε.
επιπλωμενο και με δικια του τουαλετα φυσικα
Εγω εμενα στο ξενοδοχειο Melia White House στην περιοχη Regent’s Park , δεν ειμασταν μακρια.

Κούλης Χρυσός

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Μαρ 2017
Κριτικές
19
Like
7.232
Πόντοι
3.346
Βρισκεις γιατι πηγα και το ειδα , στην Old Street ητανε.
επιπλωμενο και με δικια του τουαλετα φυσικα
Εγω εμενα στο ξενοδοχειο Melia White House στην περιοχη Regent’s Park , δεν ειμασταν μακρια.

καλημέρα  :hi:

εχει ενα Μολδαβεζικο πιπινακι στα στουντιο χαρμα οφλαμον φιλτατε, οταν βρεθουμε για καφε θα παμε μια βολτα να το  :knockinb:

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Μολδαβια τωρα μια πωλητρια παιρνει περιπου 3500 λει , το καλο για αυτους ειναι οτι η ισοτιμια με το ευρω την τελευταια πενταετια εμεινε πανω κατω τα ιδια (παιζει απο 18 εως 22 λει ) ... δεν εγινε δηλ αυτο με το γκριβνα στην Ουκρανια και με το ρουβλι στην Ρωσσια.
Το δικο μου διαμερισμα ηταν 65 μετρα σε καινουργια οικοδομη του 10 , πρωτος ειχα μπει μεσα. Βεβαια στον ενδεκατο οροφο που δεν ηταν καλο γιατι εκει οπως ξερεις οσο πιο ψηλα ειναι τοσο πεφτει η τιμη.
Το εδωσα σε ελληνα της γερμανιας και το εγραψε στο ονομα της μολδαβης γυναικας του χαχα το εχουν στο αιμα τους φαινεται να ειναι σπονσορες.
Εμοιαζε τον κμαν αρκετα οπτικα και δεν κανω πλακα :cheesy: απο αυτον εμαθα οτι μετα το νοικιασε σε ντοπιους στην τιμη που εγραψα.
Το κακό είναι ότι ανέβηκαν και οι τιμές.Οι μισθοί ανέβηκαν αρκετά από 2000 λέ'ι' σε 3.500 είναι σχεδόν τα διπλά.Ο πλυθωρισμός επίσημα ήταν τα τελευταία χρόνια γύρω στο 8% τώρα έπεσε λένε στο 5.4% οπότε στα 5 χρόνια ανέβηκαν οι τιμές 40% οι μισθοί όμως ανέβηκαν παραπάνω από τον πλυθωρισμό :)οπότε λογικά πρέπει να ζούνε πολύ καλύτερα βάλε και ότι η ανεργία είναι μηδενική 3.3% δηλαδή σε παρακαλάνε να πας γιά δουλειά!Εδώ η ανεργία είναι στο 1.7%.Βέβαια αυτό γιά τους Ελληνες που θα πάνε εκεί δεν είναι καθόλου καλό.Και όπως φαντάζομαι οι γέροι που έμεναν εκεί και έκλαιγαν τη μοίρα τους στο ΟΠΑ θα έφυγαν  :2funny:γιατί και τους μείωσαν τη σύνταξη στην Ελλάδα και η Μολδαβία ακρίβυνε.
  Η Μολδαβία έχει το ίδιο πρόβλημα με την Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα υπερβολικά χαμηλή ανεργία και πάρα πολλές θέσεις εργασίας κενές!Εδώ παντού ζητάνε σε όλες της δουλειές.
  Στη Μολδαβία αυτό γίνεται γιατί έχουν φύγει όλοι στο εξωτερικό.

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.804
Πόντοι
3.656

Επισκέπτης
Επιφυλασομαι να βαλω φωτογραφια το τελευταιο μου αποδεικτικο πληρωμης δεκεβριου 2018 που ειναι 2.415€
Και κομματια του ενοικιαστηριου συμβολαιου που αποδεικνυει οτι πληρωνω 275€ τον μηνα μαζι με τα κοινοχρηστα . Ξεκαθαρισα σε παλιοτερο ποστ οτι μενω σε γκαρσονιερα (1zimmer wohnung) μονος μου κοντα στο ντυσελντορφ.
Παιδια καλο ειναι να διαβαζουμε ολοκληρα τα ποστ κ οχι τα μισα πριν βγαλουμε λαθος συμπερασματα.

275 warm για γκαρσονιερα μια χαρα εισαι. Εγω δινω 325 για ενα δωματιο σε WG. Δεν ξερω πως ειναι η κατασταση με τα σπιτια στο Ντυσελντορφ αλλα στο Βερολινο εχει χαθει η μπαλα. Αν βρεθει σπιτι ζητανε τρελα ποσα για ενοικια. Προσφατα ειδα γραρσονιερα περιπου 35 τμ στην ακρη της πολης χωρις επιπλα και χωρις κουζινα με 250 ευρω ενοικιο, αλλα ηθελα αλλα 2 με 3 χιλιαρικα να την κανω σπιτι.

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.618
Πόντοι
1.706
275 warm για γκαρσονιερα μια χαρα εισαι. Εγω δινω 325 για ενα δωματιο σε WG. Δεν ξερω πως ειναι η κατασταση με τα σπιτια στο Ντυσελντορφ αλλα στο Βερολινο εχει χαθει η μπαλα. Αν βρεθει σπιτι ζητανε τρελα ποσα για ενοικια. Προσφατα ειδα γραρσονιερα περιπου 35 τμ στην ακρη της πολης χωρις επιπλα και χωρις κουζινα με 250 ευρω ενοικιο, αλλα ηθελα αλλα 2 με 3 χιλιαρικα να την κανω σπιτι.
βερολινο μοναχο φραγκφουρτη ακατορθωτο κ πανακριβο να βρεις σπιτι

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom