Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.572
Πόντοι
1.706
[quote author=qertq notid=106925 li .

οσο για λεφτα αυτο ειναι σχετικο παντα. εγω δεν εχω παραπονο αλλα οταν ακουω οτι οι freelance βγαζουν κατι ποσα λιγο με πιανει η καρδια μου. Στο μελλον ισως.
[/quote]

Ναι τυπε
Και εγω θελω να κανω κατι selbstandig

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
[quote author=qertq notid=106925 li .

οσο για λεφτα αυτο ειναι σχετικο παντα. εγω δεν εχω παραπονο αλλα οταν ακουω οτι οι freelance βγαζουν κατι ποσα λιγο με πιανει η καρδια μου. Στο μελλον ισως.

Ναι τυπε
Και εγω θελω να κανω κατι selbstandig

καλημερα και σε εσενα .

οχι οτι βγαζω λιγα.

Αλλα ακουσα τι μπορω να βγαλω και παραλιγο να παθω εγκεφαλικο. Εμαθα τι βγαζω εγω για την εταιρια που δουλευω και ζαλιστικα.

Μια πουτανα ζωη την εχουμε ασ το δοκιμασουμε και αυτο. Η πουτανα η ζωη θελει να την δοκιμασεις και εαν εχεις το αστερι ισως την γαμισεις.

Ξεχασα να πω ειμαι σε software 

neopas123

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2015
Like
6
Πόντοι
1
οκ τωρα σε εχω .  Δεν εχεις αδικο ολα αυτα ισχυουν. Βεβαια και να μην εισαι σε φορμα αμα το παλευψεις γινεσαι. Ολα ειναι στο μυαλο.

Ε αυτό λέμε.Αν διαβάσεις τα προηγούμενα μηνύματα έγραψε ο peter van norden ότι θέλω να χαρώ τα τελευταία χρόνια της νιότης μου πρωτού σαρανταρίσω και εκεί του έγραψα ότι του έγραψα.

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
Ε αυτό λέμε.Αν διαβάσεις τα προηγούμενα μηνύματα έγραψε ο peter van norden ότι θέλω να χαρώ τα τελευταία χρόνια της νιότης μου πρωτού σαρανταρίσω και εκεί του έγραψα ότι του έγραψα.
μην το σκεφτεσαι καν just do it men  γιατι μετα δεν θα  μπορεις δεν θα εισαι 20 . Η ζωη που εχει καποιος μεχρι τα 30 δεν παλευεται.
Ο πατερας μου ελεγε τα νιατα ειναι μια φορα  και η δυναμη στον ανθρωπο ειναι τα λεφτα.

Επισκέπτης
qertq δεν είπα ότι στα 42 σου θα είσαι όσο καλά ήσουν στα 25.Αλλά αν προσέχεις την διατροφή σου και γυμνάζεσαι και λίγο μπορείς να κρατηθείς περισσότερα χρόνια σε καλή κατάσταση απο έναν που π.χ καπνίζει,είναι 120 κιλά,δεν γυμνάζεται καθόλου και έχει παρατήσει τον εαυτό του.Και προφανώς ένας άνθρωπος που έχει λιγότερες υποχρεώσεις στο κεφάλι του είναι πιο εύκολο να κάνει κάποια πράγματα.
ειναι και η κοινωνικη διασταση, τα πραγματα που κανεις μαζι με αλλους. Το βραδυ στα μπαρακια εχει μεθυσμενες Αγγλιδες. Οσο πιο νεος τοσο πιο ευκολα χωνεσαι.

neopas123

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2015
Like
6
Πόντοι
1
ειναι και η κοινωνικη διασταση, τα πραγματα που κανεις μαζι με αλλους. Το βραδυ στα μπαρακια εχει μεθυσμενες Αγγλιδες. Οσο πιο νεος τοσο πιο ευκολα χωνεσαι.

Σίγουρα,όλα μετράνε.Απλά μην τον βλέπεις λες και θα τελειώσει η ζωή σου μετά τα 40.Πάνω απ' όλα χρειάζεται να προσέχουμε τον εαυτό μας.Όσο τον προσέχεις τόσο περισσότερο θα μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα.

Επισκέπτης
Σίγουρα,όλα μετράνε.Απλά μην τον βλέπεις λες και θα τελειώσει η ζωή σου μετά τα 40.Πάνω απ' όλα χρειάζεται να προσέχουμε τον εαυτό μας.Όσο τον προσέχεις τόσο περισσότερο θα μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα.
απλα δε μπορω να πω σε αυτη την ηλικια οτι βαζω τη ζωη μου στον παγο για μερικα χρονια, ασχολουμαι αποκλειστικα με τη δουλεια, ζω σε αποθηκη με κοινη χεστρα και τρεφομαι με σαντουιτς.

panoskliros

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2012
Like
491
Πόντοι
36
Καταρχην εγω εξωτερικο εχω δουλεψει σε τρεις διαφορετικες χωρες και τωρα κοιταω για την τεταρτη αμα δεν μπορεσω να δουλευω remote

Ρατσισμος υπαρχει σε καθε χωρα αμα δουλευεις σε δουλεια που εισαι αναλωσιμος

Πχ οικοδομη Ελλαδα παιζει ρατσισμος γιατι ο Ελληνας αμα χασει την δουλεια του χαθηκε μονο αυτο μπορει να κανει ο οικοδομος δεν μπορει να κανει κατι ανωτερο..Οποτε θα ειναι εναντια σε Αλβανο,Πακιστανο γιατι αμα του παρουν την δουλεια χαθηκε
Το ιδιο συμβαινει και εξωτερικο
Αγγλια πχ παιζει φουλ ρατσισμος σε Πολωνους γιατι παιρνουν δουλειες που ο φτωχος Αγγλος αμα της χασει,χαθηκε

Σε Ινδους πχ δεν παιζει ρατσισμος γιατι οι δουλειιες σε IT που πανε οι Ινδοι ειναι απειρες

Οποτε καλως η κακως ο χειρωνακτης ο σχεδον "μαυρος" σε προσοντα θα φαει τον ρατσισμο..

Αν εχεις προσοντα το να μην πας εξω να μην δοκιμασεις δειχνει ειτε τεμπελια ειτε βολεμενο..

Ο ενας κολλητος μου Κυπρο παιρνει 2000 σαν προγραμματιστης Ελλαδα επαιρνε 700
Ο αλλος τωρα εκλεισε remote με Ισπανια 40k Ελλαδα επαιρνει 14k
Ο αλλος μηχανικος Ελλαδα 1600 Αμερικη με εδρα Σιγκαπουρη η εταιρια 100k καθαρα

Οποτε αμα εχεις χαρτια και εμπειρια θα φυγεις εξω

ΣΑν ανειδικευτος τωρα λιγες οι διαφορες αν εργαζεσαι βεβαια Ελλαδα γιατι παιζει και η ανασφαλεια αυτη

panoskliros

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2012
Like
491
Πόντοι
36
απλα δε μπορω να πω σε αυτη την ηλικια οτι βαζω τη ζωη μου στον παγο για μερικα χρονια, ασχολουμαι αποκλειστικα με τη δουλεια, ζω σε αποθηκη με κοινη χεστρα και τρεφομαι με σαντουιτς.

Ρε φιλε γιατι παντα σκεφτεσαι αρνητικα?θα τρεφεσαι με σαντουιτς και θα ζεις σε αποθηκη σιγα μην σε ριξουν και σε μπουντρουμια με φιδια
Ακομα και να το ζησεις εμπειρια ειναι τραβα 2-3μηνες και αμα ειναι σκατα γυρνα
Απ το να τα γραφεις στο bou καλυτερα να τα ζησεις

Και εγω στα 27 πηγα εξω και βρηκα τα μισα απ οσο μου παν.Εκατσα ενα τριμηνο γαμησα διασκεδασα μαζεψα λεφτα και γυρισα

Κανεις λες και εισαι 60 χρονων παππους

Τωρα που λες παππους συνεργαζομαι με προγραμματιστη 47 χρονων που αρχισε τις σπουδες στα 45

Ειπατε τιποτα???

Επισκέπτης
Και προσεχω τον εαυτο μου σημαινει προσεχω την υγεια μου. Καλο φαι υπνος, ησυχια, χαμηλο στρες, ελευθερος χρονος, υποστηρικτικο κοινωνικο περιβαλλον, υγιες εργασιακο περιβαλλον, φυση, γυναικες ειναι οι παραγοντες που θα κρινουν αν καποιος θα μπορεσει να διατηρηθει σε καλη κατασταση ή αν θα παθει εμφραγμα στα 45.

Αυτους τους παραγοντες τους εχουν καθορισει οι γιατροι, δεν ειναι δικες μου επιθυμιες.

Καποτε οι εργατες εδωσαν αγωνες για να καθιερωθει το 8ωρο και να μπορουν να ζουν και αυτοι σωστα. Η παγκοσμιοποιηση σαρωσε ολα τα δικαιωματα.

scooter

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2017
Like
18
Πόντοι
0
Καλησπέρα μάγκες μου από την ζεστή και με υγρασία Σιγκαπούρη.Ευτυχώς ανανέωσα το συμβόλαιο για άλλα 2 χρόνια και ηρέμησα.Μετακόμιση σε νεο διαμέρισμα 1500 δολλαρια Σιγκαπούρης το ενοίκιο μου.Προσωπικά θα προσπαθήσω να μείνω εδω οσα χρόνια μπορώ περισσότερο.Βολεύτηκα που λενε.Φοβερό σύστημα υγείας και σύνταξης.Ποιότητα ζωής, ακριβή όμως πόλη, καλοί σχετικά μισθοί,καθαριότητα.Τα πάντα στα πόδια οσον αφορά ασιατικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.Θες Μαλαισια γειτονιά,θες μπαλι διπλα ,Ταϊλάνδη το ιδιο...Τα μονα ισως αρνητικα ειναι ισως για κάποιους αλλα οχι για μένα οι αυστηροί νόμοι,και οτι ισως δεν αποκτήσω ποτέ δικο μου αμάξι εδω μιας και οι τιμές είναι σχεδόν 4πλασιες απο Ελλάδα.

xenitemenipsixi

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2014
Like
58
Πόντοι
6
Καλησπέρα μάγκες μου από την ζεστή και με υγρασία Σιγκαπούρη.Ευτυχώς ανανέωσα το συμβόλαιο για άλλα 2 χρόνια και ηρέμησα.Μετακόμιση σε νεο διαμέρισμα 1500 δολλαρια Σιγκαπούρης το ενοίκιο μου.Προσωπικά θα προσπαθήσω να μείνω εδω οσα χρόνια μπορώ περισσότερο.Βολεύτηκα που λενε.Φοβερό σύστημα υγείας και σύνταξης.Ποιότητα ζωής, ακριβή όμως πόλη, καλοί σχετικά μισθοί,καθαριότητα.Τα πάντα στα πόδια οσον αφορά ασιατικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.Θες Μαλαισια γειτονιά,θες μπαλι διπλα ,Ταϊλάνδη το ιδιο...Τα μονα ισως αρνητικα ειναι ισως για κάποιους αλλα οχι για μένα οι αυστηροί νόμοι,και οτι ισως δεν αποκτήσω ποτέ δικο μου αμάξι εδω μιας και οι τιμές είναι σχεδόν 4πλασιες απο Ελλάδα.

ωραιος ρε φιλε οτι καλυτερο

xenitemenipsixi

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2014
Like
58
Πόντοι
6
Και προσεχω τον εαυτο μου σημαινει προσεχω την υγεια μου. Καλο φαι υπνος, ησυχια, χαμηλο στρες, ελευθερος χρονος, υποστηρικτικο κοινωνικο περιβαλλον, υγιες εργασιακο περιβαλλον, φυση, γυναικες ειναι οι παραγοντες που θα κρινουν αν καποιος θα μπορεσει να διατηρηθει σε καλη κατασταση ή αν θα παθει εμφραγμα στα 45.

Αυτους τους παραγοντες τους εχουν καθορισει οι γιατροι, δεν ειναι δικες μου επιθυμιες.

Καποτε οι εργατες εδωσαν αγωνες για να καθιερωθει το 8ωρο και να μπορουν να ζουν και αυτοι σωστα. Η παγκοσμιοποιηση σαρωσε ολα τα δικαιωματα.

εισαι τρολ δεν εξηγηται αλλιως γιατι που τα βρηκες αυτα στην ελλαδα?

neopas123

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2015
Like
6
Πόντοι
1
Scooter ωραίος ρε μάγκα.

Peter van norden το πας στο άλλο άκρο για να πεις αυτό που θέλεις.Ποιος μίλησε για αποθήκες και σαντουιτς;Επίσης τι εννοείς να βάλεις την ζωή σου στον πάγο;Δεν σου είπαμε να πας να δουλεύεις 16ωρα.Επίσης τι ζωή κάνεις εδώ δηλαδή που αν πας έξω θα την βάλεις σε πάγο;Για να λες ότι το "σκέφτεσαι" για έξω παει να πει ότι εδώ είσαι είτε άνεργος είτε βγάζεις 5-6 κατοστάρικα γιατί άν έβγαζες 1500-2000 και παραπάνω (και από την στιγμή που είσαι ανύπαντρος) δεν θα είχες θέμα.Οπότε μίζερη ζωή κάνεις και εδώ.Τα μπαράκια και οι αγγλίδες που έγραψες θέλουν και λεφτά.Με 3 και 60 με το χέρι θα την βγάλεις εκτός και αν είσαι σαν τον Brad Pitt στα νιάτα του.

xenitemenipsixi

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2014
Like
58
Πόντοι
6
Scooter ωραίος ρε μάγκα.

Peter van norden το πας στο άλλο άκρο για να πεις αυτό που θέλεις.Ποιος μίλησε για αποθήκες και σαντουιτς;Επίσης τι εννοείς να βάλεις την ζωή σου στον πάγο;Δεν σου είπαμε να πας να δουλεύεις 16ωρα.Επίσης τι ζωή κάνεις εδώ δηλαδή που αν πας έξω θα την βάλεις σε πάγο;Για να λες ότι το "σκέφτεσαι" για έξω παει να πει ότι εδώ είσαι είτε άνεργος είτε βγάζεις 5-6 κατοστάρικα γιατί άν έβγαζες 1500-2000 και παραπάνω (και από την στιγμή που είσαι ανύπαντρος) δεν θα είχες θέμα.Οπότε μίζερη ζωή κάνεις και εδώ.Τα μπαράκια και οι αγγλίδες που έγραψες θέλουν και λεφτά.Με 3 και 60 με το χέρι θα την βγάλεις εκτός και αν είσαι σαν τον Brad Pitt στα νιάτα του.

υπαρχει και το μεταξουργιο με το δεκαρικο παρεα με τα πακια

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
62
Like
3.130
Πόντοι
7.216
Επειδή έφτασα σε σημείο να φύγω για έξω αλλά προσωπικοί λόγοι με κράτησαν στην ελλάδα μπορώ να πώ μονο το εξής.
Προφανώς αν δεν είσαι καλά στην ελλάδα μια λύση είναι το εξωτερικό.
Ακόμα καλύτερα αν έχεις κάποια προσόντα και δεν πας ως ανειδικευτος.
Ένα από τα πράγματα το οποίο φοβίζει πολλούς, και μπορώ να πώ οτι και εγώ το σκεφτόμουν, είναι η ενσωμάτοση με την τοπική κοινωνία και η κοινωνική ζωή.
Κάποιος δλδ που ναι μεν είναι να τον κλαίνε οι ρέγγες στην ελλάδα, μπορεί να την βγάζει σχετικά καλά γιατί εχει φίλους, γκόμενα, συγγενής.
Θα πάρει 3 ευρώ και θα πιεί έναν καφέ 3 ώρες και θα καβλαντίσει με τους δικούς του.
Στο εξωτερικό εκτός του ότι δεν γινονται αυτά είναι πολύ σημαντικό κατα πόσο θα ταιριάξεις με τους ανθρώπους, ποσο γρήγορα θα κάνεις φίλους, θα βρείς γκόμενα και θα περνάς καλά.
Και φυσικά κατα πόσο μπορείς να αποχωρηστείς φίλους και γνωστούς.

Για κάποιους τα παραπάνω είναι δύσκολα, και υπάρχουν περιπτώσεις που δεν την πάλεψαν.
Για πολλούς όμως το γεγονός οτι έζησαν έξω και γνώρισαν νεους ανθρώπους και διαφορετκές κουλτούρες είναι η καλύτερη εμπειρία που είχαν!
Δεν κάνουν όλοι για όλα! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Μια τελευταία συμβουλή που έχω να δώσω είναι η εξής.
Αν σκέφτεστε να πάτε εξωτερικό πάτε ζήστε πρώτα ως τουρίστες στην χώρα. Σιγουρα κάποιον γνωστό θα έχετε να σα φιλοξενήσει για 10 μέρες.
Οσο και να σας λένε οτι το τάδε μέρος είναι καλό κλπ, πρέπει να το κρίνετε οι ίδιοι!

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Άμα δεν έχεις μαζί σου κάποιον δικό σου άνθρωπο (σύντροφο,σύζυγο,φίλο κλπ) ειδικά στην αρχή,δεν την παλεύεις.Να καταλήξεις καταθλιπτικός,αλκοολικός ή ναρκομανής από τη μοναξιά και το δουλειά,δουλειά,δουλειά και τίποτα άλλο,δεν αξίζει τον κόπο

xenitemenipsixi

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2014
Like
58
Πόντοι
6
Άμα δεν έχεις μαζί σου κάποιον δικό σου άνθρωπο (σύντροφο,σύζυγο,φίλο κλπ) ειδικά στην αρχή,δεν την παλεύεις.Να καταλήξεις καταθλιπτικός,αλκοολικός ή ναρκομανής από τη μοναξιά και το δουλειά,δουλειά,δουλειά και τίποτα άλλο,δεν αξίζει τον κόπο

παντου μονοι μας ειμαστε φιλε

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
62
Like
3.130
Πόντοι
7.216

Έτσι θα καταλήξεις εσύ τυπε.
Οι περισσότεροι θα δικτυωθουν σχετικά γρήγορα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν πολύ καλύτερη ζωή από ότι είχαν στην Ελλάδα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom