Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
603
Πόντοι
246
Ενα lower εχω απο το γυμνάσιο
Αλλα ολη η βιβλιογραφια της δουλειας μου ηταν στα αγγλικά συν οτι εχω δουλεψει σε εταιρείες που ημουν ο μοναδικος Έλληνας
Μιλαω καλυτερα αγγλικα και απο αποφοιτο αγγλικης φιλολογιας ελληνικου πανεπιστημιου
μη σου πω και απο αποφοιτο αγγλικης φιλολογιας αγγλικου πανεπιστημιου
και εκτος απο λοουερ εχεις και παλσο με βερυ γκουντ

Επισκέπτης
    Μόνο γιά τα Γερμανικά συμφωνώ ότι αν τα ξέρεις μπορείς να ανέβεις.Πάντος δεν είναι η γερμανία ότι καλύτερο γιά να πάει κάποιος να κάνει λεφτά.Μη μας δουλεύεται!

Και που ειναι ρε Μητσο καλα να παει καποιος για να κανει λεφτα ?
Στη Ρωσια ?

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.253
Πόντοι
506
με πτυχια η και χωρις, δεν υπαρχει καλυτερη χωρα για να κανεις λεφτα

η γερμανια ειναι μια τεραστια παχια αγελαδα παντα ετοιμη να την αρμεξεις

Επισκέπτης
Αν πας για να εισαγεις εδω ρωσιδια μπορει να βγαλεις χοντρο χρήμα
Αν δεν σε φανε οι μαφιοζοι

Ας μας απαντησει ο Μητσος. Παντως ενας ξαδερφος του λατζερη που εχουμε στο μαγαζι, πηγε Αμερικη (ΝΥ) μενει σε μια τρωγλη, μαζι με κατι Λατινους, του φευγει ο κωλος στη δουλεια σε ελληνικο εστιατοριο και παιρνει 55 δολαρια τη μερα. Εγω παιρνω μαζι με τα επιδοματα πανω απο 2000 ευρω το μηνα με 4 η 5 ρεπο, φαγητο, μπυρες καφε ολα τζαμπα. Αν μου τα δινουν αυτα στη Ρωσια παω αυριο.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Ας μας απαντησει ο Μητσος. Παντως ενας ξαδερφος του λατζερη που εχουμε στο μαγαζι, πηγε Αμερικη (ΝΥ) μενει σε μια τρωγλη, μαζι με κατι Λατινους, του φευγει ο κωλος στη δουλεια σε ελληνικο εστιατοριο και παιρνει 55 δολαρια τη μερα. Εγω παιρνω μαζι με τα επιδοματα πανω απο 2000 ευρω το μηνα με 4 η 5 ρεπο, φαγητο, μπυρες καφε ολα τζαμπα. Αν μου τα δινουν αυτα στη Ρωσια παω αυριο.
Στην Ελλαδα πότε βλεπεις να γυρνάς τύπε?

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Και που ειναι ρε Μητσο καλα να παει καποιος για να κανει λεφτα ?
Στη Ρωσια ?
Στη Ρωσσία να έρθει κάποιος γιά δουλειά είναι ποντιακό ανέκδοτο  :2funny:.
 Στις Η.Π.Α βγάζεις περισσότερα χρήματα.Είχα γνωρίζει παιδιά που δουλεύαν στα Ελληνικά εστιατόρια στη Νέα Υόρκη και μερικοί πριν δουλεύαν στη Γερμανία και λέγαν ότι έκει έβγαζαν 1.200 ευρώ ενώ Νέα Υόρκη βγάζανε 2.500 και αν έκαναν υπερωρίες και είχε καλη κίνηση το σαββατοκύριακο μπορεί να βγάλεις κάποιος και 3.000-3.200.Από τα έξοδα ενοίκιο υπόγειο στην Αστόρια 1.500 $ το μήνα (γύρω στα 25 τετραγωνικά με ντουσιέρα και τουαλέτα) δηλαδή με κάποιο συγκάτοικο 750 $ το μήνα αν δε τρως στο μαγαζί και είναι κοντα έκεί που μένεις το σπίτι σου δε θελεις και κάρτα του μετρό 38$ τη βδομαδα έχεις έξοδο μόνο το κινητό 50$ το μήνα με απεριόριστο ιντερνέτ και απεριόριστες κλείσεις σε όλο τον κόσμο.
  Αμερική αν και παράνομος έχει δικαιόματα! :2funny:αν το αφεντικό δεν σε πληρώνει και τον καταγγείλεις τον  :knockinb: :2funny:.Αν δεν κάνεις μαλακίες δεν σε πειράζει κανένας και δεν έχεις κανενα προβλημα με τους μπάτσους.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Στη Ρωσσία να έρθει κάποιος γιά δουλειά είναι ποντιακό ανέκδοτο  :2funny:.
 Στις Η.Π.Α βγάζεις περισσότερα χρήματα.Είχα γνωρίζει παιδιά που δουλεύαν στα Ελληνικά εστιατόρια στη Νέα Υόρκη και μερικοί πριν δουλεύαν στη Γερμανία και λέγαν ότι έκει έβγαζαν 1.200 ευρώ ενώ Νέα Υόρκη βγάζανε 2.500 και αν έκαναν υπερωρίες και είχε καλη κίνηση το σαββατοκύριακο μπορεί να βγάλεις κάποιος και 3.000-3.200.Από τα έξοδα ενοίκιο υπόγειο στην Αστόρια 1.500 $ το μήνα (γύρω στα 25 τετραγωνικά με ντουσιέρα και τουαλέτα) δηλαδή με κάποιο συγκάτοικο 750 $ το μήνα αν δε τρως στο μαγαζί και είναι κοντα έκεί που μένεις το σπίτι σου δε θελεις και κάρτα του μετρό 38$ τη βδομαδα έχεις έξοδο μόνο το κινητό 50$ το μήνα με απεριόριστο ιντερνέτ και απεριόριστες κλείσεις σε όλο τον κόσμο.
  Αμερική αν και παράνομος έχει δικαιόματα! :2funny:αν το αφεντικό δεν σε πληρώνει και τον καταγγείλεις τον  :knockinb: :2funny:.Αν δεν κάνεις μαλακίες δεν σε πειράζει κανένας και δεν έχεις κανενα προβλημα με τους μπάτσους.

κατάλαβα δημητράκη... μόνο με λαντζέρηδες και γκαρσόνια έχεις να κάνεις ... για τους άλλους δεν κατέχεις πράμα... λογικό αφού μόνο για λαντζέρης κάνεις

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Λαντζέρηδες στην Αμερική δουλεύουν οι Μεξικάνοι που παίρνουν τον κατώτατο μισθό 1500 $ το πολύ μέχρι 1.700 $ πάντος γ'αυτούς είναι τρελλά λεφτά!
  Οι Ελληνες δουλεύουν συνήθως γκαρσόνια ή στην αρχή βοηθοί μάγειρων και μετά μάγειρες.
  Στην Αμερική όλα τα σπίτια είναι τρώγλες  :2funny:έχουν κάτι δυόροφα προπολεμικά σπίτια.Εσύ δεν πας εκεί όμως γιά ανέσεις αλλά γιά να βγάλεις λεφτά.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366

Στη Νέα Υόρκη το ελάχιστο έχει πάει στα 15$ την ώρα (για πάνω από 10 εργαζόμενους).

Οπότε μάλλον τον κλέβει ο ιδιοκτήτης ακόμη και αν είναι μαύρα.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
κατάλαβα δημητράκη... μόνο με λαντζέρηδες και γκαρσόνια έχεις να κάνεις ... για τους άλλους δεν κατέχεις πράμα... λογικό αφού μόνο για λαντζέρης κάνεις
Δε νομίζω ότι ενδιαφέρει τον παραλίμνιο και τα μέλη του σά'ι'τ πόσα λεφτά βγάζει ένας δικηγόρος στις Η.Π.Α ή κάποιος που δουλεύει στη WALL STREET ή στο Real estate γιατί εκεί απλούστατα είναι αδύνατον να μπεις.Όσο γιά τους γιατρούς μέχρι να αναγνωρίσει κάποιος το πτυχείο τους στις Η.Π.Α που θέλει 5-6 χρόνια πρέπει κάτι να κάνει.
  Ακόμα και κάποιο πτυχείο να έχεις αν δεν έχεις Green card αναγκαστικά γκαρσόνι θα δουλέψεις.

Επισκέπτης
Στην Ελλαδα πότε βλεπεις να γυρνάς τύπε?

Αν ακολουθησω πιστα το προγραμμα που εχω.
Αν δεν συμβει κατι στη μανα μου.
Αν δεν μου κοψουν τα επιδοματα που παιρνω εδω.
Αν δεν αντιμετωπισω καποιο προβλημα υγειας.
Αν δεν μεινω απο δουλεια πανω απο 10 μερες.
Το Σεπτεμβρη του 2020 επιστρεφω οριστικα και δυναμικα. :rockon: :rockon: :rockon:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Το Σεπτεμβρη του 2020 επιστρεφω οριστικα και δυναμικα. :rockon: :rockon: :rockon:
Αντε με το καλο

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Θα έρθω και θα σου φέρω μιά Μανγκαλίτσα (αν βρω στην Ελλάδα) να τη σουβλίσουμε και να τη φάμε γιά να γιορτάσουμε την επιστροφή σου  :2funny:.Ελλάδα δεν έχω δει καθόλου Μανγκαλίτσα η Ουγγαρία γεμάτη είναι και Σερβία έχω δει.Ρωσσία πολύ σπάνια να βρεις.Δεν έχει καθόλου λοίπος!Αν δε βρω τέτοιο τότε θα φέρω κανονικό γουρουνάκι.

Συνημμένα

• mangalitsa.jpg
    mangalitsa.jpg
    143,6 KB · Εμφανίσεις: 16
  • mangalitsa2.jpg
    mangalitsa2.jpg
    129,6 KB · Εμφανίσεις: 43

Επισκέπτης
dimitrakis29 και voltaire45  ισως εχετε δικιο εσεις και κανω εγω λαθος, ισως δεν μου τα ειπε καλα ο τυπος. Αλλα Αμερικη ειναι δυσκολο να πας.
Τεσπα. Εγω αν βελτιωσω καπως τα γερμανικα το σκεφτομαι για Αυστρια. Ακουσα απο καποιους που πηγαν για πολυ καλυτερα μεροκαματα απο Γερμανια. Παντα για ελληνικα εστιατορια λεμε. Ισως δοκιμασω και για αλλη πολη της Γερμανιας. Στουτγκαρδη, Κολωνια ας πουμε. Αλλα επειδη εφαγα πακετο στο Αμβουργο φοβαμαι να ρισκαρω. Θα δω πως θα ειμαι το καλοκαιρι και θα αποφασισω.

Επισκέπτης
Θα έρθω και θα σου φέρω μιά Μανγκαλίτσα (αν βρω στην Ελλάδα) να τη σουβλίσουμε και να τη φάμε γιά να γιορτάσουμε την επιστροφή σου  :2funny:.Ελλάδα δεν έχω δει καθόλου Μανγκαλίτσα η Ουγγαρία γεμάτη είναι και Σερβία έχω δει.Ρωσσία πολύ σπάνια να βρεις.Δεν έχει καθόλου λοίπος!Αν δε βρω τέτοιο τότε θα φέρω κανονικό γουρουνάκι.

Να ερθεις Μητσο να σε φιλοξενισω στο χωριο. Να σε πλακωσω στα τσιπουρα και στους μπαφους και μετα να βγαζεις λογο στους βλαχους για τον εθνικογαμισμο. Να σπασουν τα τσιμεντα της πλατειας του χωριου λεμε. :2funny:

Επισκέπτης
Τρολακι ειμαι πιλοτος και ειναι δουλεια που ανοιγει ποδια γερμανιδων ελβετιδων και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις. Δουλευω commuting roster και περναω μερες σε διαφορες πολεις
Δεν χρειαζεται καν να μιλαω την γλωσσα τους προσπαθουν αυτες να μιλησουν το ιδιο καλα αγγλικα με εμενα

Κλαψε
ρε μοντελακια μονος σου δεν εχεις πει οτι συνηθως τη βγαζεις με μαλακια; Τι κομπλεξ ειναι αυτο να κανετε τους καμποσους οσοι μεταναστευσατε για τα προς το ζην...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
dimitrakis29 και voltaire45  ισως εχετε δικιο εσεις και κανω εγω λαθος, ισως δεν μου τα ειπε καλα ο τυπος. Αλλα Αμερικη ειναι δυσκολο να πας.
Τεσπα. Εγω αν βελτιωσω καπως τα γερμανικα το σκεφτομαι για Αυστρια. Ακουσα απο καποιους που πηγαν για πολυ καλυτερα μεροκαματα απο Γερμανια. Παντα για ελληνικα εστιατορια λεμε. Ισως δοκιμασω και για αλλη πολη της Γερμανιας. Στουτγκαρδη, Κολωνια ας πουμε. Αλλα επειδη εφαγα πακετο στο Αμβουργο φοβαμαι να ρισκαρω. Θα δω πως θα ειμαι το καλοκαιρι και θα αποφασισω.

κοίταξε να βελτιώσεις τα γερμανικά σου και μην σκέφτεσαι μόνον τα ελληνικά εστιατόρια

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom