Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

lelosbi

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
934
Πόντοι
81
Τυπε σκέφτομαι να φύγω εξωτερικό να επενδύσω σε μαγαζί με σφολιατες και ελληνικούς καφέδες ???? Τι λες έχει προοπτική???? Θα αρέσει στους κουτοφραγκους η κρέμα μπουγάτσα συνοδεία φρέντο εσπρέσσο???? Έχει potential στην αγορά ?????
Τα ¨Γρηγορης¨στο Βερολινο εχουν πολλη δουλεια, αλλα ειναι σε πολυσυχναστους δρομους και τα στηριζουν και οι Ελληνες. Ενα μικρο καφε-μπουγατσατζιδικο που ειχε ενα Ελληνας σε μη κεντρικο σημειο εκλεισε.
Εγω τη σκεφτομαι οταν μαθω καλα τη γλωσσα να κανω γυραδικο. Μικρο χωρις πολλα εξοδα ουτε να χρειαζομαι προσωπικο. Μια πιτα γυρο στη Γερμανια την πουλαν 6 με 7 ευρω.

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.432
Πόντοι
456
Δεν ειναι 23.700 ο μεσος μισθος ρε φιλε, νιωσε λιγο, οι μεσες ετησιες ΑΠΟΔΟΧΕΣ ειναι, δεν ειναι μονο οι μισθοι αποδοχες, δεν ειναι ολοι υπαλληλοι.
Σωστά είναι κ οι ελ. επαγγελματίες το 80% των οποίων δηλώνει κάτω από 10χιλ

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.541
Πόντοι
1.056
Αλλιώς δεν βγαίνει....όχι ότι είναι μαγκιά τους που φοροδιαφευγουν αλλά είναι τόσες πολλές οι εισφορές και οι φόροι που δίνουν που είτε θα φοροδιαφευγουν είτε θα τα βροντηξουν και θα πάνε να γίνουν υπαλλήλοι ....δεν αξίζει στην Ελλάδα κάποιος να είναι ελ.επαγγελματιας ...θα βγάλει τον καρκίνο από το άγχος σίγουρα

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.432
Πόντοι
456
Αλλιώς δεν βγαίνει....όχι ότι είναι μαγκιά τους που φοροδιαφευγουν αλλά είναι τόσες πολλές οι εισφορές και οι φόροι που δίνουν που είτε θα φοροδιαφευγουν είτε θα τα βροντηξουν και θα πάνε να γίνουν υπαλλήλοι ....δεν αξίζει στην Ελλάδα κάποιος να είναι ελ.επαγγελματιας ...θα βγάλει τον καρκίνο από το άγχος σίγουρα
Γι αυτό τον λογαριασμό τον πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι. Γιατί δε βγαίνει αλλιώς

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.541
Πόντοι
1.056
Γι αυτό τον λογαριασμό τον πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι. Γιατί δε βγαίνει αλλιώς
Ε και άμα κλείσει όμως θα την πληρώσει ο εργαζόμενος που απασχολεί στην επιχείρηση και το ασφαλιστικό σύστημα που θα χάσει τις εισφορές .....δεν υπάρχει win win κατάσταση ....μην έχεις την εντύπωση πως ο μέσος ελ.επ είναι ο κοιλαρας με το πούρο και τους τζίρους εκατομμυρίων

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.432
Πόντοι
456
Ε και άμα κλείσει όμως θα την πληρώσει ο εργαζόμενος που απασχολεί στην επιχείρηση και το ασφαλιστικό σύστημα που θα χάσει τις εισφορές .....δεν υπάρχει win win κατάσταση ....μην έχεις την εντύπωση πως ο μέσος ελ.επ είναι ο κοιλαρας με το πούρο και τους τζίρους εκατομμυρίων
Εννοείται φίλε πως δεν είναι. Όπως δεν είναι κ δίκαιο να υπάρχει τόσο μεγάλη φοροδιαφυγή (50-80 δις είπαν επίσημα) κ να την πληρώνουν τα συνήθη κορόιδα

• Χαχα
Αντιδράσεις: riding

Sardelas4

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2022
Like
1.708
Πόντοι
201
Οπότε γυρνάω Αθήνα και βαριέμαι να νοικιάσω αμάξι παίρνω ΜΜΜ.
Ποιο είναι το πρόβλημα;
Μια χαρά βλέπω στο Google maps τη τηλεμετρία να δουλεύει. Δε χρειάζεται να είναι στη στάση ακριβώς στο λεπτό.
Για Θεσσαλονίκη, Πάτρα και λοιπές πόλεις δε γνωρίζω.
Πανε σε ολη την υπολοιπη Ελλάδα και μετακινήσου για τις καθημερινες σου αναγκες. Και μετα ξανα σκεψου το αυτο που εγραψες. Γιατι το έχεις λαθος στο μυαλο σου. Θεσσαλονίκη περιμενεις αστικο περναει ενα το μισάωρο ερχεται και δε χωρας να μπεις. Τι επιλογες εχεις; ξερεις;

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.526
Πόντοι
3.656
Εννοείται φίλε πως δεν είναι. Όπως δεν είναι κ δίκαιο να υπάρχει τόσο μεγάλη φοροδιαφυγή (50-80 δις είπαν επίσημα) κ να την πληρώνουν τα συνήθη κορόιδα

Φοροδιαφυγή λέτε μόνο για επαγγελματίες ;
Ο καθηγητής του δημοσίου που κάνει ολόμαυρα φροντιστήρια δεν φοροδιαφεύγει ;;;
Να πούμε για κάτι εφοριακούς , υπαλλήλους πολεοδομίας ;;

Να πούμε πόσοι ντελιβεράδες , ψήστες , σερβιτόροι κτλ στη νύχτα είναι δημόσιοι υπάλληλοι ;;;;

Ο τελευταίος επαγγελματίας που δεν δηλώνει τίποτε, δίνει 350€ το μήνα στο δημόσιο .

Πόσοι μη επαγγελματίες δίνουν παραπάνω ;;;;

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.526
Πόντοι
3.656

Εφόσον 500.000 επαγγελματίες δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές
και είναι ανασφάλιστοι αυτοί και οι οικογένειές τους,
ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ 10Κ καθαρά.

Το ίδιο άρθρο παραπάνω , λέει ότι 300.000 επαγγελματίες
δεν παίρνουν σύνταξη , επειδή χρώσταγαν εισφορές .
Στα 67 λέμε !

Και από την άλλη ....

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.526
Πόντοι
3.656
Στο μεταξύ ....

οι δημόσιοι που βρίζουν τους ελεύθερους επαγγελματίες ... εκεί πάνε και παρακαλάνε !!!!!!!

ΘΕΛΟΥΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ;;;

ΣΤΟΝ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΑΝΕ .

Γιατί δεν πάνε στους 700 του δημοσίου ;;;

Που τους πληρώνουμε όλοι .

Παντού έχει οδοντιατρεία ... σε κέντρα υγείας .... και νοσοκομεία !!!

ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΕΚΕΙ ΡΕ ...
στο συνάδελφό σας ... το δημόσιο υπάλληλο ....

ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ !!!!!!

Θέλετε δικηγόρο ;;;;

Πάρτε τηλέφωνο στο συνήγορο του πολίτη !!!!!!

ΘΑ ... ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ !!!!!!!

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Εφόσον 500.000 επαγγελματίες δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές
και είναι ανασφάλιστοι αυτοί και οι οικογένειές τους,
ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ 10Κ καθαρά.

Το ίδιο άρθρο παραπάνω , λέει ότι 300.000 επαγγελματίες
δεν παίρνουν σύνταξη , επειδή χρώσταγαν εισφορές .
Στα 67 λέμε !

Και από την άλλη ....

Τυπε θελω να σε δω με αυτο το αβαταρ :headbaning1:

1706121075588.png

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.526
Πόντοι
3.656
Τυπε θελω να σε δω
Έχω άδικο μάγκα ;;;;
Μας λένε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν φόρους ;;;;;;

Ας τους διορίσουν όλους μετά το σχολείο να παίρνουν 2500€ το μήνα που παίρναν οι υπάλληλοι της ΠΑΣΟΚάρας
να πληρώνουν ... τέτοιους φόρους ...........

Θα φτιαχνόταν οικονομία να τρως 3 φασολάδες τη βδομάδα ... νερουλές ...

Εγγρ.
13 Αυγ 2023
Κριτικές
1
Like
2.793
Πόντοι
456
Πες οτι παιρνεις 1500 στην Ελλάδα. Που αν παιρνεις το 15% τοσα. Εισαι μονος χωρις 2ο ατομο.
400νοικι στην καλύτερη
200 βενζίνη
100 ρευμα
100 θερμανση
50 ιντερνετ /κινητο
400 φαγητο
1250. Και ακομα δεν πηγες ουτε για ενα καφε.
Και συζητάμε ακομα;
100 ρεύμα 100 θέρμανση?μαζί δε πάνε αυτά?

Εγγρ.
13 Αυγ 2023
Κριτικές
1
Like
2.793
Πόντοι
456
200 βενζίνη το μήνα? 400 βάζω εγώ που είμαι ταρίφας.Ο άλλος που θα πηγαίνει με 200 το μήνα?

Katz

Σπουδαίος
Εγγρ.
30 Οκτ 2017
Κριτικές
33
Like
3.475
Πόντοι
2.596
Καλύτερα από το τόπο σας δεν θα βρείτε το λένε αρκετοί και ας οι μισθοί είναι σκατά, πολλοί ευρωπαίοι κυρίως από την νότια ευρώπη θέλουν επίστρέψουν ή επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη τους γιατί από ένα σημείο και μετά κουράζονται ψυχολογικά στη χώρα που έχουν μεταναστεύσει και ας είναι τα λεφτά καλά. Ιταλός συναδελφος που είχα στη δουλειά είχε αγοράσει διαμέρισμα με την συντροφό (γηγενής) του αρχές του 2022 και τέλος της χρονιάς έφυγε για Ιταλία γιατί βρήκε δουλειά στα πάτρια εδάφη του και όλοι τον ρωτήσαμε τι θα κάνει το διαμέρισμα και είπε θα το ενοικιάσει. Ένας αθηναίος που είχα επέστρεψε αθήνα επειδή αγόρασε ένα δυάρι διαμέρισμα σε πολύ καλή τιμή επιπλέον είχε βαρεθεί και δεν γούσταρε να δίνει μεγάλα ποσά σε ενοίκια για σπίτια τρύπες.

Πάνω από όλα η υγεία (σωματική και ψυχική) και μετά τα υπόλοιπα.
Εν μέρη συμφωνώ καθώς έχω ζήσει εξωτερικό 20+ χρόνια και 3-4 φορές έχω επιστρέψει Ελλάδα με τον ίδιο νταλκά του νόστου αλλα ξέρεις κάτι; Καθώς μιλάμε ξανά ψάχνομαι να την κάνω - η Ελλάδα είναι πανέμορφη χώρα αλλα εξαιρετικά ακριβή και δύσκολα να ζήσει κάποιος με αξιοπρέπεια

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.526
Πόντοι
3.656
200 βενζίνη το μήνα? 400 βάζω εγώ που είμαι ταρίφας.Ο άλλος που θα πηγαίνει με 200 το μήνα?
Πετρέλαιο βάζεις, αν είσαι ταρίφας. Αν μένει κάποιος ρέντη και πάει οινόφυτα και έχει ένα 1.8 του 2000 ...
πόσα θα κάψει ;;; Φαντάσου να κάνει και καμιά .... βόλτα λέμε ....

200€ βενζίνη , είναι 105 λίτρα με 1.90€ αν μιλάμε για βενζίνη και όχι νερωμένα σκατά.
Το 1800ρι έχει ρεζερβουάρ 55 λίτρα. Ούτε δύο φουλαρίσματα δηλαδή.
Αλητεία, όντως.

Εγγρ.
13 Αυγ 2023
Κριτικές
1
Like
2.793
Πόντοι
456
Πετρέλαιο βάζεις, αν είσαι ταρίφας. Αν μένει κάποιος ρέντη και πάει οινόφυτα και έχει ένα 1.8 του 2000 ...
πόσα θα κάψει ;;; Φαντάσου να κάνει και καμιά .... βόλτα λέμε ....

200€ βενζίνη , είναι 105 λίτρα με 1.90€ αν μιλάμε για βενζίνη και όχι νερωμένα σκατά.
Το 1800ρι έχει ρεζερβουάρ 55 λίτρα. Ούτε δύο φουλαρίσματα δηλαδή.
Αλητεία, όντως.
Το πας στα άκρα όμως εσύ και για τα κυβικά και για την απόσταση...τεσπα

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.438
Πόντοι
446
Εν μέρη συμφωνώ καθώς έχω ζήσει εξωτερικό 20+ χρόνια και 3-4 φορές έχω επιστρέψει Ελλάδα με τον ίδιο νταλκά του νόστου αλλα ξέρεις κάτι; Καθώς μιλάμε ξανά ψάχνομαι να την κάνω - η Ελλάδα είναι πανέμορφη χώρα αλλα εξαιρετικά ακριβή και δύσκολα να ζήσει κάποιος με αξιοπρέπεια
Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο για την ετήσια παραγωγή πλούτου που γίνεται στην Ελλάδα το 50 με 60 τοις εκατό του πλούτου το παράγει η περιφέρεια Αττικής και το υπόλοιπο η υπόλοιπη Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη περιπου το 10 τοις εκατό και μειώνετε συνέχεια έλεγε το άρθρο σε σημείο θα ερημώσει από μόνιμους κατοίκους και θα κατεβαίνουν Αθήνα.
Δουλείες υπάρχουν στην επαρχία αλλά κανένας γηγενής δεν θέλει να τις κάνει, όλοι πάνε στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού για να κυνηγίσουν το όνειρο της μεγάλης ζωής που είδανε στην τηλεόραση ή ακούσανε από φίλους/γνωστούς/συγγενείς όταν ήτανε μαθητές σχολείου ή στη πορεία της ζωής τους.
Εγώ πιστεύω προσωπικά παίζει ρόλο και η διαχείρηση του οικονομικού που θα κάνεις δε γίνετε να θέλεις όλη τη πίτα και το σκύλο χορτάτο, ο πατέρας μου όταν χαιρέτησε για τον άλλο κόσμο άφησε ένα μεγάλο χρέος το 2006 και η μάνα μου πούλησε το πατρικό της για να ξεχρεώσει τη πλειοψηφία των χρεών που άφησε και ανακαλύπταμε με την πάροδο του χρόνου άλλα χρέη και πρόστιμα για τις επιπολαιοτητες του και τις φιλοδοξίες του, πριν δυο χρόνια είδα μια θεία μου που είχε στενές σχέσεις με τον πατέρα μου είχε το θράσος να μου πεί ότι ο πατέρας μου δεν μας άφησε άστεγους αλλά κανένας δεν μάς βοήθησε τότε με τα οικονομικά που είχαμε.
Στην τελική έχω μάθει με την πάροδο του χρόνου να ζω με τα λίγα και να κάνω θυσίες γιατί δεν θέλω να ξαναπεράσω ίδιες καταστάσεις είτε Ελλάδα είτε εξωτερικό όσο καλύπτω τις βασικές ανάγκες μου είμαι ικανοποιημένος, όπως είπε ένα βιβλιο ζήσε σαν βασιλιάς με αυτά που έχεις. Συγγνώμη αν σαι κούρασα.

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.541
Πόντοι
1.056
Στο μεταξύ ....

οι δημόσιοι που βρίζουν τους ελεύθερους επαγγελματίες ... εκεί πάνε και παρακαλάνε !!!!!!!

ΘΕΛΟΥΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ;;;

ΣΤΟΝ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΑΝΕ .

Γιατί δεν πάνε στους 700 του δημοσίου ;;;

Που τους πληρώνουμε όλοι .

Παντού έχει οδοντιατρεία ... σε κέντρα υγείας .... και νοσοκομεία !!!

ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΕΚΕΙ ΡΕ ...
στο συνάδελφό σας ... το δημόσιο υπάλληλο ....

ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ !!!!!!

Θέλετε δικηγόρο ;;;;

Πάρτε τηλέφωνο στο συνήγορο του πολίτη !!!!!!

ΘΑ ... ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ !!!!!!!
Η δημόσια υγεία υπάρχει στα χαρτιά τυπε ....πας να αποφύγεις να τα δώσεις στον ιδιώτη και είτε δεν υπάρχει η ειδικότητα ( ειδικά σε περιφερειακα νοσοκομεία) είτε το ραντεβού είναι μετά από μήνες .....και άντε να θες οδοντίατρο ....άμα θες ογκολόγο άμα θες διαγνωστικές τύπου αξονικές μαγνητικές για follow up καρκίνου.....εκεί θα αναγκαστείς να τα δώσεις στον ιδιώτη γιατί πρόκειται για την υγεία...όποιος νοσει σοβαρά στην Ελλάδα αναγκάζεται να πάει στον ιδιώτη γιατρό / διαγνωστικό κλπ

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Πες τα μωρέ με τις ηλίθιες λίστες που τις έχουν για να κάνουν την τρίχα τριχιά και μετά το παίζουν και ιστορία, λες και οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε από βενζίνες και ρεύμα.

Άσε που είναι από κάπου αντιγραφή γιατί έχω δει παρόμοιες λίστες από πολλούς πουθενάδες που μετά δεν μπορούν να εξηγήσουν τι έβαλαν εκεί.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom