Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Sardelas4

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2022
Like
1.708
Πόντοι
201
Απορώ με τη συζήτηση...Συγκρίνετε χώρες, που οι κάτοικοί τους παίρνουν μισθούς της προκοπής, μένουν σπάνια άνεργοι και όταν αυτό συμβεί, τότε το επίδομα φτάνει να τους συντηρήσει.
Και ρωτάμε "γιατί μένουν εκεί οι άνθρωποι;";
Και το πιο σημαντικο. Υπαρχουν υποδομές και ποιοτητα ζωης. Αλλα εδω ο φιλος λεει οτι λεφτα υπαρχουν. Ναι μεγαλε αν σε πληρωνει το νοικι ο μπαμπας κ η μαμα μια χαρα φτανουν.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.526
Πόντοι
3.656
Επίσης γιατί θες 100€ για θέρμανση; Πάρε σόμπα με μπουκάλα. 10-20€ τον μήνα.
Αρχηγέ μου ... σόμπα υγραερίου μία μπουκάλα κάνει 22€ ....
Θα δουλεύει 3 ώρες το 24ωρο ; Για να πάει 22€ ο μήνας ;;;
Για 10€ ... το μήνα ... πρέπει να δουλεύει 75' την ημέρα ....

Διαμέρισμα (μεγάλο) στη Ν.Κηφισιά για να θερμανθεί με πετρέλαιο , 150τμ θέλει ΜΕ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΕΙΣ , ΔΙΠΛΑ ΤΖΑΜΙΑ
αρχίδια μύδια ..... τουλάχιστον 600 λίτρα πετρέλαιο το μήνα .... αυτό μας κάνει 775€ το μήνα πετρέλαιο ... χωρίς βλάβες ...

Αν πούμε γλυφάδα πειραιά ... θέλει τα μισά ... 300 λίτρα και πάλι είναι 380€ το μήνα πετρέλαιο ....

Sardelas4

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2022
Like
1.708
Πόντοι
201
Εννοώ επαρχία ή αστικό κέντρο
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Ναι, εννοώ αν είναι επαρχία ή αστικό κέντρο
Αυτα τα λεφτα δεν υπαρχουν στην επαρχια. Ολα τα παραπανω ειναι δια. Γι αυτο και κανενας δεν μενει μονος στην επαρχια. Η με τη μαμα ή με γκομενα.

• Like
Αντιδράσεις: Cheng

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.432
Πόντοι
456
Οι διαφορές είναι τεράστιες φίλε μου. Οι γονείς μου νοικιάζουν ένα διαμέρισμα 30 ετών, 95τμ με πάρκινγκ κ αποθήκη σε πρωτεύουσα επαρχιακού νομού 230Ε. Το αντίστοιχο στη Δυτ. Θεσσαλονίκη έχει 400-500Ε. Στην ανατολική από 600-800Ε. Κ στην Αθήνα στα νότια προάστια πάνω από 1200Ε. Άρα λοιπόν οι διαφορές είναι τεράστιες κ οι μισθοί των ΔΥ ίδιοι. Στον ιδιωτικό τομέα, οι διαφορές είναι μεγάλες όπως κ οι προοπτικές
Μην νομίζεις πως έχει πολλή μεγάλη διαφορά στις τιμές επαρχίας- πόλης .....άσε που αν δεν είσαι κανας δημόσιος υπάλληλος δεν υπάρχουν επαγγελματικές ευκαιρίες οπότε τι να κάτσεις να κάνεις στην επαρχία .....αν είσαι και νέος είναι εντελώς για τον πεο η κατάσταση εκεί

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.526
Πόντοι
3.656
Οι διαφορές είναι τεράστιες φίλε μου. Οι γονείς μου νοικιάζουν ένα διαμέρισμα 30 ετών, 95τμ με πάρκινγκ κ αποθήκη σε πρωτεύουσα επαρχιακού νομού 230Ε.
Για βόρεια ελλάδα λες;
Μόνο Κιλκίς , Γρεβενά πάει ο νούς μου... ή θράκη ...

Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα , Κατερίνη θα ήταν αρκετά παραπάνω.
Δεν συζητάω για Καβάλα !

Αττική ΝΠ ... άστο .... Γλυφάδα έπιανε 1300€ ... εύκολα !

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.432
Πόντοι
456
Για βόρεια ελλάδα λες;

Δεν συζητάω για Καβάλα !

Μέσα έπεσες!

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.541
Πόντοι
1.056
Απορώ με τη συζήτηση...Συγκρίνετε χώρες, που οι κάτοικοί τους παίρνουν μισθούς της προκοπής, μένουν σπάνια άνεργοι και όταν αυτό συμβεί, τότε το επίδομα φτάνει να τους συντηρήσει.
Και ρωτάμε "γιατί μένουν εκεί οι άνθρωποι;";
Μα εκεί δεν έχει " ήλιο , θάλασσα,χωριάτικη σαν της μπατριδας μας της ελλαδαρας" τυπε ..............ένας γνωστός μου με καλή δουλειά,ασφάλιση, εκμάθηση παράλληλα με την εργασία με πληρωμένο καθηγητή της εκεί γλώσσας άντεξε μόνο ένα χρόνο και όταν τον ρώτησα γιατί γύρισε μου απάντησε " δεν άντεχα που οι γύρω μου ήταν εντελώς ρομπότ και έπρεπε και γω να μπω σε αυτό το τριπακι" ε και γύρισε εδώ και έπιασε δουλειά ντελιβερας τον τρώει το αγιάζι και η βροχή αλλά απολαμβάνει το μεσογειακό ταμπεραμέντο.....για τέτοιους βλάκες πρόκειται...μην ψάχνεις λογική εξήγηση

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.541
Πόντοι
1.056
Για βόρεια ελλάδα λες;

Δεν συζητάω για Καβάλα !

230 ευρώ σχεδόν 100 τμ???? σίγουρα η περιοχή δεν έχει στρατό , πανεπιστήμια και δεν είναι τουριστικός προορισμός

Alligator35

Μέλος
Εγγρ.
2 Σεπ 2022
Like
42
Πόντοι
0
Όποιος είναι ανοιχτομυαλος κ γενικά έχει ένα πακέτο για να προχωρήσει επαγγελματικά το πετυχαίνει είτε Ελλάδα είτε εξωτερικό.Επιδοματα πχ Γερμανία έχει τίγκα αλλά με αυτά δε ζεις φυσιολογικά πρέπει να εξελιχθείς δουλειές υπάρχουν.Εδω Ελλάδα άστο δύσκολα περνάει σκοτεινές περιόδους τι να πούμε...

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.541
Πόντοι
1.056
Οι διαφορές είναι τεράστιες φίλε μου. Οι γονείς μου νοικιάζουν ένα διαμέρισμα 30 ετών, 95τμ με πάρκινγκ κ αποθήκη σε πρωτεύουσα επαρχιακού νομού 230Ε. Το αντίστοιχο στη Δυτ. Θεσσαλονίκη έχει 400-500Ε. Στην ανατολική από 600-800Ε. Κ στην Αθήνα στα νότια προάστια πάνω από 1200Ε. Άρα λοιπόν οι διαφορές είναι τεράστιες κ οι μισθοί των ΔΥ ίδιοι. Στον ιδιωτικό τομέα, οι διαφορές είναι μεγάλες όπως κ οι προοπτικές
"Μαύρη επαρχία " τυπε ....οι γονείς σου άμα είναι συνταξιούχοι την περνάνε ήσυχα και είναι κομπλέ .....ένας νέος άνθρωπος που δεν είναι ΔΥ δεν θα κάτσει εκεί ......θα πάει είτε Αθήνα Θεσσαλονίκη είτε θα φύγει εξωτερικο

• Like
Αντιδράσεις: Cheng

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.526
Πόντοι
3.656
Όποιος είναι ανοιχτομυαλος κ γενικά έχει ένα πακέτο για να προχωρήσει επαγγελματικά το πετυχαίνει είτε Ελλάδα είτε εξωτερικό.
Τύπε Κλήγκον είσαι ή Βούλκαν ;;;

Μήπως έχεις μετακομίσει Νησιά Κουκ ή Καλιφόρνια ή Λιχτενστάϊν από το 1998 ;;;

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.432
Πόντοι
456
"Μαύρη επαρχία " τυπε ....οι γονείς σου άμα είναι συνταξιούχοι την περνάνε ήσυχα και είναι κομπλέ .....ένας νέος άνθρωπος που δεν είναι ΔΥ δεν θα κάτσει εκεί ......θα πάει είτε Αθήνα Θεσσαλονίκη είτε θα φύγει εξωτερικο
Κ όμως πολλοί συμμαθητές μου σπουδαγμένοι (3 πολυτεχνείο όπως κ γω) γύρισαν εκεί. Κάποιοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, λίγοι δημόσιο. Το μεγαλύτερο έξοδο είναι η θέρμανση εκεί. Αλλά από ζωή, κλάφτα

Alligator35

Μέλος
Εγγρ.
2 Σεπ 2022
Like
42
Πόντοι
0
Τύπε Κλήγκον είσαι ή Βούλκαν ;;;

Μήπως έχεις μετακομίσει Νησιά Κουκ ή Καλιφόρνια ή Λιχτενστάϊν από το 1998 ;;;
Φιλαράκι ετών 40 που μένεις στο πατρικό ακόμα ή είχες μείνει κ μόνος όταν ήσουν φοιτητής;

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.541
Πόντοι
1.056
Όποιος είναι ανοιχτομυαλος κ γενικά έχει ένα πακέτο για να προχωρήσει επαγγελματικά το πετυχαίνει είτε Ελλάδα είτε εξωτερικό.Επιδοματα πχ Γερμανία έχει τίγκα αλλά με αυτά δε ζεις φυσιολογικά πρέπει να εξελιχθείς δουλειές υπάρχουν.Εδω Ελλάδα άστο δύσκολα περνάει σκοτεινές περιόδους τι να πούμε...
Τυπε σκέφτομαι να φύγω εξωτερικό να επενδύσω σε μαγαζί με σφολιατες και ελληνικούς καφέδες ???? Τι λες έχει προοπτική???? Θα αρέσει στους κουτοφραγκους η κρέμα μπουγάτσα συνοδεία φρέντο εσπρέσσο???? Έχει potential στην αγορά ?????

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.526
Πόντοι
3.656
Φιλαράκι ετών 40 που μένεις στο πατρικό ακόμα ή είχες μείνει κ μόνος όταν ήσουν φοιτητής;

Κλείνω τα 50 και μένω μόνος από τα 18 ............

Αν θες να πυροβολάς μαλακίες
βγάλε δελτίο σκοπευτή ... έχει χώρους το άθλημα στην αττική να περνάς καλά ....

Έχεις πλησιάσει ποτέ επαγγελματία στα 100 μέτρα ;;;

ή όλοι όσοι ξέρεις είναι μισθωτοί 5ης γενιάς και βάλε ;;;

Alligator35

Μέλος
Εγγρ.
2 Σεπ 2022
Like
42
Πόντοι
0
Τυπε σκέφτομαι να φύγω εξωτερικό να επενδύσω σε μαγαζί με σφολιατες και ελληνικούς καφέδες ???? Τι λες έχει προοπτική???? Θα αρέσει στους κουτοφραγκους η κρέμα μπουγάτσα συνοδεία φρέντο εσπρέσσο???? Έχει potential στην αγορά ?????
Φ
Κλείνω τα 50 και μένω μόνος από τα 18 ............

Αν θες να πυροβολάς μαλακίες
βγάλε δελτίο σκοπευτή ... έχει χώρους το άθλημα στην αττική να περνάς καλά ....

Έχεις πλησιάσει ποτέ επαγγελματία στα 100 μέτρα ;;;

ή όλοι όσοι ξέρεις είναι μισθωτοί 5ης γενιάς και βάλε ;;;
Θα σου εσερνα πολλά φίλε αλλά είσαι κ μία άλφα ηλικία δεν έχεις επαφή καμία με εξωτερικό... καλό βόλι

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.541
Πόντοι
1.056
Κ όμως πολλοί συμμαθητές μου σπουδαγμένοι (3 πολυτεχνείο όπως κ γω) γύρισαν εκεί. Κάποιοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, λίγοι δημόσιο. Το μεγαλύτερο έξοδο είναι η θέρμανση εκεί. Αλλά από ζωή, κλάφτα
Σε αυτές τις επαρχιακές πόλεις μετά τις 9-10 το βράδυ άμα κυκλοφορείς έχεις την εντύπωση πως έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας....από επαρχία είμαι αυτήν την κατάσταση την έχω βιώσει ....αν έχεις οικογένεια παιδιά σκυλιά γατιά και καλή δουλειά πχ ΔΥ ή καμιά επιχείρηση που ακόμα κρατιέται κάπως παλεύεται....αν είσαι κάτω από 40 χωρίς υποχρεώσεις δεν υπάρχει λόγος να μείνεις εκεί

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.432
Πόντοι
456
Συμφωνώ 100%
Σε αυτές τις επαρχιακές πόλεις μετά τις 9-10 το βράδυ άμα κυκλοφορείς έχεις την εντύπωση πως έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας....από επαρχία είμαι αυτήν την κατάσταση την έχω βιώσει ....αν έχεις οικογένεια παιδιά σκυλιά γατιά και καλή δουλειά πχ ΔΥ ή καμιά επιχείρηση που ακόμα κρατιέται κάπως παλεύεται....αν είσαι κάτω από 40 χωρίς υποχρεώσεις δεν υπάρχει λόγος να μείνεις εκεί

Alligator35

Μέλος
Εγγρ.
2 Σεπ 2022
Like
42
Πόντοι
0
Έχει potential τα ελληνικά προϊόντα πουλάνε παίζουν αρκετοί παράγοντες να ξέρεις την δουλειά το βασικό, καλή ποιότητας προϊόντα τοποθεσία κλπ κλπ γενικά κ πάνω υπάρχει μια κρίση και θα φανεί φέτος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom