Εν μέρη συμφωνώ καθώς έχω ζήσει εξωτερικό 20+ χρόνια και 3-4 φορές έχω επιστρέψει Ελλάδα με τον ίδιο νταλκά του νόστου αλλα ξέρεις κάτι; Καθώς μιλάμε ξανά ψάχνομαι να την κάνω - η Ελλάδα είναι πανέμορφη χώρα αλλα εξαιρετικά ακριβή και δύσκολα να ζήσει κάποιος με αξιοπρέπεια
Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο για την ετήσια παραγωγή πλούτου που γίνεται στην Ελλάδα το 50 με 60 τοις εκατό του πλούτου το παράγει η περιφέρεια Αττικής και το υπόλοιπο η υπόλοιπη Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη περιπου το 10 τοις εκατό και μειώνετε συνέχεια έλεγε το άρθρο σε σημείο θα ερημώσει από μόνιμους κατοίκους και θα κατεβαίνουν Αθήνα.
Δουλείες υπάρχουν στην επαρχία αλλά κανένας γηγενής δεν θέλει να τις κάνει, όλοι πάνε στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού για να κυνηγίσουν το όνειρο της μεγάλης ζωής που είδανε στην τηλεόραση ή ακούσανε από φίλους/γνωστούς/συγγενείς όταν ήτανε μαθητές σχολείου ή στη πορεία της ζωής τους.
Εγώ πιστεύω προσωπικά παίζει ρόλο και η διαχείρηση του οικονομικού που θα κάνεις δε γίνετε να θέλεις όλη τη πίτα και το σκύλο χορτάτο, ο πατέρας μου όταν χαιρέτησε για τον άλλο κόσμο άφησε ένα μεγάλο χρέος το 2006 και η μάνα μου πούλησε το πατρικό της για να ξεχρεώσει τη πλειοψηφία των χρεών που άφησε και ανακαλύπταμε με την πάροδο του χρόνου άλλα χρέη και πρόστιμα για τις επιπολαιοτητες του και τις φιλοδοξίες του, πριν δυο χρόνια είδα μια θεία μου που είχε στενές σχέσεις με τον πατέρα μου είχε το θράσος να μου πεί ότι ο πατέρας μου δεν μας άφησε άστεγους αλλά κανένας δεν μάς βοήθησε τότε με τα οικονομικά που είχαμε.
Στην τελική έχω μάθει με την πάροδο του χρόνου να ζω με τα λίγα και να κάνω θυσίες γιατί δεν θέλω να ξαναπεράσω ίδιες καταστάσεις είτε Ελλάδα είτε εξωτερικό όσο καλύπτω τις βασικές ανάγκες μου είμαι ικανοποιημένος, όπως είπε ένα βιβλιο ζήσε σαν βασιλιάς με αυτά που έχεις. Συγγνώμη αν σαι κούρασα.