Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.869
Πόντοι
5.506
Μα δεν ειναι οπωσδηποτε κακη αυτη η κατασταση. Ειναι οπως το τρεξιμο.
Ειναι σα να σου λενε τρεξε 10 χιλιομετρα και θα σε πληρωσουμε.
Καποιος που δε μπορει να τρεξει ουτε 1000 μετρα θα τρομαξει και θα πει, οχι ευχαριστω, δε θελω ουτε να τρεξω ουτε να πληρωθω.
Καποιος μαραθωνοδρομος ομως, θα του φανει παραδεισος. Υα 10 χιλιομετρα μπροστα στα 42 που ειναι συνηθισμενος να τρεχει, του φαινονται ψιχουλα και θα πληρωθει και καλα. Οποτε θα το κανει με ευχαριστηση. Ουτε τον πειραζει που οι Γερμανοι πληρωνονται το ιδιο για να τρεξουν 2 χλμ.
Απο μεσα του γελαει γιατι ξερει οτι στην Ελλαδα για τα 10χλμ πληρωνοταν με το 1/3 των χρηματων.
Δηλαδη ενας αξιος μαραθωνοδρομος εχει 3 επιλογες:

1. Να τρεχει Ελλαδα 10 χλμ για 800 ευρω
2. Να τρεχει εξωτερικο 10 χλμ για 2500 ευρω
3. Να μεινει Ελλαδα στο πατρικο του με 300 χαρτζιλικι απο τη συνταξη των γονιων του.

Φυσικα θα προτιμησει το 2 ακομα και αν ειναι να τρεχει 20 χλμ. Δεν τον νοιαζει αφου μπορει και 40. Αυτη ειναι η Βαλκανια ανωτεροτητα που λεει ο kman

Στο εξωτερικο εφυγαν για δουλεια ολα αυτα τα χρονια οι πιο αξιομαχοι (βλ μαραθωνοδρομοι) της Ελλαδας, αυτοι που ετρεχαν και στην Ελλαδα 10 και 20 χλμ
Καποιος ομως ανημπορος που δε μπορει να τρεξει ουτε 2 χλμ φυσικα θα προτιμησει το 3

Ολα ειναι θεμα αντοχης και ικανοτητων

Σωστός απλά απευθύνεσαι σε ένα άτομο που δεν έχει τρέξει ούτε 10 μέτρα στη ζωή του και νομίζει οτι έχει τρέξει πιο πολύ απ όλους και μάλιστα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Αυτό το ΠΡΑΜΑ είναι το δημητράκη το εθνικοφουκαριάρικο.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.869
Πόντοι
5.506
Τώρα στα σοβαρά, προσπαθείτε να μιλήσετε για εργασιακά με έναν άνθρωπο που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ, καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει αυτό και ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ νομίζοντας οτι είναι άξιος και πετυχημένος;;

Ήμαρτον.

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
844
Πόντοι
96
Τώρα στα σοβαρά, προσπαθείτε να μιλήσετε για εργασιακά με έναν άνθρωπο που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ, καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει αυτό και ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ νομίζοντας οτι είναι άξιος και πετυχημένος;;

Ήμαρτον.

Τα γραφουμε γιατι διαβαζει πολυς κοσμος, πολλοι ενδιαφερονται να φυγουν εξω για δουλεια.
Να ξερουν τι θα συναντησουν

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.869
Πόντοι
5.506
Τα γραφουμε γιατι διαβαζει πολυς κοσμος, πολλοι ενδιαφερονται να φυγουν εξω για δουλεια.
Να ξερουν τι θα συναντησουν

Από αυτή την άποψη έχεις δίκιο και καλώς κάνετε. Απλά το όλο ζήτημα είναι τελείως υποκειμενικό και προσωπικό, το πως θα ανταπεξέλθει ο καθένας. Αλλά σίγουρα οι πληροφορίες είναι σημαντικές.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.958
Πόντοι
3.656
1200αρι για να δινεις πρεπει να μενεις στο χιλτον.
Εγω δινω 275 με τα κοινοχρηστα μεσα.
Δευτερα πεταω για βραζιλια. 35 βαθμοι, παραλιες, μπραζιλιαν, σαγιοναρα, καρναβαλι, bbq , παγωμενη μπυρα, πουτανες.
Στην ελλαδα ζητουσα απτον αδερφο μου να κερασει κανα σουβλακι

Δώσε μου πληροφορίες, αν θέλεις και μπορείς. Πολύ θα ήθελα να πάω στο Βραζιλιάνικο Καρναβάλι. Έχω διαβάσει όμως ότι η εγκληματικότητα στη Βραζιλία είναι τρομακτική, κι ότι κάθε χρόνο έχουν τόσους νεκρούς, όσους σε πολεμική ζώνη. Τον περασμένο χρόνο οι νεκροί ανήλθαν στον αριθμό ρεκόρ των 63.880 και σε διάστημα επτά ετών έχουν σκοτωθεί περισσότεροι άνθρωποι απ’ ότι στον πόλεμο στη Συρία. Δεν φοβάσαι; πως αντιμετωπίζεις την κατάσταση; 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.618
Πόντοι
1.706
Δώσε μου πληροφορίες, αν θέλεις και μπορείς. Πολύ θα ήθελα να πάω στο Βραζιλιάνικο Καρναβάλι. Έχω διαβάσει όμως ότι η εγκληματικότητα στη Βραζιλία είναι τρομακτική, κι ότι κάθε χρόνο έχουν τόσους νεκρούς, όσους σε πολεμική ζώνη. Τον περασμένο χρόνο οι νεκροί ανήλθαν στον αριθμό ρεκόρ των 63.880 και σε διάστημα επτά ετών έχουν σκοτωθεί περισσότεροι άνθρωποι απ’ ότι στον πόλεμο στη Συρία. Δεν φοβάσαι; πως αντιμετωπίζεις την κατάσταση; 
Ναι ευχαριστως να δωσω καποιες πληροφοριες. Αλλα σε πμ γιατι δεν αφορα το θρεντ

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
1200αρι για να δινεις πρεπει να μενεις στο χιλτον.

Εγω δινω 275 με τα κοινοχρηστα μεσα.

Δευτερα πεταω για βραζιλια. 35 βαθμοι, παραλιες, μπραζιλιαν, σαγιοναρα, καρναβαλι, bbq , παγωμενη μπυρα, πουτανες.

Στην ελλαδα ζητουσα απτον αδερφο μου να κερασει κανα σουβλακι
Και που μένεις στο Κισινιώφ? :2funny: ή σε καμιά μικρή πόλη της Ουκρανίας?Γιατί τέτοιες τιμές στα ενοίκια μόνο εκεί έχει  :2funny:

Το νοίκι κατά μέσο ορο ειναι στα 350-500 ευρώ για 70-100 τμ εκτός αν μένεις σε ακριβή περιοχή.
Για τα εργασιακά υπάρχουν απειροι νομοι και κανονισμοί που προστατεύουν τον εργαζόμενο αλλά αυτοί είναι φτιαγμένοι απο Γερμανούς και ισχύουν για Γερμανούς.Ο ξένος δεν έχει σχέση με αυτα.
Θεωρητικά δηλαδή στα χαρτιά έχεις άπειρα προνόμια αλλα στην πράξη ολα αυτα παραβιαζονται ευκόλως.
Για τον Έλληνα το κράτος,οι σύλλογοι,τα δικαιώματα κτλ είναι πάντα ο εχθρός ενω οι Γερμανοί ταυτιζονται με αυτα.
Μίλησε ο ειδικός γιά τα διαμερίσματα  :2funny:εσύ πριν 2 μέρες έγραφες ότι το διαμέρισμα μου κάνει 15.000 ευρώ  :2funny:επειδή είσαι άσχετος και έβαλα αποδείξεις ότι αυτά που λες είναι  :jerking: :2funny:και έγραψε και ο Τάσος ότι στο Κισινιώφ πούλησε το διαμέρισμα του 65 τετραγωνικά 42.000 ευρώ που το Κισινιώφ είναι χωριό.
  Που της είδες αυτές της τιμές?Φυσικό είναι να μην ξέρεις όταν μένεις σε ένα χώρο που σου παραχώρησαν στη δουλειά και πιθανόν να μη σε αφήνουν ούτε κουρτίνες να βάλεις,απλός μένεις όσο δουλεύεις.
  Στο Μόναχο μιά ποτνικότρυπα κάνει 1200 ευρώ το μήνα και μπορεί να ψάχνει και 2 μήνες γιά να τη βρεις  :headbang:δε μιλάω 60-70 χλμ σε χωριό :2funny:.Φρανκφούρτη στο δωμάτιο σε οικοτροφείο με κοινόχρηστο μπάνιο και τουαλέτα (διευθυντης ειναι ενας Βόσνιος) 700 ευρώ το μήνα!Γιά ένα απλό Νυρεμβέργη ο Τούρκος νοίκιαζε διαμέρισμα με 800 ευρώ και ενώ έμενε Φρανκφούρτη δεν το άφηνε γιατί μετά από 4 μήνες με τη δουλειά θα μετακόμιζε εκεί και το κράταγε γιατί δεν θα μπορούσε λέει μετά να βρει διαμέρισμα να νοικιάσει.

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.168
Πόντοι
506
τα ματια σου 14 ;)

στην βραζιλια εχει υψηλα ποσοστα εγκληματικοτητας κ εχουν σημειωθει πολλες επιθεσεις σε ξενους τουριστες

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Like
8.163
Πόντοι
2.356
Και εμενα μου ακουγονται πολυ παραξενα ολα αυτα
275 € με τα κοινοχρηστα μαζι ειναι αστειο ποσο ...
βεβαια το μελος που το εγραψε αυτο , ειχε πεσει παλια το ματι μου σε κατι ποστ που ελεγε μονος του οτι ζει απο τα επιδοματα στη Γερμανια, μηπως εννοει ειδικες περιπτωσεις λοιπον.

Παντως στο Κισιναου το διαμερισμα που εδωσα στην τιμη που ηδη εχω αναφερει , ο καινουργιος ιδιοκτητης το νοικιασε στα 300 ευρω το μηνα σε ενα ζευγαρι ντοπιων ...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Like
8.163
Πόντοι
2.356
Ο δικος μου που εμενε περυσι Λονδινο , εδινε 1200
λιρες για στουντιο , κεντρο ομως ( ζωνη 1).
Φετος που ειναι Βοστωνη δινει 2300 $  , λιγο μεγαλυτερο σε μετρα
οχι κεντρο αλλα σε καλη περιοχη προς τα βορεια της πολης.

Αυτα για τις τιμες που γνωριζω απο πρωτο χερι ...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Ο δικος μου που εμενε περυσι Λονδινο , εδινε 1200
λιρες για στουντιο , κεντρο ομως ( ζωνη 1).

Αυτα για τις τιμες που γνωριζω απο πρωτο χερι ...

με council tax, electricity, gas, internet, tv licence, sky subscription etc του έβγαινε γύρω στις 1450.. λογική τιμή αν μάλιστα ήταν και επιπλωμένο

εγώ πληρώνω για serviced apartment (κατασκευή 2014) περίπου 45τμ (ένα υπνοδωμάτιο, σαλόνι-κουζίνα, μπάνιο) με κήπο και θέση στάθμευσης 1750 λίρες τον μήνα + 4% ΦΠΑ ... οι λογαριασμοί περιλαμβάνονται όλοι όπως επίσης και καθαριότητα (συνεργείο) το οποίο περιλαμβάνει πλήρη καθαρισμό, σεντόνια, πετσέτες κλπ μια φορά την εβδομάδα... όχι Λονδίνο αλλά Reading (μισή ώρα τραίνο για Λονδίνο)..

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.618
Πόντοι
1.706
Και εμενα μου ακουγονται πολυ παραξενα ολα αυτα
275 € με τα κοινοχρηστα μαζι ειναι αστειο ποσο ...
βεβαια το μελος που το εγραψε αυτο , ειχε πεσει παλια το ματι μου σε κατι ποστ που ελεγε μονος του οτι ζει απο τα επιδοματα στη Γερμανια, μηπως εννοει ειδικες περιπτωσεις λοιπον.

Παντως στο Κισιναου το διαμερισμα που εδωσα στην τιμη που ηδη εχω αναφερει , ο καινουργιος ιδιοκτητης το νοικιασε στα 300 ευρω το μηνα σε ενα ζευγαρι ντοπιων ...
Χαχαχα
Αθανατο ελληνικο bou.

Μαθαινεις πληροφοριες ακομη κ για .......τον εαυτο σου χαχαχα.
Διαβαζοντας οτι....ζω απο τα επιδοματα, φανταστηκα εναν τυπο προβληματικο,ανενταχτο στην κοινωνια,περιθωριακο,πιθανον αλκοολικο να καπνιζει νευρικα φτηνα τσιγαρα.

Προς αποκατασταση της αληθειας.
Ναι ειχα κανει αιτηση για επιδομα για τεσσερεις μηνες γιατι πηγαινα σχολειο κ ηταν δικαιωμα μου. Δουλευα τετραωρα παραλληλα για να επιβιωσω.
Τελειωσα το σχολειο μου τον αυγουστο....επιδομα δεν πηρα γιατι απορριφθηκα επειδη αλλαξαν καποιοι νομοι. Εχασα περιπου 3.500€ + 1500€ για δικαστικα κ δικηγορικα εξοδα για την δίκη την οποια επισης εχασα.
Δε βαριεσαι.....

Επιφυλασομαι να βαλω φωτογραφια το τελευταιο μου αποδεικτικο πληρωμης δεκεβριου 2018 που ειναι 2.415€
Και κομματια του ενοικιαστηριου συμβολαιου που αποδεικνυει οτι πληρωνω 275€ τον μηνα μαζι με τα κοινοχρηστα . Ξεκαθαρισα σε παλιοτερο ποστ οτι μενω σε γκαρσονιερα (1zimmer wohnung) μονος μου κοντα στο ντυσελντορφ.
Παιδια καλο ειναι να διαβαζουμε ολοκληρα τα ποστ κ οχι τα μισα πριν βγαλουμε λαθος συμπερασματα.

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Like
8.163
Πόντοι
2.356
^ Δεν το εγραψα για να σου την πω , απλα το θυμομουνα και αλλωστε το επιβεβαιωνεις και ο
ιδιος ...  τα ποστ σου εννοω περι επιδοματων , αν τα πηρες η οχι το ξεκαθαρισες τωρα.

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.618
Πόντοι
1.706
οτι ζει απο τα επιδοματα στη Γερμανια, μηπως εννοει ειδικες περιπτωσεις λοιπον.
Αυτο το κομματι ειναι καπως....
Δεν ενοχληθηκα αλλα γελασα.

Επισης να πω πως ηρθα στην γερμανια σε σχετικα μεγαλη ηλικια.
Δεν εχω καποια ιδιαιτερη μορφωση ή πτυχιο.
Μιλαω σπαστα γερμανικα b1+
Δουλευω σε μια φυσιολογικη δουλεια περιπου 20 μερες τον μηνα

solid2525

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2017
Like
16
Πόντοι
0
κατ αρχην οτι υποθικε για τους αλβανους πριν οτι εβγαζαν 100κ αγοραστικης ισχυς στην αλβανια το 2002 απο ελλαδα, το ιδιο εγινε με τους ξυπολητους ελληνες που επλεναν πιατα στο εξωτερικο και γυρισαν και τα εκαναν ακινητα...και οχι, δεν ειμαι αλβανος αλλα η αληθεια να λεγεται :cheesy:

τωρα στα της ευρωπης...οπως υποθηκε πιο πανω οι ευρωπαιοι οντως ψωλαρουν ασυστολα, μαλακιζονται, κανουν διαλλειματα, πανε για κατουρημα και για καφε 500 φορες τη μερα...

στα των δικαιωματων τωρα...εχει να κανει με τη χωρα που μενεις...και πιστευω εχει να κανει και με την ειδικότητα σου...

εγω μπορω να πω για την ολλανδια οπου εργαζομαι πλεον σα μηχανικος το θεμα με το να σου την πουν επειδη εισαι μεταναστης απλα δεν παιζει...το 60% ειναι μεταναστες οποτε αποτελεις την πλειοψηφια...βελγιο μια απο τα ιδια...δε ξερω πως ειναι αμα δουλευεις σουβλατζης η γκαρσονι αλλα αν καποιος θελει να δουλεψει σερρβιτορος δε βρισκω το λογο να παει εξωτερικο...δεν εχει νοημα να φυγεις απο ελλαδα, γιατι απο την ελλαδα θα βγαζεις 6 7 κατωσταρικα, στο εξωτερικο θα βγαζεις πιο πολλα αλλα θα σου μενουν ακριβως τα ιδια...

τα νοικια ειναι πιο υψηλα αλλα και οι μισθοι ειναι αντιστοιχα πιο υψηλοι...ειπαμε αν θες να κανεις το γκαρσονι και πας εξωτερικο εισαι απλα μαλακας, βρες ενα κονε να κανεις μια σεζον στη μυκονο και καθαρισες

κατι τελευταιο...εξω παιζει πολυ το πως θα πουλησεις τον εαυτο σου...αμα σε ψιλιαστουν οτι το παιζεις κακομοιρης και πεινας απ οτι εχω καταλαβει θα σε γαμησουν...αμα τους πουλησεις παπατζα λιγο και πας με τουπε θα βγεις απο πανω, γιατι ειναι ολοι φλωροι...και θα χτυπησεις και μισθο μεγαλο...

μιλαμε για εταιρειες οχι για τοπικα μαγαζακια...οταν πας να δουλεψεις σε μια πολυεθνικη ο μισθος αποτελει ενα απλο νουμερο ειτε ειναι χαμηλο ειτε υψηλο και δε θα νοιαστει κανεις για το ποσα θα παρεις γιατι επι της ουσιας δε βγαινουν απο την τσεπη κανενος...

Souker

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2018
Like
103
Πόντοι
16
κατ αρχην οτι υποθικε για τους αλβανους πριν οτι εβγαζαν 100κ αγοραστικης ισχυς στην αλβανια το 2002 απο ελλαδα, το ιδιο εγινε με τους ξυπολητους ελληνες που επλεναν πιατα στο εξωτερικο και γυρισαν και τα εκαναν ακινητα...και οχι, δεν ειμαι αλβανος αλλα η αληθεια να λεγεται :cheesy:

τωρα στα της ευρωπης...οπως υποθηκε πιο πανω οι ευρωπαιοι οντως ψωλαρουν ασυστολα, μαλακιζονται, κανουν διαλλειματα, πανε για κατουρημα και για καφε 500 φορες τη μερα...

στα των δικαιωματων τωρα...εχει να κανει με τη χωρα που μενεις...και πιστευω εχει να κανει και με την ειδικότητα σου...

εγω μπορω να πω για την ολλανδια οπου εργαζομαι πλεον σα μηχανικος το θεμα με το να σου την πουν επειδη εισαι μεταναστης απλα δεν παιζει...το 60% ειναι μεταναστες οποτε αποτελεις την πλειοψηφια...βελγιο μια απο τα ιδια...δε ξερω πως ειναι αμα δουλευεις σουβλατζης η γκαρσονι αλλα αν καποιος θελει να δουλεψει σερρβιτορος δε βρισκω το λογο να παει εξωτερικο...δεν εχει νοημα να φυγεις απο ελλαδα, γιατι απο την ελλαδα θα βγαζεις 6 7 κατωσταρικα, στο εξωτερικο θα βγαζεις πιο πολλα αλλα θα σου μενουν ακριβως τα ιδια...

τα νοικια ειναι πιο υψηλα αλλα και οι μισθοι ειναι αντιστοιχα πιο υψηλοι...ειπαμε αν θες να κανεις το γκαρσονι και πας εξωτερικο εισαι απλα μαλακας, βρες ενα κονε να κανεις μια σεζον στη μυκονο και καθαρισες

κατι τελευταιο...εξω παιζει πολυ το πως θα πουλησεις τον εαυτο σου...αμα σε ψιλιαστουν οτι το παιζεις κακομοιρης και πεινας απ οτι εχω καταλαβει θα σε γαμησουν...αμα τους πουλησεις παπατζα λιγο και πας με τουπε θα βγεις απο πανω, γιατι ειναι ολοι φλωροι...και θα χτυπησεις και μισθο μεγαλο...

μιλαμε για εταιρειες οχι για τοπικα μαγαζακια...οταν πας να δουλεψεις σε μια πολυεθνικη ο μισθος αποτελει ενα απλο νουμερο ειτε ειναι χαμηλο ειτε υψηλο και δε θα νοιαστει κανεις για το ποσα θα παρεις γιατι επι της ουσιας δε βγαινουν απο την τσεπη κανενος...

για τον σταυρο  τον τσατσο  τον πρεζεμπορα τι ξερεις ;

Souker

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2018
Like
103
Πόντοι
16
τι να σε πω ρε αδερφε δε τον ξερω τον μανιτο

ε πως ...
ολη η ελληνικη κοινοτητα στην ολλανδια τον ξερει ...
2 ρεστοραν βιτρινα ..εχει ..
παει κανα χρονο που τον πιασαν και εφαγε 25 χρονια ..

solid2525

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2017
Like
16
Πόντοι
0
ε πως ...
ολη η ελληνικη κοινοτητα στην ολλανδια τον ξερει ...
2 ρεστοραν βιτρινα ..εχει ..
παει κανα χρονο που τον πιασαν και εφαγε 25 χρονια ..

χαχαχαχαχ μην ακουσετε ολλανδια με τη μια ολοι :cheesy:

φιλε πραγματικα δε καπνιζω ουτε τσιγαρο κανονικο και μετα βιας πινω αλκοολ οποτε τα πολλα τα δρομενα τα χανω...

ΥΓ: πολυ χαμος για το τιποτα ομως, και στν ελλαδα δεν εχει αποποινικοποιηθει η φουντα?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom