Μολις περιεγραψες με ακριβεια οτι μου ειπαν και εμενα πριν χρονια καποιοι που πηγαν ολιγοημερο ταξιδι Γερμανια. Μοναχο αν θυμαμαι καλα. Γιατι μου ειπαν οτι περασαν απ εξω κι απο ενα ωραιο γηπεδο. Γυναικες Γερμανιδες υπαλληλοι, σε καταστηματα ρουχων, φερονταν τελειως αδιαφορα και μπλαζε προς τον πελατη. Του στυλ, Να κι αν αγορασεις, να και να μην αγορασεις. Συμπεριφορα που ξενισε τελειως τους Ελληνες που το βιωσαν, συνηθισμενοι αλλιως απο Ελλαδα που στον ιδιωτικο τομεα, ειτε υπαλληλος ειτε αφεντικο, φερεται με ευγενεια, ενδιαφερον, δινει προσοχη προς τον πελατη, κοιταει να τον εξυπηρετησει.
Aν και πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις, η σύγκριση Ελλήνων και Γερμανών σε σέρβις και λιανική πώληση είναι μέρα με τη νύχτα.
Καταρχήν τέτοιες θέσεις εργασίας για έναν Γερμανό/ίδα καταδεικνυουν ότι στο σχολείο ήταν γτπ,γενικά δε στροφάρει,κ.λ.π. και κατάντησε να δουλεύει σε lidl,λουκάνικα,mall.
Ξέρει ότι προαγωγή δεν παίζει,ο μισθός δεν αυξάνεται και γενικά προοπτική ΜΗΔΕΝ.
Οπότε τα γράφει όλα...
Προχθές στο super ένας μπάρμπας άνοιξε μια μεγάλη coca cola στο διάδρομο και άρχισε να την πίνει.Μια υπάλληλος πέρασε 3 φορές από τον ίδιο διάδρομο και ούτε καν του μίλησε...
Όμως αυτό έχει και μια άλλη όψη..
Επειδή εδώ τα supermarket είναι συνήθως κοντά το ένα με το άλλο,ο εργαζόμενος π.χ.στο Lidl,αν έχει μια προσφορά το Aldi,δε μασάει να πάει με τη μπλουζα του Lidl και να αγοράσει αυτό που θέλει.
Κοντολογίς,ταυτίζεται με την τσέπη του και όχι με αυτή της πολυεθνικής.
Ελλάδα το κάθε τσουτσέκι που κάνει την τηλεφωνήτρια,σου λέει:"Εγώ σαν Vodafone μπορώ να σου προσφέρω..."
Άντε βρε νούμερο που παίρνεις 400 ευρώ 8 ώρες με το ακουστικό στο αυτί και την είδες Vodafone..