Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Επισκέπτης
Μολις περιεγραψες με ακριβεια οτι μου ειπαν και εμενα πριν χρονια καποιοι που πηγαν ολιγοημερο ταξιδι Γερμανια. Μοναχο αν θυμαμαι καλα. Γιατι μου ειπαν οτι περασαν απ εξω κι απο ενα ωραιο γηπεδο. Γυναικες Γερμανιδες υπαλληλοι, σε καταστηματα ρουχων, φερονταν τελειως αδιαφορα και μπλαζε προς τον πελατη. Του στυλ, Να κι αν αγορασεις, να και να μην αγορασεις. Συμπεριφορα που ξενισε τελειως τους Ελληνες που το βιωσαν, συνηθισμενοι αλλιως απο Ελλαδα που στον ιδιωτικο τομεα, ειτε υπαλληλος ειτε αφεντικο, φερεται με ευγενεια, ενδιαφερον, δινει προσοχη προς τον πελατη, κοιταει να τον εξυπηρετησει.
Εγω δεν εχω δει πολυ ευγενεια και διαθεση εξυπηρετησης στην Ελλαδα. Αντιθετα την εχω δει με το παραπανω στην Αγγλια. Με εκπλησσει που οι Γερμανοι ειναι τοσο διαφορετικοι απο τους Αγγλουςς. Μου ερχεται να γραψω ενα τραγουδι για τον συγχρονο πατζιτ αρμπαιτερ που υποφερει κατω απ τη γερμανικη μποτα.

Πατζιτ πατζιτ πατζιτ πατζιιιιτ
Φτωχε μου γιε πως πονας... σνελ!

Επισκέπτης
Κμαν υπαρχουν Ελληνες που παιρνουν αμφεταμινες ή αλλα διεγερτικα για να μπορουν να δουλευουν περισσοτερες ωρες;

Επισκέπτης
Προχθές στο super ένας μπάρμπας άνοιξε μια μεγάλη coca cola στο διάδρομο και άρχισε να την πίνει.Μια υπάλληλος πέρασε 3 φορές από τον ίδιο διάδρομο και ούτε καν του μίλησε...
Ειναι δουλεια του σεκιουριτυ να του κανει παρατηρηση. Αυτη καλα εκανε και δεν ανακατευτηκε. Θα ηταν liability. Καλα οι Ελληνες εχουμε μαθει να κανει η κυρα-Σουλα η νοσηλευτρια κουμαντο στο νοσοκομειο, που να δουμε τα ψιλα γραμματα...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.295
Πόντοι
8.006
Γερμανία έχει παντού κάμερες.Τους παρακολουθούνε όλους συνέχεια.Δεν παίζει να μπουν τύποι με κουμπούρια και να μη σκάσει η αστυνομία σε 5 λεπτά.Δεν είναι Αμερική.
Γενικά Γερμανία,κεντρική Ευρώπη είναι αστυνομοκρατούμενες χώρες.Είναι όλα γνωστά.Πριν κάνεις κάτι το ξέρουνε γιατί όλοι καρφώνουν τα πάντα.Τους έχουν όλους φακελωμένους.Ετσι λειτουργεί η κεντρική Ευρώπη.Δηλαδή από 200 χρόνια,όχι τώρα.
Απλά Αμερική κοιτάζουν οι κάμερες και τους υπαλλήλους αν κοιμούνται,αν λουφάρουν,αν κλέβουν κτλ.Γερμανία όχι.
Θυμαμαι πριν καμια δεκαετια, ειχε ερθει στην Ελλαδα ο Αυστριακος υπουργος δημοσιας ταξης. Και συναντησε τον Ελληνα Υπουργο. Μην με ρωτησεις ποια κυβερνηση ηταν τοτε, δεν θυμαμαι. Και ερχεται η συζητηση για τις καμερες παρακολουθησης. Ο Ελληνας ξεκιναει να λεει λοιπον "Εχουμε μεγαλο προβλημα με τις καμερες" υπονοωντας οτι ο κοσμος δεν τις θελει, οτι νιωθει παρακολουθουμενος, οτι παραβιαζεται η ιδιωτικη του ζωη κλπ. Ο Αυστριακος μην αντιλαμβανομενος το "βαλκανικο" προβλημα (προφανως ουτε το διανοείτο καν)του απαντα "Κι εμεις το ιδιο, εχουμε πολυ μεγαλο προβλημα. Εχουμε μεγαλη λιστα αναμονης στον οργανισμο που τοποθετει τις καμερες και ο κοσμος διαμαρτυρεται οτι δεν μπαινουν αρκετα γρηγορα". Και τεζα ο Ελληνας.

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.403
Πόντοι
216
Οταν λεμε δικη σου δουλεια στην γερμανια τι ακριβως εννοουμε?
Καποια παραδειγματα?

Εγώ χτίζω ένα σαιτ, που θα δουλεύω με πελάτες από Γερμανία, UK, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία.
Το προτιμώ, απ΄το να πάω υπαλληλίκι σε οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες και να δώσω δικαίωμα τον κάθε σκουπιδουπάλληλο-μανατζερ να με κοιτάει αφ υψηλού

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.403
Πόντοι
216
Εγω δεν εχω δει πολυ ευγενεια και διαθεση εξυπηρετησης στην Ελλαδα. Αντιθετα την εχω δει με το παραπανω στην Αγγλια. Με εκπλησσει που οι Γερμανοι ειναι τοσο διαφορετικοι απο τους Αγγλουςς.

Οι Άγγλοι είναι ευγενικοί στη εξυπηρέτηση. Γενικά τους παραδέχομαι όταν δουλεύουν. Αυτό που δεν μ αρέσει είναι η νοοτροπία των μανατζερ στην Αγγλία.
Φυσικά καμία σύγκριση με την Ελλάδα, όπου το 90% όλων, μανατζερ και υπαλλήλων, ανταγωνίζονται ποιος θα τα κάνει πιο σκατά, ακόμα και σε απλά πράγματα. Το υπόλοιπο 10% μπορει να χαρακτηριστεί ως ήρωες γιατί εκτός του ότι κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, έχουν να σηκώσουν και το βάρος των υπόλοιπων σκατάδων του 90%

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Κμαν υπαρχουν Ελληνες που παιρνουν αμφεταμινες ή αλλα διεγερτικα για να μπορουν να δουλευουν περισσοτερες ωρες;

Πολλοί Ελληνες είναι μαστουρωμένοι ή το έχουν ρίξει στον πότο.Και πολύ ψυχοφάρμακο.Αλλά και Ελλάδα δεν πανε πίσω,γενικά ο Έλληνας είναι τρελλακιας,ένα 30% την παλεύει.

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.403
Πόντοι
216
Μολις διαβαζα σημερα σε σαιτ ενημερωτικο που μπαινω οτι Ελληνας νεομεταναστης στη Γερμανια που οπως ελεγε ειχε εκει Ελληνες εργοδοτες, μιλαγε με τα χειροτερα λογια για το ποσο ασχημα του φερονταν.

Κι εγώ έχω διαβάσει απίστευτα πραγματα για τα εστιατόρια. Πέφτει τρελή εκμετάλλευση και πολύ άσχημες συμπεριφορές

Επισκέπτης
Εγώ χτίζω ένα σαιτ, που θα δουλεύω με πελάτες από Γερμανία, UK, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία.
Το προτιμώ, απ΄το να πάω υπαλληλίκι σε οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες και να δώσω δικαίωμα τον κάθε σκουπιδουπάλληλο-μανατζερ να με κοιτάει αφ υψηλού
Φιλε μη το ψαχνεις. Η δουλειά ειναι δουλεία.

Επισκέπτης
Κι εγώ έχω διαβάσει απίστευτα πραγματα για τα εστιατόρια. Πέφτει τρελή εκμετάλλευση και πολύ άσχημες συμπεριφορές

Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία καταλήγουν στα ψυχιατρεία
Αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους ή και από τις γερμανικές Αρχές προκαταλήψεις, ειρωνεία, ακόμη και ρατσισμό

Η Δέσποινα Παπαδημητράτου, που εργάζεται πάνω από δέκα χρόνια ως ψυχολόγος στο Βερολίνο, αναφέρει χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιας συμπεριφοράς:

«[size=13pt]Χτυπάει το τηλέφωνο τους και τους λένε μην το σηκώνεις γιατί είναι ο Τσίπρας και θέλει να σου πάρει λεφτά.[/size] Ή μετά ζητούν να πάρουν την άδεια για να πάνε στην Ελλάδα και τους λένε, γιατί, εδώ δουλεύεις και βγάζεις τα λεφτά σου και θα πας να τα χαλάσεις στην Ελλάδα; Ή ακόμη όταν αρρωστήσουν τους θεωρούν τεμπέληδες».

Θεε μου!

Επισκέπτης
Πολλοί Ελληνες είναι μαστουρωμένοι ή το έχουν ρίξει στον πότο.Και πολύ ψυχοφάρμακο.Αλλά και Ελλάδα δεν πανε πίσω,γενικά ο Έλληνας είναι τρελλακιας,ένα 30% την παλεύει.
Ναι το ειχες ξαναγραψει για τα ναρκωτικα. Για αμφεταμινες συγκεκριμενα ξερεις; Οι πολλοι Ελληνες γιατροι που εχουν παει τελευταια παιρνουν τιποτα για να βγαζουν υπερωριες;

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Ναι το ειχες ξαναγραψει για τα ναρκωτικα. Για αμφεταμινες συγκεκριμενα ξερεις; Οι πολλοι Ελληνες γιατροι που εχουν παει τελευταια παιρνουν τιποτα για να βγαζουν υπερωριες;

Αμφεταμίνες έχει πολλές στην ανατολική Γερμανία.Εκεί έχει και κουζίνες που τις φτιάχνουν.
Βλέπεις κάτι άτομα έξω και το βλέμμα τους είναι τρελλαμένο,τα μάτια τους πετάνε σπίθες από την ένταση.
Δυτική Γερμανία όχι τόσο.
Ψυχοφάρμακα παίρνουν πολλοί ανεξαρτήτως επαγγέλματος αλλά όχι τόσο κοκαίνη,αμφεταμίνες.
Αυτά δεν ταιριάζουν με Γερμανία γιατί ο άλλος γίνεται παρορμητικός,αρχίζει να τρέμει και να κάνει λάθη.Δε νομίζω αυτά να μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση κάποιου Γερμανία.
Εξάλλου σε παρακολουθούν συνέχεια άμα κάποιος κάνει χρήση θα τον καρφώσουν αμέσως.

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.594
Πόντοι
4.765
πανε να παρουνε ντεμεκ τρελλοχαρτο να τσιμπανε εφορου ζωης επιδοματα
Για αμφεταμινες συγκεκριμενα ξερεις;Οι πολλοι Ελληνες γιατροι που εχουν παει τελευταια παιρνουν τιποτα για να βγαζουν υπερωριες;
δε χαριζονται οι γερμανοι,ετσι και σε τσακωσουν ντοπε τρως ισοβιο αποκλεισμο και μετα κανεις τον γιατρο σε καμμια φυλη των ινδιανων

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.687
Πόντοι
1.706
Εγω δεν εχω δει πολυ ευγενεια και διαθεση εξυπηρετησης στην Ελλαδα. Αντιθετα την εχω δει με το παραπανω στην Αγγλια. Με εκπλησσει που οι Γερμανοι ειναι τοσο διαφορετικοι απο τους Αγγλουςς. Μου ερχεται να γραψω ενα τραγουδι για τον συγχρονο πατζιτ αρμπαιτερ που υποφερει κατω απ τη γερμανικη μποτα.

Πατζιτ πατζιτ πατζιτ πατζιιιιτ
Φτωχε μου γιε πως πονας... σνελ!
οι γερμανοι υπαλληλοι ειναι σοβαροι επαγγελματιες,υπαρχουν φτηνα καταστηματα που η πωληση ειναι σελφσερβις ,δεν ειναι υποχρεομενος ο υπαλληλος εκει παρα μονο να φορτωνει τα ραφια. Πχ primark για ρουχα. Αν πας σε επωνυμο καταστημα κανουν πιπες.

Αν καποιος δεν θελει να ξενιτευτει ειναι δικαιωμα του. Δεν χρειαζεται να απαξιωνει τις αλλες χωρες. Και ευγενεια υπαρχει στην γερμανια κ ασφαλεια κ 30% φτηνοτερο σουπερμαρκετ κ 300% καλυτερος μισθος,που σου δινει την δυνατοτητα για καποια γουστα που δεν μπορεις να τα υλοποιησεις αλλιως. Πχ ταξιδια,σεξοτουρισμος,καλο αμαξι.
Καποιος που δεν θελει εξωτερικο για δικους του λογους δεν θα γινει ουτε εσωτερικος μεταναστης αν πχ βρει μια επαγγελματικη ευκαιρεια στην ξανθη ενω μενει στο πατρικο του στην Αθηνα.

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.687
Πόντοι
1.706
Προχθές στο super ένας μπάρμπας άνοιξε μια μεγάλη coca cola στο διάδρομο και άρχισε να την πίνει.Μια υπάλληλος πέρασε 3 φορές από τον ίδιο διάδρομο και ούτε καν του μίλησε...
συνηθισμενη εικονα στα σμ. Μαμαδες που ανοιγουν συσκευασια με μπισκοτα η χυμου η γαλα για να δωσουν στο παιδι τους. Σιγουρα απαγορευετε αλλα ειναι ελαστικοι με αυτο. Τόλμα να συνεχισεις τα ψωνια σου περαν του ωραριου, θα σε πεταξουν εξω

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.687
Πόντοι
1.706

Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία καταλήγουν στα ψυχιατρεία
Αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους ή και από τις γερμανικές Αρχές προκαταλήψεις, ειρωνεία, ακόμη και ρατσισμό

Η Δέσποινα Παπαδημητράτου, που εργάζεται πάνω από δέκα χρόνια ως ψυχολόγος στο Βερολίνο, αναφέρει χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιας συμπεριφοράς:

«Χτυπάει το τηλέφωνο τους και τους λένε μην το σηκώνεις γιατί είναι ο Τσίπρας και θέλει να σου πάρει λεφτά. Ή μετά ζητούν να πάρουν την άδεια για να πάνε στην Ελλάδα και τους λένε, γιατί, εδώ δουλεύεις και βγάζεις τα λεφτά σου και θα πας να τα χαλάσεις στην Ελλάδα; Ή ακόμη όταν αρρωστήσουν τους θεωρούν τεμπέληδες».

Πρωτακουστα πραματα.
Εγω ειμαι ο μοναδικος μη γερμανος στην γερμανικη εταιρεια που δουλευω. Πραμα που με τιμαει γιατι με αντιμετωπιζουν ισοτιμα. Εχω την ελληνικη σημαια στα προφιλ μου πχ whatsapp. Τα αφεντικα ,γερμανοι, ειναι αυτην τη στιγμη διακοπες στην Κω

Επισκέπτης
πανε να παρουνε ντεμεκ τρελλοχαρτο να τσιμπανε εφορου ζωης επιδοματαδε χαριζονται οι γερμανοι,ετσι και σε τσακωσουν ντοπε τρως ισοβιο αποκλεισμο και μετα κανεις τον γιατρο σε καμμια φυλη των ινδιανων
15% των αμερικανων γιατρων ειναι εθισμενοι. Αναισθησιολογοι, εντατικολογοι και ψυχιατροι βρισκονται στην κορυφη της λιστας.

aegeanorg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2018
Like
2.191
Πόντοι
456
Θα αργήσω να δω την απάντησή σου,γιατί δεν έχω καλό Wi-Fi στο υπόγειο του γυράδικου  :2funny:
Αχθοφόρος των Βαλιτσών των Τουριστών πόσο λες να πληρώνεται στο Μόναχο? :2funny: :2funny: :2funny: Θα πάρω και τον Koble για παρκαδόρο και κάθε ΣΚ θα είμαστε Πράγα!!! :rockon: :rockon: :rockon:

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Ισως τον αλλο μηνα μου προσφερθουν επιλογες αναμεσα σε Μοναχο και σε δυο επαρχιακες πολεις της Σουηδιας
Πιστευω οτι η ζωη θα ειναι βαρετη στην σουηδικη επαρχια αλλα πιθανον να γαμαω αβερτα γιατι θα ειμαι ο μεσογειακος πιλοτος του χωριου
Φαντάζομαι Μόναχο θα πρεπει να κυνηγαω για το φαγητο μου αλλα θα εχει περισσοτερο ενδιαφερον η καθημερινοτητα..
Υποθεσεις αυτα, ακουω γνωμες

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Ισως τον αλλο μηνα μου προσφερθουν επιλογες αναμεσα σε Μοναχο και σε δυο επαρχιακες πολεις της Σουηδιας
Πιστευω οτι η ζωη θα ειναι βαρετη στην σουηδικη επαρχια αλλα πιθανον να γαμαω αβερτα γιατι θα ειμαι ο μεσογειακος πιλοτος του χωριου
Φαντάζομαι Μόναχο θα πρεπει να κυνηγαω για το φαγητο μου αλλα θα εχει περισσοτερο ενδιαφερον η καθημερινοτητα..
Υποθεσεις αυτα, ακουω γνωμες

Με τη Σουηδία μην το δένεις κόμπο οτι θα γαμάς.Εχουν χορτάσει από μαυριδερούς κτλ.
Μόναχο είναι γαμάτη πόλη και οι ωραιότερες γκόμενες στη Γερμανία μετά το Αμβούργο.Εχει ωραία ατμόσφαιρα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom