Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Επισκέπτης
Ναι ρε φίλε,μας έχουν πάρει boxspringbett να κοιμόμαστε και PC για να γράφουμε στα  bourdela την ώρα της δουλειάς.Τι αλλη μαλακία θα ακούσουμε?
Μηπως ειναι σαν αυτα τα δωματιακια στον Ευαγγελισμο που παρτουζωναν τις νοσοκομες;

Επισκέπτης
Τα ξαναγράφω
Χωρίς να έχω πρόθεση να μπω στη κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στα μέλη αλλά ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΛΙΓΟ και μην θεωρείτε οτι μας δουλευετέ ψιλό γαζί.
Σε αυτη τη φωτο φαίνονται δυο διακόπτες που βρίσκονται μέσα σε κανάλι ακριβώς πάνω απο το κεφαλάρι.Κάνει ΜΠΑΜ οτι είναι φωτό από δωματίο ξενοδοχείου,εκεί χρησιμοποιουν καναλια για πρίζες διακόπτες,και ειδικά πάνω απο τα κεφαλάρια αυτου του τυπου,ολοι εχουμε μεινει σε ξενοδοχεια και εχουμε δει απειρα τετοια
Ο αλλος μας εβαλε φωτο απο κουζινα με πληρη εξπλισμο για οικογενεια και λεει οτι μενει μονος τους. Πριν λιγους μηνες μας ελεγε οτι η ζεστη στη Γερμανια ειναι αφορητη λογω της κλιματικης αλλαγης (τετοιες μακακιες θα διδασκει στο ΤΕΙ) και βουταει στο ποταμι να δροσιστει.  :2funny:
Ευτυχως ο Κμαν ποιο ειλικρινης μιλησε για το βασανο του ψυχους που λιγοι ανθεκτικοι αντεχουν να υποφερουν.

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.446
Πόντοι
216
Λεφτα, αποταμιευση μονο με μπιζνα γινονται και γινονται παντου Ελλαδα, Γερμανια, Αμερικη, η οπουδηποτε αλλου
Λεφτα με υπαλληλικι πλεον ειναι 20 φορες πιο δυσκολο να μαζευτουν σε σχεση με πριν 60 χρονια, κυριως λογω εξομαλυνσης των νομισματικων ισοτιμιων και της ευκολης πλεον μεταναστευσης

Μονο γιατροι, μερικοι πληροφορικαριοι και καποιοι που φτανουν director level μπορουν να δουν λεφτα, ολοι οι υπολοιποι στην επιβιωση, αλλιως μονο με μπιζνα  

Επισκέπτης
Viele Studentinnen haben Lust auf Abenteuer und sind Ausflügen in den Schwarzwald nicht abgeneigt.

Selbstverständlich lässt es sich in der ungestörten Natur herrlich ficken.
http://[URL unfurl="true"]www.traveller.com.au/content/dam/images/h/1/5/l/r/7/image.related.articleLeadwide.620x349.h14pdn.png/1538540023125.jpg[/img[/URL]]

[/quote]Μακη γιατι δε γραφεις κι εσυ σε αυτο το σπιτι μενεις; Χαλας το κλιμα του θρεντ. :2funny:

(Φοβερη τοποθεσια για να πηδας γκομενες αναμεσα στα δεντρα)

Επισκέπτης
Ή μπορεί απλά να θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχει προοπτική στο εξωτερικό για εργατικά άτομα με προσόντα,
ενάντια σε post αποτυχημένων κομπλεξικών ηλιθίων που διατείνονται το αντίθετο,
απλά για να δικαιολογήσουν τη δική τους ανεπάρκεια...

Αλλά τέλος και από εμένα, στα παπάρια μου τι πιστεύει το κάθε βλήμα και τι όχι..
Ηταν πολυτιμη η παρεμβαση σου γιατι διελυσες τα συννεφα οσων ονειρευονταν μια δικαιωση στο εξωτερικο.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Ο αλλος μας εβαλε φωτο απο κουζινα με πληρη εξπλισμο για οικογενεια και λεει οτι μενει μονος τους. Πριν λιγους μηνες μας ελεγε οτι η ζεστη στη Γερμανια ειναι αφορητη λογω της κλιματικης αλλαγης (τετοιες μακακιες θα διδασκει στο ΤΕΙ) και βουταει στο ποταμι να δροσιστει.  :2funny:
Ευτυχως ο Κμαν ποιο ειλικρινης μιλησε για το βασανο του ψυχους που λιγοι ανθεκτικοι αντεχουν να υποφερουν.

Το ψύχος είναι τρομερό αλλά η θέρμανση στα δωμάτια είναι άψογη.Τα καλοριφέρ είναι πενταπλασια σε μέγεθος απο τα ελληνικά,πολυ καλυτερης κατασκευης και μπορεις να τα εχεις συνεχεια αναμμενα ακομα και το καλοκαιρι και τα σπίτια έχουν τέλεια μόνωση,δε χάνουν καθόλου θερμότητα ενω Ελλάδα οι απώλειες είναι τεράστιες.
Οποτε Γερμανία ζεσταίνεσαι πραγματικά μέσα και δεν κοστίζει τόσο.
Το καλοκαίρι είναι χοντρό πρόβλημα τις λίγες μέρες που εχει καύσωνα γιατί δεν υπάρχει καθόλου αιρκοντίσιον,συχνά ούτε στα μαγαζιά.
Εκεί τον πίνεις κλαρίνο,όλοι υποφέρουνε.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Ηταν πολυτιμη η παρεμβαση σου γιατι διελυσες τα συννεφα οσων ονειρευονταν μια δικαιωση στο εξωτερικο.

Αυτό που λέμε ειναι οτι ο μέσος απόφοιτος ελληνικού πανεπιστημιου τα πάει αρκετά καλά εξωτερικό,ο μέσος απόφοιτος,όχι ο άριστος,η διαννοια κτλ.
Πράγματα που στην Ελλάδα θεωρούνται αυτονόητα,στο εξωτερικό θεωρούνται μεγάλη επίδοση.

Ο εργατικός Έλληνας με φιλότιμο πατάει κάτω τον ανταγωνισμό ιδίως από άλλους ξένους γιατί είναι παραγωγικός.

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Like
2.721
Πόντοι
606
:hi: να πω κατι που ειπε ο δημητρακης.. για τις 14,5 ωρες δουλειας την ημερα :hi: και πως το εζησα προσωπικα το καλοκαιρι που μας περασε :hi: Λοιπον  ειπα να παω για βοηθος σερβιτορου χαλκιδικη γιατι ακουσα μαλλον ακουγα εχει ψιλοκαλο μεροκαματο κτλ. Επηγα και οι ωρες ηταν απο τις 9,30 το πρωι μεχρι τις 1 το βραδυ με 1,30 ωρα κενο το μεσημερι. Εκατσα 5 μερες (και πολλες  ηταν :grin:)και την κοπανησα :grin: το μεροκαματο ηταν 35 ευρω + σπιτι φαγητο και ενσημο(δεν μπορει να μην σε κωλησουν το μαγαζι ηταν πρωτη μουρι στο καβουρι συνεχεια ειχαν ελεγχο τεσπα) εδω να πω τα αφεντικα αψογα εφυγα για το ωραριο με τα μπουρμπουαρ ψιλοεφτανα τα 40 ευρω την ημερα μπουρμπουαρ λιγα τα μοιραζομασταν 10 ατομα λαντζα μπαντζα μαγειρισα ψηστες αρχισερβιτοροι (επαιρναν παραπανω αυτοι)και βοηθοι σερβιτοροι (τρεχαμε παραπανω εμεις :grin:) Τι θελω να πω για το 14,5ωρο που δουλευαμε και που ειπε ο δημητρακης οντως υπαρχουν καποιοι που το κανουν αντεχουν ειχε και 60αρηδες που δεν καταλαβενουν τιπ το κανουν χωρις ρεπο απο τελος μαιου μεχρι τελος σεπτεμβριου :grin:. θελω να πω ειναι ολα στο μυαλο στο χωραφι που μαζευω ροδακινα με 40 βαθμους κελσιου ειναι πολυ πιο δυσκολο σαν δουλεια απο του σερβιτορου γιατι στο σερβιτοριλικη καθεσε κιολας περιμενης τους πελατες στο χωραφι δεν σταματας παραμοναχα στο διαλειμμα που μπορει να ειναι και 15 λεπτα :grin: και ομως στο χωραφι αντεχω ειναι 8ωρες(αν θελεις δουλευεις και το απογευμα αλλες 4 αλλα αν θες :grin:) απλα στο μυαλο οι ωρες του σερβιτοριλικιου με εκατσαν στραβα :grin:   :grin: και γυρισα αμεσα στα χωραφια. Και στις 8ωρες φιφα λοκο εμπλοκη  :grin: ημουν ηρεμος ειναι θεμα πως θα το παρει καποιος  αν εχει θεληση και σκοπο και συνειδητα ξερει τι θελει δουλευει και 14 ωρες δημητρακη :) :hi: καλοπροερετα το λεω χωρις να θελω να  σε αμφισβητησω σε κατι απλα για τις ωρες μιλησα :hi:  Ο ανθρωπος εχει πολυ δυναμη μεσα του αν θελει.. :) και προσπαθει.. :)

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.949
Πόντοι
216
Πολιτιστικά βέβαια ο Έλληνας υποφέρει αφου δεν υπάρχουν μπουζούκια,σουβλατζίδικα,μεζεδοπολεια,καφετέριες με φραπέ,καφενεία με τάβλι κτλ.
Σιγα μην παει ο Έλληνας στα Spielhalle ή για ορειβασία και ποδήλατο όπως οι Γερμανοί ή να αράζει στα γρασίδια.
Οι Έλληνες όμως που είναι πολύ εμφανίσιμοι ή επαγγελματικά επιτυχημενοι ή πλούσιοι ή ολα μαζί γίνονται αποδεκτοι απο τους Γερμανούς και μπορει να περάσουν καλά σε κοινωνικό επίπεδο αφου τους καλουν σε πριβέ εκδηλώσεις.
Η μεγάλη μάζα όμως δεν πιάνει αυτό το επίπεδο και συνήθως αντιμετωπίζουν μοναξιά.
Η ελληνική κουλτούρα αρέσει γενικά στους Γερμανούς και όλοι γουστάρουν να έρχονται Ελλάδα για διακοπές,μας θεωρούν φιλοξενους,φιλικούς,χαμογελαστούς και γενναιοδωρους.
Βασικά θεωρούν οτι είμαστε ευδιαθετοι ενω πολλοί Γερμανοί σε κοιτάνε με ύφος σα να τους σκότωσες τη μάνα,δεν έχουν γενικά κέφια.

Παίχτη σε πάω γιατί αποτυπώνεις γλαφυρά τη γερμανική πραγματικότητα μιλώντας out of the box και αποστασιοποιουμενος από συναισθηματισμους. Βέβαια το έχεις καταφέρει αυτό μετά τοσα χρονια πολιτιστικής διερεύνησης μέσω της δουλειάς σου που σίγουρα συναναστρέφεσαι με αρκετό κόσμο. Πολλοί στη θέση σου θα είχαν σπάσει και δε θα έπιαναν το απαιτούμενο επίπεδο. Η θα είχαν σηκωθεί να φύγουν ή θα τριγυρνουσαν από δουλειά σε δουλειά μέχρι να στεριωσουν κάπου καλα για τα δεδομένα τους. Η ψυχολογία δυστυχως παίζει μεγάλο ρόλο στον Έλληνα. Άλλος την παλεύει έξω με γυναίκα ή γκόμενά, άλλος με εξορμήσεις προς Ανατολάς, αυτοί οι πουστηδες οι Τεύτονες είναι σκληροί καργιοληδες by default.

neopas123

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2015
Like
6
Πόντοι
1
Χρήστος1010 πολλά παίζουν ρόλο.Εσύ μπορεί να είσαι ο πιο δουλευταράς και να τύχει να πας σε δουλειά που να μην την παλεύεις,ενώ εγώ που μπορεί να μην είμαι το ίδιο δουλευταράς να μπορώ να κάνω αυτή την δουλειά.Νομίζω ότι έχει να κάνει με το τι θέλει ο καθένας,τι παραχωρήσεις κάνει,αν η δουλειά που κάνει είναι κάτι που κάνει από ανάγκη ή είναι κάτι που θέλει να κάνει γιατί του αρέσει κτλ.Και είναι και το ίδιο είτε είσαι στη χώρα σου είτε σε μια ξένη χώρα.Π.χ κάποιος που πάει στπ εξωτερικό απλά για να πάει και βρίσκει τον εαυτό του σε ένα μέρος μακρυά απο τους δικούς του,ζώντας κάτω από χειρότερες συνθήκες (π.χ χειρότερο σπίτι,χειρότερη προσωπική ζωή,ίσως η δουλειά να μήν είναι αυτό που περίμενε κτλ.) δύσκολα θα μείνει εξωτερικό για πολύ.Απο την άλλη ένας που έχει ένα στόχο και πάει για μια καλύτερη προοπτική (δεν μιλάμε να γίνει πλούσιος αλλά να κάνει μια πιο άνετη ζωή) θα ανεχτεί ευκολότερα κάποια πράγματα που δεν του αρέσουν.Για αυτό αν δεν δοκιμάσεις κάτι ή έχεις προσωπική εμπειρία είναι δύσκολο να κρίνεις κάτι.

Επισκέπτης
Αυτό που λέμε ειναι οτι ο μέσος απόφοιτος ελληνικού πανεπιστημιου τα πάει αρκετά καλά εξωτερικό,ο μέσος απόφοιτος,όχι ο άριστος,η διαννοια κτλ.
Πράγματα που στην Ελλάδα θεωρούνται αυτονόητα,στο εξωτερικό θεωρούνται μεγάλη επίδοση.

Ο εργατικός Έλληνας με φιλότιμο πατάει κάτω τον ανταγωνισμό ιδίως από άλλους ξένους γιατί είναι παραγωγικός.
Γιατι βαθμολογονται τοσο χαμηλα στις παγκοσμιες αξιολογησεις τα ελληνικα πανεπιστημια αν ειναι τοσο καλα;

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Γιατι βαθμολογονται τοσο χαμηλα στις παγκοσμιες αξιολογησεις τα ελληνικα πανεπιστημια αν ειναι τοσο καλα;

Τα πανεπιστήμια δεν είναι καλά,οι απόφοιτοι είναι καλοί.
Αν οι ξένοι έβλεπαν τις καταλήψεις κτλ θα κουφαινονταν αλλα βλέπουν μόνο την ποιότητα των αποφοίτων,δεν ξέρουν τι υπάρχει απο πίσω.
Βλέποντας ποσο δουλευταραδες είναι οι Έλληνες δεν μπορούν να φανταστούν πόσοι ψωλαδες και ξυσαρχιδηδες υπάρχουν Ελλάδα και παραξενεύονται για την κρίση.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Οι άρχοντες σαν εμένα ανέτρεψαν πλήρως τα δεδομένα.Ο συμβατικός γόνος,ψωλάς σκέφτεται καλύτερα να μείνω Ελλάδα έχω εδώ τη βολή μου,τα ακίνητά μου,την οικογένεια τον κύκλο τη βυσματερί,η κρίση είναι παροδική και θα περάσει εγώ επιμένω ελληνικά για να είμαι αφεντικό να μην πάω να προσκυνήσω Τεύτονες,να γλύψω δυτικό πούτσο,να αλβανοποιηθώ κτλ.Θέλω να είμαι άρχοντας στον τόπο μου.
Ελα όμως που το τι θα κάνεις εσύ το καθορίζω εγώ ο υπεράρχοντας γιατί εγώ είμαι που καθορίζω τις δυναμικές.
Εσύ ό,τι και να κάνεις τα αρχίδια σου θα πιάσεις.Ο,τι και να ψηφίσεις.Γιατί το αποτέλεσμα εξαρτάται από τις δικές μου πράξεις του υπεράρχοντος.Δεν είναι οτι έχεις περιθώρια επιλογής,οτι μπορείς να αντιδράσεις αφού σε έχω καρυδώσει.
Παίζω μπάλλα στα ευρωπαικά σαλόνια επιβάλλοντας ανώτερη Βαλκανική κυριαρχία.
Περίπου αυτή είναι η λογική του υπερπέουλα,ιπτάμεθα ως ανώτεροι εποπτεύοντας και κυβερνώντας το σύστημα ασχέτως με τις αέναες συζητήσεις και αποφάσεις των άλλων.
Αυτές είναι εκθέσεις ιδεών ενώ οι πράξεις μας δημιουργούν το πραγματικό αποτέλεσμα το καυλάκι που τρυπάει τον κώλο σου.

Επισκέπτης
Πως το κανεις πετυχαινεις αυτο δουλευοντας για την Γερμανια που δινει λεφτα στην Ελλαδα;

Αυτος που αληθινα υπονομευει τους γονους ειναι ο ανεργος ή εστω ο λιτα διαβιων και με φειδω εργαζομενος οπως ο Πικερ.

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16

LOL

Απιθανος τενεκες ο μεσος Ελληνας - ακαδημαικα/επιχειρηματικα.

Πολυ κατω απο το μεσο ορο PISA/OECD, σχεδον μηδενικη προστιθεμενη αξια/R&D/%export etc - για κομποστα/φραπε και κοκκινες Μηλιες ο Βαλκανιος μπατιρης.

Οικονομικα/τεχνολογικα αναλφαβητος, με τις επιλογες του (τα τελευταια) 30-40 χρονια εστειλε την χωρα στα βραχια και περιμενει Σωρρα και καμμενους παντως χρωματος να τον σωσουν.

Αθλια ρατσα.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Πως το κανεις πετυχαινεις αυτο δουλευοντας για την Γερμανια που δινει λεφτα στην Ελλαδα;

Αυτος που αληθινα υπονομευει τους γονους ειναι ο ανεργος ή εστω ο λιτα διαβιων και με φειδω εργαζομενος οπως ο Πικερ.
Και ο Πίκερ αν ήταν από κάνα χωριό και δεν είχε να φάει Γερμανία θα πήγαινε δεν θα είχε άλλη λύση  :2funny:ο Πίκερ είναι ένα σκαλοπάτι ποιό πάνω!

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Και ο Πίκερ αν ήταν από κάνα χωριό και δεν είχε να φάει Γερμανία θα πήγαινε δεν θα είχε άλλη λύση  :2funny:ο Πίκερ είναι ένα σκαλοπάτι ποιό πάνω!

Ρε Δημητράκη δεν εχουν ολοι ως ονειρο ζωης την επιβιωση εστω και αν αυτη ειναι παρασιτικη απο γονεις
Η επαγγελματική καταξιωση, η αισθηση της επιτευξης δυσκολων στοχων, τα μουνια που σου ερχονται γιατι γουσταρουν να γαμηθουν με κάποιον δραστηριο και επιτυχημενο τυπο δεν εχουν καμια σχεση με τις μερες που ειναι ιδιες με τις προηγουμενες και με παθητικα κρεατα που σου ανοιγουν τα ποδια για λιγα ευρω

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Ρε Δημητράκη δεν εχουν ολοι ως ονειρο ζωης την επιβιωση εστω και αν αυτη ειναι παρασιτικη απο γονεις
Η επαγγελματική καταξιωση, η αισθηση της επιτευξης δυσκολων στοχων, τα μουνια που σου ερχονται γιατι γουσταρουν να γαμηθουν με κάποιον δραστηριο και επιτυχημενο τυπο δεν εχουν καμια σχεση με τις μερες που ειναι ιδιες με τις προηγουμενες και με παθητικα κρεατα που σου ανοιγουν τα ποδια για λιγα ευρω
Αν θεωρείς να είσαι αυτός που περιγελάνε οι Γερμανοί και να δουλεύεις σε δουλειές που αυτοί δε πάνε να δουλέψουν είναι επητυχία!εγώ τι να πω?Νομίζεις αν ο Βλάκμαν είχε έστω και λίγα λεφτά και ένα διαμέρισμα στην Ελλάδα θα πήγαινε ποτέ στη Γερμανία? :2funny:
  Τι διαφορά έχουν οι πουτάνες του Βλάκμαν από της πουτάνες που γαμάει ο Πίκερ? :2funny:Εχεις δει πολλούς πετυχημένους να τους έχουν δώσει ένα χώρο στη δουλειά τους γιά να μένουν? :2funny:και να πηγαίνουν με τα πόδια στα 45 τους?

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Αν θεωρείς να είσαι αυτός που περιγελάνε οι Γερμανοί και να δουλεύεις σε δουλειές που αυτοί δε πάνε να δουλέψουν είναι επητυχία!εγώ τι να πω?Νομίζεις αν ο Βλάκμαν είχε έστω και λίγα λεφτά και ένα διαμέρισμα στην Ελλάδα θα πήγαινε ποτέ στη Γερμανία? :2funny:
  Τι διαφορά έχουν οι πουτάνες του Βλάκμαν από της πουτάνες που γαμάει ο Πίκερ? :2funny:Εχεις δει πολλούς πετυχημένους να τους έχουν δώσει ένα χώρο στη δουλειά τους γιά να μένουν? :2funny:και να πηγαίνουν με τα πόδια στα 45 τους?

Δημητρακη και εγω στην Ελλάδα ειχα τετραψηφιο μισθο αλλα παλι εφυγα
Δεν ειναι μονο η επιβιωση αλλα και η ανελιξη και η περιπετεια που μας οδηγει στο εξωτερικο

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom