Κι εγώ έχω διαβάσει απίστευτα πραγματα για τα εστιατόρια. Πέφτει τρελή εκμετάλλευση και πολύ άσχημες συμπεριφορές
Το αρθρο ειναι μουφα.
Καταρχην κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να δωσει το διαβατηριο του στο αφεντικο/εστιατορα. Δινεις διευθυνση, αριθμο κοιν. ασφαλισης, καρτα υγειας, εναν τραπεζικο λογαριασμο που θα καταθετει το μισθο σου και την κοκκινη καρτα (οτι παρακολουθησες μιση ωρα μαθημα για συνθηκες υγιεινης).
Αδηλωτος εργαζομενος δεν υπαρχει. Δηλωμενοι με λιγοτερα υπαρχουν πολλοι γιατι ετσι παιρνουν τα επιδοματα.
Το 3 ευρω την ωρα δεν παιζει με τιποτα. Στη χειροτερη να παιρνει καποιος 5 ευρω την ωρα για να πλενει πιατα. Αλλα στο χερι του ειναι να βρει κατι καλυτερο. Στο Βερολινο υπαρχουν πανω απο 200 ελληνικα εστιατορια. Κι αν δεν σου αρεσει καπου, καθεσε μεχρι να βρεις κατι αλλο με καλυτερο περιβαλον και μεγαλυτερες απολαβες. Εγω στα 4 και χρονια που ειμαι εδω εχω αλλαξει 8 εστιατορια ως τωρα. Επισης υπαρχουν και γερμανικα εστιατορια που προσλαμβανουν προσωπικο στην κουζινα χωρις να ειναι απαραιτητη η γνωση γερμανικων. Με αγγλικα.
Φοβο ή απειλη ως τωρα δεν εχω νιωσει. Αντιθετως ειμαι εγω που κουβαλησα εδω την βλαχο-νοοτροποια μου πως οποιος με κοιταξει στραβα τον ξαπλωνω.......αρκει να με παιρνει βεβαια....Ευτυχως το ξεπερασα.
Το μεγαλυτερο προβλημα εδω ειναι η μοναξια και οι αποστασεις. Αλλα αυτα ειναι αλλη συζητηση...