Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.549
Πόντοι
1.056
Η Ελλάδα έχει δουλειές ρε αλλά δεν τις κάνουν οι Έλληνες τις κάνουν οι αλλοδαποί. Δεν πάνε οι Έλληνες σε αγροτικές οι βαρειές δουλειές ούτε σε ανθυγιεινές. Ούτε οι Ελλεεινηδες πάνε να κοιτάξουν γέρους και να κάνουν μπέιμπι σιτιγκ. Με αποτέλεσμα αλλοδαπές οικογένειας να καθαρίζουν στην Ελλάδα 3 χιλιάρικα το μηνα κα ζουν Ελλάδα. Τρέξτε εσείς στην Νορβηγία και δώστε διχιλιαρα στα ενοίκια και φάτε κ το ψωλοκρυο.
Χίλιες φορές χαμάλης στη Νορβηγία παρά να μαζεύω πορτοκάλια και φράουλες στην Ελλάδα τυπε ....ας έδιναν καλά μεροκάματα φαγητό στέγη και ανθρώπινο ωράριο και ΜΠΟΡΕΊ να το σκεφτομουν

Ninja Gr

Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2023
Like
241
Πόντοι
20
Χίλιες φορές χαμάλης στη Νορβηγία παρά να μαζεύω πορτοκάλια και φράουλες στην Ελλάδα τυπε ....ας έδιναν καλά μεροκάματα φαγητό στέγη και ανθρώπινο ωράριο και ΜΠΟΡΕΊ να το σκεφτομουν
Δεν σ είπα εγώ να πας να μάζευεις φράουλες με τα πακια αλλά από την στιγμή που κάποιος είναι ανειδίκευτος δεν μπορεί να έχει και τρελές απαιτήσεις

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.880
Πόντοι
3.846
Τα ίδια και τα ίδια γράφονται από άτομα κιόλας που δεν έχουν μείνει καν εκτός Ελλάδος και έχουν και άποψη για το εξωτερικό.

Θα δώσω την εξής αναλογία.
Από πχ τα 10 άτομα Έλληνες που γνώρισα στο εξωτερικό με καλές δουλειές, μόνο 2 γύρισαν πίσω στην Ελλάδα.
Και οι 2 έχασαν σε χρήματα κατευθείαν. Γιατί γύρισαν θα ρωτήσετε. Ο ένας γιατί είχε παιδί και ήθελε βοήθεια στο μεγάλωμα από τους γονείς του. Η άλλη επειδή έπαιζε πρόβλημα υγείας σε κάποιον γονέα και ήθελε να είναι κοντά να βοηθάει.

Δεν υπάρχει επιτυχημένο άτομο στο εξωτερικό που θέλει να γυρίσει πίσω στο Ελλαντα. Ακόμα και εγώ που δουλεύω full remote και μπορώ να περνάω 10 μήνες τον χρόνο όπου θέλω σε άλλες χώρες, δεν ψήνομαι να γυρνάω Αθήνα ή αλλού στην Ελλάδα για πάνω από 2 βδομάδες σερι.

Katikos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2022
Like
1.098
Πόντοι
206
Αν δεν εχεις δικό σου σπίτι οριακά τα βγάζεις πέρα και τώρα με τα ενοίκια και τους πάγιους λογαριασμούς ....αυτό που παρουσιάζουν τελευταία στα κανάλια για συνθήκες ευνοϊκές για επαναπατρισμό των Ελλήνων που φύγανε στην κρίση του 2010 είναι παπατζιλικια ....απλά είναι αυτό που γράφουμε παραπάνω αυτός που δεν μπορεί να ζήσει μακριά από την Ελλάδα θα γυρίσει εδώ και ας τρώει και πούτσα ....αυτός που θα κοιτάξει ψυχρά υπολογιστικά το συμφέρον του θα φύγει από την Ελλάδα ή από την Γερμανία θα μετακινηθεί σε κάποια άλλη πιο ευημερούσα χώρα
Γιατί τυπε αμφισβητείς την ανάπτυξη της χώρας ;:think:

:confused:

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
22.297
Πόντοι
6.056
Αυτο ισχυε πολυ το 2015 συν-πλην μερικα χρονια. Ειχε πολυ κοσμο που κυριολεκτικα δεν ειχε να φαει και ηταν ανεργος για πολυ καιρο, πολλοι ηταν και καταχρεωμενοι σε τραπεζες. Εκει το εξωτερικο ηταν μονοδρομος. Σημερα ειναι διαφορετικα. Ναι μεν ακριβεια και χαμηλοι οι μισθοι, αλλα δουλεια βρισκει καποιος σχετικα ευκολα και κατ εμε ειναι πολυ βασικο το οτι πλεον τα παλια δανεια εχουν τακτοποιηθει στην πλειοψηφια τους. Πιστευω πανω απο το 70% των μεταναστων της περασμενης δεκαετιας ειχε χρεη πισω στην Ελλαδα. Και δε μιλαμε για στεγαστικα, αλλα για αλλα χρεη, καρτες, επιχειρηματικα, προμηθευτες, ταμεια, ΔΟΥ, κλπ
Με λιγα λογια ενα κομματι ψωμι στην Ελλαδα βρισκει καποιος να φαει. Βεβαια εξωτερικο παντα οι ευκαιριες ειναι περισσοτερες, αλλα εχει αλλες δυσκολιες
Παντως οποιος δεν εχει παει ποτε εξωτερικο και ρωταει αν αξιζει η οχι, η απαντηση μου ειναι πως παντα αξιζει, γιατι μιλαμε για ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ξέρω πολλούς που πήγαν έξω ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.
Κυρίως επαγγελματίες που χρώσταγαν ασφαλιστικές εισφορές και εφορία.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕ.

Εισφορές των χρόνων της κρίσης μέχρι το 2014 αν έφυγε κάποιος , είναι τριπλάσιες σήμερα.
Δεν παλεύονται .
Ούτε χρέη σε καταναλωτικά και πιστωτικές έχουν ξεπληρώσει .

Για τα στεγαστικά δεν συζητώ. Ενοίκιο πληρώνουν και δεν θα γίνει ποτέ δικό τους το σπίτι .

Στην ελλάδα ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΚΑΤΑ , ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ .

Καλύτερο το απονενοημένο όμως.

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
22.297
Πόντοι
6.056
Δεν σ είπα εγώ να πας να μάζευεις φράουλες με τα πακια αλλά από την στιγμή που κάποιος είναι ανειδίκευτος δεν μπορεί να έχει και τρελές απαιτήσεις

Από τις τρελές απαιτήσεις μέχρι να μην μπορεί να πληρώσει σπίτι , απέχει .
Εργένης χωρίς βοήθεια με δουλειά ανιδίκευτου, πρέπει να πιάσει υπόγειο άγιο παντελεήμονα, ημιόροφο , κανά γραφείο γερανίου με σκέτη χέστρα νιπτήρα ... μέχρι εκεί .... για να ανάβει ένα σομπάκι χαλαζία το χειμώνα μην τον βρουν κόκκαλο
και κανά κλιματιστικό 7Κ μπι τι γιου το καλοκαίρι , μην τον βρουν βρωμισμένο .

Εννοείται ΚΑΝΕΝΑ ΟΧΗΜΑ, μακαρόνια ετικέτας , μοσχάρι δεν θα φάει ποτέ του, αλκοόλ ούτε από σούπερ μάρκετ
πουτάνες ανέκδοτο , νυχτερινή έξοδο ποτέ , διακοπές άγνωστη λέξη .
Ούτε για μπάνιο στο φάληρο με τρόλλεϋ δεν θα τον παίρνει με την τιμή που έχουν οι καφέδες. Εκτός αν κουβαλάει θερμός και παγούρι .

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.549
Πόντοι
1.056
Εχει ντελιβεραδες που βγαζουν 1500 με φουλ ενσημα
Στο κρύο την βροχή 10-12 ώρες σερί και με κίνδυνο να τους κοπανισει κανας μαλακας και να τους χυθουν τα μυαλά στο δρόμο .....σεβαστή η δουλειά τους και γω παραγγέλνω αλλά δεν είναι και να τους ζηλεύεις τυπε ....α και αυτοί με τα 1500 εννοείται πως είναι οι freelancer της γνωστής εφαρμογής σουβλατζης εργοδότης να δίνει 1500 για ντελιβερι δεν υπάρχει εδώ ζητάνε να χεις και δικό σου μηχανάκι !!!!

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
Ξέρω πολλούς που πήγαν έξω ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.
Κυρίως επαγγελματίες που χρώσταγαν ασφαλιστικές εισφορές και εφορία.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕ.

Εισφορές των χρόνων της κρίσης μέχρι το 2014 αν έφυγε κάποιος , είναι τριπλάσιες σήμερα.
Δεν παλεύονται .
Ούτε χρέη σε καταναλωτικά και πιστωτικές έχουν ξεπληρώσει .

Για τα στεγαστικά δεν συζητώ. Ενοίκιο πληρώνουν και δεν θα γίνει ποτέ δικό τους το σπίτι .

Στην ελλάδα ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΚΑΤΑ , ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ .

Καλύτερο το απονενοημένο όμως.

Τυπε χαριστηκαν πολλα χρεη την τελευταια δεκαετια. Τεραστια χρεη. Επισης πολλοι, πουν δεν τους χαριστηκαν χρεη, το εστησαν ετσι που ειναι σε θεση να μην πληρωσουν ποτε φραγκο (διαταγες πληρωμης σε βαρος τους, αλλα δε μπορουν να τους αγγιξουν τιποτε, και εργαζονται κανονικα). Ξερω συγκεκριμενες περιπτωσεις με πολυ μεγαλη λεπτομερεια

Markelos.

Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2019
Like
623
Πόντοι
86
Φίλε ένα παράδειγμα θα σου πω. Εδώ στην Ελλάδα ξέρω αλβανική οικογένεια ο άντρας δουλεύει όλο νύχτα σε εργοστάσιο πλαστικών. Έλληνα συνάδελφο δεν έχει φυσικά. Η γυναίκα του κοιτάει γέρους. Η δεκαοχτάχρονη κόρη τους μένει μαζί τους και κάνει μπέιμπι σιτιγκ.Μερσεντες αυτός λευκή καινούργιο αμάξι η κόρη και σπιταρωνα που ντρέπεται ο Έλληνας να περάσει απ' έξω. Άλλος για Βαυαριαααα;
Αυτα ειναι ενα παραδειγμα στα τοσα ρε τυπε :headbang::2funny:Εγω οσο ημουν ελλαδα εβλεπα αλβανους εργατες να ειναι μερα νυχτα στα Προπο ,να λενε οτι τα λεφτα δεν τους φτανουν να ερχονται γυναικες να τους τραβανε το αυτι γιατι ειναι ολοι μερα στο Προπο και στο πλει ΟΠΑΠ και να μενουν σε κατι δυαρια της Πλακας στα πατησια, στην αχαρνων στο γαλατσι,ολα αυτα που ανεφερες ειναι μαυρα λεφτα, γιατι οταν ερθει ψηφιακο χρημα φουλ σε αυτες της δουλεις να σε δω μετα:headbang::coffee::jerking:

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
22.297
Πόντοι
6.056
Τυπε χαριστηκαν πολλα χρεη την τελευταια δεκαετια. Τεραστια χρεη. Επισης πολλοι, πουν δεν τους χαριστηκαν χρεη, το εστησαν ετσι που ειναι σε θεση να μην πληρωσουν ποτε φραγκο (διαταγες πληρωμης σε βαρος τους, αλλα δε μπορουν να τους αγγιξουν τιποτε, και εργαζονται κανονικα). Ξερω συγκεκριμενες περιπτωσεις με πολυ μεγαλη λεπτομερεια

Ναι δεν βάζουν στο όνομά τους ούτε μηχανάκι ή κυνηγετικό όπλο για να μην κατασχεθεί .
Περιμένουν να πεθάνουν και να κάνουν μέχρι και τα ξαδέλφια τους αποποίηση .

Ninja Gr

Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2023
Like
241
Πόντοι
20
Αυτα ειναι ενα παραδειγμα στα τοσα ρε τυπε :headbang::2funny:Εγω οσο ημουν ελλαδα εβλεπα αλβανους εργατες να ειναι μερα νυχτα στα Προπο ,να λενε οτι τα λεφτα δεν τους φτανουν να ερχονται γυναικες να τους τραβανε το αυτι γιατι ειναι ολοι μερα στο Προπο και στο πλει ΟΠΑΠ και να μενουν σε κατι δυαρια της Πλακας στα πατησια, στην αχαρνων στο γαλατσι,ολα αυτα που ανεφερες ειναι μαυρα λεφτα, γιατι οταν ερθει ψηφιακο χρημα φουλ σε αυτες της δουλεις να σε δω μετα:headbang::coffee::jerking:
Ναι είναι ένα παράδειγμα αλλά τι συμπέρασμα βγαίνει από αυτά που είπες κ εσύ; αν σου αρέσει ο τζόγος και τα πουτανακια ποτέ δε θα φτάσουν τα λεφτά όσα κ να βγάλεις. Κ οι κάτοικοι Ελλάδας είναι εθισμένοι κ στον τζόγο και στην καλοπέραση. Τώρα για τα μαύρα λεφτά που λες ποτέ δεν θα εξαφανιστούν εντελώς από την κοινωνία. Οι μασόνοι που διοικούν την ανθρωπότητα θέλουν να υπάρχουν και αυτά.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
Ναι δεν βάζουν στο όνομά τους ούτε μηχανάκι ή κυνηγετικό όπλο για να μην κατασχεθεί .
Περιμένουν να πεθάνουν και να κάνουν μέχρι και τα ξαδέλφια τους αποποίηση .
Ειναι κι αυτος ομως ενας τροπος. Εχω γνωστο που ειχε φυγει Γερμανια με χρεη > 120Κ

Εκτοτε δεν πληρωσε ουτε δεκαρα. Πλεον γυρισε και δουλευει κανονικα, ο μισθος ακατασχετος και τιποτε στο ονομα του και ολα κομπλε. Ειναι πολλοι ετσι.

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
11.958
Πόντοι
3.556
Τα ίδια και τα ίδια γράφονται από άτομα κιόλας που δεν έχουν μείνει καν εκτός Ελλάδος και έχουν και άποψη για το εξωτερικό.

Θα δώσω την εξής αναλογία.
Από πχ τα 10 άτομα Έλληνες που γνώρισα στο εξωτερικό με καλές δουλειές, μόνο 2 γύρισαν πίσω στην Ελλάδα.
Και οι 2 έχασαν σε χρήματα κατευθείαν. Γιατί γύρισαν θα ρωτήσετε. Ο ένας γιατί είχε παιδί και ήθελε βοήθεια στο μεγάλωμα από τους γονείς του. Η άλλη επειδή έπαιζε πρόβλημα υγείας σε κάποιον γονέα και ήθελε να είναι κοντά να βοηθάει.

Δεν υπάρχει επιτυχημένο άτομο στο εξωτερικό που θέλει να γυρίσει πίσω στο Ελλαντα. Ακόμα και εγώ που δουλεύω full remote και μπορώ να περνάω 10 μήνες τον χρόνο όπου θέλω σε άλλες χώρες, δεν ψήνομαι να γυρνάω Αθήνα ή αλλού στην Ελλάδα για πάνω από 2 βδομάδες σερι.
Ξέρω πολλούς ,πετυχημένους που θέλουν να γυρισουν

Όλοι όμως με παιδιά , ελλεινιδα γυναίκα, γέρους γονείς

Επίσης θέλουν να γυρίσουν με τους δικούς τους όρους (διευθυντικές θέσεις κλπ)

Οι μέτριοι ακούνε Καζαντζίδη και αναπολούν τον φραπέ (όπως τα λέει ο λοχίας Σατανιδης της τρίτης ταξιαρχίας χερσωνας)

Οποίος εχει ξένη γυναίκα δε θέλει να γυρίσει

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
11.958
Πόντοι
3.556
Αυτο ισχυε πολυ το 2015 συν-πλην μερικα χρονια. Ειχε πολυ κοσμο που κυριολεκτικα δεν ειχε να φαει και ηταν ανεργος για πολυ καιρο, πολλοι ηταν και καταχρεωμενοι σε τραπεζες. Εκει το εξωτερικο ηταν μονοδρομος. Σημερα ειναι διαφορετικα. Ναι μεν ακριβεια και χαμηλοι οι μισθοι, αλλα δουλεια βρισκει καποιος σχετικα ευκολα και κατ εμε ειναι πολυ βασικο το οτι πλεον τα παλια δανεια εχουν τακτοποιηθει στην πλειοψηφια τους. Πιστευω πανω απο το 70% των μεταναστων της περασμενης δεκαετιας ειχε χρεη πισω στην Ελλαδα. Και δε μιλαμε για στεγαστικα, αλλα για αλλα χρεη, καρτες, επιχειρηματικα, προμηθευτες, ταμεια, ΔΟΥ, κλπ
Με λιγα λογια ενα κομματι ψωμι στην Ελλαδα βρισκει καποιος να φαει. Βεβαια εξωτερικο παντα οι ευκαιριες ειναι περισσοτερες, αλλα εχει αλλες δυσκολιες
Παντως οποιος δεν εχει παει ποτε εξωτερικο και ρωταει αν αξιζει η οχι, η απαντηση μου ειναι πως παντα αξιζει, γιατι μιλαμε για ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Γνωρίζω ξάδερφο παιδικού αδερφικού φίλου, που την έκανε για Καναδά σε συγγενείς γιατί είχε τρομερά χρέη από την επιχείρηση του. Έκοψε επαφή με τους πάντες , δεν εχει γυρίσει Ελλάδα εδώ και 12 χρόνια

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.687
Πόντοι
1.706
Φίλε ένα παράδειγμα θα σου πω. Εδώ στην Ελλάδα ξέρω αλβανική οικογένεια ο άντρας δουλεύει όλο νύχτα σε εργοστάσιο πλαστικών. Έλληνα συνάδελφο δεν έχει φυσικά. Η γυναίκα του κοιτάει γέρους. Η δεκαοχτάχρονη κόρη τους μένει μαζί τους και κάνει μπέιμπι σιτιγκ.Μερσεντες αυτός λευκή καινούργιο αμάξι η κόρη και σπιταρωνα που ντρέπεται ο Έλληνας να περάσει απ' έξω. Άλλος για Βαυαριαααα;
Οι οικογενειαρχες-δουλευταραδες αλβανοι (οχι οι εγκληματιες) ειναι αξιεπαινοι και υποδειγματικοι

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.549
Πόντοι
1.056

Οι μέτριοι ακούνε Καζαντζίδη και αναπολούν τον φραπέ (όπως τα λέει ο λοχίας Σατανιδης της τρίτης ταξιαρχίας χερσωνας)

Το μόνο που θα μου λείψει όταν φύγω από εδώ θα ναι ο φρεντο....ένα σωρό καφέδες έχουν έξω με σιρόπια γάλατα κλπ και αμα τους πεις πως γίνεται ο φρεντο σε κοιτάνε λες και τους εξηγείς κβαντικη φυσική .........καλά ο πορνομεταναστης δεν είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα Έλληνα μετανάστη του εξωτερικού....έχει εισοδήματα σε ευρώ και ζει σε μια χώρα με αδύναμο νόμισμα και αδύναμη οικονομία οπότε η αγοραστική του δύναμη είναι μεγαλύτερη απο όση θα ήταν στην Ελλάδα

• Like
Αντιδράσεις: cool11

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.880
Πόντοι
3.846

"Θέλουν" είναι η μαγική λέξη.
Πόσοι γύρισαν τελικά;
Ή ξαναεφυγαν όταν είδαν τι μαλακία έκαναν;

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.667
Πόντοι
506
Λοιπον, την 1η φορα που πηγα Γερμανια ηταν με το ερασμυς. Κατι μου ελεγε οτι η Ελλαδα δεν τραβαει και ηθελα να δω την χωρα. Πρωτη φορα ηταν που εδιαβικα τα ορια της Μακεδονιας, ουτε κατω απο Ολυμπο δεν ειχα κατεβει.
Ηταν δυσκολα πολυ επειδη δεν υπηρχε το δυαδικτιο. Τη δευτερη φορα ηταν πανευκολο, χωρις το internet δεν παλευεται.
Στην Ελλαδα πανω απο 2 εβδομαδες δεν αντεχω, μιζερια και κουλης

Στο παρον θεματολογιο μαζευεται πολυ σκατο!
Μυρωδιαδες και χαζουλικα, οπως αυτος που ειπε για το afd οτι θα διωξει μεταναστες

Τελευταία τροποποίηση:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom