Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.526
Πόντοι
3.656
Το πας στα άκρα όμως εσύ και για τα κυβικά και για την απόσταση...τεσπα

Άκρα είναι ένα 1.8 του 2000 ; Αμάξι που κάνει πχ 2000€ .......

φαντάσου να έλεγα για τουρμπάτο που θέλει και βενζίνη 100oct .....

Εντάξει , πάντως έχεις δίκιο .
Αν κάποιος έχει ένα 1000ρι και η δουλειά του είναι 2χλμ μακριά , οπότε τις εργάσιμες μέρες κάνει 4χλμ την ημέρα
(τις αργίες παίρνει από τα 3 το μακρύτερο , δημοκρατία έχουμε, ανάπτυξη κανονικότητα και επενδυτική βαθμίδα
οπότε να κάτσει σπίτι να γαμηθεί που θέλει και χλμ με το αμάξι)
κάνει 100χλμ το μήνα, με 6 λτρ/100χλμ , με 12€ βενζίνη το μήνα, είναι άρχοντας.

Επειδή είμαστε λαρτζ λαός, για την αλητεία αν είναι και γαλάζιος άπλας
δεν θα βάζει 12€ ... θα βάζει 15€ με κάρτα να παίρνει πόντους και να χτίζει αγορολόγητο ......

Εγγρ.
13 Αυγ 2023
Κριτικές
1
Like
2.793
Πόντοι
456
Όχι βέβαια. Οι περισσότεροι θερμαίνονται με πετρέλαιο ή Φ. Αέριο. Κ το πετρέλαιο έχει 1.30
εγω δινω 80 το μηνα,με θερμοσιφωνα σχεδον καθε μερα,με μια σομπα που εχω διπλα μου,με αφυγραντιρα (που και που τον αναβω)..τουλαχιστον μεχρι τωρα,απο δω και περα δε ξερω τι θα πληρωνω.Για ρευμα γενικα λεω

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.526
Πόντοι
3.656
Όχι βέβαια. Οι περισσότεροι θερμαίνονται με πετρέλαιο ή Φ. Αέριο. Κ το πετρέλαιο έχει 1.30

Για μέχρι το 2009 λες ;
Σήμερα, όσοι δεν έχουν τζάκια και ξυλόσομπες .... κατά 90% είναι χωρίς θέρμανση .

Η αιθάλη από τα καυσόξυλα αυτή τη στιγμή σκοτώνει στην αττική , παντού ,σε όλες τις περιοχές,
εκτός ίσως τις παραλιακές.

ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΥΣΟΞΥΛΟ ΚΑΜΜΕΝΟ .

Manoliskalousis

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2024
Like
282
Πόντοι
21
Για μέχρι το 2009 λες ;
Σήμερα, όσοι δεν έχουν τζάκια και ξυλόσομπες .... κατά 90% είναι χωρίς θέρμανση .

Η αιθάλη από τα καυσόξυλα αυτή τη στιγμή σκοτώνει στην αττική , παντού ,σε όλες τις περιοχές,

20240124_182136.jpg

Συλλαβετε με κύριε Λάκη.

• Χαχα
Αντιδράσεις: riding

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.432
Πόντοι
456
Η επαρχία θερμαίνεται με πετρέλαιο ως επί το πλείστον
Για μέχρι το 2009 λες ;

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.432
Πόντοι
456
εγω δινω 80 το μηνα,με θερμοσιφωνα σχεδον καθε μερα,με μια σομπα που εχω διπλα μου,με αφυγραντιρα (που και που τον αναβω)..τουλαχιστον μεχρι τωρα,απο δω και περα δε ξερω τι θα πληρωνω.Για ρευμα γενικα λεω
Ένα σπίτι στην επαρχία στη Μακεδονία για να ζεσταθεί χρειάζεται 3-4 τόνους το χρόνο. Τα διαμερίσματα είναι αλλιώς

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
11.005
Πόντοι
3.506
Αυτά τα κεφαλαία του Λακη , πω ρε πούστη , συσσωρευμένη οργή ,χτισμένη παντοφλια παντοφλια βγάζουν

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Φελλο να πεις τους φίλους σου καραγκιοζακο.

Αν είσαι μάγκας εκτός πληκτρολογίου, έχεις μείνει μακριά από οικογένεια και φίλους πάνω από 10 χρόνια στο εξωτερικό, χωρίς καμία οικονομική υποστήριξη, και κατάφερες να βγάζεις πιο πολλά από μένα, τότε μόνο έχεις δικαίωμα να μιλάς.

Αλλιώς είσαι μια κλανιά κιόλας που δεν έχεις κάνει κάνει καν τον κόπο να διαβάσεις προηγούμενα μηνύματα μου.

Και για να μην πετάγονται πουθενάδες, δεν τα λέω έτσι για τους άλλους.
Και έχω συγκατοικήσει με άλλους στο εξωτερικό για να κάνω οικονομία, και λεωφορείο έχω πάρει συνεχώς για όσο χρειάστηκε μέχρι να πάρω μια μηχανή και αργότερα και αμάξι και σόμπα αερίου έχω δουλέψει.

Αλλά αλλάζοντας δουλειές συνεχώς έφτασα από το 1.300€ στα πενταπλάσια.
Οπότε ας ξαναέρθει ο οποιαδήποτε βλακακος που δεν έχει κάνει κάτι στη ζωή του να μιλήσει για το πώς κάνουμε οικονομία και γιατί.

Όποιος τα θέλει όλα έτοιμα, αυτός είναι ο μεγαλύτερος άχρηστος. Όποιος έχει υπομονή και πιστεύει στον εαυτό του θα τα καταφέρει.
Αυτοί που κλαίγονται και τα θέλουν όλα έτοιμα στα χέρια χωρίς να ιδρώσουν είναι για φτύσιμο.
Ετσι μπραβο. Respect.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Αυτά τα κεφαλαία του Λακη , πω ρε πούστη , συσσωρευμένη οργή ,χτισμένη παντοφλια παντοφλια βγάζουν
Eγω τον εκανα αγνοηση και ξένοιασα απο τις σαχλαμαρες του

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.526
Πόντοι
3.656
Eγω τον εκανα αγνοηση και ξένοιασα απο τις σαχλαμαρες του
Τάδε έφη ο πρωταθλητής 2023 και του κάνουν like τα πτύελα της λίστας .
Και του χρόνου παιδιά, πάντα νίκες.

Markelos.

Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2019
Like
623
Πόντοι
86
Φελλο να πεις τους φίλους σου καραγκιοζακο.

Αν είσαι μάγκας εκτός πληκτρολογίου, έχεις μείνει μακριά από οικογένεια και φίλους πάνω από 10 χρόνια στο εξωτερικό, χωρίς καμία οικονομική υποστήριξη, και κατάφερες να βγάζεις πιο πολλά από μένα, τότε μόνο έχεις δικαίωμα να μιλάς.

Αλλιώς είσαι μια κλανιά κιόλας που δεν έχεις κάνει κάνει καν τον κόπο να διαβάσεις προηγούμενα μηνύματα μου.

Και για να μην πετάγονται πουθενάδες, δεν τα λέω έτσι για τους άλλους.
Και έχω συγκατοικήσει με άλλους στο εξωτερικό για να κάνω οικονομία, και λεωφορείο έχω πάρει συνεχώς για όσο χρειάστηκε μέχρι να πάρω μια μηχανή και αργότερα και αμάξι και σόμπα αερίου έχω δουλέψει.

Αλλά αλλάζοντας δουλειές συνεχώς έφτασα από το 1.300€ στα πενταπλάσια.
Οπότε ας ξαναέρθει ο οποιαδήποτε βλακακος που δεν έχει κάνει κάτι στη ζωή του να μιλήσει για το πώς κάνουμε οικονομία και γιατί.

Όποιος τα θέλει όλα έτοιμα, αυτός είναι ο μεγαλύτερος άχρηστος. Όποιος έχει υπομονή και πιστεύει στον εαυτό του θα τα καταφέρει.
Αυτοί που κλαίγονται και τα θέλουν όλα έτοιμα στα χέρια χωρίς να ιδρώσουν είναι για φτύσιμο.
Μιλησε ο Φουκαράς της Κυπρου :2funny::2funny: Εσυ αφου βγαζεις τοσα οσα λες γιατι δεν εχεις αμαξι, και νοικιαζεις, εγω αμα εβγαζα οσο λες θα ειχα δυο αμαξια τωρα και σπιτι δικο μου τοσα χρονια με οικονομιες,οταν σε παρακαλαγαμε με τον Χαρη να βγαλεις φωτο ,εβαζες το μπαλκονι που επινες φραπε,γυναικα δεν εχεις:jerking: Δειξε μας ενα screen απο μεταφορες οσα λες να σε πιστεψουμε, εγω οποτε ζητουσατε σας εδειχνα, σπιτια, αμαξια ακομη και πιστωτικη καρτα σας εδειξα Vip κιολας,εσυ ουτε αμαξι μας δειχνεις, ουτε ποσα περνεις, ουτε τα ταξιδια που κανεις :jerking::jerking: Δηλαδη εσυ κανεις καλυτερη ζωη και βγαζεις περισσοτερα απο εναν Ιατρο που κανει ταξιδια, συνεδρια κλπ και δεν εχεις ενα αμαξι?:headbang::headbang: Αστο φουκαρα της Κυπρου,επαιξες μαλακια στο μπαλκονι με τσοντα σημερα πως πηγε:2funny:

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Μιλησε ο Φουκαράς της Κυπρου :2funny::2funny: Εσυ αφου βγαζεις τοσα οσα λες γιατι δεν εχεις αμαξι, και νοικιαζεις, εγω αμα εβγαζα οσο λες θα ειχα δυο αμαξια τωρα και σπιτι δικο μου τοσα χρονια με οικονομιες,οταν σε παρακαλαγαμε με τον Χαρη να βγαλεις φωτο ,εβαζες το μπαλκονι που επινες φραπε,γυναικα δεν εχεις:jerking: Δειξε μας ενα screen απο μεταφορες οσα λες να σε πιστεψουμε, εγω οποτε ζητουσατε σας εδειχνα, σπιτια, αμαξια ακομη και πιστωτικη καρτα σας εδειξα Vip κιολας,εσυ ουτε αμαξι μας δειχνεις, ουτε ποσα περνεις, ουτε τα ταξιδια που κανεις :jerking::jerking: Δηλαδη εσυ κανεις καλυτερη ζωη και βγαζεις περισσοτερα απο εναν Ιατρο που κανει ταξιδια, συνεδρια κλπ και δεν εχεις ενα αμαξι?:headbang::headbang: Αστο φουκαρα της Κυπρου,επαιξες μαλακια στο μπαλκονι με τσοντα σημερα πως πηγε:2funny:
Μάλλον ούτε να διαβάζεις δεν ξέρεις κακομοίρη.
Οπότε γυρνα πρώτα στο σχολείο και μετά ξαναπερνα να γράψεις τις μαλακίες σου.

Έχω αναφέρει πολλές φορές ότι έχω γερμανικό Cabrio, δηλαδή τι θες άλλο;
Αν έχεις πιο πολλά οχήματα από μια 750 Honda μηχανή και ένα 1.8Τ αμάξι που έχω, τότε να μιλάς. Αλλιώς μόκο γιατί είσαι ένας πουθενάς χωρίς τίποτε άξιο να αναφέρεις.

riding

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
7.435
Πόντοι
1.056
Εννοείται φίλε πως δεν είναι. Όπως δεν είναι κ δίκαιο να υπάρχει τόσο μεγάλη φοροδιαφυγή (50-80 δις είπαν επίσημα) κ να την πληρώνουν τα συνήθη κορόιδα
Γιατι ρε τυπε,εχθες σου το ειπανε εσενα πως υπαρχει μεγαλη φοροδιαφυγη στη χωρα;

Το 2008 τι σου λεγανε;Πως παιδια η χωρα δεν εχει θεμα με την φοροδιαφυγη αλλα θα σας βαλουμε στο μνημονιο ετσι για χαβαλε;

riding

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
7.435
Πόντοι
1.056
Που πάνω ???? Φιλος στην Σουηδία που δουλεύει εστίαση μου λέει ούτε ο πόλεμος στην Ουκρανία ούτε ο κοβιντ τους επηρέασαν ...κάτι γνωστοί μου Αλβανοί στη Γερμανία ψάχνουν να την κάνουν για την Αμερική και μου είπαν να μην πάω εκεί γιατί έρχεται μπόρα και να τους ακολουθήσω Αμερική αλλά εκεί δεν πας ευκολα δεν είναι Σένγκεν μετακινουμε όπου γουστάρω ......με βλέπω να μένω Ελλάδα να τρώω τα σκατα με τον κουβά .....
Τυπε μην πιστευεις τον καθε ενα με τις μαλακιες του.Για ενα να εισαι σιγουρος,πως μπουρδελο σαν την Ελλαδα δεν υπαρχει πουθενα στον κοσμο και οπου και να πας θα αμοιφθει ο κοπος σου.Εαν βεβαια θελεις να πας να τ "αρπαξεις" και να φυγεις,οχι δεν θα συμβει,ομως για να κανεις τη δουλεια σου με συμφωνια που υπεγραφει την πρωτη μερα ακομα και 10 χρονια μετα,βεβαια και θα υφισταται

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.432
Πόντοι
456
Γιατι ρε τυπε,εχθες σου το ειπανε εσενα πως υπαρχει μεγαλη φοροδιαφυγη στη χωρα;

Το 2008 τι σου λεγανε;Πως παιδια η χωρα δεν εχει θεμα με την φοροδιαφυγη αλλα θα σας βαλουμε στο μνημονιο ετσι για χαβαλε;
Το 2008 δε μιλουσε κανεις για μνημόνιο. Ήταν ακόμη η εποχή των παχιών αγελάδων

lelosbi

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
934
Πόντοι
81
Ενα αλλο θεμα που εχω με την Ελλαδα και ειναι ισως και ο λογος να μην ξανα γυρισω ποτε, ειναι η ζεστη τα καλοκαιρια. Το περασμενο καλοκαιρι με τους παρατεταμενους καυσονες ηταν εφιαλτης. Ευτυχως ειχα κατεβει Ελλαδα τον Μαιο και δεν χρειαστηκε να ζησω αυτες τις ζεστες. Αντιθετως δροσιζομουν στις λιμνες του Βερολινου. Πιστευω οτι τα επομενα καλοκαιρια θα ειναι πιο ζεστα και θα κανουν τη ζωη ειδηκα στα μεγαλα αστικα κεντρα ανυποφορη. Σε συνδιασμο με τη οικονομικη κατασταση των κατοικων αυτης της διαλυμενης χωρας, θα βλεπετε ολο και περισοτερους τρελαμενους-νες στους δρομους και την εγκληματικοτητα να ξεπερνα χωρις της Λ. Αμερικης.

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.438
Πόντοι
446
Ενα αλλο θεμα που εχω με την Ελλαδα και ειναι ισως και ο λογος να μην ξανα γυρισω ποτε, ειναι η ζεστη τα καλοκαιρια. Το περασμενο καλοκαιρι με τους παρατεταμενους καυσονες ηταν εφιαλτης. Ευτυχως ειχα κατεβει Ελλαδα τον Μαιο και δεν χρειαστηκε να ζησω αυτες τις ζεστες. Αντιθετως δροσιζομουν στις λιμνες του Βερολινου. Πιστευω οτι τα επομενα καλοκαιρια θα ειναι πιο ζεστα και θα κανουν τη ζωη ειδηκα στα μεγαλα αστικα κεντρα ανυποφορη. Σε συνδιασμο με τη οικονομικη κατασταση των κατοικων αυτης της διαλυμενης χωρας, θα βλεπετε ολο και περισοτερους τρελαμενους-νες στους δρομους και την εγκληματικοτητα να ξεπερνα χωρις της Λ. Αμερικης.
Παντου εχει χαζεψει ο κοσμος φιλε απο την πανδημια και μετα και το περσινο καλοκαιρι δεν ητανε τοσο χαλια οσο λενε ενα κυμα καυσωνα ειχαμε θυμαμαι το 2008 ειχαμε 3 μεγαλης διαρκειας καυσωνες και δεν ανοιξε ρουθουνι στα ΜΜΕ

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.541
Πόντοι
1.056
Παντου εχει χαζεψει ο κοσμος φιλε απο την πανδημια και μετα και το περσινο καλοκαιρι δεν ητανε τοσο χαλια οσο λενε ενα κυμα καυσωνα ειχαμε θυμαμαι το 2008 ειχαμε 3 μεγαλης διαρκειας καυσωνες και δεν ανοιξε ρουθουνι στα ΜΜΕ
Ακόμα και καύσωνα να μην έχει όποιος ζει Αθήνα Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι ζοριζεται στα τσιμέντα......καις ρεύμα σπίτι με air-condition και κάνεις μπάνιο στον ιδρώτα αν λόγω δουλειάς πρέπει να μετακινήσε

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.579
Πόντοι
1.706
Γράφτηκε παραπάνω για καφέ ελληνικό στυλ στην Γερμανία.
Συμφωνώ ,είναι κάτι που σκέφτομαι κι εγώ μιας και οι μισθοί έχουν γίνει για τον πουτσο λόγω ακριβείας.

Εγώ σκέφτομαι κάτι σε todays με καφέδες, κρύο σάντουιτς ,κρουασάν ,παγωτό κτλ .
Όχι ακριβώς ελληνικό στυλ γιατί γνώμη μου είναι πως δεν θα πιάσει.
Καλύτερα μια μίξη σε ελληνικά και γερμανικά προϊόντα .
Βλέπεις πχ την ποικιλία που έχει στα Backwerk αφαιρείς κάποια και προσθέτεις ελληνικά ,πχ τυρόπιτα, κουλούρι, ζαμπόν κασέρι, μπουγάτσα μεριδα κτλ.
Από καφέδες φραπέ, ελληνικό (mocca) εσπρέσσο και γερμανικούς όπως στο Backwerk .
Καλό είναι αξιοπρεπείς και επιβλητικές καφετιέρες και όχι κάτι σπιτικές των 500€ που έχουν σε διάφορα Kiosk.
Επίσης έχει κυκλοφορήσει τώρα τελευταία ελληνική εταιρεία με καφεδες που κάνει franchise στην Γερμανία .
Ela greek Café Store λέγεται αν θυμάμαι καλά.
Πάρε καμμιά ιδέα από αυτήν.
Απαραίτητη προϋπόθεση το μέρος ...

Άλλες ιδέες είναι mobile κοτόπουλα δικό ,hanchen wagen. Επένδυση 15-20.009. πουλάει καλά αν βρεις καλα πόστα .

Τρίτη και πιο δυσκολη ιδέα ιχθυοπωλειο ....δεν το έχει ο Γερμανός καθόλου.
Δεν είναι τεράστια επένδυση αλλά θέλει σε γειτονιές με πολλούς μουσουλμάνους, αυτοί τρώνε πολύ ψάρι

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.579
Πόντοι
1.706
Συμπληρωνω

Συνημμένα