Επισκέπτης
Κανε και λιγο διαιτα να φυγει το διπλοσαγωνο.
Έκανα εκεί 6 μήνες και είναι το χειρότερο Εράσμους που έχει κάνει φοιτητής! Και μάλιστα μετά απο ένα καλοκαίρι που είχα θερίσει στη Ρόδο τις Σκανδιναβές.. Αναγκάστηκα να πάω Φιλανδία για να
Το Βερολίνο ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ και οι Τούρκοι μαζί με Μαροκάνους και Μαυρους κινούν όλα τα μουνοΝΗΜΑΤΑ της πόλης! Ακόμα και υψηλού επιπέδου Γερμανίδες τις έχουν καταξεσκίσει! Και το βασικότερο σε ΟΛΕΣ τις συναναστροφές στη πόλη θα υπάρχει και κάποιος ΤΟΥΡΚΟΣ! Μου έκανε απίστευτη εντύπωση πως για να μπω στο MATRIX στη warschauer Str μου έκαναν σωματικό έλεγχο και με κοιτούσαν ψαρωτικά τουρκοι πορτιέρηδες...
Σε ένα φοιτητικό πάρτυ είχα παίξει μπουνιές με ένα τουρκάκι και ευτυχώς είχα Κροάτες στη παρέα και δεν τον έπαιρνε να μαζέψει τη παρέα του! Αν είχα Γερμανούς φίλους θα είχα πρόβλημα!
Τι ειναι καλυτερο νεοι μου; Αρμπαιτερ στη Γερμανια ή πικεριστες στην Ελλαδα να γαματε μερα παρα μερα με 10 ευρω;
Τι ειναι καλυτερο νεοι μου; Αρμπαιτερ στη Γερμανια ή πικεριστες στην Ελλαδα να γαματε μερα παρα μερα με 10 ευρω;
Έχεις δίκιο σε αυτό αρχηγέ! Κι εγώ εδώ προσπαθώ τα βασικά έξοδα μου να τα κάνω σε επιχειρήσεις φίλων μου Πουτσαράδων και όχι ψωλάδων!Εδώ η κλασσική σκηνή 90s του Pulp Fiction που συνοψίζει τι έγινε στην Ελλάδα.
Ενας μαύρος(Marcellus) πλακώνεται με ένα λευκό μποξέρ(Μπρους Γουίλλις) και εκεί που δέρνονται και βγάζουν τα κουμπούρια,έτοιμοι να αποτελειώσει ο ένας τον άλλον,βγάζει απροσδόκητα ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού μια καραμπίνα και τους σημαδεύει.Δεν είναι δική σου δουλειά,του λέει ο Αράπης.Τώρα την κάνω δική μου,απαντάει αυτός(με εξέλιξη τελικά το σοδομισμό του μαύρου κτλ.)
Ετσι και Ελλάδα ο καθηγηταράς είχε προετοιμάσει το σκηνικό πολύ ωραία.Θα δούλευε μια ζωή ο Βαλκάνιος πουτσαράς σα μαλάκας για να έχει τα μεγαλεία η κόρη του,να τρώει αυτή να παίρνει δόξα και χρήματα ο καθηγηταράς.
Ο πουτσαράς όμως είχε άλλη γνώμη.Εκανε την υπόθεση δική του.Ο καθηγητής πήγε κατά διαβόλου,αμφίβολο αν θα πάρει σύνταξη και η κόρη του θα δουλεύει για 600 ευρώ εκτός αν αποφασίσει να πάει να δουλέψει στα Privat να την ξεσκίσει ο Βαλκάνιος.
Ετσι ο πουτσαράς πήρε την τύχη του στα χέρια του βγάζοντας τα κουμπούρια διαλύοντας γόνους,ψωλάδες κτλ με τελική κατάληξη το σοδομισμό τους.Κάτι που δεν εγκρίνει το κοινό αλλά έτσι έγινε.
Δεν είναι δική σας υπόθεση,έλεγαν αριστεροί δεξιοί.Την κάναμε δική μας πουστάκια.
Έχεις δίκιο σε αυτό αρχηγέ! Κι εγώ εδώ προσπαθώ τα βασικά έξοδα μου να τα κάνω σε επιχειρήσεις φίλων μου Πουτσαράδων και όχι ψωλάδων!
Και τα χοντρά πακέτα του τουρισμού θα πάνε για ταξίδια στο εξωτερικό και όχι στην αναζήτηση Ελλεινίδων! Ας μείνουν με τους γόνους και τα βύσματα!
Τα τρίπτυχο γόνων,ψωλάδων,βυσμάτων πρέπει να φάει γερή πούτσα! Και θα τη φάει διότι ακόμα πιστεύουν πως με κάποιον απροσδιόριστο και μαγικό τρόπο όλα θα πάνε καλύτερα... Και όσο απλά το πιστεύουν χωρίς να κάνουν κάποια διαφορετική δράση, τους έρχετε το ακόμα χειρότερο!
Δυο σχόλια κ από μένα. Το καλύτερο είναι trader ή επενδυτής σε Χρηματιστήρια κ Παράγωγα. Βγάζεις τα λεφτά σου από το σπίτι σου, ΔΕΝ πληρώνεις φόρο από τα κέρδη σου κ μόνο 10-15% στα μερίσματα.Με σειρά καλύτερο προς το χειρότερο:
1. Δικιά σου δουλειά στη Γερμανία
2. Υψηλόβαθμος, καλοπληρωμένος στη Γερμανία
3. Δικιά σου δουλειά που βγάζεις στην Ελλάδα
4. ΔΥ στην Ελλάδα
5. Αρμπαιτερ στην Γερμανία
6. Είλωτας του ΙΤ στην Ελλάδα
Με σειρά καλύτερο προς το χειρότερο:
4. ΔΥ στην Ελλάδα
και να ξεραν τι τους περιμενειΕτσι ο πουτσαράς πήρε την τύχη του στα χέρια του βγάζοντας τα κουμπούρια διαλύοντας γόνους,ψωλάδες κτλ με τελική κατάληξη το σοδομισμό τους.Κάτι που δεν εγκρίνει το κοινό αλλά έτσι έγινε.
Δεν είναι δική σας υπόθεση,έλεγαν αριστεροί δεξιοί.Την κάναμε δική μας πουστάκια.
Εχει χυθεί όλη η μαυρίλα της δεκαετίας καθώς βγήκαμε στο προσκήνιο.
και να ξεραν τι τους περιμενει
Ο πουτσαράς όμως είχε άλλη γνώμη.Εκανε την υπόθεση δική του.Ο καθηγητής πήγε κατά διαβόλου,αμφίβολο αν θα πάρει σύνταξη και η κόρη του θα δουλεύει για 600 ευρώ εκτός αν αποφασίσει να πάει να δουλέψει στα Privat να την ξεσκίσει ο Βαλκάνιος.
Ετσι ο πουτσαράς πήρε την τύχη του στα χέρια του βγάζοντας τα κουμπούρια διαλύοντας γόνους,ψωλάδες κτλ με τελική κατάληξη το σοδομισμό τους.Κάτι που δεν εγκρίνει το κοινό αλλά έτσι έγινε.
Ετσι είναι.
Χοντρικά
1.8000-15000 το μήνα καθαρά
2.4000-7000 το μήνα καθαρά
3.2000-3000 το μήνα καθαρά
4.1200-1500 το μήνα
5.1500 το μήνα
6.500-800 το μήνα
Αλλά για να έχεις δική σου δουλειά Γερμανία πρέπει πρώτα να δουλέψεις μίνιμουμ μια δεκαετία Γερμανία σαν υπάλληλος να μάθεις τη γλώσσα,τη δουλειά,τις διαδικασίες κτλ,δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη.
Πρέπει να φας τα χαστούκια σου να φτύσεις αίμα και μετά μπορείς να ανοίξεις δική σου επιχείρηση εκμεταλλευόμενος την εμπειρία σου.
Αν και βρίσκω πολύ διασκεδαστική την απόπειρα μεταφοράς του σουρεαλισμού του τόπικ του "Κιέβου" εδώ, θα ήθελα να σημειώσω τα εξής που ίσως σε βοηθήσουν στο να κάνεις τις ιστορίες σου περισσότερο ρεαλιστικές:
Συνάδελφοι διδάκτορες μηχανικοί με ~10ετή εμπειρία στην βιομηχανία καθαρίζουν επί γερμανικού εδάφους γύρω στα 60 χιλιάρικα το χρόνο και φωνάζουν γιούπι ... Μεταδιδακτορικός ερευνητής ή λέκτορας σε Γερμανικό πανεπιστήμιο συχνά βλέπει τα 50 χιλιάρικα, καθαρά, με το κιάλι ...
60000 το χρόνο δηλαδή 5000 το μήνα.Εγώ τι διαφορετικό λέω?
Μου αρεσει που το προσεγγιζεις ορθολογικα αλκα δε νομοζω οτι εκανρςς σωστη ταξινομηση.Με σειρά καλύτερο προς το χειρότερο:
4. ΔΥ στην Ελλάδα
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να δει κανείς το προφανές?: Εύκολα, νόμιμα και πολλά λεφτά δεν υπάρχουν πλέον πουθενά στον κόσμο ...
Η προσέγγιση σου αφορά μέγιστους και όχι μέσους μισθούς και αναφέρεται σε ένα εξαιρετικά μικρό υποσύνολο μισθοδοτικών/επιστημονικών ρετιρέ ... Τα παραδείγματα μου αφορούν σε Thyssenkrupp, Γερμανούς υποκατασκευαστές της Vestas και το R&D τμήμα της Bosch.
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να δει κανείς το προφανές?: Εύκολα, νόμιμα και πολλά λεφτά δεν υπάρχουν πλέον πουθενά στον κόσμο ...
Οταν λεμε δικη σου δουλεια στην γερμανια τι ακριβως εννοουμε?
Καποια παραδειγματα?